پزشکان از چه دارویی برای کاهش وزن استفاده می کنند؟

توصیه پزشکان برای داروهای کاهش وزن

طبق آخرین تحقیقات انجام شده، تقریبا بیشتر از 30 درصد مردم جهان به چاقی مبتلا هستند و شاخص توده بدنی بالایی دارند. حتی انتظار می‌رود که این عدد تا سال 2030 با افزایش زیادی مواجه شود. از آنجایی هم که اضافه وزن و چاقی با بیماری‌های دیگری همچون مشکلات قلبی و دیابت همراه است؛ می‌بایست اهمیت بیشتری به سلامت خود بدهید و آن را درمان کنید.

حال این پرسش مطرح می‌شود که آیا کاهش وزن می‌تواند به سادگی مصرف یک قرص باشد؟ در پاسخ باید بگوییم خیر! چرا که داروهای کاهش وزن یک گلوله جادویی نیستند و نمی‌توانند به تنهایی شما را به وزن ایده‌آل برسانند. اما هنگامی که این داروها همراه با یک رژیم غذایی سالم، محدود کردن کالری دریافتی و ورزش شوند؛ تاثیر معجزه آسایی بر بدن خواهند گذاشت.

خوب است بدانید به طور متوسط افرادی که از داروهای لاغری با نسخه پزشک استفاده می‌کنند؛ پس از یک سال استفاده، 3 تا 12 درصد بیشتر از افرادی که فقط رژیم غذایی و ورزش دارند، وزن از دست می دهند. این آمار ممکن است چندان چشمگیر به نظر نرسد؛ اما همین مقدار کاهش وزن نیز می‌تواند برای کاهش خطر حمله قلبی، سکته مغزی و دیابت کافی باشد. بنابراین اگر به دنبال داشتن وزنی مناسب و بدنی سالم هستید، با سیناکر همراه شوید تا بهترین داروهای لاغری مورد تایید پزشکان را معرفی کنیم. این داروها می‌توانند شانس شما را برای کم کردن وزن افزایش دهند.

بررسی کاهش وزن با داروهای لاغری

طبق گفته متخصصان تغذیه و سلامت، بدن ما از نظر فیزیولوژیکی، به طوری ساخته شده ‌است که کالری‌ها را حفظ کند تا بتواند از مواردی مانند گرسنگی، قحطی و جنگ جان سالم به در ببرد. همچنین ما غذاهای پرکالری زیادی می‌خوریم و به طور 24 ساعته به غذا دسترسی داریم. همه این موارد باعث بالا رفتن وزن می‌شود.

بنابراین داروهای لاغری می‌توانند به ما کمک کنند تا بر برخی از این فاکتورهای فیزیولوژی غلبه نماییم، اشتهای خود را کنترل کنیم و در نهایت بتوانیم وزن کم کنیم. در حقیقت اصول کاهش وزن پایدار شامل خوردن کمتر و فعالیت بیشتر می‌شوند. پس توجه داشته باشید که حتی پس از مصرف این داروها هنوز باید روی رژیم غذایی و ورزش خود تمرکز کنید و آن‌ها را طبق گفته پزشک انجام دهید. در این میان باید توجه داشته باشید که تمامی افراد نمی‌توانند از داروهای کاهش وزن استفاده کنند و پزشکان معمولا این داروها را فقط در شرایط زیر تجویز می‌کنند:

  1. شاخص توده بدنی (BMI) شما روی عدد 30 یا بالاتر باشد. (BMI بالاتر از عدد 30 چاق محسوب می شود.)
  2. عدد BMI حداقل 27 باشد و شما یک بیماری مرتبط با چاقی مانند: دیابت نوع 2، فشار خون بالا و کلسترول بالا داشته باشید.
  3. عدد BMI از 25 تا 30 باشد و شما دارای اضافه وزن باشید.
  4. مصرف دارو تداخلی با شرایط بدنی شما مانند بارداری، شیردهی، آلرژی‌ها و غیره نداشته باشد.

پیشنهاد مطالعه: کاهش وزن سریع چیست و چه عوارضی و خطراتی دارد؟

انواع داروهای کاهش وزن و لاغری

داروهای تجویزی برای کاهش وزن به روش‌های مختلفی عمل می‌کنند. برخی از آن‌ها با هدف قرار دادن مناطقی از مغز، اشتها را تنظیم می‌نمایند. بدین روش که با تغییر مواد شیمیایی مغز، به عنوان یک سرکوب کننده اشتها عمل می‌کنند یا احساس سیری را افزایش می‌دهند. البته برخی داروها نیز وجود دارند که از مسیر متفاوتی استفاده می‌کنند. به عنوان مثال در جذب چربی توسط بدن اختلال ایجاد می‌کنند و باعث می‌شوند بدن نتواند مانند قبل چربی را به طور کامل ذخیره سازی کند. توجه داشته باشید از آنجایی که چاقی می‌تواند یک مشکل مزمن برای سلامتی باشد؛ بسیاری از این داروها حتی پس از رسیدن به وزن ایده‌آل نیز باید برای طولانی‌مدت استفاده ‌شوند.

به عنوان مثال آلیم کانجی، پزشک متخصص غدد درون ریز و متخصص طب چاقی می گوید: «یک مشابه رایج، داروهای فشار خون هستند. بسیاری از افراد انتظار دارند که در صورت قطع دارو، فشار خون بالا دیگر برنگردد. در صورتی که این چنین نیست و چاقی هم مانند فشار بالا یک بیماری مزمن است و نیاز به درمان مداوم دارد.» شما می‌توانید برای کنترل فشار خود از بسته هوشمند مدیریت فشار خون سیناکر استفاده کنید.

قبل از معرفی، حتما توجه کنید که این داروها فقط و فقط با تجویز و نسخه پزشک قابل دستیابی هستند و مصرف خودسرانه آن‌ها می‌تواند با عوارض جبران ناپذیری همراه شود. این مقاله صرفا جهت افزایش آگاهی شما ایجاد شده است. همچنین قبل از اینکه نسخه‌ی دارویی برای کاهش وزن دریافت کنید، در مورد سابقه‌ی پزشکی خود به متخصص مربوطه بگویید. این سابقه شامل هر نوع آلرژی یا بیماری دیگری می‌شود.

اگر هم داروهای خاص، مکمل گیاهی یا شیمایی مصرف می‌کنید یا باردار هستید، در مرحله شیردهی قرار دارید یا می‌خواهید به زودی باردار شوید، باید به پزشک اطلاع دهید. در حال حاضر، تنها تعداد انگشت شماری از داروهای لاغری توسط سازمان غذا و دارو تایید شده‌اند که ما در این مطلب سعی داریم به پرکاربردترین آن‌ها اشاره کنیم:

  • لیراگلوتاید
  • نالترکسون-بوپروپیون
  • ارلیستات
  • فنترمین
  • فنترمین-توپیرامات
  • سماگلوتاید

بیشتر بخوانید: برای کاهش وزن چند کالری در روز باید مصرف کنید؟

داروی کاهش وزن ارلیستات

نحوه‌ی عملکرد: داروی ارلیستات (اورلیستات) یک مهار کننده لیپاز است؛ به عبارتی دیگر می‌تواند آنزیم‌هایی را مسدود کند که به جذب برخی از چربی‌های موجود در غذاهایتان کمک می‌کند. بنابراین با این دارو بدن چربی کمتری جذب می‌کند و شما را لاغر نگه می‌دارد. این دارو در دو دوز مختلف وجود دارد: دوز 60 میلی گرمی بدون نسخه که با نام Alli به بازار عرضه می‌شود و یک دوز 120 میلی گرم با نسخه پزشک که به عنوان Xenical شناخته می‌شود.

داروی لاغری xenical

معمولا Xenical سه بار در روز به همراه غذا یا یک ساعت پس از مصرف یک وعده غذایی حاوی چربی تجویز خواهد شد. (مانع جذب حدود یک سوم چربی‌هایی که می‌خورید، می‌شود و از بهترین داروهای کاهش وزن است.) با این حال خوب است بدانید که ارلیستات به اندازه لیراگلوتاید موثر نیست. طبق تحقیقات، افرادی که لیراگلوتاید مصرف می‌کردند؛ توانستند بیش از دو برابر افرادی که اورلیستات می‌خورند وزن کم کنند.

برای استفاده طولانی مدت تایید شده است؟ بله، مانعی ندارد.

عوارض جانبی ارلیستات:

شایع ترین عوارض جانبی ارلیستات عبارتند از:

  • گرفتگی شکم
  • نفخ
  • دفع گاز با ترشحات روغنی
  • دفع مدفوع روغنی/شل
  • افزایش حرکات روده
  • عدم توانایی کنترل حرکات روده و نیاز فوری به دفع

توجه داشته باشید که این عوارض جانبی به طور کلی خفیف و موقتی هستند؛ اما اگر غذاهای پرچرب بخورید ممکن است بدتر شوند. همچنین باید بدانید موارد نادری از آسیب شدید کبد در افرادی که اورلیستات مصرف می‌کنند گزارش شده است. (اما قطعی نیست که این دارو باعث ایجاد این مشکلات شده باشد.) افرادی که نباید از این دارو مصرف کنند شامل موارد زیر می‌شوند:

  • زنان باردار یا شیرده
  • افرادی که مشکلات کیسه صفرا دارند.
  • افرادی که مشکلات جذب غذا دارند.

نکات دیگری که باید بدانید: داروی Xenical علاوه بر جذب چربی می‌تواند بر جذب ویتامین‌های غذاها هم تاثیر بگذارد. بنابراین مطمئن شوید که پزشک شما در مورد مصرف مکمل مولتی ویتامین هم به شما توصیه‌هایی ارائه کند. همچنین باید قبل از مصرف ارلیستات رژیم کم چربی داشته باشید؛ یعنی کمتر از 30٪ کالری روزانه‌تان از چربی تامین شود.

معمولا پزشک توصیه می‌کند حداقل 2 ساعت قبل یا بعد از مصرف ارلیستات، یک مولتی ویتامین مصرف کنید؛ زیرا این دارو به طور موقت جذب ویتامین‌های  A، D،E  و K را برای بدن شما دشوار می‌کند. برای خرید دوره‌های مراقبتی هوشمند هم کارت اشتراک پزشک سه ماهه مدل آنلاین سیناکر را پیشنهاد می‌کنیم. با تهیه این کارت می‌توانید از خدمات مفیدی بهره‌مند شوید و میزان سلامتی بدن خود را مورد بررسی قرار دهید.

داروی نالترکسون HCl و بوپروپیون

 

داروی لاغری contrave

 

نحوه‌ی عملکرد: این دارو با عنوان کنتراو (Contrave) هم شناخته می‌شود و ترکیبی از نالترکسون و بوپروپیون است. نالترکسون برای درمان سوء مصرف مواد، وابستگی به الکل و مواد اپیوئیدی (افیونی) استفاده می‌شود.

بوپروپیون یک داروی ضد افسردگی است و با نام تجاری Wellbutrin به بازار عرضه می‌شود. این دارو در اختلال عاطفی فصلی و کمک به افراد در ترک سیگار هم موثر می‌باشد. در نهایت داروی کاهش وزن کنتراو بر روی مغز کار می‌کند تا اشتها را تنظیم نماید. این دارو مانند بسیاری از داروهای لاغری، با دوز کم شروع شده و در طول زمان افزایش می‌یابد. به عنوان مثال پزشکان معمولا آن را بدین صورت تجویز می‌کنند:

دوره زمان مقدار
هفته اول در صبح یک قرص
هفته دوم در صبح و در شب دو قرص
هفته سوم در صبح و در عصر دو قرص صبح و یک قرص عصر
هفته چهارم و بعد از آن در صبح و در شب چهار قرص (دو عدد صبح، دو عدد شب)

برای استفاده‌ي طولانی مدت تایید شده است؟ بله ولی عوارض مختلفی دارد و برای افراد زیادی به صورت طولانی مدت تجویز نمی‌شود.

عوارض جانبی نالترکسون HCl و بوپروپیون:

این دارو به طور بالقوه می‌تواند عوارض جانبی جدی مانند افکار خودکشی و تشنج ایجاد کند؛ اما شایع‌ترین عوارض آن شامل موارد زیر می‌شود:

  • حالت تهوع و استفراغ
  • یبوست
  • سرگیجه
  • مشکل خواب
  • خشکی دهان
  • اسهال
  • سردرد

در نتیجه کنتراو نباید در افرادی که دارای شرایط زیر هستند تجویز شود:

  • دارای فشار خون کنترل نشده
  • دارای تشنج
  • زنان باردار
  • افرادی که از داروهای دیگر حاوی بوپروپیون استفاده می‌کنند.
  • مصرف الکل و برخی مواد مخدر دیگر
  • افرادی که در طی 14 روز مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز مصرف کرده‌اند. (داروی ضد افسردگی)

نکات دیگری که باید بدانید: توجه داشته باشید که این دارو دارای یک هشدار بر روی بسته‌بندی در مورد افزایش خطر افکار و رفتارهای خودکشی مرتبط با بوپروپیون دارد. این هشدار همچنین خاطر نشان می‌کند که مشکلات جدی عصبی و روانشناختی مرتبط با بوپروپیون گزارش شده است.

همچنین می‌تواند باعث تشنج شود و نباید در بیمارانی که اختلالات تشنج دارند، استفاده شود. این دارو ممکن است فشار خون و ضربان قلب را نیز افزایش دهد‌. افزون بر این موارد، اگر بعد از 12 هفته مصرف، ۵ درصد از وزن خود را از دست ندهید، پزشک شما احتمالا مصرف آن را قطع می‌كند. (زیرا دیگر بعید است این دارو برای شما مفید باشد.)

پیشنهاد مطالعه: شایع‌ترین عوارض لاغری؟

داروی لیراگلوتاید برای کاهش وزن

چگونه کار می‌کند: لیراگلوتاید دوز بالاتر از داروی دیابت نوع ۲ است‌. این دارو کار هورمون روده‌ای را تقلید می‌کند و به مغز می‌گوید معده‌ی شما پر است. در نتیجه احساس سیری خواهید داشت و غذای کمتری مصرف می‌کنید.

برای استفاده‌ی طولانی مدت تایید شده است؟ بله. برای دریافت راهنمایی بیشتر می‌توانید اشتراک پزشک از سیناکر خریداری نمایید و بدون مراجعه حضوری با متخصصان مربوطه در تماس باشید.

عوارض جانبی لیراگلوتاید:

عوارض این دارو شامل موارد زیر است:

  • حالت تهوع و استفراغ
  • اسهال
  • یبوست
  • فشار خون پایین
  • افزایش اشتها

توجه داشته باشید که عوارض جانبی جدی این دارو می‌تواند شامل افزایش ضربان قلب، پانکراتیت، بیماری کیسه صفرا، مشکلات کلیوی و افکار خودکشی باشد. طبق آخرین مطالعات نشان داده شده است که لیراگلوتاید باعث ایجاد تومورهای تیروئید در حیوانات می‌شود؛ اما هنوز مشخص نیست که می‌تواند باعث سرطان تیروئید در انسان شود یا خیر.

نکات دیگری که باید بدانید: اگر بعد از 16 هفته از مصرف لیراگلوتید، 4٪ از وزن خود را از دست ندهید، پزشک مصرف آن را قطع خواهد کرد و احتمال کمی دارد که این دارو برای شما مفید به نظر برسد. اگر هم دارای فشار پایین هستید می‌توانید از فشارسنج دیجیتالی هوشمند سیناکر استفاده کنید و نتایج آن را با پزشکان در میان بگذارید. در صورت صلاح دید پزشک، میزان دوز مناسب این دارو برای شما تجوز خواهد شد.

داروی کاهش وزن فنترمین

چگونه کار می‌کند: فنترمین رایج ترین داروی کاهش وزن است که در کشور استفاده می‌شود. این دارو به سرکوب اشتها کمک می‌کند و باعث می شود برای مدت طولانی‌تری احساس سیری داشته باشید.

برای استفاده‌ی طولانی مدت تایید شده است؟ خیر؛ فنترمین یک داروی محرک شبیه آمفتامین است و می‌تواند بر قلب شما تاثیر بگذارد. به این ترتیب، معمولا برای کوتاه مدت (معمولا 12 هفته در یک دوره) استفاده می‌شود.

عوارض جانبی فنترمین:

عوارض جانبی می‌تواند طیف گسترده‌ای داشته باشد و ممکن است شامل موارد زیر شود:

  • تنگی نفس
  • درد قفسه سینه
  • افزایش فشار خون
  • افزایش ضربان قلب یا ایجاد تپش قلب
  • بی‌قراری
  • مشکلات خواب
  • سرگیجه
  • تغییرات در خلق و خو
  • خارش
  • اختلال در فعالیت‌هایی که قبلا می‌توانستید انجام دهید.

بنابراین پزشکان این دارو را معمولا برای افراد زیر تجویز نمی‌کنند:

  • افراد مبتلا به بیماری قلبی عروقی مانند آریتمی قلبی
  • افراد دارای جمله فشار خون بالا
  • افرادی که یک مهارکننده مونوآمین اکسیداز (نوعی دارویی که گاهی برای درمان افسردگی استفاده می‌شود.) را ظرف 14 روز مصرف کرده‌اند.
  • زنان باردار یا شیرده
  • افراد مبتلا به گلوکوم
  • کسانی که تیروئید پرکار دارند.
  • افرادی که دارای اختلالات خلقی هستند، به ویژه خلق و خوی شیدایی/افسردگی یا بی‌قراری

عوارض جانبی که کمتر جدی هستند هم شامل خشکی دهان، طعم ناخوشایند دهان، اسهال، یبوست و استفراغ می‌شوند.

نکات دیگری که باید بدانید: مانند برخی دیگر از داروهای مهار کننده‌ی اشتها، خطر وابستگی به این دارو وجود دارد. همچنین این دارو را اواخر عصر مصرف نکنید؛ زیرا ممکن است باعث بی‌خوابی شود‌. اگر برای دیابت انسولین استفاده می‌کنید هم باید قبل از مصرف فنترمین به پزشک اطلاع دهید؛ چرا که ممکن است نیاز باشد دوز انسولین شما را تغییر دهد یا به نوعی دیگری تنظیم کند‌.

اگر سابقه‌ی بیماری قلبی، سکته‌ی مغزی، نارسایی احتقانی قلب یا فشار خون بالا‌ی کنترل نشده دارید، نباید فنترمین را مصرف کنید‌. همچنین در صورت ابتلا به آب سیاه (گلوکوم)، پرکاری تیروئید، داشتن سابقه‌ی سوء مصرف مواد مخدر یا زمانی که باردار/شیرده هستید، نباید آن را مصرف کنید. توجه داشته باشید که فنترمین، یک نوع آمفتامین است‌؛ در نتیجه این گونه داروهای محرک به دلیل خطر اعتیاد یا سوء مصرف، از مواد کنترل شده ساخته می‌شوند. پس خرید و مصرف آن‌ها نیاز به نسخه‌ی خاصی خواهد داشت.

داروی ترکیبی فنترمین و توپیرامات

چگونه کار می‌کند: در این دارو دوز کم فنترمین با توپیرامات ترکیب شده است. فنترمین به سرکوب اشتها کمک می‌کند و توپیرامات هم به چندین روش باعث کاهش وزن می‌شود. از جمله می‌توانیم به کمک به شما در احساس سیری، ایجاد طعم کمتر در غذاها و سوزاندن کالری بیشتر اشاره کنیم.

آیا برای استفاده‌ی طولانی مدت تایید شده است؟ بله. در این دارو از دوز کم فنترمین استفاده می‌شود و می‌توان آن را در مدت زمان طولانی استفاده کرد. معمولا مصرف این داروی ترکیبی نتایج خوبی بر بدن خواهد گذاشت. برای اندازه گیری دقیق وزن خود می‌توانید ترازو دیجیتال جامپر را به صورت آنلاین از سیناکر سفارش دهید.

عوارض جانبی فنترمین و توپیرامات:

این داروی لاغری ممکن است برخی از عوارض جانبی مشابه داروهای حاوی فنترمین و همچنین عوارض جانبی احتمالی ناشی از توپیرامات را ایجاد کند. یکی از بزرگترین خطرات آن هم ارتباط آن با نقایص مادرزادی هنگام تولد (شکاف لب، لب شکری و شکاف کام) است. اگر می‌خواهید این دارو را امتحان کنید، لازم است با پزشک خود در مورد پیشگیری از بارداری صحبت کنید. همچنین اگر در معرض بارداری قرار دارید، باید آزمایش‌های ماهانه انجام دهید. برای دریافت خدمات لازم خانم‌ها باردار می‌توانند از بسته طلایی سلامت مامانیا استفاده کنند. در زیر با دیگر عوارض جانبی جدی این دارو آشنا می‌شوید:

  • سوزن سوزن شدن یا بی حسی در دست‌ها، پاها، بازوها و صورت
  • افزایش تحریک پذیری
  • افکار خودکشی
  • بدتر شدن افسردگی و اضطراب
  • مشکلات قلبی
  • بیماری‌های چشمی (این وضعیت در صورت عدم درمان می‌تواند به از بین رفتن دائمی‌ بینایی منجر شود.)
  • خشکی دهان
  • یبوست
  • مشکلات خواب
  • سرگیجه
  • تغییر در طعم غذا و احساس چشایی
  • ضربان قلب سریع‌تر

بنابراین این دارو ممکن است برای گروه خاصی از افراد مناسب نباشد، از جمله:

  • زنان باردار یا شیرده و زنانی که سعی در باردار شدن دارند. (خانم‌های باردار برای دریافت دوره‌های سلامتی هوشمند و توصیه‌های درمانی پزشکان می‌توانند از اپلیکیشن مامانیا کمک بگیرند.)
  • افرادی که مشکلات قلبی عروقی و سکته‌ی مغزی دارند.
  • کسانی که مبتلا به گلوکوم (آب سیاه) هستند.
  • افرادی که به مقدار زیاد نوشیدنی‌های الکلی می‌خورند.
  • افراد مبتلا به اختلال اضطراب و استرس
  • افراد مبتلا به پرکاری تیروئید کنترل نشده (تیروئید پرکار)
  • کسانی که مشکلات قبلی سنگ کلیه دارند.
  • افرادی که در طی 14 روز مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز مصرف کرده‌اند. (داروی ضد افسردگی)

نکات دیگری که باید بدانید: هنگام شروع مصرف این دارو یا افزایش دوز، مرتبا قلب خود را بررسی کنید‌. همچنین توجه داشته باشید که این داروی کاهش وزن در دوزهای مختلفی وجود دارد.

به عنوان مثال برای دو هفته اول، پزشک به شما دوز 3.75/23 میلی گرم (3.75 میلی گرم فنترمین، 23 میلی گرم توپیرامات) را به صورت کپسول یک بار در روز تجویز می‌کند. سپس از هفته سوم، یک کپسول 7.5/46 میلی گرمی برای شما تجویز می‌شود. حال اگر تا پایان 12 هفته، حداقل 3 درصد از وزن کلی بدن خود را از دست داده باشید، این دوز را برای مدت نامحدودی مصرف خواهید کرد. در غیر این صورت، پزشک شما ممکن است دوز دارو را برای 12 هفته‌ی دیگر تا حداکثر 15/92 میلی گرم افزایش دهد. (اگر موثر نبود، شما باید به تدریج مصرف آن را متوقف کنید.)

داروی لاغری سماگلوتاید

سماگلوتاید جدیدترین داروی کاهش وزن مورد تایید است و تقریبا مانند لیراگلوتاید (ساکسندا) با تقلید از عملکرد هورمون GLP-1 برای سرکوب گرسنگی عمل می‌کند.

آیا برای استفاده‌ی طولانی مدت تایید شده است؟ بله. در این دارو از دوز کم فنترمین استفاده می‌شود و می‌توان آن را در مدت زمان طولانی استفاده کرد. معمولا مصرف این داروی ترکیبی نتایج خوبی بر بدن خواهد گذاشت.

عوارض جانبی سماگلوتاید:

این داروی کاهش وزن باعث برخی از عوارض جانبی می‌شود که در زیر معرفی می‌کنیم:

  • سوء هاضمه
  • سردرد
  • حالت تهوع و استفراغ
  • اسهال
  • یبوست
  • دل درد
  • احساس خستگی
  • آروغ /نفخ شکم
  • قند خون پایین (اگر دیابت نوع 2 دارید.)

این دارو ممکن است برای افراد زیر مناسب نباشد، از جمله:

  • افراد دارای تیروئید
  • افراد دارای پانکراتیت
  • بیماری کیسه صفرا
  • دردهای کلیوی
  • دیابت و قند خون پایین

نکات دیگری که باید بدانید: مصرف این دارو به صورت تزریقی و یک بار در هفته است. دوز آن هم در طول چند هفته افزایش می‌یابد تا زمانی که به دوز 2.4 میلی گرم برسد.
توجه داشته باشید که این دارو ممکن است خطر ابتلا به برخی از تومورهای تیروئید و سرطان را افزایش دهد. همچنین افرادی که دارای پانکراتیت، بیماری کیسه صفرا، آسیب کلیه، قند خون پایین و سایر شرایط هستند باید با پزشک مشورت بیشتری داشته باشند.

کلام آخر

در نهایت اگر به دنبال کنترل وزن بدن خود هستید می‌توانید از بسته هوشمند آنالیز بدن سیناکر استفاده کنید. با این کار می‌توانید بدن خود را با 12 شاخص تناسب اندام مانند درصد چربی، عضله و شاخص BMI مورد بررسی قرار دهید.