نشانه‌ها و وضعیت مادر در هفته نهم بارداری

هفته نهم بارداری و وضعیت مادر

همان‌طور که مشاهده کردید در مقاله قبلی به طور کامل با نشانه‌ها و علائم مادر در هفته هشتم آشنا شدیم. حال زمانی که به هفته نهم بارداری وارد می‌شوید بدین معنی است که شما به تدریج وارد ماه سوم بارداری خود می‌شوید. بنابراین تا پایان بارداری هنوز زمان زیادی باقی مانده است. باید بدانید که در این هفته‌ها نوزاد شما خیلی حساس است. بنابراین باید تحت نظر پزشک مراقبت‌های لازم را انجام دهید تا از هرگونه خطر و آسیب جنین و خود شما در امان بمانید. در نظر داشته باشید که در این ایام بایستی هر زن باردار از خوردن غذاهای دریایی به‌خصوص غذاهایی که حاوی سرب هستند خودداری نماید. همچنین مصرف داروها به صورت خودسرانه می‌تواند برای جنین خطرزا باشد. مادر باید از رفتن به سونا یا در معرض قرار گرفتن گرمای زیاد خودداری نمایید. در این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد هفته نهم بارداری و وضعیت مادر با شما سخن بگوییم.

توصیه‌ها و حالات زن باردار در هفته نهم بارداری

در همه هفته‌های بارداری لازم است که یک زن باردار تحت نظر پزشک متخصص زنان قرار بگیرد. پزشک به او تمام بایدها و نبایدهای لازم را خواهد گفت. مادر باید به تمامی نکاتی که پزشک به او گوشزد می‌کند عمل نماید و این بایدها و نبایدها را با خود تکرار کند و انجام دهد. در این صورت است که می‌تواند فرزندی سالم را به دنیا بیاورد. مصرف داروهایی که پزشک برای زن باردار در نظر می‌گیرد مانند اسیدفولیک بسیار ضروری است. بنابراین لازم است که مادر با توجه و دقت فراوان مصرف هرگونه دارو یا مواد غذایی را تحت نظر پزشک جدی بگیرد. اگر در این خصوص هرگونه سوالی لازم است باید از پزشک پرسیده شود تا هفته نهم بارداری به بهترین شکل خود سپری شود.

در نظر داشته باشید که در هر مرحله از بارداری مانند هفته نهم بارداری زن باردار دارای یک سری حالات و تغییرات است. بنابراین ممکن است شما به عنوان یک مادر در این دوران دچار تجربه یک سری حالات ناخوشایند بشوید. باید بدانید که دیگر نشانه‌های بارداری نیز در این دوران بر روی خلق‌وخوی شما اثر می‌گذارد. احساس حال تهوع مخصوص در صبح و یا تکرر ادرار، درد در کمر و یا سرگیجه، احساس خستگی از جمله مواردی هستند که ممکن است هر مادر در این ایام سپری نماید. جنین در این دوران نیز بیشتر از هفته‌های قبل رشد کرده است. در هفته نهم حاملگی جنین دارای همه بخش‌های مهم بدن مانند آرنج، زانو و انگشتان پا شده است. خصوصیات بدن جنین نشان‌دهنده یک نوزاد سالم است. ولی همچنان لازم است که همه شرایط خود را مورد ارزیابی قرار بدهید تا متوجه شوید که آیا همه ‌چیز بر طبق روال درست پیش می‌رود یا خیر. لازم است که همه آزمایش‌های لازم را در این دوران بر طبق نظر پزشک به انجام رسانید تا اطمینان یابید که بارداری سالمی را پشت سر می‌گذارید.

زن باردار در هفته نهم بارداری علاوه بر احساس تهوع تغییرات در ذائقه و مزه‌ها و بوها را نیز تجربه خواهد کرد. در این دوران شما ممکن است که دچار یبوست شوید. از دیگر مواردی که زنان باردار در هفته نهم حاملگی تجربه می‌کنند احساس ضعیفی و بی‌حالی است که اغلب این وضعیت به علت کمبود آب در بدن رخ می‌دهد. سوءهاضمه نیز یکی دیگر از عوامل مهمی است که در بدن زن باردار اتفاق می‌افتد. باید بدانید که علت این احساس را می‌توان به دلیل اثرات هورمون‌ها بر روی عضله‌های معده نسبت داد. برای این‌که بتوانید تاثیر این علائم را بر روی خود کمتر کنید لازم است که از مایعات فراوان بهره ببرید و غذا را به چندین وعده تقسیم نمایید و به صورت کم‌کم استفاده نمایید. این کار بی‌حالی و تهوع شما را کاهش می‌دهد. همچنین نباید مایعات را به صورت حجیم و یکجا مصرف کنید. زیرا حالت تهوع شما بیشتر خواهد شد. سعی نمایید که از مصرف غذاهای پر از ادویه و سرخ‌شده خودداری نمایید.

همچنین لازم است که همراه با غذا از مایعات استفاده نکنید. زیرا این کار سبب می‌شود تا شما احساس سوزش سر دل نمایید. بعد از هر غذا لازم است که از انجام حرکت‌های زیاد و خم شدن یا دراز کشیدن خودداری نمایید.

حالت جنین در هفته نهم بارداری در یک نگاه

زمانی که شما به هفته نهم بارداری می‌رسید اندام‌های جنین در قیاس با هفته‌های قبلی کامل‌تر شده‌اند. بنابراین جنین شما مانند یک نوزاد با ابعاد ریزتر است. در این زمان دم رویان جنین که در هفته‌های قبل وجود داشت از بین می‌رود. همچنین بخش‌های مختلف صورت جنین مانند پلک‌ها، بینی نمایان و برجسته‌تر خواهد شد. جنین در این هنگام به رشد و تکامل خود ادامه می‌دهد و در هفته‌های بعدی کامل‌تر می‌شود. در هفته نهم بارداری انگشتان جنین را می‌توان مشاهده کرد. در این هفته است که سر در قیاس با بدن بزرگ‌تر است. ولی با ادامه تکامل در هفته‌های آتی، بدن و سر جنین به رشد و تناسب نرمال و طبیعی خواهد رسید و مداوم این چرخه کامل‌تر می‌شود.

در نظر داشته باشید که در هفته نهم حاملگی، سایز اندام‌ها در جنین مانند دستگاه تولیدمثل و دستگاه گوارش در وضعیت شکل‌گیری هستند. این سخن بدان معنی است که تخمدان و روده‌ها در حال شکل‌گیری و رشد هستند. در این هفته به علت این‌که ماهیچه‌ها دست‌وپاها تقویت می‌شوند، جنین می‌تواند حرکت‌های ریز و ظریفی را از خود بروز دهد. در هفته 9 بارداری ابعاد جنین حدود 2.5 سانتی‌متر و تقریبا اندازه یک زیتون است. همچنین وزن کودک شما در این دوره کمتر از 2 کیلوگرم است.

پیشنهاد مطالعه: وضعیت جنین در هفته نهم بارداری

نشانه‌های هفته نهم بارداری

حاملگی با نشانه‌‌ها و علائم زیادی همراه است که به ما از وضعیت سلامت و رشد جنین خبر می‌دهد. نشانه‌هایی که معمولا مادران در هفته نهم بارداری تجربه می‌کنند همراه با عللاش در ادامه ذکر شده است.

  • ازدیاد دور کمر

در هفته نهم بارداری امکان دارد که شکم شما به صورت برجسته و مدور نباشد ولی لباس‌های شما برایتان تنگ شده باشند. دلیل این امر را می‌توان به علت ضخیم شدن دور کمر شما و هورمون‌های بارداری دانست.

  • داشتن لکه بینی در هفته نهم بارداری

لکه بینی به صورت خونریزی‌های کم و خفیف در 3 ماه اول بارداری رایج است. ولی چنان چه این خونریزی‌ها از چندین قطره خون بیشتر است لازم است که به پزشک مراجعه نمایید. باید بدانید که بیشتر از نیمی از این نوع خونریزی‌ها در زنان باردار طبیعی است و در صورت وجود این لکه بینی‌ها خطری متوجه آن‌ها نیست. پزشک در اغلب موارد این مشکل را با تجویز دارو برطرف می‌نماید.

  • گرفتگی و انقباضات خفیف رحمی

در هفته نهم بارداری برخی از تغییرات سریع در بدن زن باردار رخ می‌دهد. در این زمان است که در زنان انقباضات و گرفتگی‌های رحمی رخ می‌دهد. چنان چه این گرفتگی‌ها شدت بیابند و یا این‌که دردهای کمر رخ دهد لازم است که به پزشک مراجعه نمایید.

  • گرسنگی مفرط

اگر در هفته 9 بارداری هستید و احساس گرسنگی می‌کنید می‌تواند از برخی از تنقلات استفاده نمایید. باید بدانید که لازم است فقط از 300 کالری تنقلات در یک روز بهره ببرید. غذاهای مختلفی مانند غلات، ماست و میوه‌ها می‌توانند انتخاب‌های بسیار خوبی برای شما باشند.

  • احساس خستگی

زمانی که هورمون پروژسترون در 3 ماهه اول بارداری در زنان بالا می‌رود، امکان دارد که برخی از خانم‌ها احساس خواب‌آلودگی در این دوران داشته باشند. بنابراین لازم است که در طول شبانه‌روز تا آن­جا که می‌توانید بخوابید و استراحت نمایید.

  • احساس سردرد در هفته نهم حاملگی

سردرد از جمله نشانه‌هایی است که در زنان باردار در سه ماه اول بارداری مشاهده می‌شود. زمانی که شما سردرد را تجربه می‌نمایید، باید بدانید که این امر به دلیل نوسان‌های هورمون‌ها در این دوران است.

لازم است که برای بهبود خود از مایعات زیاد بهره ببرید و تا جایی که می‌توانید از مصرف غذاهای مفید غافل نباشید تا بتوانید بر احساس گرسنگی فائق بیایید. این کار به شما کمک می‌کند تا سردرد شما بهتر شود و درد آن تسکین بیابد. اگر سردردهای شما تسکین نیافت لازم است که در این مورد با پزشک خود مشورت نمایید.

  • جوش یا آکنه

در هفته نهم بارداری در برخی از زنان آکنه یا جوش پدیدار می‌شود. این در حالی است که این زنان قبل از بارداری دچار جوش نبوده‌اند. باید بدانید که معمولا این مساله مشکلی شایع در زنان در هفته نهم حاملگی است. بنابراین جای هیچ‌گونه نگرانی است. این نشانه بعد از تولد نوزاد رفع می‌شود.

  • تجربه تکرر ادرار در هفته نهم بارداری

اگر در هفته نهم بارداری هستید ممکن است نیاز داشته باشید که مدام به دستشویی بروید. دلیل این موضوع را می‌توان به دلیل بزرگ شدن جنین دانست. در این حالت رحم شما به مثانه‌تان نیرو و فشار زیادی را وارد می‌کند. بنابراین شما احساس می‌کنید که نیاز دارید تا بیشتر به دستشویی بروید. در برخی از موارد ممکن است نیاز به دفع ادرار مربوط به بالا رفتن حجم خون در بدن و کار بیش از اندازه کلیه‌ها باشد. بنابراین لازم است که به اندازه کافی از آب و مایعات بهره ببرید. چون هیدراته بودن بدن بسیار لازم و ضروری است. در صورتی که در زمان دفع ادرار احساس درد یا سوزش دارید لازم است که این مساله را با پزشک خود مطرح نمایید. زیرا این مساله می‌تواند نشان از عفونت ادراری در بدن شما باشد.

همه نشانه‌ها برای همه مادران اتفاق نمی‌افتد و بدن هر فرد منحصربفرد است. با شناخت این نشانه‌ها این مسیر شیرین را راحت‌تر طی می‌کنید و از نگرانی‌های بی‌دلیل دور می‌مانید.

نتیجه گیری

در این مقاله در مورد برخی از نکات در هفته نهم بارداری در زنان برای شما مطالبی را بیان کردیم. لازم است که این هفته بارداری را نیز زیر نظر پزشک متخصص زنان و با رعایت تمامی موارد به خوبی پشت سر بگذارید. در صورتی که احساس و تجربه ناخوشایندی را تجربه می‌کنید لازم است که آن را با پزشک خود در میان بگذارید. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله مربوط به وضعیت مادر در هفته دهم حاملگی را مطالعه نمایید.