وضعیت مادر در هفته چهارم بارداری

هفته چهارم بارداری و وضعیت مادر

همانطور که در مقاله مربوط به وضعیت مادر در هفته سوم بارداری اشاره شد، اغلب زنان تا هفته چهارم بارداری از این‌که حامله شده‌اند خبر ندارند. بعضی از نشانه‌های کوچک در زنان در هفته چهار بارداری مشاهده می‌شود. همین علائم سبب می‌شود تا آن‌ها به بارداری خود شک کنند و بخواهند آزمایش بارداری بدهند. باید بدانید که در هفته چهارم بارداری نشانه‌های بیرونی و همچنین تغییرات در ظاهر شما هنوز شروع نشده است. اما امکان این‌که حالت تهوع در شما ایجاد شود در این هفته وجود دارد. به احتمال زیاد حالت تهوع را خیلی جدی نخواهید گرفت و ممکن است تصور نمایید که دچار یک بیماری ویروسی شده‌اید. آزمایش بارداری خانگی که به اسم بیبی چک شناخته می‌شود در این هفته نیز ممکن است نتیجه منفی کاذب داشته باشد. در این مقاله از سیناکر با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد هفته چهارم بارداری و وضعیت مادر با شما صحبت نماییم.

انجام تست بارداری در هفته چهارم حاملگی

در هفته چهارم بارداری، معمولاً با مراجعه به پزشک متخصص زنان و زایمان، آزمایش بارداری برای شما تجویز می‌شود. این آزمایش با اندازه‌گیری سطح هورمون hCG در ادرار یا خون، بارداری را تشخیص می‌دهد. هورمون hCG پس از لانه‌گزینی تخمک بارور شده در دیواره رحم تولید می‌شود و به تدریج افزایش می‌یابد. هفته چهارم بارداری زمان مناسبی برای انجام تست بارداری است، زیرا در این زمان سطح هورمون hCG در بدن شما به اندازه‌ای افزایش یافته است که توسط بیشتر تست‌های بارداری خانگی قابل تشخیص باشد. البته، برخی از تست‌های بارداری با حساسیت بالا می‌توانند بارداری را در مراحل اولیه‌تر، حتی قبل از موعد قاعدگی، تشخیص دهند. برای دقت بیشتر، تست بارداری را با اولین ادرار صبحگاهی انجام دهید، زیرا غلظت هورمون hCG در آن زمان بیشتر است.

 این احتمال وجود دارد که سطح این هورمون در هفته چهارم هنوز به اندازه‌ای نباشد که توسط تست بارداری خانگی (بی‌بی چک) قابل تشخیص باشد. بنابراین، ممکن است نتیجه منفی کاذب دریافت کنید. در چنین مواردی، آزمایش خون بارداری که حساسیت بیشتری دارد، می‌تواند بارداری را تایید کند. با گذشت زمان و افزایش سطح هورمون hCG، علائم بارداری نیز بیشتر خود را نشان می‌دهند.

هفته چهارم بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا در این مرحله جنین رشد خود را آغاز می‌کند. برخی از علائم شایع در این هفته عبارتند از حساسیت سینه‌ها، خستگی، تکرر ادرار و حالت تهوع. با این حال، این علائم در همه زنان یکسان نیست و ممکن است برخی از زنان هیچ علامتی را تجربه نکنند. در صورت شک به بارداری، به پزشک مراجعه کنید تا با انجام آزمایش و معاینه، بارداری شما تایید شود.

علائم و نشانه‌های مادر در هفته چهارم بارداری

هورمون‌هایی که سبب می‌شوند تا شما در هفته چهارم بارداری متوجه حاملگی خود شوید، برخی علائم بارداری در این هفته را برای شما به وجود می‌آورند. به علت این‌که شما در ماه نخست بارداری خود هستید امکان دارد که نشانه‌ها و علائم شدیدی را در ماه‌های بعدی تجربه نمایید. در ادامه به مهم‌ترین این نشانه‌ها در هفته چهارم بارداری اشاره می‌کنیم:

  • نفخ

ممکن است شما در این هفته از بارداری اندکی نفخ داشته باشید. باید بدانید که علت این موضوع مربوط به هورمونی به اسم پروژسترون است.

  • گرفتگی و انقباض عضلات

تجربه انقباضات و گرفتگی در قسمت پایین شکم امکان دارد که سبب ناراحتی یا نگرانی شما شود. اما باید بدانید که در حقیقت این امر نشان‌دهنده این است که جنین به صورت درست و صحیح در لایه درونی رحم شما قرار گرفته است. در صورت احساس دردهای شدید یا گرفتگی‌ها در این هفته، بایستی به پزشک خود مراجعه کنید.

  • لکه بینی یا خونریزی خفیف

در بسیاری از موارد لکه بینی یا خونریزی‌های خفیف در هفته چهارم بارداری مشاهده می‌شود. در نظر داشته باشید که این مساله می‌تواند مربوط به لانه گزینی باشد. نکته‌ای که لازم است بدانید این است که خونریزی که به علت لانه گزینی در زن ایجاد می‌شود به رنگ صورتی روشن و یا قهوه‌ای است. باید بدانید که اگر خونریزی شما بسیار شدید شد و یا این‌که بیشتر از چندین روز به طول انجامید لازم است که به پزشک متخصص رجوع نمایید.

  • نوسانات خلق و خو

به علت این‌که زنان در این هفته از بارداری، دچار نوسان‌های زیاد در هورمون‌ها می‌شوند، بنابراین این امر تاثیر بسزایی بر روی خلق و خوی آن‌ها خواهد گذاشت. اگر شما نیز دچار این تحول در اخلاق خود شده‌اید جای نگرانی نیست. توجه داشته باشید که تغییرات در خلق و خود از هفته‌های نخست بارداری تا دوازدهمین هفته از آن خیلی زیاد است. بعد از آن است که هورمون‌ها اندکی متعادل می‌شوند و خلق و خوی شما بهبود می‌یابد.

  • حالت تهوع صبحگاهی

پزشکان می‌گویند که تقریبا 50 تا 90 درصد از خانم‌ها در هفته‌های اول مانند هفته چهارم بارداری ممکن است دچار تهوع صبح گاهی شوند. این در حالی است که این حالت شما به طور معمول در سه ماه دوم بارداری کاملا از بین می‌رود. این حالت تهوع، علیرغم نامش، می‌تواند در هر زمانی از روز رخ دهد، اما اغلب صبح‌ها شدیدتر است.

  • خستگی

ممکن است در هفته چهارم از بارداری احساس خستگی کنید. باید بدانید که این وضعیت در شما به علت تغییرات هورمونی اتفاق می‌افتد و تا زمانی که شدید نشده است نرمال است. به علت این‌که بدن شما سعی می‌کند تا توپ متشکل از سلول‌ها را به جنین بدل می‌کند سخت در تلاش است. شما می‌توانید موضوع خستگی خود را با پزشک در میان بگذارید.

  • احساس و تجربه درد در سینه‌ها

ممکن است در چهارمین هفته از بارداری خود متوجه احساس درد در سینه‌ها شوید. این امر نیز می‌تواند نشان دهد که بچه‌ای در راه دارید. به علت این‌که بدن شما سعی می‌کند تا مرحله‌های آماده‌سازی مجراهای شیردهی را شروع نماید این دردها در شما نمایان می‌شوند.

پیشنهاد مطالعه: وضعیت جنین در هفته چهارم بارداری

مواردی که بایستی در هفته 4ام حاملگی رعایت نمایید!

هفته چهارم بارداری، آغاز یک دوره حساس و مهم است که رعایت برخی نکات در آن برای سلامت شما و جنین ضروری است. در ادامه به مهم‌ترین مراقبت‌های این دوران اشاره می‌کنیم:

  • از مواد غذایی سالم و مغذی استفاده کنید و از مصرف غذاهای ناسالم مانند فست‌فود، نوشابه و شیرینی‌جات پرهیز کنید. مصرف میوه‌ها، سبزیجات، غلات سبوس‌دار، پروتئین‌های کم‌چرب و لبنیات را در برنامه غذایی خود قرار دهید. به میزان کافی مایعات، به خصوص آب، بنوشید.
  • افزایش وزن در دوران بارداری طبیعی است، اما باید در حد معقول باشد. افزایش وزن بیش از حد می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت بارداری، فشار خون بارداری و زایمان زودرس را افزایش دهد. با پزشک خود در مورد میزان مناسب افزایش وزن در دوران بارداری مشورت کنید.
  • از مصرف الکل و سیگار به طور جدی خودداری کنید. این مواد می‌توانند باعث سقط جنین، نقایص مادرزادی، زایمان زودرس و سایر مشکلات جدی در بارداری شوند. در صورت مصرف هرگونه دارو، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف مواد غذایی مناسب در هفته 4ام بارداری

همان‌طور که پیش از این متذکر شدیم لازم است که زنان در هفته چهارم از بارداری تغذیه سالمی را برای خود در نظر بگیرند. در این صورت است که می‌توانند حاملگی سالمی را پشت سر بگذارند و جنین را در وضعیت مناسبی در این هفته قرار دهند. در این مرحله می‌توانید با مشورت پزشک یک رژیم غذایی متناسب به همراه مکمل‌ها را دریافت کنید.

زمانی که در هفته چهارم از بارداری دچار حالت تهوع می‌شوید لازم است که تا جایی که می‌توانید از تغذیه سالم بهره ببرید. سعی کنید تا از وعده‌های غذایی به صورت کوچک، سالم و منظم استفاده نمایید. همچنین لازم است که از مایعات فراوان بهره ببرید. این موضوع سبب می‌شود تا در مبارزه با حالت تهوع موفق‌تر شوید. زمانی که کم‌کم معده شما سفت‌تر شد می‌توانید غذاهای متعادل‌تر و مغذی‌تر را استفاده کنید.

لازم است که حتما در هفته چهارم بارداری از میوه‌ها و سبزی‌های تازه به صورت روزانه بهره ببرید. همچنین شما می‌توانید وضعیت تغذیه خود را با خوردن برخی از غذاهای نشاسته‌ای مانند ماکارونی، سیب‌زمینی، نان‌های سبوس‌دار و برنج بهتر نمایید. از دیگر غذاهای مفیدی که زنان باردار باید در هفته چهارم بارداری از آن‌ها استفاده نمایند، حبوبات، تخم مرغ، گوشت‌های بدون چربی، لبنیات مانند پنیر، شیر و کشک است. در نظر داشته باشید که از این غذاها به صورت روزانه استفاده نمایید.

سخن آخر

در این مقاله در مورد هفته چهارم بارداری و وضعیت مادر با شما صحبت کردیم. لازم است که زنان باردار در هفته چهارم از بارداری خود به تمام نکات مهم دقت نمایند. بسیاری از علائمی که به آن‌ها اشاره کردیم در این هفته از بارداری بسیار معمول و نرمال هستند و جای نگرانی نیست. اما لازم است که در این هفته از بارداری نیز مانند سایر هفته‌ها تحت نظر پزشک متخصص زنان و زایمان و یا متخصص ماما باشید تا همه اقدامات لازم برای شما در نظر گرفته شود. برای آگاهی بیشتر درباره بارداری خود و آشنایی با تمام علائم بارداری، به شما پیشنهاد می‌کنیم مقاله مربوط به وضعیت مادر در هفته پنجم بارداری را نیز مطالعه نمایید.

اشتراک گذاری: