۹ توصیه‌ برای کم کردن ریسک حمله‌ی قلبی یا سکته

حمله قلبی

گاهی اوقات تغییرات کوچک در سبک زندگی احتمال وقوع حمله‌ قلبی یا سکته را کاهش می‌دهد. راهکار گام به گامی را که در ادامه آمده است امتحان کنید.

۱. هر روز کمی ورزش کنید

فعالیت فیزیکی با شدت متوسط خطر حمله‌ی قلبی را کاهش می‌دهد. سعی کنید حداقل پنج روز در هفته، روزانه سی دقیقه ورزش‌هایی انجام دهید که قلبتان را به فعّالیت وامی‌دارند. پیاده‌روی سریع و شنا انتخاب‌های خوبی هستند. در دو روز باقیمانده از هفته تمرین‌های قدرتی مثل وزنه زدن را در دستور کار قرار دهید.

در صورتی که برنامه‌ی فشرده‌ای دارید، ورزش‌ روزانه‌تان را به نوبت‌های کوچک‌تر تقسیم کنید. مثلاً به جای ۳۰ دقیقه متوالی، ۱۵ دقیقه پیاده‌روی در صبح انجام دهید و ۱۵ دقیقه‌ی دیگر را قبل از ناهار انجام دهید.

۲. هدفی منطقی و قابل دسترسی برای کم کردن وزن در نظر بگیرید

اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، حتماً لازم نیست کاملاً لاغر شوید تا ریسک حمله‌ی قلبی یا سکته در شما کم شود. کم کردن ۵ تا ۱۰ درصد از وزن سبب بهبود سطح کلسترول، کاهش فشار خون و قند خون می‌شود.

۳. داروهای قلبتان را مصرف کنید

ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما مصرف داروهایتان را فراموش نکنید. بسیاری از افراد داروهایشان را به همان منوالی که پزشک برایشان تجویز کرده است مصرف نمی‌کنند. عاملی را که سبب بازداری شما از مصرف داروهایتان می‌شود شناسایی کنید -این عامل می‌تواند عوارض جانبی دارو، قیمت دارو یا فراموش کردن باشد- و از پزشکتان بخواهید به شما کمک کند.

۴. سالم غذا بخورید

اگر به یک رژیم غذایی سالم پایبند باشید می‌توانید ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهید.

بشقابتان را با انوام مختلف از موارد زیر پر کنید:

  • میوه‌ها
  • سبزیجات
  • غلات کامل(سبوس‌دار)
  • ماهی
  • گوشت بدون چربی

از مصرف غذاهای فراوری‌شده یا آماده که حاوی مقادیر زیاد نمک و مواد قندی هستند پرهیز کنید. همچنین

این غذاها مواد نگهدارنده دارند.

۵. مصرف الکل را محدود کنید

اگر الکل مصرف نمی‌کنید همین رویه را ادامه دهید و مصرف الکل را شروع نکنید.اما اگر الکل مصرف می‌کنید، مقدار مصرفتان را کاهش دهید. توصیه می‌شود خانم‌ها بیش از یک واحد و آقایان بیش از دو واحد در روز مصرف نکنند. نوشیدن الکل تعداد ضربان قلب و فشار خونتان را افزایش می‌دهد. همچنین سبب افزایش سطح چربی در خون می‌شود و می‌تواند باعث شود وزنتان زیاد شود.

۶. کمی شکلات بخورید

شکلات تلخ مصرف کنید و مطمئن شوید حاوی حداقل ۷۰ درصد کاکائو باشد. شکلات سرشار از مواد مغذی‌ است که می‌توانند از سلامت شما محافظت کنند. قطعه‌های کوچک مصرف کنید تا دچار اضافه وزن نشوید و متعاقب آن بار اضافه بر قلبتان تحمیل نشود.

۷. اعداد مربوط به شاخص‌های سلامت خود را بدانید

به طور منظّم تحت غربالگری و پایش قرار بگیرید و کلسترول، فشار خون و قند خون (گلوکز) خود را چک کنید. پایش منظّم این اعداد به شما کمک می‌کند تا آگاهی بیشتری نسبت به تغییراتی که لازم است به منظور حفظ این اعداد در دامنه‌ی نرمال انجام دهید، داشته باشید.

۸. سیگار نکشید

سیگار کشیدن ریسک حمله‌ی قلبی و سکته را به طرز چشمگیری بالا می‌برد. با پزشک خود درباره‌ی شیوه‌های ترک سیگار مشورت کنید. با این کار شما همچنین کمک بزرگی به خانواده‌ و دوستانتان خواهید کرد؛ چرا که بودن در معرض دود سیگار نیز می‌تواند سبب بروز بیماری‌های قلبی شود.

۹. به علائم خود توجه کنید

به این امید ننشینید که علائم خودبخود محو می‌شوند. اگر هر چیز غیرطبیعی حس کردید به پزشکتان سر بزنید؛ علائمی مثل تنگی نفس، تغییر در ریتم قلبتان یا خستگی بیش از حد اهمیت دارند. همچنین حواستان به درد در فک پایینی یا پشت، حالت تهوّع یا استفراغ، تعریق یا علائم شبه‌آنفلوانزا باشد.