هر ساله تعداد زیادی از بزرگسالان به بیماری دیابت مبتلا میشوند. به همین منظور آموزش نحوه مدیریت و کنترل بیماری دیابت در محیط کار بسیار حائز اهمیت است. طبق مطالعات مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها تخمین زده میشود که ۱/۲۳ میلیون نفر، چیزی در حدود ۲/۷ درصد از جمعیت مردمان ایالات متحده آمریکا مبتلا به دیابت شدهاند.
طبق مطالعات، بیماری دیابت اثرات اقتصادی و روانشناختی بسیاری در محیط کار به همراه دارد. تا جایی که غیبتهای شغلی به دلیل بیماری دیابت تیپ ۲ سالانه بیش از ۲۰ میلیارد دلار برای کارفرمایان هزینهبر خواهد بود.
بررسی اثرات بیماری دیابت در محل کار
اثرات مالی این امر در درجه اول شامل هزینه جایگزینی کارگران و همچنین اداره مدیریت غیبت کارگران است. سایر هزینههای غیرمستقیم که به دلیل اثرات غیبت کارگران به همراه دارد شامل تهیه کالاها و خدمات بیکیفیت به دلیل خستگی کارگران و کمبود نیرو، کاهش بهره وری، صرف وقت بیش از حد مدیران در جستجوی جایگزینی برای کارمندان و ایجاد روحیه ضعیف در بین کارکنانی است که باید برای جبران هزینههای صرف شده به دلیل غیبت همکاران خود کار اضافی متحمل شوند.
به عنوان یک کارفرما فراهم آوردن تمهیدات لازم برای کمک به کارمندان دیابتی امری ضروری است. زیرا علاوه بر اثرات اقتصادی، نشاندهنده حمایت و مراقبت شما از کارمندانتان نیز میباشد.
این اقدامات شامل موارد زیر میباشد
- معرفی برنامه های خودمراقبتی دیابت: به کمک سازمانهای بیمهگر خود، انگیزه لازم را برای کارمندان مبتلا به دیابت که تحت آموزش برنامههای خودمراقبتی دیابت هستند، ایجاد کنید.
- کارمندان خود را به داشتن وعدههای غذایی سالم و پیروی از سبک زندگی درست تشویق کنید.
برای این منظور میتوانید یک برنامه شامل کلاسهای پخت و پز و کارگاههای آموزشی در مورد چگونگی خواندن برچسبهای غذایی برای کارکنان ترتیب دهید و همچنین کارکنان را به داشتن برنامههایی شامل جلسات پیاده روی و ورزش تشویق کنید.
- یک برنامهی سنجش دورهای سطح قند خون و انسولین برای کارمندان ترتیب دهید.
میتوانید قسمتی از محل کار را به این منظور اختصاص دهید. همچنین میتوانید داروهای مورد نیاز در مواقع اضطراری، مانند انسولین را نیز تهیه کنید.
- برنامه هایی به منظور آگاهسازی در خصوص بیماری دیابت برای کارکنان ترتیب دهید.
آموزش کارکنان مبتلا به دیابت در مورد خطرات بیماری دیابت و راههای مقابله با آن به کمک کیتهای آزمایش سریع که در دسترس هستند باید صورت گیرد. ارسال پیامهای هفتگی حاوی اطلاعاتی در این زمینه با عناوین سرگرمکننده مانند طرح مسابقه و در نظر گرفتن جایزه میتواند بسیار مفید باشد.
به منظور جلوگیری از شعله ور شدن بیماری و از دست دادن نیروی کار دو راهکار به بیماران مبتلا به دیابت پیشنهاد میشود:
- از یک برنامه درمانی مناسب پیروی کنید.
از آنجایی که برنامه درمانی هر بیمار با دیگر بیماران متفاوت است؛ کارکنان باید با مراجعه به پزشک برنامه درمانی مخصوص خود را تهیه و آن را اجرا کنند. همچنین انجام معاینات دوره ای پزشک، برنامه ورزشی و رژیم غذایی متناسب با خود را در دستور کار قرار دهند.
- از یک برنامه غذایی منظم پیروی کنید.
به این افراد توصیه میشود که صبحانه را فراموش نکنند. زیرا این امر میتواند به طور خطرناکی به کاهش سطح گلوکز خون منجر گردد و برای سلامتی، ایمنی و عملکرد فرد مضر باشد. توصیه میشود این کارکنان میان وعده و ناهار خود را به صورت بسته بندی شده همراه داشته باشند تا بتوانند طبق برنامه غذایی آن را مصرف کنند.
سخن پایانی
پشتیبانی مداوم کارفرمایان از کارمندان مبتلا به دیابت در محل کار با اجرای تکنیک های مدیریت بیماری دیابت و انتخاب مواد غذایی سالم بسیار حائز اهمیت است. اجرای برنامههای آموزش خودمراقبتی بیماری دیابت و تشریح مزایا و دیگر خدمات ارائه شده در برنامههای بهداشتی، به کارمندان دیابتی کمک می کند تا با شرایط کنونی خود کنار بیایند. تلاش و صرف وقت اضافی برای کمک به این کارمندان در طولانی مدت کیفیت زندگی آنها را بهبود میبخشد و هزینه های مراقبت های بهداشتی را کاهش میدهد.