گام به گام با کاهش شیوع کرونا؛ اگر مبتلا شدیم چه کنیم؟

چگونه بیماری کرونا را کاهش دهیم؟

اگر به کرونا مبتلا هستید یا گمان می‌کنید به ویروس آلوده شده‌اید، نکات زیر را رعایت کنید تا از انتقال ویروس به سایر افراد در خانه و جامعه خود جلوگیری کنید.

استراحت در منزل مگر برای مراقبت‌های پزشکی

تنها درصورتی از منزل خارج شوید که نیاز به دریافت مراقبت‌های پزشکی ضروری دارید. به محل کار، مدرسه یا اماکن عمومی نروید. از استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی مانند مترو و تاکسی و سرویس‌های آنلاین درخواست خودرو اکیدا خودداری کنید.

خود را از سایر افراد و حیوانات در خانه خود جدا کنید.

  •  قرار گیری در مدت طولانی در فاصله کمتر از دو متری شخص آلوده. این شرایط زمانی ایجاد می‌شود که با فرد بیمار در یک خانه زندگی کنید یا مثلا هم‌زمان با شخص بیمار در اتاق انتظار کلینیک قرار گرفته اید.
  •  تماس مستقیم با ترشحات عفونی فرد بیمار (مثلا پاشیده شدن قطرات ناشی از سرفه یا عطسه فرد بیمار)

افراد مبتلا به ویروس کرونا تا حد امکان، باید در یک اتاق خاص بمانند و از سایر افراد خانه خود دور شوند. همچنین در صورت امکان باید از یک حمام جداگانه نیز استفاده کنند.

همانند افراد خانه، باید ارتباط خود را با حیوانات خانگی و حیوانات دیگر محدود کنید. با اینکه هنوز موردی از انتقال ویروس از انسان به حیوانات گزارش نشده است، هنوز هم توصیه می‌شود افراد مبتلا به کرونا تماس با حیوانات را محدود كنند تا اینكه اطلاعات بیشتری درباره ویروس در دسترس باشد. در صورت امکان، عضو دیگری از خانواده را مسئول مراقبت از حیوان خانگیتان کنید. اگر در دوران بیماری، خودتان باید از حیوان خانگی خود مراقبت کنید، دستان خود را قبل و بعد از تماس با حیوانات خانگی بشویید و از ماسک صورت استفاده نمایید.

بیشتر بدانید: ۸ اقدام برای پیشگیری از کرونا

قبل از مراجعه به کادر درمانی، به آن‌ها اطلاع دهید.

اگر از پزشک خود وقت گرفته‌اید، با وی تماس بگیرید و بگویید که کرونا دارید یا ممکن است داشته باشید. این عمل به آن‌ها این امکان را می‌دهد که پیش از مراجعه شما اقداماتی را انجام دهند که مانع آلوده شدن سایر افراد به ویروس شود.

از ماسک صورت استفاده کنید.

در حضور سایر افراد حتما از ماسک استفاده کنید. اگر به دلیلی نمی‌توانید از ماسک استفاده کنید (مثلا سختی در نفس کشیدن) سایر افراد نباید با شما در یک اتاق بمانند، یا حتما باید در حضور شما از ماسک استفاده کنند.

سرفه و عطسه فقط در دستمال کاغذی

هنگام سرفه یا عطسه، دهان و بینی خود را با یک دستمال کاغذی بپوشانید. دستمال کاغذی استفاده شده را بلافاصله در سطل زباله درب بسته بندازید. بلافاصله دستان خود را حداقل به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید و یا دستان خود را با یک ضدعفونی کننده حاوی الکل 60 تا 95 درجه تمیز کنید، بطوریکه تمام سطوح دستانتان با الکل پوشیده شود و سپس آن‌ها را به هم بمالید تا الکل خشک شود. اگر دست‌ها به وضوح کثیف هستند، ترجیحا از آب و صابون استفاده کنید.

دستان خود را مکرر بشویید.

دستان خود را حداقل به مدت حداقل 20 ثانیه با آب و صابون بشویید یا دستان خود را با یک ضدعفونی کننده دست حاوی الکل 60 تا 95 تمیز کنید. اگر دست‌ها به وضوح کثیف هستند، ترجیحا از آب و صابون استفاده کنید. از دست زدن به چشم، بینی و دهان خود خودداری کنید. شاید برایتان جالب باشد که بدانید شستن دست تا چه حدی می‌تواند از مبتلا شدن به کرونا جلوگیری کند؟ برای پاسخ به این سوال می‌توانید مقاله صابون چگونه باعث از بین رفتن ویروس کرونا می‌شود؟ را مطالعه کنید.

از لوازم شخصی خود را در منزل از بقیه جدا کنید.

از استفاده مشترک غذا، نوشیدنی، لیوان، ظروف غذاخوری، حوله یا ملحفه جدا خودداری کنید. پس از استفاده از ظروف، آن‌ها را با دقت با آب و مایع ظرفشویی کاملاً بشویید.

همه سطوحی که زیاد لمس می‌شوند را هر روز تمیز کنید.

سطوحی مانند دستگیره درب، کلید، پریز، پیشخوان، رومیزی، میز کار، وسایل حمام، توالت، تلفن، صفحه کلید، تبلت و میزهای کنار تخت دائما در معرض لمس توسط افراد هستند. آن‌ها را باید حتما هرروز با مایع شوینده تمیز کنید. همچنین، حتما هر سطحی که ممکن است با خون، ادرار، مدفوع یا سایر مایعات بدن در تماس باشد را تمیز کنید. برای این‌کار همچنین می‌توانید از اسپری‌های پاک کننده سطوح خانگی استفاده کنید. حتما پیش از استفاده، راهنمای درج شده روی این محصولات را دقیق مطالعه کنید و موارد احتیاطی مانند پوشیدن دستکش و اطمینان از تهویه مناسب هنگام استفاده از محصول را رعایت کنید.

علائم بیماری خود را مرتب چک کنید

اگر بیماری شما رو به وخامت است (مثلا دچار تنگی نفس و سختی در تنفس شده‌اید) حتما با اورژانس تماس بگیرید. حتما به آن‌ها اطلاع دهید که به ویروس کرونا مبتلا هستید یا ممکن است مبتلا باشید. هنگام مراجعه اورژانس، حتما ماسک روی صورت خود داشته باشید.

تا کی خود را در خانه قرنطینه کنیم؟

افرادی که مورد قطعی ابتلا به کرونا هستند و شدت بیماری به حدی نیست که در بیمارستان بستری شوند، باید تا زمانی که خطر مبتلا کردن دیگران رفع نشده است در خانه بمانند. شما می‌توانید با خواندن مقاله چه نکاتی را باید در منزل رعایت کنیم؟  آگاهی بیشتری را نسبت به این موضوع کسب کنید و یا درصورت نیاز پزشک به شما خواهد گفت که چه زمانی می‌توانید با رعایت نکات ایمنی مجددا به جامعه بازگردید.

منبع این مطلب، سایت معتبر CDC.gov می باشد.

مامانیا، درتمام مراحل مبارزه با بیماری کرونا، همراه شماست.

ارسال سریع و مطمئن

تحویل فوری در شهر تهران

پشتیبانی مداوم

پاسخگویی پزشکان در اپلیکیشن سیناکر

خدمات پس از فروش

۷ روز ضمانت بازگشت کالا

در صورت خرید از فروشگاه آنلاین سیناکر