دیابت یا همان بیماری قند خون، یک نگرانی بهداشت جهانی است که میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد. علیرغم همه تلاشها در دهههای گذشته، دیابت همچنان دومین عامل مهم کاهش امید به زندگی باقی مانده است. بر اساس گزارش فدراسیون بین المللی دیابت، از سال 2019 تقریباً 463 میلیون بزرگسال با محدودهی سنی 20 تا 79 سال با دیابت زندگی میکنند؛ همچنین انتظار میرود این تعداد تا سال 2030 به 578 میلیون نفر افزایش یابد. دیابت افراد را در هر سن و زمینهای تحت تاثیر قرار میدهد و میتواند منجر به بروز مشکلات جدی در سلامت انسان شود.
در کشور ما نیز دیابت یک مشکل عمده در بهداشت عمومی با شیوع 8.7 درصد در بین بزرگسالان 25 تا 64 سال است. شیوع دیابت در ایران در سالهای اخیر رو به افزایش بوده و نتایج نشان میدهد که در حال حاضر بیش از 7 میلیون نفر در کشور مبتلا به دیابت هستند. دیابت همچنین یکی از علل اصلی مرگ و میر در ایران است و حدود 11 درصد از کل مرگ و میرها را شامل میشود.
در مقیاس ملی، شیوع دیابت در ایران در دههی اخیر تقریباً 30 درصد افزایش یافته است که به طرز نگران کنندهای بیشتر از برآوردهای جهانی است. رشد روزافزون دیابت در ایران، نیاز شدید به راهکارهای پیشگیری و مدیریت صحیح برای رسیدگی به این چالش را برجسته میکند. در این مقاله از سیناکر، قصد داریم درباره انواع مختلف دیابت، علائم و نشانههای آن، نحوه تشخیص دیابت، درمانهای مختلف موجود و همچنین راههای پیشگیری از انواع دیابت را بشناسید. در باور عمومی درک از دیابت یا بیماری قند تنها بالا بودن قند خون است و نمیدانند انواع مختلفی از این بیماری وجود دارد. باید گفت که سه نوع اصلی دیابت وجود دارد، شامل دیابت نوع 1، دیابت نوع 2 و دیابت بارداری. در ادامه به بررسی انواع دیابت خواهیم پرداخت.
آنچه در این مقاله خواهید خواند
دیابت نوع 1
دیابت نوع 1 که در گذشته به عنوان دیابت وابسته به انسولین یا دیابت جوانی شناخته میشد، یک اختلال خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به سلولهای تولید کنندهی انسولین در پانکراس حمله کرده و آنها را از بین میبرد. این امر منجر به کمبود انسولین در بدن میشود که میتواند منجر به افزایش سطح قند خون شود. دیابت نوع 1 معمولاً در دوران کودکی یا نوجوانی تشخیص داده میشود، اگرچه ممکن است در هر سنی رخ دهد. علائم دیابت نوع 1 میتواند به سرعت و در طی چند هفته یا چند ماه ایجاد شود و شامل موارد زیر است:
- افزایش تشنگی
- افزایش ادرار
- گرسنگی شدید
- کاهش وزن ناخواسته
- خستگی و ضعف
- تاری دید
- تحریکپذیری و تغییرات خلقی
- تهوع و استفراغ
در صورت عدم درمان، دیابت نوع 1 میتواند منجر به کتواسیدوز دیابتی (DKA) شود؛ یک وضعیت تهدید کنندهی زندگی که در آن بدن سطوح بالایی از اسیدهای خون به نام کتون را تولید میکند. DKA اگر به موقع درمان نشود میتواند باعث کما یا حتی مرگ شود. درمان دیابت نوع یک شامل انسولین درمانی دائمی است. این امر را میتوان از طریق تزریق یا پمپ انسولین، که انسولین را به طور مداوم در طول روز تحویل میدهد، تجویز کرد.
حتما بخوانید: رژیم غذایی برای افرادی که دیابت + فشار خون بالا دارند.
دیابت نوع 2
دیابت نوع 2 قبلاً به عنوان دیابت غیر وابسته به انسولین یا دیابت بزرگسالان شناخته میشد. این نوع از دیابت وضعیتی است که در آن بدن به درستی از انسولین استفاده نمیکند یا انسولین کافی تولید نمیکند. دیابت نوع 2 شایعترین شکل دیابت است که 90 تا 95 درصد از کل موارد را تشکیل میدهد.برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مربوط به ارتباط فشار خون بالا و دیابت نوع 2 را مطالعه نمایید. عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع 2 عبارتند از:
- چاقی
- عدم فعالیت بدنی
- سابقهی خانوادگی
- سن
- قومیت
علائم دیابت نوع 2 ممکن است به اندازه علائم دیابت نوع 1 قابل توجه نباشد و در طول زمان به آهستگی ایجاد شود. علائم شایع دیابت نوع 2 عبارتند از:
- افزایش تشنگی
- افزایش ادرار
- خستگی
- تاری دید
- بهبود آهستهی بریدگیها و کبودیها
- سوزن سوزن شدن، بی حسی یا درد در دستها و پاها
- عفونتهای مکرر مانند عفونت لثه یا پوست
- اختلال نعوظ (در مردان)
درمان دیابت نوع 2 شامل تغییرات سبک زندگی مانند رژیم غذایی و ورزش و همچنین دارو یا انسولین درمانی است. برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است بتوانند سطح قند خون خود را تنها از طریق رژیم غذایی و ورزش کنترل کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است به دارو یا انسولین درمانی نیاز داشته باشند. در صورت ابتلا به این نوع از دیابت بهتر است به طور دائم تحت نظر پزشک خود باشید؛ در اپلیکیشن سیناکر میتوانید از مشاورههای پزشکان متخصص بهرهمند شوید و روند درمان خود را تسهیل ببخشید.
پیشنهاد مطالعه: کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع دو با مصرف میوه
دیابت بارداری
دیابت بارداری نوعی دیابت است که در دوران بارداری ایجاد میشود و حدود 2 تا 10 درصد از تمام بارداریها در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار میدهد. دیابت بارداری معمولاً در سه ماه دوم یا سوم بارداری ایجاد میشود و معمولاً پس از تولد نوزاد از بین میرود. با این حال، زنانی که دیابت بارداری داشتهاند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 در آینده هستند.
عوامل خطر ابتلا به دیابت بارداری عبارتند از:
- چاقی
- سابقهی خانوادگی دیابت
- سن بالای 25 سال
- داشتن دیابت بارداری در بارداری قبلی
همچنین دیابت بارداری ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد یا علائم خفیف باشد و به راحتی نادیده گرفته شود. با این حال، دیابت بارداری درمان نشده میتواند منجر به عوارض سلامتی برای مادر و نوزاد شود؛ از جمله فشار خون بالا، زایمان زودرس و ماکروزومی جنین؛ یعنی شرایطی که در آن کودک بزرگتر از حد طبیعی رشد میکند.
درمان دیابت بارداری معمولاً شامل تغییراتی در سبک زندگی مانند رژیم غذایی و ورزش است؛ اگرچه برخی از زنان ممکن است به دارو یا انسولین درمانی نیاز داشته باشند. زنان مبتلا به دیابت بارداری نیز باید به طور منظم سطح قند خون خود را کنترل کنند و ممکن است به مراقبتهای مکرر در دوران بارداری نیاز داشته باشند. اگر به این نوع از دیابت مبتلا هستید میتوانید با استفاده از دستگاههای تست قند خون، بیماری خود را کنترل کنید. همچنین میتوانید برای دیدن این نوع دستگاهها به فروشگاه سیناکر مراجعه نمایید. تا تمام نشده است، بخرید!
بیشتر بدانید: توصیههای ضروری برای پیشگیری و کنترل دیابت
تشخیص دیابت
دیابت از طریق یک سری آزمایش خون که سطح قند خون را اندازهگیری میکند، تشخیص داده میشود. برخی از آزمایشات مورد استفاده برای تشخیص دیابت موارد زیر هستند:
- آزمایش گلوکز پلاسمای ناشتا: این آزمایش سطح قند خون را پس از یک شب ناشتا اندازهگیری میکند. سطح قند خون 126 میلی گرم در دسی لیتر یا بالاتر در دو نوبت جداگانه نشان دهندهی دیابت است.
- تست تحمل گلوکز خوراکی: این آزمایش سطح قند خون را قبل و دو ساعت بعد از نوشیدن یک نوشیدنی شیرین اندازهگیری میکند. سطح قند خون 200 میلی گرم در دسی لیتر یا بیشتر دو ساعت پس از نوشیدن نوشیدنی شیرین نشان دهندهی دیابت است.
- آزمایش هموگلوبین A1c: این آزمایش میانگین سطح قند خون را در دو تا سه ماه گذشته اندازهگیری میکند. سطح هموگلوبین A1c 6.5 درصد یا بالاتر نشان دهندهی دیابت است.
در نهایت اگر دیابت برای شما تشخیص داده شود، پزشک ممکن است آزمایشهای بیشتری را برای تعیین نوع دیابت و بررسی هرگونه عوارض سلامتی انجام دهد. در کنار این موارد میتوانید سرویس خودتان را در اپلیکیشن سیناکر بسازید؛ با استفاده از این اپلیکیشن میزان قند خون خود را ثبت کرده و با کمک الگوریتمهای هوش مصنوعی، وضعیت بیماری خودتان را بررسی کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مربوط به اندازه گیری قندخون با دستگاه تست قند خون دیابان را بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: پیش دیابت چیست و عوارض آن
عوارض دیابت
همانطور که گفته شد، افراد دیابتی باید به طور منظم قند خون خود را بررسی و تنظیم کنند. هر چقدر که مراقب سلامتی خود باشید باز هم احتمال دارد مشکلی به وجود بیاید. اگر دچار دیابت هستید، ممکن است دو نوع از عوارض آن را تجربه کنید: عوارض حاد و مزمن. عوارض حاد نیاز به مراقبتهای اورژانسی دارند. به عنوان مثال میتوان به افت قند خون (هایپوگلایسمی) و کتواسیدوز اشاره کرد. اگر این عوارض درمان نشوند، میتوانند باعث موارد زیر شود:
- تشنج
- از دست دادن هوشیاری
- مرگ
اما عوارض مزمن زمانی اتفاق میافتند که دیابت به درستی کنترل نشود. دیابت باعث بالا رفتن سطح قند خون میشود و اگر به مرور کنترل نشود، سطح بالای قند خون میتواند به اندامهای مختلف آسیب برساند؛ از جمله:
- چشمها
- کلیهها
- قلب
- پوست
دیابت کنترل نشده همچنین میتواند باعث آسیب عصبی شود. یکی از مهمترین کارها برای کنترل دیابت سنجش مداوم قند خون است. با بسته مدیریت هوشمند سبک زندگی سیناکر همه آنچیزی که برای مدیریت قند خون خود منزل به آن نیاز دارید را خواهید داشت.
بیشتر بخوانید: 3 راه برای کاهش نگرانی درباره اطلاعات دیابت
عوارض حاد دیابت
در ادامه به بررسی عوارض حاد دیابت و تاثیرات آن بر بدن بیمار خواهیم پرداخت.
- قند خون پایین(هایپوگلایسمی)
افراد دیابتی میتوانند افت ناگهانی قند خون را تجربه کنند. نخوردن یک وعدهی غذایی یا مصرف بیش از حد انسولین یا داروهای دیگری که باعث تاخیر در متابولیزه شدن انسولین و افزایش سطح انسولین در بدن میشوند، از علل شایع آن است. افرادی که از داروهای دیگری برای دیابت استفاده میکنند که سطح انسولین را افزایش نمیدهند، در معرض افت قند خون نیستند. علائم این حالت میتواند شامل موارد زیر باشد:
- تاری دید
- ضربان قلب سریع
- سردرد
- لرزیدن
- سرگیجه
اگر قند خون شما خیلی پایین بیاید، ممکن است دچار غش کردن، تشنج یا حتی کما شوید.
- عارضه کتواسیدوز
کتواسیدوز یکی از عوارض دیابت است و زمانی رخ میدهد که بدن شما نمیتواند از قند یا گلوکز به عنوان منبع سوخت استفاده کند؛ زیرا بدن شما انسولین کافی ندارد. اگر سلولهای شما تشنهی انرژی باشند، بدن شما شروع به تجزیهی چربی میکند و اسیدهای سمی به نام اجسام کتونی، که محصولات جانبی تجزیهی چربی هستند، در بدن تجمع مییابند. این میتواند منجر به موارد زیر شود:
- کمبود آب بدن
- درد شکم
- مشکلات تنفسی
عوارض مزمن دیابت کدامند؟
دیابت میتواند تأثیرات بسیاری بر روی سیستم بدنی فرد داشته باشد، بهطوری که در صورت عدم کنترل صحیح آن، میتواند منجر به بروز عوارض مزمنی شود.
مشکلات چشم و بینایی
دیابت میتواند به عروق خونی چشم آسیب برساند و مشکلات مختلفی ایجاد کند. مشکلات احتمالی چشم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
آب مروارید
احتمال ایجاد آب مروارید در افراد مبتلا به دیابت، دو تا پنج برابر بیشتر است. آب مروارید باعث کدر شدن لنز شفاف چشم شده و مانع از ورود نور میشود. آب مرواریدهای خفیف به وسیلهی عینکهای آفتابی و لنزهای کنترل نور قابل درمان هستند. آب مرواریدهای شدید ممکن است با کاشت لنز درمان شود.
گلوکوم (آب سیاه)
گلوکوم حالتی است که فشار در چشم بالا رفته و جریان خون به شبکیه و عصب بینایی را محدود میکند. گلوکوم باعث کاهش تدریجی بینایی میشود. احتمال ابتلا به گلوکوم در افراد دیابتی دو برابر است.
رتینوپاتی دیابتی(مشکل در عروق تغذیه کنندهی شبکیه چشم)
رتینوپاتی دیابتی یک اصطلاح کلی است که هر گونه مشکل شبکیه چشم ناشی از دیابت را توصیف میکند. در مراحل اولیه، مویرگهای پشت چشم (رگهای خونی کوچک) بزرگ میشوند و کیسههایی ایجاد میکند. این حالت میتواند منجر به تورم و خونریزی شود که بینایی شما را دچار اختلال میکند. همچنین این حالت میتواند پیشرفت کند. و به حالتی پیش رود که رگهای خونی شبکیه به قدری آسیب دیدهاند که بسته شده و بدن را به تشکیل عروق خونی جدید مجبور میکنند. این عروق جدید ضعیف هستند و خونریزی میکنند. این فرم میتواند منجر به از دست دادن بینایی دائمی شود.
تورم ناحیه ماکولا
ماکولا قسمتی از چشم شما است که به شما این امکان را میدهد که چهرهها را ببینید و مطالعه کنید. ماکولا در اثر رتینوپاتی دیابتی ایجاد میشود. وقتی دیوارههای مویرگی توانایی کنترل عبور مواد بین خون و شبکیه را از دست میدهند، مایعات میتوانند در داخل ماکولای چشم نشت کرده و باعث تورم آن شوند. این وضعیت باعث تاری دید و از بین رفتن احتمالی بینایی میشود. درمان سریع اغلب مؤثر است و میتواند کاهش بینایی را کنترل کند.
بیماری کلیوی دیابتی
سطح بالای قند خون با گذشت زمان میتواند به توانایی کلیههای شما برای تصفیهی مواد زائد از بدن آسیب برساند. همچنین میتواند باعث ترشح موادی که معمولاً وارد ادرار نمیشوند، مانند پروتئین در ادرار شود. اگر فشار خون بالا هم داشته باشید، در معرض خطر بیشتری برای بیماری کلیه هستید. دیابت علت اصلی بیماریهای کلیوی است. در صورت عدم درمان، بیماری دیابتی کلیه ممکن است منجر به دیالیز کردن کلیه شود.
بیماری اعصاب محیطی
قند اضافی در جریان خون میتواند به اعصاب بدن آسیب برساند. این آسیب ممکن است برای اعصاب کنترل کنندهی فرآیندهای خودکار بدن مانند هضم غذا و میتواند در اعصاب کنترل کنندهی اندامها مانند پا اتفاق بیفتد. این آسیب میتواند منجر به موارد زیر شود:
- احساس سوزن سوزن شدن
- بیحسی
- درد
- احساس سوزش
اگر بیحسی شدید شود، در نهایت حتی متوجه ایجاد یک زخم تا زمانی که بزرگ شود یا عفونت به وجود آید، نمیشوید.
آسیب عروق خونی
سطح بالای قند خون میتواند باعث آسیب به عروق خونی بدن شود. این آسیب میتواند باعث اختلال در گردش خون شود و خطر مشکلات پا و سایر بیماریهای عروقی مانند حملهی قلبی و سکته را افزایش دهد.
مشکلات پا و پوست
افراد دیابتی به دلیل آسیب اعصاب و عروق خونی و جریان خون محدود به اندامها، بیشتر دچار مشکلات پا میشوند. اگر دیابت دارید، بسیار مهم است که مشکلات پا را جدی بگیرید. با مراقبت ضعیف، زخمهای کوچک یا خراشها در پوست ممکن است به زخمهای پوستی عمیق تبدیل شوند. اگر زخمهای پوستی بزرگتر یا عمیقتر شوند، ممکن است نتیجهی آن، گانگرن و قطع پا باشد.
عوارض طولانی مدت دیابت به تدریج ایجاد میشوند. هرچه برای مدت طولانیتری به دیابت مبتلا باشید، خطر ابتلا به عوارض بیشتر است. مراقبتهای مناسب پیشگیرانه میتواند به شما در کنترل یا جلوگیری از بسیاری از این عوارض دیابت کمک کند. بنابرین بهترین اقدام این است که با پزشک خود در ارتباط باشید و به توصیههای او عمل کنید. همین حالا با سرویس پایش سیناکر، این کار را انجام دهید و توصیههای پزشکتان را بر اساس نتایج تستهایی که در اپلیکیشن ثبت کردهاید، دریافت کنید. فراموش نکنید که هرچه در کنترل سطح قند خونتان بهتر باشید، خطر ابتلای شما به عوارض کاهش مییابد و چشمانداز طولانی مدت شما بهتر میشود.
پیشنهاد مطالعه: بیماران مبتلا به دیابت بیشترین نیاز را به Telehealth دارند.
روشهای درمان دیابت چیست؟
درمان دیابت به نوع دیابت و شدت بیماری بستگی دارد. اهداف درمان دیابت حفظ سطح قند خون در محدودهی هدف، پیشگیری یا مدیریت عوارض سلامتی و در نهایت، بهبود کیفیت زندگی است. درمان دیابت نوع 1 شامل انسولین درمانی مادام العمر است که میتواند از طریق تزریق یا پمپ انسولین انجام شود. بیماران دیابتی نوع 1 همچنین باید سطح قند خون خود را به طور منظم کنترل کنند و در سبک زندگی خود تغییراتی مانند رژیم غذایی سالم و ورزش منظم ایجاد کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله دسرهای سالم برای رژیم غذایی دیابت را مظالعه نمایید.
درمان دیابت نوع 2 نیز مانند دیابت نوع 1 شامل تغییرات سبک زندگی مانند رژیم غذایی و ورزش و همچنین دارو یا انسولین درمانی است. برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است بتوانند سطح قند خون خود را تنها از طریق رژیم غذایی و ورزش کنترل کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است به دارو یا انسولین درمانی نیاز داشته باشند.
بیشتر بدانید: تله مدیسین برای بیماران مبتلا به دیابت
دیابت بارداری معمولاً از طریق تغییر سبک زندگی مانند داشتن رژیم غذایی و ورزش درمان میشود؛ اگرچه برخی از زنان ممکن است به دارو یا انسولین درمانی نیاز داشته باشند. زنان مبتلا به دیابت بارداری نیز باید به طور منظم سطح قند خون خود را کنترل کنند و ممکن است به مراقبتهای مکرر در دوران بارداری نیاز داشته باشند.
حتما بخوانید: در حین ورزش چه اتفاقی برای قند خون میافتد؟
پیشگیری از دیابت چگونه است؟
از آنجایی که دیابت میتواند در هر سنی رخ دهد، شما باید از سنین پایین سلامت خود را در اولویت قرار دهید. فراموش نکنید سنجش قند خون با دستگاههای خانگی قند خون حتی برای افراد سالم نیز ضروری است. در حالی که برخی از عوامل خطر دیابت مانند سابقهی خانوادگی و قومیت را نمیتوان تغییر داد، چندین قدم وجود دارد که میتوانید برای پیشگیری یا مدیریت دیابت انجام دهید:
فعالیت فیزیکی بیشتری داشته باشید
فعالیت فیزیکی منظم مزایای فراوانی دارد. ورزش کردن کمک زیادی به شما میکند تا:
- وزنتان را کاهش دهید.
- قند خونتان را کم کنید.
- حساسیت به انسولین را افزایش دهید – که کمک میکند تا قند خونتان در بازهی نرمال باشد.
تحقیقات نشان میدهند که ورزشهای هوازی و مقاومتی میتوانند کمک کنند تا دیابت کنترل شود. بیشترین کارایی برنامهی ورزشی زمانی است که هر دو نوع تمرین در آن وجود داشته باشد. مقدار زیادی فیبر بخورید و سعی کنید بخش زیادی از رژیم غذایی خود را به مقدار زیادی فیبر اختصاص دهید. فیبر میتواند به شما کمک کند تا:
- خطر ابتلا به دیابت را به وسیلهی بهبود کنترل قند خون کاهش دهید.
- خطر بیماریهای قلبی را کاهش دهید.
- با ایجاد احساس سیری باعث ایجاد کاهش وزن شود.
مواد غذایی حاوی فیبر بالا شامل میوهها، سبزیجات، حبوبات، غلات سبوسدار و آجیل میباشد.
پیشنهاد مطالعه: بررسی اثرات برفک دهان بر سلامت بیماران دیابتی
به سمت غلات سبوسدار بروید
دلیل مشخصی وجود ندارد اما اما غلات سبوسدار ممکن است خطر دیابت شما را کاهش دهند و در حفظ سطح طبیعی قند خون مفید باشند؛ بنابرین سعی کنید که حداقل نصف غلات مصرفیتان سبوسدار باشد. بسیاری از غذاهایی که از غلات سبوسدار تهیه میشوند به صورت آماده وجود دارند، از جمله انواع نانها و غلات صبحانه. سعی کنید هنگام خرید به دنبال کلمهی «سبوسدار» بر روی بستهبندی محصولات و در بین چند مورد اول لیست ترکیبات محصول باشید.
وزن اضافی را از دست بدهید
اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن برای شما در اولویت است؛ زیرا پیشگیری از دیابت بر پایه کاهش وزن است. هر کیلوگرم از وزن که از دست میدهید میتواند سلامتی شما را بهبود ببخشد و شما متعجب خواهید شد که تا چه اندازه این کار مؤثر است. شرکتکنندگان در یک مطالعهی بزرگ که به مقدار متوسط وزن خود را کم کرده (نزدیک به ۷ درصد وزن اولیۀ خود) و به صورت منظم ورزش کردند، خطر ابتلا به دیابت را به مقدار ۶۰ درصد کاهش دادند.
بیشتر بدانید: مزایا و عوارض اوزمپیک (سماگلوتاید) برای کاهش وزن و مدیریت دیابت
از رژیمهای غذایی با اثر سریع اجتناب کنید
رژیمهای غذایی با کربوهیدرات پایین، رژیم شاخص گلایسمیک یا دیگر رژیمهای سریعالاثر ممکن است در ابتدا به شما کمک کنند که وزنتان را کم کنید اما مشخص نیست که بتوانند در پیشگیری از دیابت و اثرات بلندمدت آنها اثرگذار باشند. با حذف یا محدود کردن یک گروه غذایی، ممکن است مواد مغذی ضروری را دریافت نکنید در حالی که به این غذاها نیاز داشته باشید. در عوض سعی کنید تنوع و حجم برنامهی غذایی سالم را کنترل کنید.
سیگار را ترک کنید
سیگار یک عامل خطرناک اصلی برای دیابت و سلامتی عمومی بدن شما است. ترک سیگار میتواند سلامت کلی شما را بهبود بخشد و خطر ابتلا به دیابت و دیگر بیماریها را کاهش دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله سیگار کشیدن و ابتلا به دیابت را مطالعه کنید.
استرس را مدیریت کنید
استرس مزمن میتواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد. یافتن راهحلهایی برای مدیریت استرس، مانند مدیتیشن و ورزش، میتواند به پیشگیری از دیابت کمک کند.
جمع بندی و نتیجه گیری بیماری دیابت
در این مقاله، انواع دیابت، علائم، تشخیص، درمان و راهکارهای پیشگیری از آن را بررسی کردیم و سعی کردیم اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار دهیم. دیابت یک بیماری جدی است که میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد. در حالی که هیچ درمان مشخصی برای دیابت وجود ندارد، میتوان این بیماری را با روشهای صحیحی مدیریت کرد.
همانطور که بیان کردیم، تشخیص و درمان به موقع دیابت در پیشگیری یا مدیریت عوارض این بیماری مهم است. مدیریت دیابت، تغییرات سبک زندگی از جمله اصلاح رژیم غذایی، ورزش، کنترل استرس و همچنین دارو درمانی یا انسولین درمانی را شامل میشود. در کنار این اقدامات، بسیار اهمیت دارد که فرد نظارت منظم بر سطح قند خون خود داشته باشد توصیه میشود فشار خون خود را نیز مرتب کنترل کنید. برای خرید انواع دستگاههای فشار سنج و خرید انواع دستگاه تست قند خون میتوانید به فروشگاه سیناکر مراجعه کنید.
بهتر است در صورت نگرانی، با پزشک خود مشورت کنید. پزشک شما میتواند آزمایشهای خونی را برای بررسی سطح قند خون شما انجام دهد و به شما کمک کند برنامهای برای پیشگیری یا مدیریت دیابت ایجاد کنید. استفاده از مشاورههای پزشکی به صورت منظم میتواند خاطره شما را راحت و سلامت نهایی شما را تضمین کند. البته اگر مشغلههای روزمره شما مانع از مراجعه به پزشک میشود، یکی از بهترین روشها استفاده از مشاورههای آنلاین است. در اپلیکیشن سیناکر میتوانید بدون اتلاف هزینه و زمان از مشاورههای پزشکان متخصص بهرهمند شوید و روند درمان خود را تسهیل ببخشید.
همچنین میتوانید با سرویس پایش سیناکر، با پزشک خود در ارتباط باشید و توصیههای پزشکتان را بر اساس نتایج تستهایی که در اپلیکیشن ثبت کردهاید، دریافت کنید و به کنترل بیماری خودتان کمک کنید. در نتیجه، دیابت یک بیماری پیچیده است که نیاز به مراقبت همیشگی دارد. با شناخت انواع مختلف دیابت، علائم و نشانههای آنها، و راهکارهای درمانی و پیشگیری، میتوانید موارد گفته شده را برای پیشگیری یا و مدیریت دیابت انجام دهید و سلامت کلی خود بهبود دهید.
مطلب کامل و مفیدی در مورد دیابت بود از مجموعه سیناکر متشکرم
هدف ما پیشرفت و ارتقای سطح خدمات به شماست. ممنون از همراهی و نظر ارزشمند شما❤️
باسلام و تشکر
سوالی که داشتم
برای پیشگیری از زخمهای پای دیابتی چه کارهایی باید انجام دهم؟
بهتر است چه آزمایشهایی برا به طور مرتب انجام دهم؟
سلام دوست عزیز
کنترل میزان قند خون، شستشوی روزانه پاها و به طور کامل خشک کردن آنها،معاینه مرتب پاها(التهاب،تاول و زخم)، استفاده از کفش و جوراب مناسب، معاینه توسط پزشک مرتبط به صورت دورهای و منظم
سلام و درود … خسته نباشید خداقوت
تقریبا 7 ساله که دیابت نوع 1 دارم
خواستم بدونم واقعا روش درمان هست که دیگه انسولین نزنم ؟
مطلبتون خیلی مفصل بود من مطلبای دیابت نوع یک
دیابت نوع دو هم کامل خوندم
ممنون میشم در مورد دیابت بارداری هم مطلب کاملی بنویسید
منی که خانمم درگیر دیابته بیشتر بدونم
سلام دوست عزیز
https://sinacare.ir/blog/gestational-diabetes/ لینک مقاله ی مربوط به دیابت بارداری
ممنون از همراهیتون