خواب چگونه بر سلامت قلب ما اثر می‌گذارد؟

اثر خواب بر سلامت قلب

اهمیت خواب کافی تنها به سطح انرژی شما خلاصه نمی‌شود؛ علاوه بر آن خوابیدن با سلامت قلب شما نیز ارتباط دارد. چگونگی این ارتباط را بیاموزید.
خوابیدن تفریح و خوش‌گذرانی نیست؛ بلکه برای سلامتی حیاتی است. خواب به بدنتان کمک می‌کند تا خودش را ترمیم کند. خواب خوب و در حد کفایت همچنین به شما کمک می‌کند در طول روز عملکرد طبیعی داشته باشید.

من به چه مقدار خواب احتیاج دارم؟

به میزان کافی بخوابید. بیشتر بالغین اقلاً به 7 ساعت خواب در شب احتیاج دارند. با این حال بیش از یک‌سوم بالغین بیان می‌کنند که به میزانی که توصیه می‌شود، نمی‌خوابند. شاید این کمبود خواب اگر در حدّ یک یا دو روز باشد مشکل چندانی ایجاد نکند؛ امّا اگر مداوم باشد در طول زمان می‌تواند منجر به مشکلات جدّی سلامتی شود و همچنین برخی بیماری‌های خاص را تشدید کند.

کدام بیماری‌ها با کمبود خواب ارتباط دارند؟

حمله‌ی قلبی، آسم و افسردگی شکایت کنند. برخی از این مشکلات سلامتی باعث افزایش ریسک بیماری‌های قلبی، حمله‌ی قلبی و سکته می‌شوند. این مشکلات سلامتی عبارتند از:

  • فشار خون بالا؛ در طول خواب طبیعی فشار خون شما افت می‌کند. اگر مشکل در خوابیدن دارید به این معنا است که فشار خون شما برای یک دوره‌ی زمانی طولانی‌تری بالا باقی می‌ماند. فشار خون بالا یکی از عوامل خطر مهم برای بروز بیماری‌های قلبی و سکته است.
  • دیابت نوع ۲؛ دیابت یک بیماری است که سبب تجمّع قند در خون شما می‌شود؛ این شرایط می‌تواند به رگ‌های شما آسیب برساند. برخی مطالعات نشان می‌دهند خواب کافی و باکیفیت می‌تواند به افراد در کنترل قند خونشان کمک کند.
  • چاقی؛ کمبود خواب می‌تواند منجر شود به افزایش وزن به گونه‌ای ناسالم. این موضوع به طور ویژه‌ای برای کودکان و نوجوانان صدق می‌کند که نیازمند خواب بیشتری نسبت به افراد بالغ هستند. عدم خواب کافی می‌تواند بر قسمتی از مغز که مسئول کنترل گرسنگی است تاثیر بگذارد.

خواب چگونه بر سلامت قلب ما اثر می‌گذارد؟

کدام مشکلات خواب می‌توانند سلامت قلب را خدشه‌دار کنند؟

در طول زمان، مشکلات خواب می‌توانند به سلامت قلب شما آسیب برسانند.

آپنه‌ی(وقفه‌ی تنفسی) خواب هنگامی رخ می‌دهد که راه‌های هوایی شما حین خواب مکرراً دچار انسداد شود و نتیجتاً سبب شود تنفّس شما برای دوره‌های زمانی کوتاه متوقف شود. آپنه‌ی خواب می‌تواند به واسطه‌ی مشکلات سلامتی خاصی ایجاد شود؛ مشکلاتی از قبیل چاقی و نارسایی قلبی.
آپنه‌ی خواب بر میزان اکسیژنی که بدن هنگام خواب دریافت می‌کند اثر می‌گذارد و خطر بسیاری از مشکلات سلامتی را افزایش می‌دهد.
مریضی بی‌خوابی یا همان Insomnia به شرایطی اطلاق می‌شود که فردی یا نمی‌تواند به خواب رود یا خوابش استمرار ندارد و مکرراً بیدار می‌شود یا هر دو مشکل را دارد. تقریباً از هر دو نفر یک نفر در طول عمر خود بی‌خوابی کوتاه‌مدّت را تجربه می‌کند؛ و از هر ده نفر یک نفر بی‌خوابی بلندمدّت را تجربه می‌کند. مریضی بی‌خوابی با فشار خون بالا و مشکلات قلبی ارتباط دارد. خواب نامناسب در طول زمان می‌تواند عادات ناسالمی را ایجاد کند که می‌توانند به قلب شما صدمه بزنند؛ عاداتی همچون استرس زیاد، انگیزه‌ی کم‌تر برای انجام فعّالیت‌های فیزیکی و انتخاب‌های غذایی ناسالم.

چگونه می‌توانیم خواب بهتری داشته باشیم؟

  • برای این که خواب بهتری داشته باشید، در طول روز به اندازه‌ی کافی خود را در معرض نور طبیعی قرار دهید. سعی کنید صبح یا ظهر پیاده‌روی داشته باشید.
  • برنامه‌ی خواب منظّمی داشته باشید و سعی کنید آن را اجرا کنید. هر شب در یک ساعت مشخّص و ثابت به تخت خواب بروید و هر روز صبح، از جمله آخر هفته‌ها، در ساعتی ثابت از خواب برخیزید.
  • به اندازه‌ی کافی فعّالیت فیزیکی در طول روز انجام دهید. سعی کنید ورزش را در ساعات نزدیک به زمان خواب انجام ندهید.
  • از نور مصنوعی بپرهیزید، به خصوص در ساعات نزدیک به زمان خواب. از یک فیلتر نور آبی روی صفحه‌ی کامپیوتر یا تلفن همراهتان استفاده کنید.
  • سعی کنید در ساعات نزدیک به زمان خواب چیزی نخورید و ننوشید. از مصرف الکل و غذاهایی که چربی و قند بالایی دارند بپرهیزید.
  • اتاق خوابتان را خنک، تاریک و آرام نگه دارید.

با تیم سلامتتان در تعامل باشید تا بتوانید موانعی را که بر سر راه خوابتان قرار دارد شناسایی کنید؛ موانعی مثل برخی بیماری‌های طبی.

ارسال سریع و مطمئن

تحویل فوری در شهر تهران

پشتیبانی مداوم

پاسخگویی پزشکان در اپلیکیشن سیناکر

خدمات پس از فروش

۷ روز ضمانت بازگشت کالا

در صورت خرید از فروشگاه آنلاین سیناکر

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x