شایع‌ترین بیماری‌های قلبی که باید نسبت به آن آگاه باشید

شایع‌ترین بیماری‌های قلبی

انواع مختلفی از بیماری های قلبی وجود دارد که هر کدام علائم و درمان‌های خاص خود را دارند، در بعضی افراد تغییر سبک زندگی و استفاده از داروها می‌تواند  بسیار علاج‌بخش باشد و در گروهی دیگر، ممکن است فقط با انجام جراحی بهبود حاصل شود، در این مقاله به بحث در مورد برخی از انواع رایج بیماری‌های قلبی، چگونگی پیشگیری و همچنین نحوه درمان آن‌ها می‌پردازیم.

بیماری عروق کرونر (CAD):

 بیماری عروق کرونر شایع‌ترین مشکل قلبی است، عروق کرونر همان عروقی هستند که  وظیفه خونرسانی به ماهیچه قلب را بر عهده دارند، در این بیماری به علت انسداد عروق کرونر، اکسیژن‌رسانی به عضلات قلب، در نتیجه‌ی کاهش جریان خون افت پیدا می‌کند، این اتفاق معمولاً به دنبال تصلب شرایین که به معنی سخت شدن عروق است، رخ می‌دهد.

بیماری عروق قلبی ممکن است با درد قفسه سینه تظاهر پیدا کند که به آن آنژین صدری می‌گویند و می‌تواند به حمله قلبی نیز منجر شود، برخی از عوامل خطرساز در بروز این بیماری عبارتند از:

  • سن (در مردان، خطر ابتلا به بیماری های قلبی پس از 55 سالگی افزایش می یابد؛ در حالی که در زنان، بعد از یائسگی خطر بروز به شدت افزایش می یابد.)
  • بی‌تحرک بودن
  • ابتلا به دیابت یا سندرم متابولیک
  • سابقه خانوادگی بیماری کرونر قلب
  • ژنتیک
  • فشار خون بالا
  • مقادیر بالای کلسترول بد ” LDL ” یا سطح پایین کلسترول خوب  “HDL”
  • چاقی
  • سیگار کشیدن
  • استرس

 آریتمی قلبی:

به هر نوع الگوی نامنظم در ضربان قلب آریتمی می‌گویند، آریتمی‌های تهدید‌کننده حیات اغلب در نتیجه‌‌ی سایر مشکلات قلبی ایجاد می‌شوند، اما ممکن است خودبه‌خود نیز اتفاق بیفتند.

نارسایی قلبی:

 شرایطی است که قلب نمی‌تواند خون را به منظور تامین نیازهای بدن به خوبی پمپاژ کند، نارسایی قلبی معمولاً به دنبال بیماری‌های عروق قلبی ایجاد می‌شود، اما ممکن است به دلیل ابتلا به بیماری تیروئید، فشارخون بالا، بیماری عضلات قلبی(کاردیومیوپاتی)، یا برخی شرایط خاص دیگر نیز رخ دهد.

شایع ترین بیماری‌های قلبی

 بیماری‌های دریچه قلب:

 قلب انسان چهار دریچه دارد که برای استمرار جریان خون در بین چهار حفره قلب، ریه‌ها و عروق خونی باز و بسته می‌شوند، وجود نقص در یک دیواره باعث می‌شود باز و بسته شدن آن به‌درستی صورت نگیرد، در این شرایط ممکن است جریان خون مسدود شود و یا نشت خون در بین حفره‌ها صورت گیرد، علل مشکلات مربوط به دریچه قلب شامل عفونت‌هایی مانند تب روماتیسمی، بیماری مادرزادی قلب، فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر، و یا در نتیجه‌ی بروز یک حمله قلبی می‌باشند.

بیماری‌های مربوط به دریچه قلب عبارتند از:

  • آندوکاردیت؛ این عفونت معمولاً توسط باکتری‌ها ایجاد می‌شود، که ممکن است در طول بیماری، بعد از جراحی، یا پس از استفاده از داروهای داخل وریدی وارد خون شده و در قلب اثر بگذارد، این بیماری معمولاً به دنبال ابتلای اخیر به بیماری‌های دریچه قلبی بروز پیدا می‌کند، آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند در درمان آن موثر باشند و این بیماری بدون درمان تهدیدکننده حیات خواهد بود، اگر دریچه قلبی در نتیجه بروز اندوکاردیت دچار آسیب شدیدی شده باشد ممکن است جراحی تعویض دریچه لازم باشد.
  • بیماری روماتیسم قلبی؛ این شرایط در نتیجه آسیب شدید دریچه‌ها و ماهیچه قلب در اثر تب روماتیسمی مرتبط با استرپتوکوک گلو و یا مخملک ایجاد می‌شود، بیماری روماتیسم قلبی در اوایل قرن ۲۰ شیوع بیشتری داشت اما امروزه پزشکان با استفاده از آنتی‌بیوتیک در درمان بیماری‌هایی که منجر به آن می‌شود از بروز این بیماری جلوگیری می‌کنند، علائم مربوط به بیماری تب روماتیسمی معمولا سال‌ها پس از ابتلا به عفونت بروز پیدا می‌کند.

بیماری پریکارد قلب:

به بیماری‌های مربوط به پرده‌ی اطراف قلب، بیماری پریکارد گفته می‌شود، یکی از این بیماری‌های شایع، پریکاردیت یا التهاب پرده اطراف قلب است که معمولا در اثر ابتلا به عفونت ویروسی، بیماری‌های التهابی مانند لوپوس یا روماتیسم مفصلی و یا هر نوع آسیب به پریکارد ایجاد می‌شود که اغلب به دنبال جراحی قلب باز اتفاق می‌افتد.

کاردیومیوپاتی (بیماری عضلات قلب):

به بیماری‌های مربوط به ماهیچه قلب یا لایه میوکارد قلب، کاردیومیوپاتی گفته می‌شود، در این شرایط ماهیچه قلب ضخیم، سفت و یا کشیده شده که در نتیجه آن قلب ضعیف می‌شود و نمی‌تواند خون را به خوبی پمپاژ کند، از جمله عواملی که در بروز این بیماری نقش دارند شامل بیماری‌های ژنتیکی قلب، واکنش به برخی داروها یا سموم مانند الکل و عفونت‌های ویروسی می‌باشند، گاهی کاردیومیوپاتی در اثر شیمی درمانی بروز پیدا می‌کند و در بسیاری مواقع نیز پزشکان نمی‌توانند علت دقیق آن را کشف کنند.

بیماری قلبی مادرزادی:

زمانی که تشکیل قلب جنین در رحم به‌درستی صورت نگیرد بیماری‌های مادرزادی قلبی بروز می‌یابند؛ که در نتیجه آن گاهی مشکلات قلبی بلافاصله بعد از تولد و در باقی موارد بعد از رسیدن به سن بزرگسالی آشکار می‌شوند، نقص در دیواره بین دو بطن از جمله شایع‌ترین مشکلات مادرزادی قلب است، در این شرایط در بین دو بطن چپ و راست قلب سوراخ‌هایی ایجاد می‌شود که برای درمان آن می‌بایست با جراحی سوراخ‌ها بسته شوند.

 بیماری تنگی دریچه ریوی، نوع دیگری از بیماری‌های مادرزادی قلب است، باریک بودن دریچه باعث کاهش جریان خون به ریه‌ها می‌شود که می‌توان با جراحی دریچه ریوی قلب را باز و یا جایگزین کرد.

 در بعضی نوزادان در هنگام تولد یک رگ خونی کوچک به نام مجرای شریانی، آنطور که باید بسته نمی‌شود، در این شرایط مقداری خون به داخل شریان ریوی نشت پیدا می‌کند و قلب را تحت فشار قرار می‌دهد، درمان این بیماری با دارو و گاهی نیز با جراحی صورت می‌گیرد.

ارسال سریع و مطمئن

تحویل فوری در شهر تهران

پشتیبانی مداوم

پاسخگویی پزشکان در اپلیکیشن سیناکر

خدمات پس از فروش

۷ روز ضمانت بازگشت کالا

در صورت خرید از فروشگاه آنلاین سیناکر

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x