فشار خون پایین یا هیپوتانسیون (hypotension) که به آن افت فشار خون نیز گفته می شود وضعیتی است که فشار خون شما از حد معمول پایینتر میآید. فشار خون پایینتر از 90mmHg (90 میلیمتر جیوه) برای عدد بالا (سیستولیک) یا کمتر از 60 میلیمتر جیوه برای عدد پایین (دیاستولیک) به طور کلی فشار خون پایین محسوب میشود. برخی از علل افت فشار خون میتواند بر اثر داروها، اختلالات قلبی، آنمی، تغذیه نامناسب، عفونتها، خواب بیش از حد یا پرخوری باشد.
علائم فشار خون پایین (هایپوتنشن) هم بهصورت خستگی، سردرد، سرگیجه، احساس ضعف، تاری دید، عرق سرد و حتی اغما مشاهده میشود. توجه داشته باشید فشار خون پایین ممکن است برای برخی افراد مطلوب به نظر برسد و برای آنها مشکلی ایجاد نکند. با این حال، برای بسیاری از افراد، فشار خون پایین غیرطبیعی (افت فشار خون) میتواند باعث سرگیجه و غش کردن شود. حتی در موارد شدید، پایین آمدن فشار خون میتواند زندگی بیمار را تهدید کند. پس چه دلایل فشار پایین به کمبود آب و مواد غذایی مربوط شود و چه برای اختلالات جدی پزشکی باشد؛ مهم است که بفهمید چه چیزی باعث این وضعیت شده تا بتوان آن را درمان کرد.
از برخی روشهایی که به عنوان درمان موقت هیپوتانسیون شناخته میشوند میتوانیم به نوشیدن آب، خوردن چیپس، نمک، استراحت درازمدت در حالت خوابیده و جایی که خنک باشد، کم کردن مصرف الکل و کافئین و نگرانی کمتر اشاره کنیم. در صورتی که با این وضعیت روبهرو شدید و علایم شما ناگهانی و شدید بود، توصیه میکنیم به محض امکان با پزشک خود تماس بگیرید. حال که با اهمیت فراوان پایین آمدن فشار خون آشنا شدید؛ تا انتهای این مطلب از سیناکر با ما همراه شوید تا با
- علائم فشار خون پایین (علائم فشار پایین)
- علائم افت فشار (علائم افت فشار خون، علائم افتادن فشار، علایم فشار پایین )
- علائم و نشانه های افت فشار ناگهانی
- علائم کاهش فشار خون
- عوارض فشار خون پایین (عوارض فشار پایین)
- عوارض افت فشار خون (عوارض افت فشار)
و روشهای درمان این بیماری را بررسی کنیم را معرفی نماییم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند
- منظور از فشار خون پایین (فشار پایین) چیست؟
- فشار خون پایین مزمن
- افت ناگهانی فشار خون| افت فشار ناگهانی
- علائم فشار خون پایین
- چه موقع برای فشار پایین به پزشک مراجعه کنیم؟
- انواع و دلایل فشار خون پایین (hypotension)
- فشارخون تا چقدر میتواند پایین برود؟
- شرایطی که میتواند باعث فشار خون پایین شود
- مهمترین داروهایی که فشار خون را پایین میآورند!
- بررسی عوامل خطر فشار خون پایین (hypotension)
- فشارخون پایین چه عوارضی دارد؟
- بهترین راههای درمان فشار خون پایین
- راهکارهایی برای کنترل و درمان فشار خون پایین
- سوالات متدوال فشار خون پایین یا هیپوتانسیون
- سخن پایانی
منظور از فشار خون پایین (فشار پایین) چیست؟
عبارت «کمفشاری خون» یا «hypotension» معادل پزشکی برای «فشار خون پایین» است. به عبارتی دیگر هنگام اندازهگیری و نوشتن فشار خوناز دو عدد استفاده میشود. عدد اول که بزرگتر است فشار خون سیستولی نام دارد و همان فشار ضربان قلب در سرخرگها است که توسط آن خون در رگها جاری میشود. عدد دوم هم به فشار خون دیاستولی شهرت دارد و فشار خونِ درون سرخرگها هنگام استراحت قلب در فاصلهی بین دو ضربان قلب است. فشار خون پایین معمولاً زمانی رخ میدهد که فشار خون شخص به طور موقت پایینتر از حد طبیعی خود (120/80 میلیمتر جیوه) میشود. در بسیاری از موارد فشار پایین شدید باعث ایجاد علائمی مانند سرگیجه، ضعف، احساس خستگی، تعریق و حتی بیهوش شدن میشود.
اگر شما احساس میکنید که فشار خونتان پایین است و علائمی مانند سرگیجه و تاری دید مشاهده میکنید، باید به یک پزشک مراجعه کنید تا علت آن را تشخیص دهد و درمان مناسب را به شما تجویز کند. در بعضی موارد ممکن است نیاز به تغییر سبک زندگی، تغذیه، تمرینات ورزشی و یا داروهای خاص داشته باشید تا بهبودی حاصل شود. پیشنهاد میکنیم از مشاوران ما در اپلیکیشن سیناکر کمک بگیرید.
پیشنهاد مطالعه: آنچه باید در مورد فشار خون پایین بدانیم
فشار خون پایین مزمن
فشار خون پایین مزمن در صورتی که هیچ علامتی نداشته باشد تقریبا هیچ وقت نگرانکننده نیست. فقط در شرایطی میتواند باعث مشکلات سلامتی شود که فشار به صورت ناگهانی افت کند. (به طوری که مغز از جریان خون کافی محروم شود.) در این صورت فرد ممکن است احساس سرگیجه و سبکی سر داشته باشد.
افت ناگهانی فشار خون| افت فشار ناگهانی
افت فشار ناگهانی در بدن به صورت شایع در شرایطی رخ میدهد که فرد از حالت خوابیده یا نشسته به حالت ایستاده درمیآید. این نوع کاهش فشار خون «افت فشار وضعیتی» یا ارتواستاتیک نامیده میشود. نوع دیگری از کاهش فشار خون زمانی رخ میدهد که فرد برای مدت طولانی میایستد؛ به این نوع «افت فشار خون به واسطهی سیستم عصبی» میگویند. اگر این وضعیت منجر به بیهوش شدن و افتادن فرد شود به آن سنکوپ وازوواگال (vasovagal syncope) اطلاق میشود.
علائم فشار خون پایین
برای بعضی از افراد فشار خون پایین (فشار پایین) یک مشکل پس زمینهای را نشان میدهد. این موضوع زمانی اهمیت بیشتر پیدا میکند که به طور ناگهانی افت کند یا با علائم و نشانههای زیر همراه شود. پس توصیه میکنیم قبل از وقوع این علایم حتما فشار خود را با فشارسنج دیجیتال جامپر مدل JPD-HA121 اندازه بگیرید و در صورت مشاهده اعداد غیرطبیعی به پزشک مراجعه کنید.
- سرگیجه یا سبکی سر
- غش کردن
- تاری دید یا محو شدن دید
- حالت تهوع
- خستگی
- عدم تمرکز
- شوک
توجه داشته باشید افت فشار خون شدید میتواند تهدیدکنندهی حیات باشد و بسیار خطرناک عمل کند. علایم و نشانههای آن عبارتند از:
- گیجی، به خصوص در افراد مسن
- پوستی سرد، مرطوب و رنگ پریده
- تنفس سریع و کم عمق
- نبض ضعیف و سریع
چه موقع برای فشار پایین به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر علائم یا نشانههای شوک دارید، به دنبال کمکهای اورژانسی پزشکی بروید. همچنین اگر مرتبا فشار خونتان پایین است اما حالتان خوب به نظر میرسد؛ پزشک احتمالا شما را فقط در معاینات معمول تحت نظر دارد. توجه داشته باشید حتی سرگیجه یا سبکی سر به صورت گهگاه ممکن است یک مشکل نسبتاً جزئی باشد. به عنوان مثال میتوانیم به شرایطی اشاره کنیم که در نتیجهی کم آبی خفیف ناشی از قرار گرفتن طولانی مدت در آفتاب یا وان آب گرم باشد.
با این وجود، در صورت داشتن علایم فشار خون پایین مهم است که به پزشک مراجعه کنید. چرا که این موارد میتوانند نشاندهنده مشکلات جدیتری باشند و نیاز به مراقبت و درمان پیدا کنند. ثبت سوابق علائم، زمان بروز آنها و کارهایی که در آن زمان انجام میدهید هم میتواند مفید واقع شد. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مربوط به اهمیت پزشکی از راه دور (تله مدیسین) در مراقبت از فشار خون را مطالعه نمایید.
انواع و دلایل فشار خون پایین (hypotension)
همانطور که در ابتدای مطلب نیز اشاره کردیم، فشار خون میزان فشار در سرخرگهای شما در طی مراحل فعال و استراحت در هر ضربان قلب است. فشار سیستولیک هم بالاترین عدد در فشار خون اندازهگیری شده بوده و میزان فشاری است که قلب شما هنگام پمپاژ خون از طریق سرخرگها به بقیهی بدن میفرستد. فشار دیاستولیک نیز عدد پایین در فشار خون اندازهگیری شده است و به میزان فشار در رگهای شما هنگام استراحت قلب بین ضربانها اشاره دارد.
خوب است بدانید دستورالعملهای فعلی فشار خون طبیعی را کمتر از mmHg 80/120 میدانند. همچنین عدد فشار در طول روز تغییر میکند و به عوامل زیر بستگی دارد:
- وضعیت بدن
- ریتم تنفس
- سطح استرس
- شرایط فیزیکی
- داروهایی که مصرف میکنید
- غذا و نوشیدنی مصرفی در روز
- ساعتی از روز که فشار را اندازه میگیرید. (فشار خون معمولا در شب کمترین مقدار را دارد و با بیدار شدن به شدت افزایش مییابد.)
پزشکان معمولا فشار پایین را با توجه به علتها و عوامل دیگر به چند دسته تقسیم میکنند. برخی از مهمترین آنها شامل:
- افت فشار خون ارتواستاتیک
- فشار خون پایین بعد از غذا خوردن
- فشار خون پایین ناشی از سیگنالهای معیوب مغز و آتروفی چند سیستمی میشود.
افت فشار خون ارتواستاتیک و علل آن
به این وضعیت افت فشار خون در حالت ایستاده فشار خون ارتواستاتیک میگویند. این حالت یک افت ناگهانی فشار هنگام ایستادن از حالت نشسته یا پس از دراز کشیدن است. جاذبه باعث میشود که هنگام ایستادن، خون در پاهای شما جمع شود. به طور معمول بدن با افزایش ضربان قلب و انقباض رگهای خونی، این مشکل را اصلاح میکند و بدین ترتیب اطمینان حاصل میکند که خون کافی به مغز شما باز میگردد. اما در افراد مبتلا به افت فشار خون ارتوستاتیک، این مکانیسم جبرانکننده از کار میافتد و فشار خون پایین میآید و منجر به سرگیجه، سبکی سر، تاری دید و حتی غش کردن میشود.
افت فشار خون ارتواستاتیک میتواند به دلایل مختلفی از جمله کم آبی بدن، استراحت طولانی مدت در رختخواب، بارداری، دیابت، مشکلات قلبی، سوختگی، گرمای بیش از حد، عروق واریسی بزرگ و برخی اختلالات عصبی رخ دهد. البته تعدادی از داروها نیز میتوانند باعث کاهش فشار خون ارتواستاتیک شوند، به ویژه داروهایی که برای درمان فشار خون بالا استفاده میشوند. این داروها را در زیر مشاهده میکنید:
- دیورتیکها
- مهارکنندههای گیرنده بتا
- مسدودکنندههای کانال کلسیم
- مهارکنندههای آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE)
- داروهای ضد افسردگی
- داروهایی بیماری پارکینسون
- داروهای درمان اختلالات نعوظ
خوب است بدانید کاهش فشار خون ارتوستاتیک بهخصوص در افراد مسن شایع است. با این حال افراد جوان و سالمی که بعد از نشستن طولانی با پاهای متقاطع یا بعد از مدتی چمباتمه نشستن، از جای خود بلند میشوند نیز تحتتأثیر آن قرا میگیرند.
علت افت فشار خون بعد از غذا
این افت فشار خون یک تا دو ساعت پس از غذا خوردن اتفاق میافتد و بیشتر افراد مسن را درگیر میکند. در حقیقت پس از خوردن غذا، خون به سمت دستگاه گوارش شما جریان مییابد. به طور معمول بدن ضربان قلب را افزایش میدهد و عروق خونی خاصی را برای کمک به حفظ فشار خون طبیعی منقبض میکند. اما در برخی افراد این مکانیسمها از کار میافتند و منجر به سرگیجه، افتادن و غش کردن میشوند. افزون بر این موارد، افت فشار خون بعد از غذا به احتمال بیشتری افراد مبتلا به فشار خون بالا یا اختلالات سیستم عصبی خودمختار مانند بیماری پارکینسون را درگیر میکند. خوردن وعدههای غذایی کوچک و با کربوهیدرات کم، نوشیدن آب بیشتر و اجتناب از الکل ممکن است به کاهش علائم آن کمک کند.
فشارخون پایین ناشی از سیگنالهای معیوب مغز
به این وضعیت افت فشار خون با واسطهی عصبی میگویند. این اختلال پس از ایستادن به مدت طولانی باعث افت فشار خون شده و بیشتر در نوجوانان و کودکان دیده میشود. طبق تحقیقات به عمل آورده شده بهنظر میرسد که این کاهش فشار خون به دلیل ارتباط نادرست قلب و مغز اتفاق میفتد.
فشار خون پایین به دلیل آسیب سیستم عصبی
این اختلال نادر که سندرم (Shy-Drager) نیز نامیده میشود، علائم مشابه زیادی با بیماری پارکینسون دارد. این سندرم باعث آسیب پیشرونده به سیستم عصبی خودمختار میشود و عملکردهای غیرارادی مانند فشار خون، ضربان قلب، تنفس و هضم غذا را کنترل میکند. این مشکل با داشتن فشار خون بسیار بالا هنگام خوابیدن همراهی دارد.
فشارخون تا چقدر میتواند پایین برود؟
آنچه برای شما فشار خون پایین (هایپوتنشن) تلقی میشود ممکن است برای شخص دیگری طبیعی باشد. بیشتر پزشکان فشار خون را فقط در صورت ایجاد علائم، بسیار پایین میدانند. اما برخی از متخصصان فشار خون پایین را به عنوان فشار کمتر از 90 میلیمتر جیوه سیستولیک یا 60 میلیمتر جیوه برای دیاستولیک تعریف میکنند. اگر هریک از دو عدد زیر این مقدار باشد، فشار شما پایینتر از حد نرمال است. بنابراین افت ناگهانی فشار خون و تغییر فقط به میزان 20 میلیمتر جیوه میتواند خطرناک باشد.
به عنوان مثال کاهش فشار سیستولیک از 110 به 90 میلیمتر جیوه میتواند باعث سرگیجه و غش کردن شود. (زمانی که مغز خون کافی دریافت نکند.) همچنین توجه داشته باشید قطرههای بزرگ مانند آنهایی که در اثر خونریزی کنترل نشده، عفونتهای شدید یا واکنشهای آلرژیک ایجاد میشوند، میتوانند تهدید کنندهی حیات شناخته شوند.
مطالعه بیشتر: پیش فشار خون چیست و چه خطراتی دارد؟
شرایطی که میتواند باعث فشار خون پایین شود
علاوهبر مواردی که به آنها اشاره کردیم، شرایط دیگری نیز وجود دارند که میتوانند فشار شما را پایین بیاورند. در زیر شایعترین مشکلات پزشکی که باعث فشار خون پایین میشوند را مشاهده میکنید.
1. مشکلات قلبی
برخی از بیماریهای قلبی میتوانند منجر به فشار پایین شوند. به عنوان مثال میتوانیم به ضربان قلب بسیار کم (برادیکاردی)، مشکلات دریچهای قلب، حملهی قلبی و نارسایی قلبی اشاره کنیم.
2. مشکلات غدد درونریز
بیماری پاراتیروئید، نارسایی آدرنال (بیماری آدیسون)، قند خون پایین (هایپوگلایسمی) و در برخی از موارد، دیابت میتواند محرک ایجاد فشار خون پایین باشد.
3. کمبود آب بدن
وقتی بدن شما بیشتر از مقداری که مینوشید، آب خود را از دست بدهد، میتواند باعث ضعف، سرگیجه و خستگی شود. تب، استفراغ، اسهال شدید، استفادهی بیش از حد از داروهای ادرارآور و ورزشهای شدید هم میتواند منجر به کم آبی بدن شود.
4. بارداری
به دلیل این که سیستم گردش خون در دوران بارداری به سرعت گسترش مییابد، فشار خون احتمال دارد که کاهش پیدا کند. البته این اتفاق طبیعی است و فشار خون شما معمولا پس از زایمان به سطح قبل از بارداری برمیگردد. خانمهایی که به سلامت خود و فرزندشان اهمیت میدهند میتوانند از بسته هوشمند فشار خون مامانیا و اپلیکیشن مامانیا بهره ببرند.
5. از دست دادن خون
از دست دادن خون زیاد از جمله آسیبدیدگی شدید یا خونریزی داخلی، میزان خون را در بدن کاهش میدهد و منجر به افت شدید فشار خون میشود.
6. عفونت شدید (سپتی سمی)
وقتی یک عفونت در بدن وارد جریان خون میشود، میتواند منجر به کاهش فشار خون به صورت تهدیدکنندهی حیات شود. به این وضعیت شوک سپتیک میگویند و میتواند بسیار خطرناک واقع شود و نیاز به درمان سریع داشته باشد.
7. واکنش آلرژیک شدید (آنافیلاکسی)
شایعترین عوامل محرک این واکنش شدید و به طور بالقوه تهدید کنندهی حیات شامل غذاها، داروهای خاص، سم حشرات و لاتکس است. توجه داشته باشید آنافیلاکسی میتواند باعث مشکلات تنفسی، کهیر، خارش، تورم گلو و افت خطرناک فشار خون شود. افزونبر موارد بالا، کمبود مواد مغذی در رژیم غذایی، کمبود ویتامین B-12، فولات و آهن سبب جلوگیری از تولید سلولهای قرمز خون کافی (کم خونی) در بدن میشود و میتواند فشار خون پایین را ایجاد کند.
مهمترین داروهایی که فشار خون را پایین میآورند!
برخی از داروها میتوانند باعث شوند فشار خون شما تا حد زیادی پایین بیاید. در زیر لیست مهمترین این داروها را ارائه میدهیم:
قرصهای ادرارآور (دیورتیکها): مانند فوروزماید (لازیکس) و هیدروکلروتیازید (میکروزاید و …)
مهارکنندههای گیرنده آلفا: مانند پِرازوسین (مینیپرس)
مهارکنندههای گیرنده بتا: مانند آتنولول (تنورمین) و پروپرانولول (Inderal، Innopran XL و دیگر اسامی)
داروهایی برای بیماری پارکینسون: مانند پرامیپِکسول (Mirapex) یا داروهای حاوی لوودوپا
انواع خاصی از داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد افسردگی سه حلقهای: مانند داکسپین (سیلنور) و ایمیپرامین (توفرانیل)
داروهای درمان اختلال نعوظ: مانند سیلدنافیل (Revatio، ویاگرا) یا یا تادالافیل (Adcirca، Alyq، Cialis) به ویژه هنگامی که با داروی قلب نیتروگلیسیرین مصرف شود. (نیتروستات و دیگر داروها)
بررسی عوامل خطر فشار خون پایین (hypotension)
با اینکه فشار خون پایین و افت فشار میتواند در هر کسی رخ دهد، انواع خاصی از فشار پایین وجود دارد که با توجه به سن شما یا سایر عوامل شایعتر است. افرادی که این شرایط را دارند، بیشتر تحت تاثیر کاهش فشار خون در بدن قرار میگیرند:
سن: افت فشار خون هنگام ایستادن یا بعد از خوردن غذا معمولا در بزرگسالان بالای 65 سال اتفاق میفتد. همچنین افت فشار خون با واسطهی عصبی در درجهی اول، کودکان و بزرگسالان جوان را تحت تاثیر قرار میدهد.
داروها: افرادی که از داروهای خاصی استفاده میکنند؛ به عنوان مثال: داروهای فشار خون (مانند مهارکنندههای آلفا) خطر بیشتری برای ابتلا به فشار پایین دارند.
بیماریهای خاص: افرادی که به بیماری پارکینسون، دیابت و برخی از بیماریهای قلبی مبتلا هستند؛ در معرض خطر بیشتری نسبت به سایر افراد قرار دارند.
فشارخون پایین چه عوارضی دارد؟
حتی اشکال متوسط افت فشار خون میتواند باعث سرگیجه، ضعف، غش کردن و خطر آسیب دیدگی در اثر افتادن شود. همچنین افت فشار خون شدید میتواند بدن شما را از دریافت اکسیژن کافی برای انجام عملکردهای خود محروم کند و منجر به آسیب به قلب و مغز شود.
پس توصیه میکنیم برای جلوگیری از بروز این علائم و تشدید آنها حتما اقدامات لازم را به عمل آورید. برای این کار میتوانید از بسته مدیریت هوشمند سبک زندگی سیناکر به همراه پایش آنلاین پزشک استفاده نمایید و سلامت خود را از فشار تا قند خون مورد بررسی قرار دهید.
بهترین راههای درمان فشار خون پایین
در درجه اول درمان فشار پایین (hypotension) بستگی به علت آن دارد. اگر فشار خون پایین شما ناشی از عواملی مانند ضعف عضلات قلبی، کمبود آهن، عدم تغذیه مناسب یا افتادگی فشار خون باشد، بهتر است با پزشک خود در مورد راه های درمان صحبت کنید. همچنین در مواردی که فشار پایین ناشی از بیماریهایی مانند افت فشار خون ناگهانی، اختلال دستگاه عصبی یا عوارض دارویی است یا باعث بروز سرگیجه، سردرد یا ایست قلبی شده باشد، به طور فوری باید به پزشک خود مراجعه کنید.
راهکارهایی برای کنترل و درمان فشار خون پایین
در زیر با راهکارهایی آشنا میشوید که میتوانند تاثیر زیادی بر درمان فشار پایین (hypotension) بگذارند و آن را کنترل کنند:
- رژیم غذایی حاوی نمک بیشتری داشته باشید.
- مصرف مشروبات الکلی را کاهش دهید و به جای آن، مایعات غیرالکلی زیاد بنوشید.
- زمانی که به یک بیماری ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا مبتلا شدید یا در معرض هوای گرم هستید، مایعات بیشتری بنوشید.
- از پزشک بخواهید داروهای شما را ارزیابی کند تا ببیند کدام یک از آنها باعث علائم شما میشوند.
- برای تقویت جریان خون به طور منظم ورزش کنید.
- هنگام بلند شدن از حالت درازکش یا نشسته مراقب باشید.
- برای کمک به بهبود گردش خون، پاها و مچ پاهای خود را چند بار قبل از ایستادن ماساژ دهید.
- هنگام بلند شدن از رختخواب نیز چند دقیقه قبل از ایستادن، به صورت عمودی روی لبه تخت بنشینید، سپس به آرامی حرکت کنید.
- در زمان خوابیدن یک متکای دیگر اضافه کنید و ارتفاع سر خود را از زمین بالاتر ببرید.
- از بلندکردن و حمل وسایل سنگین خودداری کنید.
- از ثابت ماندن در یک وضعیت برای مدت طولانی پرهیز نمایید.
- از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آب داغ مانند: استخر، سونا، دوش آب گرم و اسپا خودداری کنید اگر سرگیجه گرفتید حتما بنشینید.
- برای جلوگیری از مشکلات ناشی از فشار خون پایین و کاهش سرگیجه بعد از صرف غذا، سعی کنید وعدههای غذایی کوچکتر بخورید و میزان کربوهیدرات را کاهش دهید.
- توصیه میکنیم از مصرف داروهای کاهش فشار خون قبل از غذا خودداری کنید.
- بهتر است از جورابهای کشی و فشرده استفاده کنید که ساق پا و ران را می پوشاند. این جورابها ممکن است به محدود کردن جریان خون در پاها کمک کنند و در نتیجه خون بیشتری را در قسمت بالایی بدن حفظ نمایند.
سوالات متدوال فشار خون پایین یا هیپوتانسیون
1. فشارخون پایین یا هایپوتنشن چیست و از چه مقادیری شروع میشود؟
فشارخون سیستولیک کمتر از 90 و فشارخون دیاستولیک کمتر از 60 حالت هیپوتانسیون محسوب میشود.
2. علت اصلی افت فشار خون چیست؟
علل مختلفی مثل کم خونی، کمبود مایعات (کمآبی بدن)، مصرف برخی داروها، بیماریهای قلبی، عفونت و افت قند خون میتواند باعث افت فشار خون شود.
3. علائم و نشانههای افت فشار خون (هیپوتانسیون) کدامند؟
سرگیجه، تهوع، ضعف و خستگی، تاری دید، تعریق سرد و غش کردن از علایم افت فشار خون هستند.
4. چه افرادی در معرض خطر بیشتری برای افت فشار خون قرار دارند؟
سالمندان، افراد مبتلا به بیماری مزمن، افراد باردار و افرادی که داروهای خاصی مصرف میکنند.
5. روشهای پیشگیری از افت فشار خون چگونه است؟
رعایت رژیم غذایی مناسب، دریافت مایعات کافی، عدم مصرف داروهای فشار خون پایینآور بدون تجویز پزشک، ورزش منظم و کنترل استرس به پیشگیری کمک میکند.
6. نحوه درمان افت فشار خون چگونه است ؟
درمان بستگی به علت زمینهای و بررسی پزشک دارد. مصرف نمک و مایعات، تجویز داروهای افزاینده فشارخون، از راههای درمان افت فشار میباشند.
سخن پایانی
در نهایت امیدواریم راهکارهای گفته شده در این مطلب در مورد علائم و علل فشار خون پایین برایتان مفید واقع شده باشد. برای کنترل و مدیریت فشار خون پایین میتوانید بسته مدیریت هوشمند فشار خون سیناکر را تهیه کنید. با این بسته از امکانات زیادی همچون مدیریت مداوم فشار، مشاهده، ذخیره و آنالیز نتایج در اپلیکیشن سیناکر و قابلیت به اشتراک گذاری با پزشکان بهرهمند میشوید.
ما خانوادگی فشار خونمون پایینه
اینمطلب اونقدر برام جذاب بود ک فرستادم کل اعضای خانواده بخونن
ممنونم از تیمپزشکتیون
سلام دوست عزیز:
ممنون که همراه ما هستید.
سلام وقت بخیر ،راه های دیگه ای برای پیشگیری و درمان فشار خون هست راه هایی مثل ورزش یا رژیم غذایی؟
سلام دوست عزیز:
برای پیشگیری از مبتلا شدن به فشار خون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
داشتن روزی حداقل نیم ساعت فعالیت بدنی متناسب با شرایط فرد
عدم مصرف سیگار و الکل
داشتن رژیم غذایی مناسب و کنترل نمک (سدیم) در برنامه غذایی
مدیریت استرس و اضطراب
سلام، آیا سوزش روی پا میتونه یکی از علائم فشار خون پایین باشه ؟؟
سلام دوست عزیز:
سوزش پا می تواند علل مختلفی داشته باشد.( دیابت، تیروئید، بیماری های عفونی و … )
به شما توصیه میکنیم با پزشک خود مشورت کنید.
خیلی ممنونم از مطالب خوب و مفیدتون
ممنونیم از ثبت نظر شما ❤️
هدف تیم سیناکر پیشرفت و ارتقای سطح خدمات به شماست. سپاس از همراهی و نظر ارزشمند شما❤️
سلام وقت بخیر آیا قند خون پایین با فشار خون پایین مرتبطه ؟
درود برشما خسته نباشید
من بعضی مواقع حتی با خوردن شیرینی جات
هم بدنم ضعف و بی حاله … آیا بخاطر فشار پایینه ؟
سلام دوست عزیز:
دلایل مختلفی میتواند داشته باشد
توصیه ما به شما ویزیت توسط پزشک و انجام آزمایش میباشد.
ما خانوادگی ضمینه فشار خون پایینی داریم . و این مقاله کمک کرد خیلی چیز ها رو یاد بگیرم و به کار ببرم . تشکر
سلام دوست عزیز:
از اینکه توانستیم کمکی کنیم خوشحال هستیم.
دکتر جان ،همسرم بعد از خوردن قرص ایزوسورباید mononit ER 30 mg سردرد و درد ناحیه صورت و فک وهمچنین فشار 73 56 128 دچار شده .در حالی که معمولا فشار او ضربان نزدیک ۹۰ سیستولیک بین ۱۲۰ و۱۳۰ ودیاستولیک حدود ۷۰بوده.
ممنون از مطالب خوب و مفیدتون
سلام دوست عزیز
سپاس از همراهی و نظر ارزشمند شما