کارفرمایان با کارمندان مبتلا به دیابت چه کنند؟

کارمندان مبتلا به دیابت

زندگی با دیابت می‌تواند هر روز چالش‌های مختلفی را ایجاد کند. برای افراد مبتلا به دیابت، برنامه درمانی، آماده سازی غذا و ورزش از الزامات اساسی است و طبیعتا بر شغل و سایر فعالیت‌های روزانه آن‌ها تاثیر می‌گذارد. از این رو باید بدانید بسیاری از افراد به دلیل دیابت، بازدهی خود را در محل کار از دست داد‌ه‌ا‌ند. این شرایط می‌تواند برای برخی افراد مرخصی‌های متعدد باشد و برای برخی دیگر ناتوانی در کار به صورت تمام وقت رخ دهد.

بنابراین اگر شاغل و دارای دیابت هستید، بی‌تردید از نظر جسمی و احساسی در شرایط سختی قرار دارید و در کنار کار کردن باید به سطح قند خون خود نیز توجه کنید. همچنین درد ناشی از دیابت و عوارض آن می‌تواند شرایط را برای شما سخت‌تر کند. در این زمان چه باید کرد؟ چه راهکارهایی برای کارفرمایان و چه راهکارهایی برای کارمندان وجود دارد تا بتوانند در کنار داشتن دیابت، شغل خود را با موفقیت ادامه دهند؟ به دنبال پاسخ هستید؟ با سیناکر همراه شوید!

تاثیرات دیابت و شغل

هر ساله تعداد زیادی از بزرگسالان به بیماری دیابت مبتلا می‌شوند؛به همین منظور آموزش نحوه مدیریت و کنترل بیماری دیابت در محیط کار بسیار حائز اهمیت است. طبق مطالعات مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها تخمین زده می‌شود که حدود 23 میلیون نفر (چیزی در حدود 8 درصد) از جمعیت ایالات متحده آمریکا مبتلا به دیابت شده‌اند. براساس نتایج این تحقیقات، بیماری دیابت اثرات اقتصادی و روانشناختی بسیاری در محیط کار به همراه دارد. این موضوع تا جایی ادامه خواهد داشت که گفته می‌شود غیبت‌های شغلی به دلیل بیماری دیابت نوع 2 سالانه بیش از 20 میلیارد دلار برای کارفرمایان هزینه‌بر است.

افزون بر این موارد، دیابت بر روی زندگی و شغل کارمندان نیز تاثیرات مخرب و چالش‌برانگیزی دارد. در حقیقت براساس نتایج تحقیقات انجام شده، افراد مبتلا به دیابت نوع 1 به دلیل نیازهای این بیماری (شامل زمان مرخصی یا دورکاری یا غیره) 23 درصد کاهش بهره‌وری کار را گزارش کردند. همچنین افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که انسولین دریافت می‌کنند، 19 درصد کاهش بهره‌وری داشتند. آزمایش دهندگانی نیز که دارای دیابت نوع 2 بودند ولی انسولین مصرف نمی‌کردند، 11 درصد کاهش بازدهی در محل کار داشتند. در نتیجه به عنوان کارمند، از دست دادن بهره‌وری می‌تواند ناامیدکننده باشد؛ اما باید بدانید راه‌های زیادی وجود دارد که کارفرمایان می‌توانند کمک کنند.

بررسی اثرات مخرب بیماری دیابت در محل کار

همانطور که گفتیم دیابت اثرات زیادی بر شغل می‌گذارد و اثرات مالی این امر در درجه اول شامل هزینه جایگزینی کارگران و همچنین اداره مدیریت غیبت کارگران می‌شود. از سایر هزینه‌های غیرمستقیم که به دلیل اثرات غیبت کارگران وجود دارد، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • تهیه کالاها و خدمات بی‌کیفیت به دلیل خستگی کارگران و کمبود نیرو
  • کاهش بهره‌وری و بازدهی
  • صرف وقت بیش از حد مدیران در جستجوی جایگزینی برای کارمندان
  • تضعیف روحیه در بین کارکنانی که باید برای جبران هزینه‌های صرف شده به دلیل غیبت همکاران خود اضافه کاری کنند.

پس می‌توان نتیجه گرفت به عنوان یک کارفرما فراهم آوردن تمهیدات لازم برای کمک به کارمندان دیابتی امری ضروری است؛ زیرا علاوه بر اثرات اقتصادی، نشان‌دهنده حمایت و مراقبت شما از کارمندانتان نیز می‌باشد. در بخش بعدی این اقدامات را معرفی می‌کنیم.

راهکارهای مفید برای کارفرمایان

برای شروع، ایجاد فرهنگ احترام، درک و همدلی در محل کار مهم است. کارفرمایان می‌توانند با فراهم کردن زمان و مکان برای مراقبت‌های پزشکی مناسب، از افراد مبتلا به دیابت حمایت کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند خدمات درمانی را بهبود بخشند و برنامه‌های سلامتی ارائه دهند. انجام این کار به همه کارکنان کمک می‌کند تا حد ممکن بازدهی بیشتری داشته باشند و در کار خود موفق باشند. در زیر با این راهکارها بیشتر آشنا می‌شوید:

  • کارمندان خود را به داشتن وعده‌های غذایی سالم و پیروی از سبک زندگی درست تشویق کنید. برای این منظور می‌توانید یک برنامه شامل کلاس‌های پخت و پز و کارگاه‌های آموزشی در مورد چگونگی خواندن برچسب‌های غذایی برای کارکنان ترتیب دهید. همچنین کارکنان را به داشتن برنامه‌هایی شامل جلسات پیاده روی و ورزش تشویق نمایید.
  • معرفی برنامه های خودمراقبتی دیابت: به کمک سازما‌ن‌های بیمه، انگیزه لازم را برای کارمندان مبتلا به دیابت که تحت آموزش برنامه‌های خودمراقبتی دیابت هستند، ایجاد کنید.
  • یک برنامه‌‌ٔ سنجش دوره‌ای سطح قند خون و انسولین برای کارمندان ترتیب دهید. می‌توانید قسمتی از محل کار را به این منظور اختصاص دهید. همچنین می‌توانید داروهای مورد نیاز در مواقع اضطراری، مانند انسولین را تهیه کنید. برای خرید دستگاه تست قند خون هم می‌توانید از فروشگاه سیناکر کمک بگیرید.
  • برنامه هایی به منظور آگاه‌سازی در خصوص بیماری دیابت برای کارکنان ترتیب دهید.
  • آموزش کارکنان مبتلا به دیابت در مورد خطرات این بیماری و راه‌های مقابله با آن به کمک کیت‌های آزمایش سریع که در دسترس هستند باید صورت گیرد. ارسال پیام‌های هفتگی حاوی اطلاعاتی در این زمینه با عناوین سرگر‌م‌کننده مانند طرح مسابقه و در نظر گرفتن جایزه می‌تواند بسیار مفید باشد.

راهکارهای موثر برای کارمندان و شاغلان دارای دیابت

یک محیط کاری حمایتی می‌تواند منجر به نتایج بهتر کار و سلامت کارکنان شود؛ اما متاسفانه گاهی اوقات دیابت ممکن است عامل تبعیض باشد. طبق نظرسنجی‌های انجام شده، 12 تا 19 درصد از افراد دارای دیابت از این موضوع رنج می‌برند. برخی افراد برای گرفتن مرخصی و درمان بیماری به مشکل می‌خورند و برخی دیگر از دیابت خود خجالت می‌کشند. در حالی که گذراندن مراقبت‌های پزشکی، شغل و زندگی روزمره می‌تواند چالش برانگیز باشد؛ سیستم‌های پشتیبانی برای کمک وجود دارد. مهم است که حقوق خود را بشناسید و منابعی را بیابید که به شما کمک کند تا با موفقیت در محل کار خود ادامه دهید. به عنوان مثال می‌توانید از بخش منابع انسانی شرکت خود در مورد زمان مرخصی‌های استعلاجی، مرخصی پزشکی و سایر سیاست‌ها سوال کنید. این موارد می‌توانند به شما در مدیریت موثر دیابت و شغل کمک کنند. در ادامه با مهم‌ترین راهکارها آشنا می‌شوید.

راهکارهای مناسب برای شاغلان دارای دیابت

صبح را با انرژی شروع کنید

قبل از شیفت کاری، صبح خود را هوشمندانه شروع کنید. به عنوان مثال به اندازه کافی بخوابید، صبحانه را حذف نکنید و قبل از ورود یک لیوان آب بنوشید. این مراحل ساده مراقبت از خود می‌تواند استرس شما را کاهش دهد و قند خون را ثابت نگه دارد. برای تست قند در محل کار هم می‌‌توانید از دستگاه تست قندخون دیابان همراه با 25 عدد نوار تست قندخون و بسته مدیریت هوشمند سبک زندگی سیناکر استفاده کنید. این بسته علاوه بر دستگاه اندازه گیری قند خون، دارای فشار سنج و دیگر خدمات لازم برای بررسی کامل سلامتی است.

پیشنهاد مطالعه: کاهش وزن سریع چیست و چه عوارضی و خطراتی دارد؟

حقوق خود را بشناسید و با مدیر صحبت کنید

اگر استراحت در محل کار آسان نیست یا مکان مناسبی برای تزریق انسولین ندارید، وقت آن است که نیازهای خود را به کارفرما بگویید. آماده باشید که دیابت را به زبان ساده توضیح دهید؛ چرا که بسیاری از افراد درباره شرایط این بیماری اطلاعی ندارند. همچنین به خاطر داشته باشید اگر فکر می‌کنید درمیان گذاشتن وضعیت شما با مدیر، مشکلاتی ایجاد می‌کند؛ بهتر است حقوق خود را بخوانید تا بتوانید با اطمینان صحبت کنید. در مورد درخواست تغییرات کوچک که به شما در مدیریت بیماری کمک می‌کند، از موارد قانونی کمک بگیرید. بنابراین او نمی‌تواند شما را به خاطر آن تنبیه کند و تمامی کارفرمایان طبق قانون ملزم به پاسخگویی به هر درخواست معقولی هستند که به شما در انجام کارتان کمک می‌نماید.

شرایط خود را با یکی از همکاران در میان بگذارید

لازم نیست به همه درباره شرایط دیابت خود بگویید؛ اما به اشتراک گذاشتن آن با یک نفر می‌تواند کمک کننده باشد. به عنوان مثال او باید بداند داروهای شما در کجا قرار دارد و علائم قند خون پایین چگونه است. با این کار در صورت نیاز و اورژانسی او می‌تواند به شما کمک زیادی کند. همچنین اگر برای اعلام بیماری خود به دیگران مشکل دارید، بهتر است جملاتی کوتاه و دقیق را امتحان کنید. مثلا: «من دیابت نوع 1 دارم. باید مراقب آنچه می‌خورم باشم و برای کنترل آن دارو مصرف کنم.»

یک رژیم غذایی منظم و سالم داشته باشید

پزشکان به شاغلان دارای دیابت توصیه می‌کنند هرگز صرف وعده صبحانه را فراموش نکنند؛ زیرا نخوردن صبحانه می‌تواند به طور خطرناکی به کاهش سطح گلوکز خون منجر شود و برای سلامتی، ایمنی و عملکرد فرد مضر باشد. لذا توصیه می‌شود کارکنان میان وعده و ناهار خود را به صورت بسته بندی شده همراه داشته باشند تا بتوانند طبق برنامه غذایی آن را مصرف کنند.

همچنین به خاطر داشته باشید باید هوس‌های غذایی خود را کنترل کنید و از مصرف شیرینی‌ها در جشن تولد تا دونات و شیشه‌های آب نبات بپرهیزید. محل کار می‌تواند مملو از تنقلات، شکلات و شیرینی‌هایی باشد که مقاومت در برابر آن‌ها سخت است. پس حتما میان وعده‌های سالم را در میز خود نگه دارید و اگر هم ناپرهیزی کردید، به مقدار کوچکی بخورید و مراقب سطح قند خون خود باشید. افزون بر این موارد، شما باید برای کاهش قند در بعدازظهر برنامه‌ریزی کنید. به عنوان مثال ناهار را با سبزیجات خرد شده میل نمایید و همراه خود پروتئین و مقداری چربی سالم مانند بادام یا گردو داشته باشید. همچنین می‌توانید از نوشیدنی‌های بدون کربوهیدرات مانند چای سرد شیرین نشده یا چای سبز داغ لذت ببرید. برای اندازه گیری سوخت و ساز، درصد پروتئین، چربی، عضله، وزن، شاخص توده بدنی و غیره هم می‌توانید ترازوهای هوشمند آنالیز بدن را از سیناکر سفارش دهید. همچنین می‌توانید مدیریت تغذیه خود را به پزشکان سیناکر بسپارید و اصول یک رژیم غذایی سالم را دریافت کنید.

حتما بخوانید: دسرهای سالم برای رژیم‌ غذایی دیابت

برای فعالیت بدنی وقت بگذارید

اگر پشت میز کار می‌کنید، باید راه‌هایی بیابید که فعالیت بدنی در برنامه روزانه‌تان وجود داشته باشد. به عنوان مثال توصیه می‌کنیم یک تایمر تنظیم کنید تا هر 30 دقیقه یا 1 ساعت هشدار دهد و شما را مجبور به کمی پیاده روی کند. حتی اگر این حرکت به قدم زدن در بالا و پایین راهرو محدود شود، مفید است. همچنین توصیه می‌کنیم حرکات کششی عضلانی را در صندلی خود انجام دهید و بخشی از استراحت ناهار خود را به بالا و پایین رفتن از پله‌ها اختصاص دهید. این کار باعث می‌شود ضربان قلب شما بالا برود و عوارض نشستن طولانی مدت را کاهش دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله مربوط به 10 عارضه ناشی از نشستن‌ طولانی مدت– را مطالعه نمایید.

خود را برای شرایط اضطراری آماده کنید

همیشه وسایل لازم برای درمان فوری افت قند خون را در محل کار در دسترس داشته باشید. شما می‌توانید داروها، دستگاه تست قند خون دیابان، نوار تست قند خون، سوزن لانست و دیگر ابزارهای موردنیاز را در میز خود نگهداری کنید. بدین صورت که آن‌ها را درون یک کیسه یا جعبه مخصوص در نزدیکی خود قرار دهید یا از کارفرما مکانی برای ذخیره کردن لوازم بخواهید. بهتر است یک یادداشت هم اضافه کنید که نحوه کارکردن وسایل شما را توضیح می‌دهد.

توجه داشته باشید اگر در محل کار خود یخچالی برای نگهداری انسولین در دمای مناسب (36 تا 46 درجه فارنهایت) ندارید؛ برای جلوگیری از تزریق دردناک و سرد، بسیاری از متخصصان دیابت توصیه می‌کنند آن را در دمای اتاق نگه دارید. انسولین باید حدود یک ماه در دمای اتاق دوام داشته باشد. در صورت تمایل می‌توانید انسولین را در یک کشو همراه با سایر لوازم دیابت بگذارید.

زمان تست قند خون را فراموش نکنید

معمولا افرادی که دارای دیابت هستند، باید مقدار قند خون خود را در زمان خاصی از روز یا روزهای معینی از هفته اندازه گیری کنند. برای این کار می‌توانید از پزشک خود بپرسید که چه زمانی باید قند خون را آزمایش کنید. خوب است بدانید ابزاری به نام مانیتور مداوم گلوکز (نمایشگر مداوم قند خون) وجود دارد که می‌تواند قند شما را در تمام طول روز بررسی کند. روش کار به این صورت است که دکتر یک حسگر کوچک را زیر پوست شما می‌چسباند و نتایح آن بر مانیتور نمایش داده می‌شود. این دستگاه را می‌توانید در جیب خود بگذارید یا آن را روی یک گیره کمربند قرار دهید. سپس سطح گلوکز شما توسط مانیتور مداوم قند خون به طور خودکار آزمایش می‌شود و در صورت بالا یا پایین بودن به شما هشدار می‌دهد. بنابراین این دستگاه برای افرادی که شغل پرمشغله‌ای دارند و توقف و آزمایش کردن می‌تواند آن را دشوار‌کند، انتخاب خوبی است. برای خرید بسته مدیریت قند خون به همراه اپلکیشن هوشمند هم می‌توانید از سیناکر کمک بگیرید.

بیشتر بدانید: اندازه گیری قندخون با دستگاه تست قند خون دیابان

یک برنامه زمان‌بندی هوشمند داشته باشید

دیابت به این معنی است که شما نسبت به بسیاری از همکارانتان در تقویم خود قرار ملاقات با پزشک بیشتری خواهید داشت. بنابراین توصیه می‌کنیم در زمان‌بندی خود خلاقیت بیشتری به خرج دهید. به عنوان مثال برای ملاقات با پزشک در نزدیکی تعطیلات برنامه‌ریزی کنید یا آن را به زمانی که روزهای کاری شلوغی ندارید موکول نمایید. یکی از بهترین راهکارها برای حل این موضوع، سرویس پایش آنلاین و اشتراک پزشک سیناکر است. با این خدمات دیگر نیازی به مراجعه حضوری ندارید و می‌توانید سلامتی خود را از جمله میزان قند و فشار خون طبق نظارت پزشک جلو ببرید.

همچنین اگر در زمان‌های خاصی از سال، ماه یا روز باید برای کار سفر کنید یا شغل پراسترسی دارید؛ باید این موضوعات را پزشک در میان بگذارید. آن‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا بفهمید چگونه مشکلات را حل کنید.

از یک برنامه درمانی مناسب پیروی کنید

از آنجایی که برنامه درمانی هر بیمار با دیگر بیماران متفاوت است؛ شاغلان دارای دیابت باید با مراجعه به پزشک برنامه درمانی مخصوص خود را تهیه و اجرا نمایند. همچنین انجام معاینات دوره‌ای پزشک، برنامه ورزشی و رژیم غذایی متناسب با خود را در دستور کار قرار دهند. مهم‌تر از همه نیز این است که به یاد داشته باشید تنها نیستید. منابع پشتیبانی زیادی از خانواده گرفته تا دوستان و همکاران برای کمک به رفع تاثیرات دیابت بر زندگی روزمره شما وجود دارد. به هر حال، زندگی شما بسیار فراتر از دیابت است! شما می‌توانید به صورت آنلاین از طریق وبلاگ‌ها، وبسایت‌ها و انجمن‌های فارسی زبان با افرادی که در شرایط شما قرار دارند ارتباط بگیرید.

جمع بندی راهنمای شاغلان دیابتی

در نهایت باید بگوییم کارفرمایان باید پشتیبانی و حمایت مداومی از کارمندان مبتلا به دیابت در محل کار داشته باشند. همچنین تکنیک‌های مدیریت بیماری دیابت و انتخاب مواد غذایی سالم بسیار حائز اهمیت شناخته می‌شود. اجرای برنامه‌های آموزشی خودمراقبتی، تشریح مزایا و دیگر خدمات ارائه شده در برنامه‌های درمانی دریابت، به کارمندان کمک می‌کند تا با شرایط کنونی خود کنار بیایند. تلاش و صرف وقت اضافی برای کمک به این کارمندان در طولانی مدت کیفیت زندگی آن‌ها را بهبود می‌بخشد و هزینه‌های مراقبتی را نیز کاهش می‌دهد. در نتیجه شما به عنوان کارفرما یا همکار باید به بهتر کردن زندگی و محل کار برای افراد مبتلا به دیابت کمک بیشتری کنید و آن‌ها را برای بهبودی سلامتی حمایت نمایید. شاغلان دارای دیابت هم می‌توانند از سیناکر کارت‌های اشتراک پزشک 3 ماهه تا 1 ساله تهیه کنند و از دوره‌های مراقبتی هوشمند با نظارت پزشک بهره‌مند شوند.

ارسال سریع و مطمئن

تحویل فوری در شهر تهران

پشتیبانی مداوم

پاسخگویی پزشکان در اپلیکیشن سیناکر

خدمات پس از فروش

۷ روز ضمانت بازگشت کالا

در صورت خرید از فروشگاه آنلاین سیناکر