اطلاع خبر سقط جنین به دیگران | عوارض و نحوه جلوگیری از سقط جنین

اطلاع خبر سقط جنین

یکی از عارضه‌‌های شایع در بارداری سقط جنین است. می‌‌توان گفت سقط رایج‌‌ترین خطری است که خانم باردار و جنین را تهدید می‌‌کند. آسیب‌‌های روحی، روانی، جسمی و فیزیکی که بر مادر وارد می‌‌شود ممکن است منجر به این عارضه شود. به طورکلی سقط همان پایان حاملگی است؛ در حالی که جنین هنوز توانایی زنده ماندن خارج از محیط رحم مادر را ندارد. سقط جنین در دو دسته عمده سقط خود به خودی و سقط عمدی یا القا شده تقسیم بندی می‌‌شود. چه سقط جنین عمدی باشد چه اتفاقی، درمیان گذاشتن آن با دیگران دشوار است. یکی از چالش‌هایی که مادر و یا والدین با آن مواجه هستند اطلاع دادن خبر سقط به دیگران است.

یکی از مهم‌ترین علت‌های سقط جنین، عدم پیگیری برنامه‌های ارائه شده برای تنظیم خانواده است. سقط جنین می‌تواند همراه با عوارضی مانند پارگی رحم، نازایی و ایجاد مشکل برای بارداری‌های بعدی همراه باشد. سقط‌هایی که قبل از سه ماهگی جنین رخ می‌دهند معمولا با کمترین عوارض مواجه هستند. خطر ختم بارداری برای خانم‌هایی که در سنین بالاتر اقدام به حاملگی می‌کنند بیشتر است. هرچه بیشتر از هفته‌های بارداری گذشته باشد، رساندن خبر سقط دادن سخت‌تر می‌شود. در این مقاله از سیناکر قصد داریم اطلاعات جامع و کاملی درباره نحوه خبر دادن سقط جنین در اختیار شما قرار بدهیم. با ما همراه باشید.

عوامل افزایش دهنده سقط جنین کدامند؟

ابتدا با عوامل اصلی سقط جنین آشنا می‌شویم. عدم رشد جنین به صورت طبیعی یکی از بیشترین دلایل سقط جنین به شمار می‌آید. بیش از نیمی از سقط‌های خود به خودی مربوط به مشکلات کروزومی است که در نهایت به اختلال در تقسیم و رشد جنین منجر می‌شود. باید بدانید به طورکلی فعالیت‌های روتین روزانه خانم‌های باردار موجب سقط جنین نخواهد شد. بسیاری در موارد وقوع سقط فعالیت‌های روزانه مادر را مقصر می‌دانند.

فعالیت‌هایی مانند ورزش و پیاده روی نه تنها باعث سقط جنین نخواهد شد؛ بلکه برای سلامتی مادر و جنین نیز بسیار مهم و تاثیرگذار است. عوامل گوناگونی ممکن است موجب افزایش خطر سقط جنین در حاملگی خانم‌ها شوند. در ادامه به برخی از این موارد اشاره می‌ کنیم.

سن بارداری

به طورکلی سن خانم‌ها در زمان بارداری تاثیر بسیار زیادی را بر روی سلامت و کیفیت بارداری خواهد گذاشت. به طوری که خانم‌های کمتر از ۳۵ سال نسبت به خانم‌هایی با سن بالاتر کمتر در معرض سقط جنین خواهند بود. برای خانم‌هایی در سن ۳۵ سالگی حدود ۲۰ درصد ریسک برای سقط جنین وجود دارد. در حالی که این درصد برای خانم‌های ۴۰ ساله ۴۰ درصد و برای خانم‌های ۴۵ ساله تا ۸۰ درصد نیز می‌رسد.

وجود سقط جنین در بارداری‌های قبلی

در خانم‌هایی که دارای سقط جنین‌های قبلی بوده‌اند، این احتمال ممکن است در بارداری‌های بعدی نیز وجود داشته باشد. به طورکلی خانم‌هایی که دارای دو سقط جنین غیرعمدی و یا بیشتر بوده‌اند، احتمال بیشتری برای سقط جنین مجدد خواهند داشت.

ابتلا به بیماری‌های مزمن

در خانم‌‌هایی که به برخی بیماری‌های مزمن مانند دیابت‌ کنترل نشده، عفونت، مشکلات هورمونی و تیروئید مبتلا هستند، سقط جنین با احتمال بیشتری رخ خواهد داد. از طرف دیگر برخی بیماری‌های رحم و یا دهانه رحم نیز ممکن است موجب سقط جنین شود. وجود ناهنجاری‌های رحمی باعث ضعیف شدن بافت‌های دهانه رحم شده و احتمال بیشتری برای سقط جنین دارد.

مصرف دخانیات، مواد مخدر و مشروبات الکلی

خانم‌هایی که سیگار می‌کشند و یا از مواد گوناگون استفاده می‌کنند، نسبت به سایر خانم‌های باردار ریسک بیشتری برای از دست دادن جنین دارند. از طرف دیگر مصرف نوشیدنی‌های الکلی نیز به نوبه خود ریسک سقط جنین را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

وزن در بارداری

برنامه غذایی مناسب می‌تواند به تناسب وزن خانم‌های باردار کمک کند. در این میان اضافه وزن و چاقی بیش از حد و یا لاغری به طور مستقیم با سقط جنین ارتباط دارد.

راهکارهای باخبر کردن دیگران از عمل سقط جنین

سقط جنین یا ختم بارداری می‌تواند تاثیرات ناخوشایندی را بر روی مادران داشته باشد. به هر حال بارداری‌‌ها چه خواسته و چه ناخواسته، اگر در نهایت به مرگ جنین منجر شود ممکن است موجب ناراحتی بیش از حد مادر شود. در این حالت بهتر است بیش از قبل هوای خود را داشته باشید.‌ از ارائه توضیحات طولانی و یادآوری جزئیات زمان، مکان و دلایل این اتفاق ناخوشایند به کسی خودداری کنید. این در حالی است که صحبت و همدردی با خانواده و دوستان نزدیک می‌‌تواند به شما در التیام بخشیدن به این غم کمک کند.

راهکارهای مختلفی وجود دارد که شما می‌‌توانید دیگران را از عمل سقط خود باخبر کنید. بروز احساسات تلخ و ناخوشایند از جانب شما ممکن است موجب ناراحتی خانواده و یا دوستان شما شود. بنابراین بهتر است با توجه به ویژگی‌‌ها و شرایط هر فرد به شکل‌های گوناگونی این خبر را به وی اطلاع دهید. در ادامه به برخی راهکارهای مناسب برای باخبر کردن سایرین از سقط جنین اشاره می‌کنیم.

اطلاع به دیگران به صورت شخصی

شاید حمایت‌های عاطفی که از جانب خانواده دریافت می‌‌کنید، بهترین و بزرگ‌ترین مرهمی باشد که بتوانید راحت‌‌تر با مسئله سقط جنین کنار بیایید. علاوه بر خانواده، دوستان صمیمی نیز می‌‌توانند تسلی بخش خوبی باشند. صحبت کردن به صورت حضوری با افراد می‌تواند با یک آغوش گرم و دلداری‌‌های تاثیرگذارتری همراه باشد.

اطلاع به دیگران از طریق نوشتار

شاید صحبت کردن با نزدیکان‌تان به صورت حضوری خیلی راحت نباشد. بنابراین می‌توانید از طریق یادداشت‌هایی در فضای مجازی با دوستان همکاران و یا آشنایان خود صحبت کنید. به کارگیری پلتفرم‌‌های اجتماعی برای صحبت کردن با دیگران می‌تواند یکی از راه‌‌های حمایت عاطفی از افرادی باشد که غم از دست دادن جنین دارند. در جریان این پیام‌ها می‌‌توانید به صورت مختصر به افراد توضیح دهید که به دنبال حمایت عاطفی از آن‌ها هستید. اگر با ورود سایرین به مسائل شخصی خود مشکلی ندارید، می‌توانید به سوالات آن‌ها درباره این موضوع پاسخ دهید.

اطلاع به دیگران از طریق دوستان

اگر باخبر کردن افراد از عمل سقط جنین برای شما سخت و دشوار است، می‌توانید این خبر را از طریق دوستان خود به دیگران انتقال دهید. اگر شاغل هستید یکی از همکارهای شما که با یکدیگر روابط صمیمانه‌ای دارید، می‌‌تواند این خبر را به سایر همکاران شما منتقل کند. از طرفی از طریق خواهر یا مادر خود می‌‌توانید به بقیه اعضای خانواده خود اطلاع رسانی کنید که دچار چنین عارضه‌ای شده‌‌اید. اگر تمایلی به گفتن حواشی و جزئیات این عمل ندارید، بهتر است درباره آن با کسی صحبت نکنید.

اطلاع به سایر فرزندان خود

اگر علاوه بر فرزندی که در اثر سقط جنین از دست داده‌‌اید فرزندان دیگری نیز دارید، باید با توجه به سن و میزان درک آن‌ها این خبر را به آن‌ها بدهید. سعی کنید با کودکان خود از عبارات و کلمات صادقانه استفاده کنید. به طور مثال می‌توانید از عبارت “نی نی نتونست رشد کنه” استفاده کنید. زیرا استفاده از عباراتی مانند سقط جنین برای کودکان مفهوم درستی نخواهد داشت. پس از اطلاع دادن به فرزندان خود، بهتر است به تغییرات به وجود آمده در رفتار آن‌ها توجه بیشتری کنید. در این حالت می‌‌توانید وقت بیشتری را صرف فرزندان خود کرده و با آن‌ها بیشتر صحبت کنید.

عکس العمل‌های دیگران بعد از سقط جنین

بعد از هر اتفاق و حادثه با توجه به موضوع پیش آمده شما از جانب دیگران بازخوردها و عکس‌ العمل‌‌هایی دریافت خواهید کرد که ممکن است شما را دلداری داده یا وضعیت را برای شما بدتر کند. البته همه افراد توانایی دلداری دادن شما و انجام عکس العمل‌های مناسب را ندارند. این افراد اگر چه می‌خواهند وضعیت شما را بهبود بخشند و با شما احساس همدردی کنند، اما با حرف‌ها و کارهایشان شما را ناراحت‌تر کرده و غم شما را بیشتر می‌کنند. در ادامه به بررسی برخی از عکس‌ العمل‌هایی که ممکن است بعد از سقط جنین از دیگران مشاهده کنید می‌پردازیم.

  • بی‌اهمیت جلوه دادن موضوع

گاهی ممکن است بعضی افراد درک درستی از مصیبت پیش آمده برای شما نداشته باشند و با انجام کارها و عکس العمل‌هایی نه تنها موجب بهتر شدن حال شما نشوند بلکه آن را بدتر کنند. این افراد ممکن است با گفتن بعضی از حرف‌‌ها این حس را به شما بدهند که غم از دست دادن بچه برای آن‌ها مهم نیست و می‌خواهند موضوع را کم اهمیت جلوه دهند. بیشتر این افراد از روی ناآگاهی و بدون منظور این حرف‌‌ها را می‌زنند اما گفتن چند کلمه که با شما احساس همدردی می‌کنند موجب می‌شود شما این حس را دریافت کنید که برای او اهمیت دارید.

  • در برابر موضوع عکس العملی ندارند

بعضی افراد در مواردی که ممکن است برای دیگران اتفاقی رخ دهد نمی‌توانند احساسات خود را به درستی بیان کنند. شاید این افراد درک درستی از غم پیش آمده نداشته و آن را تجربه نکرده باشند. گاهی ممکن است این افراد از اینکه در مورد موضوع حرف بزنند ترسیده و فکر می‌‌کنند که حرف زدن در مورد سقط جنین شما حال شما را بدتر می‌کند. اگر در هنگام مواجهه با مصیبت از دست دادن بچه خود با این گونه افراد برخورد کردید و هیچ عکس العملی نشان ندادند، از این موضوع ناراحت نشوید زیرا غم شما برای ایشان مهم بوده اما نمی‌دانند چطور آن را بیان کنند.

  • بیان جملات کلیشه‌ای

گاهی اطرافیان شما فقط با بیان جملات کلیشه‌‌ای و تکراری قصد دلداری دادن شما را دارند. این جملات و حرف‌‌ها نه تنها حال شما را بهتر نمی‌‌کند بلکه ممکن است نسبت به ایشان حس خوبی نداشته باشید.

درنهایت این شما هستید که بار این اتفاق را به دوش می‌کشید، پس بیشتر از همه مراقب خود باشید. لزومی ندارد که بخواهید به کسی اطمینان دهید که “همه چیز خوب است”. شما به کسی بدهکار نیستید که بخواهید توضیحات طولانی راجع به دلیل و زمان این اتفاق بدهید. و همچنین لازم نیست این خبر را با تمامی افرادی که می‌شناسید در میان بگذارید. در ادامه با مراقبت‌های سقط جنین و روش های پیشگیری از آن بیشتر آشنا می‌شویم.

عوارض و مراقبت‌‌های سقط جنین چیست؟

پس از انجام سقط جنین به صورت عمدی یا غیر عمدی باید زنان تحت پوشش مراقبت‌های پزشکی باشند. از جمله عوارض سقط جنین می‌توان به خونریزی شدید، تب، ترشح در واژن و درد در شکم و کمر اشاره کرد. از طرفی برای جلوگیری از ایجاد عفونت بهتر است تا دو هفته با پارتنر خود رابطه جنسی برقرار نکنید. افسردگی نیز یکی دیگر از علائم و نشانه‌های بعد از سقط است.

مراقبت‌های پزشکی محدود به جسم مادر نمی‌شود و باید از لحاظ احساسی نیز تحت درمان قرار بگیرد. اگر پس از سقط جنین احساس غم و ناراحتی را تجربه می‌کنید؛ بهتر است به یک روانشناس و یا مشاور مراجعه کنید. یکی دیگر از بررسی‌های بسیار مهم که بعد از عمل سقط جنین انجام می‌شود این است که سقط جنین به صورت ناقص انجام شده است یا کامل؟ بنابراین انجام سونوگرافی برای تشخیص این امر بسیار مهم است. در صورتی که سقط جنین به صورت ناقص باشد با عمل جراحی باید آن را کامل کرد.

جلوگیری از سقط جنین

همانطور که اشاره شد، سقط جنین در سه ماهه اول بارداری بیشتر دیده می‌شود. با اینکه خطر سقط از هفته ششم بارداری به بعد کاهش پیدا می‌کند؛ اما با این حال باید توجه داشت که این خطر هنوز هم به صورت کامل از بین نرفته است. سعی کنید تا قبل از تکمیل رشد سه ماهگی جنین خبر بارداری خود را با دیگران در میان نگذارید.

از لحاظ علمی نمی‌توان به طور صد درصدی مانع از تمامی سقط‌ها شد. بنابراین همواره خانم‌های باردار باید بررسی و چکاب ماهانه به صورت مرتب به پزشک متخصص زنان مراجعه کنند. در دوران بارداری برای سلامت نوزاد می‌توان برخی اقدامات را انجام داد که مانع از سقط جنین در اوایل بارداری خواهد شد. در ادامه به برخی مراقبت‌های بارداری اشاره می‌ کنیم که به طور چشمگیری مانع از سقط جنین در اوایل بارداری می‌شوند.

  • رژیم غذایی در دوران بارداری باید به صورت سالم و متعادل باشد. در این برنامه باید انواع میوه و سبزیجات را بگنجانید.
  • مصرف انواع ویتامین‌ها قبل از زایمان می‌تواند به رسیدن ویتامین‌ها و موادمغذی به بدن خانم‌های باردار و نوزادان کمک کند.
  • مقادیر کافئین موجود در بدن شما در طول روز نباید از ۲۰۰ میلی‌ گرم تجاوز کند.
  • بهتر است به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ها، قبل از خوردن موادغذایی دستان خود را به خوبی شست و شو دهید و از افراد بیمار دوری کنید.
  • مصرف انواع دخانیات مانند سیگار، قلیان و مواد مخدر را به طور کامل حذف کرده و از خوردن نوشیدنی‌های الکلی پرهیز کنید.
  • مراقبت‌های دوران بارداری را جدی بگیرید و آن را به طور دوره‌ای و منظم انجام دهید. مراجعه به پزشک متخصص زنان به صورت منظم برای بررسی وضعیت خانم‌های باردار و جنین ضروری است.

جمع‌بندی نحوه خبر دادن سقط جنین و مراقبت‌های آن

در این مقاله سعی کردیم اطلاعات جامع و کاملی درباره نحوه خبر دادن سقط و مراقبت‌های آن در اختیار شما قرار دهیم. در همین راستا از علت‌های سقط جنین می‌توان به دلایل مربوط به جنین و مادر اشاره کرد. اختلالات مربوط به تعداد کروزوم‌ها یکی از عوامل مربوط به جنین است که ۵۰ تا ۶۰ درصد سقط جنین را شامل می‌شود. از عوامل سقط جنین مربوط به مادر می‌توان به اختلالات هورمونی، عفونت، انواع بیماری‌ها و ناهنجاری‌های رحمی اشاره کرد. رعایت برخی موارد مانند رژیم غذایی مناسب، مصرف ویتامین‌ها و انجام مراقبت‌های دوران بارداری با مراجعه به پزشک متخصص زنان می‌تواند میزان سقط جنین را کاهش دهد.

قدم اول و آخر اینکه خود را برای سقط جنین مقصر ندانید و اجازه ندهید اطرافیانتان نیر چنین احساسی به شما القا کنند. خانم‌هایی که بر اثر سقط جنین فرزند خود را از دست می‌دهند می‌توانند از طریق راهکاهای مختلفی مانند دیدار دوستان، پلتفرم‌های اجتماعی و … اطرافیان خود را از این عارضه باخبر کنند. برای اطلاع به دیگر فرزندان خود، بهتر است از عباراتی استفاده کنید که به میزان سن و درک آن‌ها نزدیک‌‌تر باشد.

ارسال سریع و مطمئن

تحویل فوری در شهر تهران

پشتیبانی مداوم

پاسخگویی پزشکان در اپلیکیشن سیناکر

خدمات پس از فروش

۷ روز ضمانت بازگشت کالا

در صورت خرید از فروشگاه آنلاین سیناکر