بعد از یک حمله قلبی، درمانهای تجویز شده بر پیشگیری از حملات آینده و هر عارضهٔ دیگر مانند سکتهٔ مغزی تمرکز دارند. به عبارتی دیگر تغذیه جایگاه بسیار زیادی در حمله قلبی و همچنین بهبودی پس از استنت قلب ایفا میکند. همچنین سبب پیشگیری از عوارض بیشتر بر سلامت قلب میشود. در حقیقت غذاهایی که میخورید بر عملکرد بدن شما از جمله عملکرد قلب تاثیر میگذارند و تغییر عادات سبک زندگی به ویژه برنامههای غذایی میتوانند در کاهش خطر یک حملهٔ قلبی دیگر مفید باشند. پس اگر شما یا کسی که میشناسید در این موقعیت قرار گرفتهاید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چه نوع رژیم غذایی پس از حمله قلبی و فنر زدن قلب مفید است. بنابراین ما در سیناکر به تفکیک غذاهای سالم و ناسالم برای بیماران با سکته قلبی میپردازیم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند
- شرایط بدن پس از حملات قلبی و استنت گذاری
- لیست بهترین غذاهای مفید قلب
- انواع رژیم غذایی برای بیماران سکته قلبی
- تغذیه سالم و پاک بعد از حمله قلبی
- آشنایی با اصول تغذیه برای بیماران قلبی و عروقی
- معرفی رایجترین غذاهای ناسالم بعد از حمله قلبی
- بررسی تاثیر مکملها بر بدن پس از حمله قلبی
- مهمترین عادات سبک زندگی بیماران قلبی
شرایط بدن پس از حملات قلبی و استنت گذاری
هنگامی که شما یک حمله یا سکته قلبی را تجربه میکنید یا در مراحل پس از عمل جراحی آنژیو یا استنت گذاری قرار دارید؛ بدن شما به برخی غذاها حساستر میشود. در حقیقت شما برای کاهش عوارض سکته و افزایش بهبودی بدن خود باید بتوانید کنترل سلامت خود را در دست بگیرید و سبک زندگی را تغییر دهید. این کار هم میسر نخواهد شد مگر با اتکا به اصول تغذیه سالم و آشنایی با غذاهای مضر برای قلب که نباید آنها را مصرف کنید.
در خصوص استنت گذاری هم باید بگوییم استنت لولهای است که با جراحی در شریانهای شما قرار میگیرد تا به باز نگه داشتن آنها کمک کند. شریانها رگهای خونی هستند که خون را از قلب به سایر اندامهای بدن منتقل میکنند. هنگامی که این رگها با پلاک مسدود شود، جریان خون کند شده و بیماری عروق کرونر مبتلا میشوید. این روند در صورت عدم درمان میتواند باعث لخته شدن خون شود و حملات قلبی را به همراه داشته باشد. بنابراین برای جلوگیری از این اتفاق یا کاهش عوارض حملات قلبی باید یک اصلاح اساسی در تغذیه خود ایجاد کنید و سلامت بدن را در اولویت قرار دهید. در ادامه با غذاهایی که برای قلب مفید هستند آشنا میشوید.
لیست بهترین غذاهای مفید قلب
در ابتدا باید بدانید مانند هر برنامه دیگری، هرگز یک غذای واحد وجود ندارد که تفاوت اساسی در بدن شما ایجاد کند. بلکه اثر تجمعی بسیاری از غذاها است که سلامت قلب شما را تقویت مینماید و باید در کنار یکدیگر مصرف شوند. این مواد غذایی چربی اشباع کم و کالری بیارزش پایینی دارند. به عنوان یک قانون کلی مطمئن شوید که بشقابتان نیمه پر باشد و حاوی سبزیجات متنوعی در هر وعدهی غذایی باشد. سبزیجات، میوههای کنسروی و یخزده در صورتی که نمک و قند اضافی نداشته باشند، میتوانند به جای انواع تازهی آنها استفاده شوند. در ادامه با مواردی که باید در رژیمهای غذایی سالم برای قلب موجود باشند را معرفی میکنیم:
- میوههای غنی از پلی فنل مانند: سیب، بلوبری، تمشک، توت فرنگی، گیلاس، رزبری، مرکبات، انگور قرمز، بیل بری و آلو سیاه
- میوههای غنی از اکسید نیتریک مانند: هنداونه
- سبزیجات غنی از فولات مانند: کلم و اسفناج
- برای نوشیدنی بهترین گزینه آب است. اگر به طعم آب ساده میلی ندارید؛ میتوانید یک تکه لیمو، خیار یا توت را به عنوان یک طعمدهندهٔ طبیعی به آب اضافه کنید.
- غلات کامل و غلات سبوسدار
- حبوبات و لوبیاها
- آجیل و انواع دانهها
- پروتئینهای بدون چربی
- مقادیر زیادی میوه و سبزیجات
- گوشتهای بدون چربی
- ماکیان بدون پوست
- روغنهای گیاهی مانند: روغن زیتون
- محصولات لبنی کمچرب
- تخممرغ (تا 6 عدد در هفته)
- ماهی
همچنین باید بدانید ماهی یکی از بهترین غذاهای دوستدار قلب به شمار میرود؛ فقط باید نوع مناسب آن را انتخاب کنید. به عنوان مثال ماهیهای روغنی به عنوان بهترین گزینه نام برده میشوند؛ چرا که سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 هستند و به کاهش کلسترول خون و بهبود سلامتی عروق کمک میکنند. بنابراین به خاطر داشته باشید که باید در هر هفته دو وعده ماهی خورید. از این ماهیها میتوانیم مثالهای زیر را نام ببریم:
- سالامون
- ساردین
- قزلآلا
- شاهماهی
- ماکرل یا خال خالی
انواع رژیم غذایی برای بیماران سکته قلبی
اگر یک رژیم غذایی مفید برای بعد از سکته قلبی میخواهید؛ بهتر است در ابتدا با اهدافی که این برنامهها باید دنبال کنند آشنا شوید. به عبارتی دیگر اهداف رژیم غذایی سالم قلب با مواد مغذی کافی باید بر موارد زیر متمرکز شوند:
- تثبیت میزان پلاک موجود در شریانهای شما
- جلوگیری از افزایش پلاکها در رگها
- کاهش فشار بیش از حد بر روی قلب به منظور جلوگیری از نارسایی قلبی، بزرگ شدن قلب و عوارض پمپاژ قلب
- بهینه سازی تمام عوامل خطری که ممکن است داشته باشید؛ مانند کاهش کلسترول LDL و غیر HDL، نشانگرهای التهابی hs-CRP، مقاومت به انسولین و دور کمر
- رسیدگی به علل زمینه ریشهای در بیماریهای قلبی؛ مانند التهاب، استرس اکسیداتیو، مقاومت به انسولین، اضافه وزن، چاقی و تجمع پلاک
بنابراین توجه داشته باشید هر رژیم غذایی حتی اگر سالم باشد، نمیتواند برنامه ایدهآل برای بیماران قلبی شناخته شود. زیرا تمامی آنها باید اهداف ذکر شده را دنبال کنند و از پیشرفت پلاک و انسداد شریانی بدن جلوگیری نمایند. از این رو میتوانید پزشک خود را در رابطه با رژیم غذایی در جریان قرار دهید و از او بخواهید یک برنامه مناسب به شما بدهد. همچنین میتوانید از کارشناسان تغذیه کمک بگیرید. در زیر نیز ما انواع رژیم غذایی برای بیماران قلبی را معرفی میکنیم که میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید. با این حال برای دریافت اطلاعات بیشتر بهتر است اشتراک پزشک از سیناکر تهیه کنید و از متخصصان تغذیه راهنمایی بگیرید.
پیشنهاد مطالعه: بهترین رژیم غذایی بعد از سکته قلبی (معرفی غذاهای مفید و مضر)
رژیم غذایی مدیترانهای
رژیم غذایی مدیترانهای نظر افراد زیادی را به خود جلب کرده است و این دلیل خوبی دارد. بررسیهای اخیر در مطالعات بلند مدت به مزایای قلبی عروقی این رژیم غذایی اشاره دارند که میتوانند به شما کمک کنند تا ریسک بیماریهای قلبی و سکته را کاهش دهید. این رژیمها بر چربیهای سالم، حبوبات و لوبیا، ماهیها، مقدار زیادی از میوه و سبزیجات تازه تمرکز دارند. شما میتوانید از مصرف لبنیات و گوشت فقط به صورت گاه به گاه لذت ببرید.
رژیم مدیترانهای همچنین بر استفاده از روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون به جای کره تاکید میکند. اگر هم میخواهید محصولات لبنی را وارد رژیم خود کنید؛ در ابتدا مطمئن شوید که مقدار چربی آنها 1 درصد یا کمتر باشد. این کار مجموع مصرف چربی اشباع شما را کاهش میدهد. توصیه میکنیم به جای گزینههای پرچرب به دنبال شیر کمچرب و ماست بدون چربی باشید.
رژیم غذایی دش برای کاهش فشار خون
رژیم غذایی دش (DASH) یک برنامه غذایی برای کاهش فشار خون و بهبود سلامتی قلب است. این رژیم با کنترل فشار شما میتوانید تاثیرات مثبتی بر کاهش سکته و حملات قلبی داشته باشد. لذا باید بدانید رژیم دش همانند رژیم مدیترانهای بر استفاده از غذاهای گیاهی همراه با گوشت بدون چربی تأکید میکند. بزرگترین تفاوت آنها نیز این است که رژیم DASH بر کاهش سدیم در رژیم غذایی با هدف 2300-1500 میلیگرم در روز تمرکز دارد. در مقابل، رژیم مدیترانهای مستقیما به محدودیت سدیم اشاره نمیکند؛ اما مصرف غذاهای گیاهی طبیعتا باعث کاهش مصرف سدیم میشوند. شما در رژیم DASH میتوانید 2 تا 3 وعده لبنیات کمچرب مصرف کنید. در نتیجه DASH فشار خون و سلامت قلب شما را با کاهش دریافت سدیم و کلسترول، ارتقا میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مربوط به بهترین نمونه رژیم غذایی دش (DASH) برای فشار خون و لاغری را مطالعه نمایید.
رژیم غذایی گیاهی برای بیماران با سکته قلبی
رژیم غذایی مبتنی بر گیاه که به عنوان تغذیهی گیاهی هم شناخته میشود به معنای خوردن مقدار کم یا هیچ مقدار از گوشت است. (خوردن کمتر گوشت به معنی مصرف کمتر چربی اشباع و کلسترول میباشد.) همانطور که از نام آن برمیآید، رژیم غذایی گیاهی بر مصرف میوهها و سبزیجات همراه با غلات، حبوبات و منابع غذایی غیرحیوانی تمرکز دارد. افزون بر این موارد، از نظر علمی اثبات شده است که این برنامه سلامت قلب را بهبود میبخشد. در نتیجه خوردن غذاهای گیاهی میتواند احتمال بروز خطرات زیر را در افراد کاهش دهد:
- سرطان
- سکته
- دیابت نوع 2
بیشتر بدانید:5 توصیه طلایی برای دستیافتنی کردن رژیم غذایی بر پایه گیاهان!
تغذیه سالم و پاک بعد از حمله قلبی
تغذیه سالم و پاک عبارتی است که اخیرا در زمینهی عادات غذایی بیشتر شنیده میشود. (یک رژیم غذایی نیست و مجموعهای از اصول تغذیهای است.) این نوع برنامه شامل استفادهی مواد غذایی از منابع طبیعی و کاهش غذاهای فراوری شده میباشد. محصولات کنسروی و منجمد نیز از این قاعده مستثنی هستند. تغذیهی سالم و پاک به صورت خودکار مصرف نمک، قند افزوده و چربیهای اشباع شده را که در غذاهای فراوری شده دیده میشوند، کاهش میدهد. توجه داشته باشید برای یک برنامهی غذایی واقعا سالم برای قلب، شما مصرف گوشت قرمز را نیز باید محدود کنید.
آشنایی با اصول تغذیه برای بیماران قلبی و عروقی
پس از معرفی برخی از مهمترین برنامههای غذایی بعد از حمله قلبی، بهتر است با اصولی که باید آنها رعایت کنید هم آشنا شوید. همچنین توجه داشته باشید که تحقیقات اخیر نشان داده است که گوشت قرمز و غذاهای سرشار از کولین و کارنیتین میتوانند تولید ترکیبی به نام اکسید تری متیل آمین را افزایش دهند. سطوح بالاتر این مولکول در بدن با تجمع پلاک و بیماری قلبی مرتبط است. پس در مصرف این غذاها زیادهروی نکنید. در ادامه دیگر نکات را مشاهده مینمایید:
1.مصرف درست کربوهیدراتها
قطع کربوهیدراتها راه حل کاملی نیست و معمولا رژیمهای کم کربوهیدرات این واقعیت را نادیده میگیرند. در حقیقت این مواد برای سلامتی شما بسیار مهم هستند و باید به نحوه صحیحی مصرف شوند. کربوهیدراتهای سالم انرژی و فیبر بدن را تامین میکنند و حتی میتوانند به کاهش کلسترول بالا و خطر بیماریهای قلبی کمک کنند.
2. افزایش مصرف پلی فنولها
پلی فنولها ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت میشوند و مانند آنتی اکسیدان عمل میکنند. آنها به محافظت از بدن شما در برابر رادیکالهای آزاد میپردازند که باعث آسیب سلولی می شوند. در نتیجه افزایش مصرف مواد غذایی دارای پنی فنول؛ میتواند به بهبود چندین عامل خطر بیماری قلبی مانند کاهش فشار خون و کاهش کلسترول بد کمک کند و در عین حال کلسترول HDL را افزایش دهد. در زیر برخی از منابع پلی فنولها را آوردهایم:
- بلوبری
- پودر کاکائو
- انواع توتها مانند: توت فرنگی
- آلو به ویژه آلوی سیاه
- کنگر فرنگی
- فندق
- میخک
- چای سیاه
- گیلاس
- انگور قرمز
3. افزایش مصرف اکسید نیتریکها
در بدن بسیاری از افرادی که در رگهای خود پلاک دارند و در معرض خطر انسداد شریان قرار دارند؛ اکسید نیتریک کمتری دیده میشود. اکسید نیتریک مولکولی است که باعث گشاد شدن رگهای خونی می شود و گردش خون سالم را تقویت میکند. بنابراین موادی که دارای این مولکول هستند را بیشتر مصرف کنید تا خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهید. در زیر به برخی از غذاهایی که به افزایش اکسید نیتریک کمک میکنند میپردازیم:
- چغندر
- سبزیجات مانند: اسفناج، آرگولا و کلم پیچ
4. حذف برخی غذاها
در این خصوص باید بدانید هیچ غذایی به تنهایی باعث حمله قلبی نمیشود. لذا آشنایی با انواع غذاهایی که این اتفاق را سرعت میبخشند میتواند به شما کمک کند از چه مواردی اجتناب کنید. در زیر آنها را معرفی میکنیم:
- سوپهای آماده، سسها، غذاهای آماده، پیتزای منجمد، کوکیها و بیسکویتها: غذاهای فوق فراوری شده بدون مواد غذایی کامل یا با حداقل مواد غذایی کامل ساخته میشوند. در نتیجه برای اینکه فوقالعاده خوش طعم و جذاب به نظر برسند، تحت پردازشهای قابل توجهی قرار میگیرند و مضرات زیادی دارند. مصرف مکرر این غذاها میتواند باعث سطوح بالای سیستاتین C شود. این مولکول پروتئینی است که به عنوان نشانگر زیستی برای عملکرد کلیه و مرگ زودرس قلبی عروقی مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین باید مصرف آنها را کاهش دهید یا به کل حذف کنید.
- نوشابه و نوشیدنیهای مشابه: کالری این نوشیدنیها از قند افزوده شده تامین به دست میآید ولی ارزش غذایی واقعی ندارند.
- غذاهایی که در دمای بالا پخته می شوند: به جای این غذاها توصیه میکنیم از دیگر روشهای پخت و پز مانند خورش، آب پز و کباب کردن استفاده کنید. با این کار باعث پایین آمدن میزان محصولات نهایی گلیکوزیشن پیشرفته میشوید. در غیر این صورت مصرف غذاهایی که در دماهای بالا پخته شدهاند؛ افزایش استرس اکسیداتیو، التهاب و بیماریهای قلبی را به همراه میآورند.
معرفی رایجترین غذاهای ناسالم بعد از حمله قلبی
به عنوان یک قاعدهی کلی، شما برای جلوگیری از حمله قلبی مجدد و کاهش عوارض سکته، میبایست از قند اضافی، نمک و چربیهای ناسالم خودداری کنید. این امر خصوصاً پس از تجربهی حملهی قلبی بیشتر اهمیت دارد. در زیر لیست برخی از مواد غذایی ناسالم برای قلب را معرفی میکنیم که باید آنها را به مقدار زیادی کاهش دهید یا به طور کلی حذف کنید:
- انواع فست فود
- غذای سرخ شده
- غذای آماده
- غذای کنسرو شده (سبزیجات و لوبیا از این موارد مستثنی هستند، به شرطی که نمکی به آنها اضافه نشده باشد.)
- انواع تنقلات و آبنبات
- چیپس
- وعدههای غذایی فراوری شده منجمد
- کلوچه و کیک
- انواع بیسکویت
- بستنیها
- چاشنیهایی مانند: سس مایونز، سس گوجه فرنگی (کچاپ) و سسهای بسته بندی شده
- گوشت قرمز (فقط به مقدار محدود از آن لذت ببرید.)
- الکل و نوشیدنیهای الکلی
- روغنهای گیاهی هیدروژنه (زیرا حاوی چربیهای ترانس هستند.)
- سوسیس و کالباس
- پیتزا، همبرگر و هات داگ
شما باید برای داشتن یک قلب سالم، مصرف چربی اشباع شدهی خود را محدود کنید و از مصرف چربیهای ترانس (موجود در روغنهای هیدروژنه) کاملا خودداری نمایید. همچنین توجه داشته باشید که چربیهای اشباع شده نباید بیشتر از 6 درصد کل کالری دریافتی روزانهی شما را تشکیل دهند. مخصوصا اگر کلسترول بالایی دارید این مسئله بسیار مهم است.
توصیه میکنیم برای کنترل فشار خون بالا، مصرف سدیم روزانهی خود را در حد 1500 میلیگرم یا کمتر محدود کنید. از پزشک خود بپرسید که آیا نوشیدنیهای کافئیندار مانند قهوه و چای برای قلب شما مناسب هستند یا خیر. از این نوشیدنیها میتوانید به میزان متوسط و بدون افزودن خامه، شیر یا شکر لذت ببرید. برای دریافت دورههای مراقبتی هوشمند هم میتوانید کارت اشتراک پزشک سیناکر مدل آنلاین 3 ماهه، 6 ماهه و 1 ساله را خریداری کنید. در این دورهها از نظارت پزشکان بر سلامتی خود بهرهمند میشوید و میتوانید پرسشها و دغدغههای خود را نیز مطرح کنید.
بررسی تاثیر مکملها بر بدن پس از حمله قلبی
بدن شما مکملها را متفاوت از غذا پردازش میکند، بنابراین بدن شما آنها را از غذاهای واقعی بیشتر از قرصهای تولیدی جذب خواهد کرد. عموماً مکملها زمانی در نظر گرفته میشوند که شما به اندازهی کافی مواد مغذی مورد نیاز خود را از رژیم غذایی دریافت نکنید. به عنوان مثال اگر گیاه خوار هستید، ممکن است ویتامین B-12 یا آهن کافی نداشته باشید. پزشک میتواند آزمایشاتی برای بررسی این مواد مغذی در خون شما تجویز کند. اگر سطح این مواد در بدن شما پایین باشد، مصرف مکمل را توصیه میکند.
اگر هم شما به میزان کم ماهی میخورید، ممکن است پزشکان مکمل روغن ماهی را نیز پیشنهاد کنند. از سوی دیگر باید بدانید که برخی از مکملها میتوانند برای سلامت قلب شما مضر باشند. یک نمونه از آنها بتاکاروتن است و طبق تحقیقات انجام شده، این شکل از ویتامین A احتمال ابتلا به حملهی قلبی مجدد را افزایش میدهد. پس توصیه میکنیم قبل از مصرف هرگونه مکمل، حتما با پزشک خود صحبت کنید. آنها میتوانند در مورد این که مصرف کدام یک از مکملها برای بدن شما بیخطر است مشاوره دهند.
مهمترین عادات سبک زندگی بیماران قلبی
همانطور که گفتیم تغذیه سالم یکی از مولفههای کلیدی و مهم در سلامت کلی بدن شما است؛ مخصوصا زمانی که صحبت از مسائل قلبی میشود. با این حال باید به خاطر داشته باشید که صرف نظر از خوب غذا خوردن، سایر عادتهای سبک زندگی نیز میتوانند به سلامت قلب کمک کنند. در زیر به این عادات میپردازیم.
ورزش منظم و فعالیت بدنی داشته باشید
بسیاری از متخصصان حداقل 75 دقیقه فعالیت شدید یا 150 دقیقه فعالیت متوسط در هر هفته را توصیه میکنند. اگر تازه شروع به ورزش کردن میکنید، با پزشک خود در مورد یک برنامهی ایمن صحبت کنید. نیازی هم به عضویت در باشگاه نیست. قدم زدن در اطراف محل سکونت یا شنا در استخر این اثر را خواهد داشت.
بیشتر بدانید: تاثیر ورزش بر قلب و بیماریهای قلبی چیست؟
در صورت نیاز وزنتان را کم کنید
از آنجایی که اضافه وزن و چاقی فشار غیر ضروری بر قلب وارد میکند؛ باید وزن خود را در محدوده سالم نگه دارید. برای این کار میتوانید شاخص توده بدنی یا BMI خود را محاسبه کنید یا از پزشک بخواهید آن را برای شما انجام دهد. در صورت نیاز به کاهش وزن هم میتوانید با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا بدانید که کدام غذاها را باید برای رسیدن به وزن مناسب استفاده نمایید. برای اندازه گیری دقیق وزن هم ترازوی آنالیز بدن جامپر مدل JPD-710 را از فروشگاه سیناکر پیشنهاد میکنیم. همچنین برای محاسبه شاخص توده بدنی، میزان متابولیسم پایه، درصد چربی بدن، بررسی وزن و… میتوانید از ترازوهای هوشمند آنالیز بدن سیناکر استفاده کنید. با این بسته بدن شما توسط 12 شاخص تناسب اندام بررسی خواهد شد و راهکارهای لازم توسط پزشکان تجویز میشود.
یاد بگیرید که استرس خود را کنترل کنید
اضطراب و استرس میتواند بر سلامت قلب شما تاثیر منفی بگذارد. بنابراین باید تمرین تکنیکهای خودآگاهی یا مراقبت و مدیتِیشن را انجام دهید که به کاهش استرس کمک زیادی میکنند. از دیگر راههای مفید کاهش استرس و اضطراب هم میتوانیم به خواب کافی، تقویت اعتماد به نفس، کاهش مصرف کافئین، سفر، گردش با دوستان و غیره اشاره کنیم.
همچنین توصیه میکنیم سلامت روان خود را بررسی نمایید؛ چرا که آشنایی با نحوهٔ مدیریت جنبهٔ عاطفی ذهن خود میتواند سبب کاهش خطر سکته قلبی یا عوارض ناشی از آن شود. پس برای سلامتی ذهنی خود وقت بیشتری بگذارید.
بیشتر بدانید: خواب چگونه بر سلامت قلب ما اثر میگذارد؟
سیگار کشیدن را ترک کنید
ترک سیگار برای سلامتی شما مهم است؛ پس چه یک بیماری قلبی داشته باشید و چه نداشته باشید باید از آن دوری کنید. اگر سیگار میکشید، از پزشک خود بخواهید توصیههایی دربارهی چگونگی ترک سیگار به شما بدهد. آنها میتوانند راهکارهای مفید، منابع اینترنتی، برنامههای تلفن همراه و گروههای حمایتکننده را به شما ارئه دهند.
از مصرف الکل خودداری کنید
الکل رقیق کنندهی خون است؛ بنابراین در صورت داشتن سابقهی حملهی قلبی باید فقط در حد متوسط مصرف شود. با این حال، بهتر است از مصرف نوشیدنیهای الکلی به طور کامل خودداری نمایید. اگر هم برای کاهش مصرف الکل به راهنمایی نیاز دارید، عضویت در یک انجمن آنلاین یا گروه حمایتکننده در شهر خود را در نظر بگیرید.
نتیجهگیری
در نهایت باید بدانید داشتن یک رژیم غذایی سالم یکی از بهترین کارهایی است که میتوانید برای جلوگیری از حمله قلبی مجدد و طولانی شدن طول عمر خود انجام دهید. برای مراقبت از سلامت بدن خود طبق نظارت متخصصان هم میتوانید بسته مدیریت هوشمند سبک زندگی سیناکر را سفارش دهید. این بسته همراه با پایش آنلاین پزشک ارائه میشود و قند خون، فشار خون، وزن و دیگر فاکتورها را مورد بررسی قرار میدهد.