دسرهای سالم برای رژیم‌ غذایی دیابت

دسرهای سالم برای رژیم‌ غذایی دیابت

ممکن است فکر کنید ابتلا به دیابت به معنی این است که باید برای همیشه از دسر صرف نظر کنید. متخصصین دیابت می‌گویند: ((این گونه نیست؛ با کمی‌ برنامه‌ریزی، می‌توانید در حالی که قند خون خود را کنترل می‌کنید، میل به شیرینی خود را راضی کنید.))

اما سؤال این است که چگونه این کار را انجام می‌دهید؟ راه‌های مختلفی وجود دارد:

مصرف سایر کربوهیدرات‌ها را برای دسر جابه‌جا کنید

نویسنده‌ی کتاب آشپزی به نام تقویم آشپزی سالم برای افراد دیابتی، می‌گوید: ((همه فقط به قند توجه می‌کنند، اما آنچه در واقعیت مهم است، کل کربوهیدرات‌ها هستند. اگر دوست دارید یک تکه‌ی کوچک از پای برای دسر میل کنید، از سبزیجات نشاسته‌دار هنگام شام صرف نظر کنید)).

اما او سریعاً اشاره می‌کند که این کاری نیست که شما به طور منظم انجام دهید.

او می‌گوید: ((دسرها و شیرینی‌ها ارزش غذایی که دیگر غذا‌ها دارند را ندارند، بنابراین بهتر است مصرف آن‌ها را برای شرایط خاص ذخیره کنید)).

کوچک فکر کن

در کنار محدود کردن تعداد دفعات مصرف دسر، شما باید مقدار مصرف خود را نیز محدود کنید و این می‌تواند یک چالش باشد. کارشناسان تغذیه می‌گویند: ((شکر یک آتش‌بازی در مغز شما ایجاد می‌کند و باعث می‌شود که بیشتر به دنبال آن بروید)).

مقابله با میل برای زیاده‌روی در مصرف آن، تلاش زیادی می‌طلبد. اما روش‌هایی وجود دارد که بتوان این کار را کمی ‌راحت‌تر کرد. با خرید دسرهایی که به صورت یک وعده بسته بندی می‌شوند، مانند یک شیرینی بدون قند یا یک مربع کوچک از شکلات تلخ، خود را برای موفقیت آماده کنید. واقع بین باشید. اگر نمی‌توانید بدون خوردن کل کیک، در خانه کیک بخورید، کیک نخرید.

وقتی بیرون می‌روید، منو را برای پیدا کردن دسرهای کوچک بررسی کنید. اکنون بسیاری از رستوران‌ها، خوراکی‌هایی را ارائه می‌دهند که در ظروف یا لیوان‌های کوچک سرو می‌شوند. اگر این گزینه در دسترس نیست، یک دسر برای همه‌ی افراد میز سفارش دهید تا همه چند تکه بخورند.

خودتان آن را انجام دهید

به جز زمانی که اطلاعات مواد غذایی در فهرست ذکر شده باشد، هرگز نمی‌توانید مطمئن شوید که هنگام سفارش دسر از یک رستوران چه چیزی به دست خواهید آورد. وقتی خودتان آن را درست می‌کنید، می‌دانید دقیقاً چه موادی در آن وجود دارند و از چه موادی اجتناب شده است.

به جای اینکه تک تک جزئیات دستورالعمل‌ها را دقیقاً اجرا کنید، یک سری از مواد مانند سس سیب را به جای روغن و یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی را به جای شکر استفاده کنید. جای تعجب نیست، وقتی صحبت از خوراکی‌های خانگی می‌شود، کنترل حجم وعده‌ی غذایی نیز مسئله‌ی مهمی ‌است. بنابراین روند رستوران را دنبال کنید و با قاشق‌های کوچک غذا‌های خوشمزه‌ی خود را در ظرف‌های کوچک سرو کنید.

میوه‌های لذت‌بخش

میوه‌ها را تا جایی که می‌توانید در منوی دسر خود قرار دهید، خواه این خود دسر باشد یا بخشی از یک دستور‌العمل دسر باشد.

اگرچه میوه سرشار از کربوهیدرات است امّا همچنین سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر است. اگر به چیزی بیش از این تمایل دارید، سعی کنید آن را به ژلاتین بدون شکر اضافه کنید یا یکی از سالاد‌های میوه‌ای سریع و آسان زیر را درست کنید. حال در ادامه دستور چند نوع دسر سالم و خوشمزه را باهم بررسی می کنیم.

سالاد مِلون

در یک کاسه‌ی متوسط، به اندازه‌ی ۳ فنجان طالبی مکعب مکعب شده و ۳ فنجان مِلون تکه تکه شده را مخلوط کنید.

۱ قاشق غذاخوری برگ نعناع خرد شده و ۱ قاشق غذاخوری عسل به روی آن بریزید. به آرامی‌ تا زمانی که روی طالبی‌ها را پوشش دهد بریزید.

جایگزین‌ها: ۱ میوه (۶ وعده، ۷۰ کالری در هر وعده)

از کتاب تقویم آشپزی سالم برای افراد دیابتی.

سالاد میوه با سس ماست

  • ۲ فنجان توت فرنگی برش خورده
  • ۱ فنجان بلوبری
  • ۲ فنجان انگور سبز
  • نصف فنجان ماست ساده و بدون چربی
  • ۱ قاشق غذاخوری عسل
  • ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو
  • یک چهارم قاشق چای‌خوری عصاره‌ی وانیل

در یک کاسه‌ی متوسط، توت فرنگی، بلوبری و انگور را با هم بریزید.
در یک کاسه‌ی کوچک، ماست، عسل، آب لیمو و عصاره‌ی وانیل را با هم مخلوط کنید.
این سس را روی میوه‌ها بریزید و به آرامی آن‌ها مخلوط کنید.
جایگزین: نصف میوه (۵ وعده، ۹۵ کالری در هر وعده)
از کتاب تقویم آشپزی سالم برای افراد دیابتی.
اگر به دنبال یک دسر میوه‌ای برای پذیرایی در یک جشن هستید، این دسر را امتحان کنید:

کیک اسپیلیت موز

  • ۶ ورق کراکر ۱/۲(یک دوم) گراهام (دو مربع ۲/۱۱ اینچی در هر ورق)
  • ۱ اونس (۲۸ گرم) مخلوط پودینگ فوری و بدون شکر وانیل
  • ۲ فنجان شیر بدون چربی
  • ۸ اونس (۲۲۷ گرم) پنیر خامه‌ای سبک
  • ۱۰ اونس (۲۸۳ گرم) آناناس له شده‌ی بسته بندی شده در آب، آبکش شده و کنسرو شده
  • ۴ موز متوسط برش خورده
  • ظرف ۸ اونسی (۲۲۷ گرمی) تاپینگ یا خامه‌ی زده شده‌ی لایت
  • ۳ قاشق غذاخوری گردو، خرد شده

کف یک ظرف ۹ در ۱۳ اینچی را با ورقه‌های کراکر گراهام بپوشانید.
در یک کاسه‌ی متوسط، طبق دستور‌العمل بسته‌بندی، پودینگ را با شیر آماده کنید. پنیر خامه‌ای را به پودینگ اضافه کنید و با هم آن‌ها را هم بزنید. مخلوط پودینگ را روی کراکرهای گراهام پخش کنید.
آناناس خرد شده را روی لایه‌ی پودینگ پخش کنید و روی آن را با موز بپوشانید، سپس خامه‌ی زده ‌شده را روی آن پخش کنید. گردو‌ها را روی آن بریزید.
جایگزین‌ها: ۱ چربی، ۲/۱۱ کربوهیدرات (۱۶ وعده، ۱۵۶ کالری در هر برش ایجاد می‌کند)
از کتاب تقویم آشپزی سالم برای افراد دیابتی.
در حالی که دسرهای میوه‌ای مقوی‌تر هستند، اما برای برخی از افراد، دسر بدون شکلات، دسر نیست. اگر این جمله درباره‌ی شما صدق می‌کند، دسر زیر یک گزینه‌ی مناسب برای شماست:

پای موس (Mousse) شکلاتی

  • ۱ بسته کراست پای آماده‌شده ۹ اینچی
  • ۱ بسته‌ی مخلوط پودینگ شکلاتی۴۰ گرمی بدون شکر و بدون چربی
  • ۳/۲ فنجان شیر بدون چربی
  • ۱ بسته‌ی ۸ اونسی (۲۲۷ گرمی) تاپینگ یا خامه‌ی زده شده‌ بدون چربی
  • ۲ قاشق غذاخوری شکلات تکه‌ای نیمه شیرین

فر را با دمای ۴۰۰ درجه گرم کنید. طبق دستورالعمل بسته، کراست را بپزید. آن را از فر خارج کرده و کاملاً خنک کنید.
در یک کاسه متوسط، مخلوط پودینگ و شیر را هم بزنید. نصف (۴ اونس) از تاپینگ زده‌ شده را در مخلوط پودینگ بریزید و تا جایی که کاملا مخلوط شود، هم بریزید.
مخلوط پودینگ را به کراست پای اضافه کنید و روی آن را با تاپینگ زده شده‌ی باقیمانده، آغشته کنید. روی آن را با تکه‌های شکلات تزئین کنید.
جایگزین‌ها‌: ۱ چربی، ۲ کربوهیدرات (۸ وعده، ۱۹۴ کالری در هر برش ایجاد می‌کند)
از کتاب تقویم آشپزی سالم برای افراد دیابتی.