فشار خون بالا و خطر ابتلا به کرونا

فشارخون بالا و خطر ابتلا به کرونا

اگر فشار خون بالا دارید بهتر است برای محافظت از خود در همه‌گیری ویروس کرونا بیشتر مراقب باشید. پژوهشی که اخیرا انجام شده نشان‌دهنده‌ این است که افرادی که فشار خون بالا دارند با احتمال بیشتری دچار کووید 19، داشتن علائم شدیدتر در صورت ابتلا و مرگ و میر بیشتر خواهند شد. همچنین هر روزه اطلاعات بیشتری به دست می‌رسد که افراد مبتلا به پرفشاری خون در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت و عوارض کووید 19 قرار دارند. بنابراین در این مقاله از سیناکر خطرات فشار خون بالا، ارتباط آن با کرونا، راه‌های درمان و روش‌های پیشگیری را معرفی می‌کنیم. با ما همراه شوید.

آشنایی با محدوده‌های فشار خون بالا، خطرات و علائم

در ابتدا باید بدانید معمولا فشار خون بالا در مراحل اول علائم زیادی ایجاد نمی‌کند؛ پس این نکته بسیار مهم است که همواره آن را بررسی نمایید. برای این کار می‌توانید از یک دستگاه فشارسنج استفاده کنید و فشار خود را در منزل اندازه بگیرید. با این حال علائم فشار خون بسیار بالا که نیاز فوری به پزشک دارند، شامل موارد زیر می‌شوند:

  • سردرد
  • سرگیجه
  • تنگی نفس
  • سردرگمی ذهنی
  • احساس حمله قلبی
  • اضطراب
  • درد قفسه سینه

در زیر محدوده‌های فشار خون را نیز مشاهده می‌کنید:

  1. فشار خون سیستولیک و دیاستولیک کمتر از 130/80 میلی‌متر جیوه باشد؛ طبیعی است.
  2. فشار سیستولیک بین 130-139 و فشار دیاستولیک بین 80 تا 89 میلی‌متر جیوه باشد؛ نشان‌دهنده فشار خون بالا در مرحله 1 است.
  3. فشار خون سیستولیک حداقل 140 و فشار دیاستولیک حداقل 90 (90/140) میلی‌متر جیوه یا بالاتر باشد؛ نشان‌دهنده فشار خون بالا در مرحله 2 است.
  4. فشار خون سیستولیک و دیاستولیک 180/120 میلی‌متر جیوه یا بالاتر باشد؛ نشان‌دهنده بحران فشار خون است و نیاز به مراقبت‌های اورژانسی دارد.

از خطرات آن هم می‌توانیم به این نکته اشاره کنیم که فشار خون کنترل نشده و فشار خون بالا در دراز مدت می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهد. همچنین باعث سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی، مشکلات بینایی و نارسایی کلیه خواهد شد.

پیشنهاد مطالعه: آشنایی با انواع دستگاه فشارسنج و انتخاب بهترین مدل

معرفی ارتباط فشار خون بالا و کرونا

1- سیستم ایمنی ضعیف‌تر یکی از دلایلی است که افراد مبتلا به فشار خون بالا و دیگر مشکلات سلامتی را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به ویروس کرونا قرار می‌دهد. بیماری‌های طولانی‌مدت و سن بالا سیستم ایمنی شما را تضعیف می‌کنند و به این ترتیب از توانایی بدن برای مقابله با ویروس کاسته می‌شود. خوب است بدانید تقریبا دو سوم افرادی که بیش از 60 سال سن دارند، مبتلا به فشار خون بالا هستند. بنابراین افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند مانند بیماران مبتلا به فشار بالا؛ بیشتر در معرض کرونا قرار می‌گیرند.

2- یک احتمال دیگر این است که ریسک بیشتر در این افراد نه به علت فشار خون به خودی خود، بلکه حاصل داروهای خاصی است که برای درمان آن‌ها استفاده می‌شود. به عبارتی دیگر داروهای درمان فشار خون بالا می‌توانند ریسک ابتلا به کرونا را در این افراد افزایش دهند. به عنوان مثال می‌توانیم به داروهای مهارکننده‌ی آنزیم مبدل آنژیوتانسین یا همان ACE Inhibitors و داروهای مسدودکننده‌ی گیرنده‌ی آنژیوتانسین یا همان ARBs اشاره کنیم. این فرضیه نیز بر اساس این نکته بنا شده است که که عملکرد داروهای ACE Inhibitor و ARBs  سبب افزایش آنزیمی به نام ACE2 در بدن می‌شود. حال ویروس کرونا برای این که بتواند سلول‌ها را آلوده کند؛ باید به ACE2 متصل شود. البته برخی مطالعات بزرگ هیچ ارتباطی بین مصرف این داروها و شدت کووید 19 پیدا نکرده‌ند. مطالعه‌ی دیگری نیز بیان کرده است که این داروها ممکن است از شدت کووید 19 بکاهند. همچنین شواهدی وجود ندارد که پس از قطع مصرف این داروها افراد بیماری خفیف‌تری را تجربه کرده باشند. قطع مصرف این داروها ممکن است بیماری‌های قلبی و کلیوی را تشدید کند. همچنین می‌تواند خطر مرگ را افزایش دهد.

بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند به مصرف داروهای فشار خون به همان منوال که برایتان تجویز شده است ادامه دهید. در غیر این صورت ممکن است خطر وقوع حمله‌ی قلبی یا سکته در شما افزایش یابد. وقوع این شرایط شما را به بیمارستان‌هایی خواهد کشاند که در آن‌ها بیماران مبتلا به کووید هم پذیرش می‌شوند. در نتیجه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های دیگر، بهتر است مصرف داروهای خود را ادامه دهید.

بررسی خطرات کرونا و فشار خون بالا

بر اساس یک مطالعه جدید در بریتانیا، افراد مبتلا به فشار خون بالا بدون در نظر گرفتن سایر عوامل مانند سن، جنس، قومیت یا وضعیت وزن، 22 درصد بیشتر در معرض خطر بستری شدن در بیمارستان یا مرگ بر اثر COVID-19 قرار دارند. این تحقیق که در 9 نوامبر در ژورنال PLoS One منتشر شد، اولین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد تا چه حد فشار خون بالا می‌تواند به طور مستقیم با بیماران مبتلا به کووید-19 شدید مرتبط باشد.

ایان ویلکینسون، نویسنده ارشد این مطالعه و مشاور قلب و عروق در بیمارستان‌های دانشگاه کمبریج گفت: «این یافته‌ها بر اهمیت کنترل فشار خون منظم تاکید می‌کند. متاسفانه پس از همه‌گیری کرونا، میزان کنترل فشار خون بدتر شده است، همچنین تعداد افرادی که غربالگری می‌شوند و تشخیص داده می‌شوند که فشار خون بالایی دارند، کمتر شده است.»

در حقیقت باید بدانید فشار خون را با دو عدد نشان می‌دهند. عدد اول که فشار خون سیستولیک نامیده می‌شود، فشار موجود در شریان‌های شما را هنگام ضربان قلب اندازه گیری می‌کند. عدد دوم که به فشار خون دیاستولیک معروف است، فشار موجود در شریان‌ها را زمانی که قلب شما بین ضربان‌ها استراحت می‌کند، اندازه گیری می‌نماید. حال در افراد مبتلا به پرفشاری خون، زمانی که فشار سیستولیک از 150 میلی‌متر جیوه یا فشار دیاستولیک از 90 میلی‌متر جیوه فراتر رفت، خطر ابتلا به COVID-19 به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. اگرچه به نظر می رسد فشار خون بالا یکی از شایع‌ترین بیماری همراه در افراد مبتلا به کووید-19 باشد؛ هنوز مشخص نیست که آیا این مربوط به فشار خون سیستولیک می‌شود یا حتی نوع داروهای فشار خونی است که فرد مصرف می‌کند.

با این حال باید بدانید طبق تحقیقات انجام شده، افرادی که دارای فشار خون سیستولیک 150 تا 159 میلی‌متر جیوه بودند؛ 91 درصد بیشتر از افرادی که فشار خون طبیعی (120-129/80-89 میلی‌متر جیوه) داشتند در معرض خطر ابتلا به کووید-19 شدید قرار گرفتند. همچنین هیچ شواهدی دال بر افزایش خطر ابتلا به کووید-19 شدید تا زمانی که این میزان از 150 میلی‌متر جیوه فراتر رفت، وجود نداشت.

آیا فشار خون بالا کرونا را شدیدتر می‌کند؟

طبق تحقیقات انجام شده متخصصان زیادی در سرتاسر جهان اعلام کرده‌اند که فشار خون بالا می‌تواند شرایط بیمارانی را که به کووید-19 مبتلا هستند بدتر کند. به عبارتی دیگر اگر فشار بالا دارید؛ احتمال ابتلای شما به بیماری شدیدتر افزایش می‌یابد همچنین متخصصان بیان کردند افراد مسن مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب یا فشار خون بالا ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به ویروس کرونا باشند. همچنین احتمال ابتلای آن‌ها به علائم شدیدتر بیشتر است. بنابراین توصیه می‌کنیم حتما فشار خود را با فشارسنج‌های دیجیتالی جامپر بررسی کنید و محدوده‌ی آن را تحت کنترل قرار دهید.

افزون‌بر این موارد، تحلیل داده‌های اخیر از دو کشور چین و آمریکا نشان می‌دهد: «فشار خون بالا شایع‌ترین بیماری زمینه‌ای همراه در بین مبتلایان به کرونا است که کارشان به بستری در بیمارستان کشیده شده است. 30 تا 50 درصد از این افراد دارای فشار خون بالا بالا بوده‌اند. البته بیماری‌های دیگری همچون سرطان، دیابت و بیماری‌های ریوی به عنوان بیماری‌های زمینه‌ای شایع مطرح شده‌اند.» با این حال گزارشی از ایتالیا عنوان کرده است بیش از 99 درصد افرادی که در اثر ویروس کرونا جان باخته‌اند، یکی از مشکلات زمینه‌ای که گفته شد را داشته‌اند و 76 درصد آن‌ها مبتلا به فشار خون بالا بوده‌اند. طبق یک مطالعه‌‌ی دیگر، افرادی که فشار خون بالا دارند خطر مرگ و میر در اثر ویروس کرونا در آن‌ها کمی بیشتر است. این خطر حدوداً دو برابر جمعیت عادی می‌باشد.

فشار خون بالا خطر ابتلا به کرونا

آیا ویروس کرونا باعث فشار خون بالا می‌شود؟

در پاسخ باید بگوییم تاکنون، تحقیقات نشان نداده است که ویروس کرونا باعث افزایش فشار خون شود. در حقیقت فردی که برای کووید 19 به پزشک مراجعه می‌کند، ممکن است برای اولین بار از فشار خون بالای خود مطلع شود؛ اما این بدان معنا نیست که آن‌ها به هم مرتبط هستند. بنابراین از آنجایی که ممکن است به فشار خون بالا مبتلا باشید اما علائمی نداشته باشید؛ توصیه می‌کنیم هنگام مراجعه به درمانگاه، پزشک را در جریان بگذارید. او شما را معاینه می‌کند و در صورت نیاز رژیم غذایی کاهش فشار خون یا داروهای مربوطه را تجویز می‌نماید. همچنین اگر قصد دارید بدون مراجعه حضوری به پزشک، فشار خود را کنترل کنید؛ بسته مدیریت هوشمند فشار خون سیناکر را پیشنهاد می‌دهیم. در این بسته، فشار سنج دیجیتالی به همراه پایش آنلاین پزشک و دیگر خدمات لازم ارائه می‌شود و شرایط سلامتی شما زیر نظر متخصصان قرار می‌گیرد.

تاثیر ویروس کرونا بر مبتلایان به فشار خون بالا چیست؟

فشار خون بالا ممکن است بر قلب تاثیر بگذارد و در نتیجه وضعیت عفونت‌ها از جمله COVID-19 را بدتر کند. از آغاز همه‌گیری، مشاهده‌ای وجود داشته است که افراد مسن‌تر که احتمال ابتلای آن‌ها به فشار بالا بیشتر بود؛ بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت شدید COVID-19 قرار گرفتند. با این حال، گرفتن نتیجه‌گیری‌های زیادی از این مطالعه مشاهده‌ای دشوار است، زیرا فشار خون بالا معمولا تنها عامل خطری نیست که یک فرد دارد و به‌طور بالقوه عوامل کنترل‌نشده دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند بر پیامدهای کرونا تاثیر بگذارند.

پس مهم است که تاکید کنیم فشار خون بالا بسیار شایع است و با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد. در نتیجه خطر ابتلای افراد مسن به کووید شدید نیز بیشتر می‌شود. یافته‌ها نشان می‌دهد که فشار خون سیستولیک بیش از 150 میلی‌متر جیوه با خطر بالاتر بستری شدن در بیمارستان یا مرگ ناشی از کووید-19 مرتبط است؛ با این حال نمی‌توان نتیجه‌گیری گسترده‌تری از این یافته‌ها گرفت. یک توضیح قابل قبول برای این تحقیقات می‌گوید که فشار خون بالا خطر بیماری قلبی یا حمله قلبی را افزایش می‌دهد؛ چرا که فشار خون کنترل‌نشده می‌تواند بر قلب و شریان‌ها تاثیر بگذارد. در نتیجه باعث می‌شود بدن فرد در هنگام ابتلا به کووید-19 و همچنین ابتلا به عفونت، واکنش شدیدتری نشان دهد. (این موضوع در مورد آنفولانزا نیز صادق است.)

در ادامه باید بدانید با این که عفونت ریوی (پنومونی) شایع‌ترین عارضه‌ی ویروس کرونا است؛ اما این ویروس به سیستم قلبی عروقی هم صدمه می‌زند. همچنین فشار خون بالا به سرخرگ‌ها آسیب می‌رساند و جریان خون ورودی به قلب را کم می‌کند. این به معنای این است که قلب شما برای این که بتواند به میزان کافی خون پمپاژ کند؛ باید کار بیشتری انجام دهد. در طول زمان، این کار اضافه می‌تواند باعث تضعیف قلبتان شود؛ تا جایی که دیگر قادر نخواهد بود خون غنی از اکسیژن را به مقدار کافی در بدنتان توزیع کند. در نتیجه ویروس کرونا می‌تواند مستقیماً به قلبتان آسیب بزند؛ به خصوص اگر از قبل قلب متعاقب اثرات فشار خون بالا ضعیف شده باشد. ویروس امکان دارد که سبب التهاب بافت عضلانی قلب شود که به این حالت میوکاردیت می‌گویند. این وضعیت پمپاژ خون را برای قلب مشکل می‌کند.

افزون بر این موارد، در صورتی که در سرخرگ‌هایتان پلاک‌هایی تجمع یافته باشد، ویروس کرونا ممکن است احتمال جدا شدن این پلاک‌ها و متعاقب آن بروز حمله‌ی قلبی را افزایش دهد. پژوهش‌های اخیر نشان داده‌اند افرادی که بیماری قلبی دارند و به یک بیماری تنفسی مثل آنفلوانزا یا کرونا ویروس نوپدید مبتلا می‌شوند، در معرض خطر بیشتر برای بروز حملات قلبی قرار می‌گیرند.

نحوه درمان فشار خون بالا در کرونا چگونه است؟

در حقیقت برای درمان فشار بالا و برگرداندن آن به محدوده طبیعی، دو راه وجود دارد که شامل تغییر سبک زندگی و مصرف داروها می‌شود. شما با تغییر سبک زندگی می‌توانید اعداد فشار خون خود را بین 5 تا 10 درصد کاهش دهید. خوب است بدانید حتی کاهش جزئی فشار خون سیستولیک، به اندازه 3 تا 5 میلی‌متر جیوه، به طور قابل توجهی بر خطر سکته مغزی و حملات قلبی تاثیر می‌گذارد. لذا تغییرات کوچک تفاوت بزرگی در سلامت شما ایجاد می‌کنند و باید آن‌ها را رعایت کنید. برای این کار توصیه‌های زیر را به کار بگیرید:

از محدوده فشار خود باخبر باشید و بلافاصله پس از افزایش آن، به دنبال درمان باشید؛ زیرا اعداد فشار می‌تواند روز به روز، هفته به هفته یا ماه به ماه تغییر کند. بنابراین دانستن اعداد و ارقام زمانی که مبتلا به فشار خون هستید مهم است. البته نه فقط برای کرونا، بلکه برای همه پیامدهای سلامتی، از جمله پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی جایگاه ویژه‌ای دارد. برای این کار پزشک به برخی از بیماران می‌گوید روزانه فشار خود را در منزل اندازه بگیرند.

برای درمان فشار بالا و کاهش خطرات کرونا، از عوامل خطری که می‌توانند در افزایش فشار خون نقش داشته باشند دوری کنید. از جمله: رژیم غذایی نامناسب با مصرف زیاد سدیم، مصرف الکل و تنباکو، اضافه وزن یا چاقی، عدم تحرک بدنی یا ورزش، آپنه خواب یا خواب ضعیف و سطح استرس بالا

طبق گفته متخصصان بیمارانی که دارای فشار بالا هستند؛ باید از وضعیت واکسیناسیون‌ها و تقویت‌کننده‌ها باخبر باشند و دوزهای ارائه شده را تزریق کنند.

برای کاهش فشار خون بهتر است غذاهای کامل بخورید. به عنوان مثال باید میوه‌ها، سبزیجات، غذاهای غلات کامل، ماهی، آجیل و حبوبات را در رژیم غذایی خود افزایش دهید. رژیم MIND و رژیم DASH می‌تواند به کاهش فشار خون و کاهش وزن کمک کند.

به طور منظم ورزش کنید؛ چرا که ورزش کردن گردش خون شما را حفظ می‌کند. برای این کار حداقل 30 دقیقه در روز و پنج روز در هفته را به انجام فعالیت‌های بدنی اختصاص دهید.

استرس کمتری داشته باشید؛ زیرا فشار روانی مداوم ممکن است به دیواره شریان آسیب برساند. بنابراین از راهکارهای مراقبتی همچون پیاده روی طولانی، حمام، درمان استرس، یادداشت روزانه یا یوگا برای کاهش استرس استفاده کنید.

سیگار را ترک کنید. نیکوتین موجود در سیگار فشار خون را بالا می‌برد و خون را غلیظ می‌کند. در نتیجه میزان تجمع پلاک در رگ‌ها را افزایش می‌دهد. حال هنگامی که این عادت را ترک کنید، خطر سکته مغزی بلافاصله کاهش خواهد یافت.

وزن خود را در محدوده سالم نگه دارید: کاهش 10 پوندی می‌تواند فشار خون شما را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. (حدودا 5 کیلوگرم)

همچنین ممکن است نیاز به کنترل فشار خون با دارو داشته باشید. برای این کار هرگز از داروهای خودسرانه استفاده نکنید و به پزشک مراجعه نمایید. به عنوان مثال متخصصان سیناکر می‌توانند شما را در این زمینه راهنمایی کنند. تنها کافی است اشتراک پزشک بگیرید یا کارت‌های سه ماهه، شش ماهه و یک ساله سیناکر مدل آنلاین را خریداری کنید و از دوره‌های مراقبتی با نظارت پزشک بهره‌مند شوید.

روش پیشگیری از ابتلا به کرونا برای افرادی که فشار بالا دارند؟

همانطور که می‌دانید امروزه بیماری همه‌گیر کرونا همه افراد را تحت فشار قرار داده و اختلالات زیادی را در خواب، تغذیه، شغل، ذهن و… ایجاد کرده است. در این میان افرادی که دارای فشار بالا هستند؛ باید اهمیت بیشتری به سلامت خود بدهند و برای کاهش خطرات ابتلا به کرونا اقدام کنند. برای این کار باید بدانید همه چیز به تغییر سبک زندگی برمی‌گردد! شما می‌توانید با تغییر عادات ناسالم خود، به کنترل فشار کمک کنید. در حقیقت طبق گفته پزشکان کنترل فشار خون حدود 70 درصد به سبک زندگی بستگی دارد و فقط 30 درصد آن به داروها مربوط می‌شود. پس اگر شیوه‌های زندگی سالم را انجام دهید؛ تا حد زیادی می‌توانید بدن خود را سالم نگه دارید و از ابتلا به کرونا و افزایش عوارض فشار بالا پیشگیری کنید.

افزون بر این موارد، هرشخصی باید اقدامات و احتیاطات لازم را برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا انجام دهد. افرادی که فشار خون بالا یا دیگر مشکلات زمینه‌ای دارند باید بیش از دیگران هوشیار باشند. در زیر با روش‌های مفید آَشنا می‌شوید:

  1. از در اختیار داشتن داروی کافی برای درمان فشار خون یا بیماری‌های دیگری که به آن مبتلا هستید اطمینان حاصل کنید.
  2. داروهای بدون نیاز به نسخه را‌ در دسترس داشته باشید تا اگر بیمار شدید بتوانید تب و علائم دیگر را برطرف کنید.
  3. در خانه بمانید و تا حد ممکن از تماس و ارتباط با دیگران بپرهیزید.
  4. از تجمعات و افرادی که به نظر می‌رسد بیمار باشند دوری کنید. اگر مجبورید به مکانی عمومی بروید که رعایت فاصله‌ی حداقل 6 فوت با دیگران در آنجا ممکن نیست، ماسک بزنید.
  5. دست‌هایتان را مرتبا با آب و صابون بشویید.
  6. تمام سطوحی را که مکررا لمس می‌شوند، مثل دستگیره‌ی در تمیز و ضدعفونی کنید.
  7. سبک زندگی خود را تغییر دهید؛ به عنوان مثال: رسیدن به وزن ایده‌آل، کاهش مصرف سدیم و رژیم غذایی مناسب
  8. ورزش و فعالیت بدنی را فراموش نکنید.
  9. خواب کافی داشته باشید. (شش تا هشت ساعت خوابیدن در شب)
  10. مصرف الکل و نوشیدنی‌های الکلی را کاهش دهید.

در نهایت برای دریافت راهکارهای درمانی بیشتر و مشورت با پزشکان، می‌توانید از اپلیکیشن سیناکر کمک بگیرید و از دوره‌های سلامتی و خدمات مفیدی بهره‌مند شوید. برای کنترل فشار، قند خون، وزن، اصلاح و مدیریت تغذیه، برنامه ورزشی و غیره نیز می‌توانید بسته مدیریت هوشمند سبک زندگی سیناکر را سفارش دهید.

ارسال سریع و مطمئن

تحویل فوری در شهر تهران

پشتیبانی مداوم

پاسخگویی پزشکان در اپلیکیشن سیناکر

خدمات پس از فروش

۷ روز ضمانت بازگشت کالا

در صورت خرید از فروشگاه آنلاین سیناکر