اگر مشکوک به کرونا بودیم، چه نکاتی را در منزل باید رعایت کنیم؟

رعایت بهداشت فردی و اصول کنترل بیماری

ابتدا باید توجه کرد که ۸۰ درصد موارد بروز کرونا بدون علامت بوده و بهبود می‌یابد. در عین حال از درصد باقی مانده حدود ۱۶ تا ۱۷ درصد مبتلایان هم علائم خفیف ابتلا به ویروس کرونا را دارند و حدود ۲.۵ درصد نیز علائم شدید داشته و نیازمند بستری در بیمارستان هستند. موارد خفیف بیماری کرونا به درمان دارویی احتیاج ندارد و استراحت در منزل و مراقبت‌های خانگی منجر به بهبود آن می‌شود.

کلیات توصیه‌های درمانی کرونا در منزل

خود قرنطینگی و استراحت در بستر

بیماران که علائمی از قبیل تب، سرفه و عطسه دارند، سعی کنند در منزل در اتاق جداگانه‌ای از سایر افراد که تهویه مناسب دارد بمانند. از تهویه مناسب مناطق مشترک منزل مانند آشپزخانه، حمام و … اطمینان حاصل شود.
با سایر اعضای خانواده رابطه‌ی نزدیک (فاصله‌ی کمتر از 1 متر برای بیش از 20 دقیقه) نداشته باشند. محدوده فعالیت مشترک فرد مبتلا و سایرین باید به حداقل رسانده شود. به‌ویژه از مصرف غذا در کنار سایر اعضای خانواده دوری شود.
ظرف غذاخوری، قاشق، لیوان،مسواک، ملافه، حوله، البسه و سرویس بهداشتی خود را از سایر افراد منزل جدا کنند.
در منزل استراحت کرده و تا حد امکان از منزل خارج نشوند. از ملاقات با فرد قرنطینه باید پرهیز شود.
فرد پس از 14 روز در صورت بهبود علائم و پیدا نشدن علائم جدید می‌تواند از قرنطینه خارج شود.

رعایت بهداشت فردی و اصول کنترل بیماری

تمامی بیماران در منزل از ماسک ساده استفاده کنند. پرستار مراقب فرد قرنطینه شده نیز بایستی از ماسک استفاده کرده و پس از تماس با فرد قرنطینه شده باید بهداشت دست‌های خود را رعایت کند. هر ماسک را پس از 2 ساعت استفاده تعویض کنند. درصورت چرب یا مرطوب شدن ماسک، آن‌را تعویض کنند.
هرروز با استفاده از مواد ضدعفونی حاوی کلر لوازم و اتاق خواب فرد ضدعفونی شود. البسه و رخت خواب فرد مبتلا باید جداگانه و با آب گرم 60 تا 90 درجه شسته شود. اگر شست و شو دستی انجام می‌شود باید دست کش استفاده گردد.
هنگام عطسه، سرفه، آبریزش بینی باید از دستمال کاغذی استفاده گردد. به روش آموزش سازمان جهانی بهداشت دست و مچ خود را مکرراشست‌وشو دهند. از تماس دست با چشم، دهان، گوش و سایر مخاطات بدن خودداری کنند. برای آموزش صحیح نحوه شست‌وشو مقاله مربوط به صابون چگونه باعث از بین رفتن ویروس کرونا می‌شود؟ را مطالعه نمایید.
فرد مبتلا به هیچ وجه با افراد مسن، دارای نقص ایمنی، بیماری زمینه‌ای ملاقات نکند.

رژیم غذایی

فرد بیمار بایستی مایعات، میوه‌ها و سبزیجات به ویژه مرکبات جدید و تازه به مقدار فراوان مصرف کند. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله مروبط به (7نکته که برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا در هنگام خرید میوه و سبزی باید رعایت کرد را مطالعه کنید). شیر، لبنیات، تخم مرغ را نیز در رژیم غذایی خود قرار دهید. از مصرف گوشت فاسد و فراورده‌های آن جلوگیری کنید. برای مصرف گوشت، آن را خوب پخته و از مصرف گوشت که به حالت کبابی است و آتش کمی می بیند پرهیز کنید. مصرف ویتامین C توصیه نشده است.

بیشتر بخوانید: رژیم غذایی دش (DASH) چیست و چه مزایایی دارد؟

کنترل علائم خطر

افراد در معرض خطر و قرنطینه شده باید روزانه و به صورت تلفنی توسط مراقبین سلامت پیگیری شوند و درصورت بروز علائم مانند تنگی نفس و تنفس دشوار، تشدید سرفه، عدم قطع تب و کاهش سطح هوشیاری پیگیری شوند. این علائم باید در دفترهای پیگیری ثبت گردد.

منبع این مطلب، سایت معتبر پزشکی CDC.gov است.

مامانیا، درتمام مراحل مبارزه با بیماری کرونا، همراه شماست.

ارسال سریع و مطمئن

تحویل فوری در شهر تهران

پشتیبانی مداوم

پاسخگویی پزشکان در اپلیکیشن سیناکر

خدمات پس از فروش

۷ روز ضمانت بازگشت کالا

در صورت خرید از فروشگاه آنلاین سیناکر