انواع دماسنج‌ پزشکی + کاربرد و راهنمای استفاده

انواع دماسنج پزشکی به همراه معایب و مزایای هر کدام

نمی‌توان منکر این حقیقت شد که داشتن دماسنج پزشکی قابل اعتماد در خانه می‌تواند بسیار مفید باشد. این توانایی که به طور دقیق بفهمید فردی تب دارد یا نه، اطلاعات لازم برا‌ی تعیین مراحل مهم بعدی مراقبت از آن فرد را به شما می‌دهد. در این میان انواع مختلفی از دماسنج‌های تماسی و غیر‌تماسی برای انتخاب وجود دارند. سن اعضای خانواده و همچنین ترجیح شخصی شما می‌تواند به شما کمک کند که کدام مدل را تهیه کنید.

کارشناسان سلامت توصیه می‌کنند که حتما یک تب ‌سنج در منزل خود نگهداری کنید. مانند هر وسیله‌ی دیگری در خانه‌، مهم است که نحوه کار با دماسنج را بشناسید تا بتوانید به طور صحیح از آن استفاده کنید. توجه داشته باشید همه دماسنج‌های پزشکی به یک شکل کار نمی‌کنند یا برای اندازه‌گیری دمایی یکسان طراحی نشده‌اند.

افزون بر این موارد، زمانی که کسی بیمار است، حدس و گمان آخرین چیزی است که می‌خواهید به آن اعتماد کنید. درمان زمانی حاصل می‌شود که علائم بصورت دقیق مشخص باشند. بنابراین ضروری است که اطلاع دقیقی از دماسنج‌های پزشکی، نحوه‌ی استفاده از آن‌ها برای اندازه‌گیری دما داشته باشید. برای آشنایی با انواع دماسنج پزشکی و نحوه کار با آن‌ها در این مقاله با سیناکر همراه شوید.

معرفی انواع دماسنج پزشکی

در این بخش می‌خواهیم مهم‌ترین و رایج‌ترین دماسنج‌های پزشکی را بررسی کنیم. در این میان تفاوتی ندارد که کدام نوع را انتخاب می‌کنید؛ بلکه نکته مهم‌تر این است که باید دستورالعمل‌های سازنده آن را با دقت بدانید. هیچ دماسنجی در صورت استفاده‌ی نادرست، نتایج دقیق ارائه نمی‌دهد. پس طرز کار با آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. توجه داشته باشید هرگز از دماسنجی كه برای منظور دیگری ساخته شده استفاده نکنید.

به عنوان مثال دماسنج آزمایشگاهی برای سنجش دمای بدن افراد توصیه نمی‌شود و در نتیجه نمی‌تواند اندازه‌گیری دقیقی را نشان دهد. اگر پدر یا مادر هستید، ممکن است بپرسید چرا دماسنج‌های نوار پیشانی را از این دسته‌بندی حذف کرده‌ایم؟ در پاسخ باید بگوییم دماسنج‌های نواری ارزان هستند و استفاده از آن‌ها راحت است. با این حال، از آنجایی که آن‌ها دمای پوست را به جای دمای بدن اندازه گیری می‌کنند، از دقت بسیار کمی برخوردار بوده و باید از استفاده‌ی آن‌ها اجتناب شود. در واقع نتیجه ارائه شده در این دماسنج‌ها قابل اطمینان نیست.

دماسنج دیجیتالی چیست و چگونه کار می‌کند؟

دماسنج‌های دیجیتالی با استفاده از سنسورهای حرارتی که دمای بدن را تعیین می‌کنند، کار می‌کنند. از این دماسنج‌ها می‌توان برای اندازه‌گیری دما در دهان، مقعد یا زیر بغل استفاده کرد. در هنگام ارزیابی اعداد اندازه‌گیری شده‌ی دماسنج دیجیتال به خاطر داشته باشید که دمای زیر بغل حدود ½ تا 1 درجه فارنهایت (0.6 درجه سانتی‌گراد) کمتر از اندازه‌گیری دهانی است. همچنین اندازه‌گیری دماسنج‌های رکتال ½ تا 1 درجه فارنهایت (0.6 درجه سانتیگراد) بیشتر از اندازه‌گیری دهانی هستند.

پیشنهاد مطالعه: دمای طبیعی بدن انسان، افت دما و تب به چه معناست؟

مزایا و معایب دماسنج دیجیتال چیست؟

از مزایای دماسنج‌های دیجیتال می‌توانیم به سرعت آن‌ها در نشان دادن نتایج اشاره کنیم. در حقیقت این دماسنج‌ها در زمان حدود 1 دقیقه یا حتی کمتر اندازه‌گیری دقیقی را ارائه می‌دهند. در خصوص معایب دماسنج دیجیتال هم باید بدانید برای اینکه سنجش دقیقی از استفاده‌ی دهانی حاصل شود، نوک دستگاه باید در زیر زبان و دهان باید کاملا بسته قرار بگیرد. به همین دلیل، اندازه‌گیری مقعدی دقیق‌ترین مورد برای نوزادان و کودکان خردسال در نظر گرفته می‌شود. علاوه بر این:

  • اگر سنجش دما از دهان خیلی نزدیک به غذا خوردن یا آشامیدن باشد، دقیق نخواهد بود؛ زیرا ممکن است در اثر غذا یا نوشیدنی شما نتایج دچار خطا شود. برای حل این موضوع بهتر است حداقل 15 دقیقه صبر کنید.
  • اندازه‌گیری رکتال (مقعدی) ممکن است برای نوزادان و کودکان کوچک ناراحت کننده باشد.
  • برای اندازه‌گیری مقعدی و دهانی نباید از دماسنج یکسان استفاده شود. در نتیجه باید دو دماسنج تهیه کنید و با برچسب آن‌ها را از یکدیگر متمایز کنید.
  • باتری‌های دماسنج دیجیتالی باید به صورت دوره‌ای تعویض شوند. بنابراین مطمئن شوید که باتری مناسب را برای دستگاه خود دارید و می‌دانید که چگونه آن‌ها را تعویض ‌کنید تا در شرایط اضطراری دچار مشکل نشوید.

پیشنهاد: برای خرید تب سنج می‌توانید به فروشگاه اینترنتی سیناکر مراجعه کنید. ما تب سنج دیجیتال غیرتماسی Ario Bt مدل بلوتوث دار را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

استفاده از دماسنج دهانی چگونه است؟

دمای دهان را می‌توان با استفاده از دماسنج دیجیتال یا جیوه‌ای اندازه‌گیری کرد. در ادامه به بررسی مزایا و معایب دماسنج‌های جیوه‌ای خواهیم پرداخت. میانگین دمای دهان 98.6 درجه فارنهایت (37 درجه سانتی‌گراد) است. با این حال، هر دمای دهانی از 97 درجه فارنهایت (36.1 درجه سانتی‌گراد) تا 99 درجه فارنهایت (37.2 درجه سانتی‌گراد) طبیعی در نظر گرفته می‌شود. البته برخی از افراد به طور طبیعی دمای کمتر و برخی دیگر کمی دمای بیشتری دارند. بنابراین بهتر است بدانید که درجه حرارت شما به طور معمول چقدر است. با این کار می‌توانید در صورت احساس مریضی، ارزیابی کنید که آیا تب دارید یا خیر. برای گرفتن تب خود در منزل هم بسته هوشمند تب‌سنج آریو  را پیشنهاد می‌کنیم.

دماسنج دهانی

مزایا و معایب دماسنج دهانی چیست؟

از مزایای دماسنج دهانی می‌توانیم به دقت بالای آن‌ها در اندازه‌گیری دما اشاره کنیم. به عبارتی دیگر دماسنج‌های دهانی در کودکان بالای 3 سال و در بزرگسالان دقیق‌ترین دقت اندازه‌گیری را دارند. در خصوص معایب آن هم باید بگوییم کودکان کوچک و افرادی که مشکلات تنفسی دارند ممکن است نتوانند دهان خود را به اندازه‌ی کافی بسته نگه دارند تا خوانش دقیق دستگاه ایجاد شود. (به جز این مورد معمولا معایب دیگری را شامل نمی‌شوند.) ناگفته نماند خانم‌های بارداری که نگران سلامت خود و فرزندشان هستند می‌توانند از بسته طلایی سلامت مامانیا و اپلیکیشن مامانیا استفاده کنند.

بیشتر بدانید: دمای طبیعی بدن کودک و نوزاد + دلایل تب در کودکان

دماسنج گوش دیجیتال (تیمپانیک)

نوع دیگری از دماسنج‌ها، دماسنج تیمپانیک هستند که از طریق فناوری اشعه‌ی مادون قرمز درجه حرارت داخل مجرای گوش را اندازه‌گیری می‌کنند. اندازه‌گیری تیمپانیک 0.3 درجه سانتی‌گراد (0.5 درجه فارنهایت) تا 0.6 درجه سانتی‌گراد (1 درجه فارنهایت) بالاتر از اندازه‌گیری درجه حرارت دهانی است. در ادامه با مزایا و معایب استفاده از دماسنج گوش دیجیتال آشنا می‌شوید.

دماسنج گوش

مزایا و معایب دماسنج گوش دیجیتال

در ابتدا باید بگوییم یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از دماسنج‌های تیمپانی این است که آن‌ها اندازه‌گیری‌های سریع و دقیقی ارائه می‌دهند. همچنین ممکن است به دماسنج‌های دهانی یا مقعدی به ویژه در کودکان ترجیح داده شوند. پس اگر می‌خواهید تب کودک یا نوزاد خود را بسنجید، این دماسنج انتخاب بهتری خواهد بود. برای دریافت راهنمایی بیشتر می‌توانید از اشتراک پزشک سیناکر و پایش آنلاین سلامتی کمک بگیرید. در ادامه معایب دماسنج گوش دیجیتال (تیمپانیک) را معرفی می‌کنیم:

  • به دلیل اندازه‌ی مجرای گوش، دماسنج‌های تیمپانیک برای نوزادان زیر 6 ماه توصیه نمی‌شوند. همچنین احتمال دارد نتوانید به درستی از آن برای مجرای گوش کوچک یا دارای انحنا استفاده کنید.
  • توجه داشته باشید برای مشاهده نتایج دقیق حتما باید دماسنج‌های تیمپانیک در محل مناسبی از گوش قرار بگیرند.
  • انسداد‌هایی مانند جرم و واکس در گوش ممکن است نتایج را دچار خطا کند.

دماسنج پیشانی (تِمپورال)

دماسنج‌های پیشانی از سنسورهای مادون قرمز برای اندازه‌گیری درجه حرارت شریان تمپورال سطحی استفاده می‌کنند که شاخه‌ای از شریان کاروتید است. برخی از آن‌ها به عنوان دماسنج مادون قرمز غیر‌تماسی هم شناخته می‌شوند. دماسنج‌های پیشانی که به هیچ تماس فیزیکی احتیاج ندارند؛ برای استفاده در مکان‌هایی مانند فرودگاه‌ها، فروشگاه‌ها و استادیوم‌ها بسیار محبوب شده‌اند. توجه داشته باشید دمای اندازه‌گیری شده پیشانی در حدود 0.6 درجه سانتی‌گراد (1 درجه فارنهایت) کمتر از دمای دهان است. برای خرید آنلاین دماسنج غیرتماسی می‌توانید از فروشگاه سیناکر استفاده کنید.

دماسنج پیشانی

حتما بخوانید: دماسنج پیشانی یا شریان تمپورال چیست و چگونه استفاده می‌شود؟

مزایا و معایب دماسنج پیشانی چیست؟

دماسنج‌های تمپورال مزیت‌های زیادی دارند و می‌توانند اندازه‌گیری سریع فقط در عرض چند ثانیه را فراهم ‌کنند. همچنین استفاده از آن‌ها آسان است و می‌تواند انتخاب مناسبی هم برای نوزادان و کودکان و هم برای بزرگسالان باشد. افزون بر این موارد خوب است بدانید برخی تحقیقات نشان می‌دهند که دماسنج‌های تمپورال ممکن است به اندازه‌ی دماسنج‌های مقعدی در کودکان دقیق باشد و حتی دقت بهتری نسبت به دماسنج‌های گوش یا زیر بغل داشته باشد. با این حال، این یافته‌ها قطعی نیستند و در سایر مطالعات معتبر مورد بحث و اختلاف نظر قرار می‌گیرند. در زیر معایب دماسنج تِمپورال را هم شرح می‌دهیم:

  • دماسنج‌های پیشانی باید به طور دقیق و مطابق با دستورالعمل‌های سازنده قرار بگیرند، در غیر این صورت اندازه‌گیری صحیحی را ارائه نمی‌دهند.
  • اندازه‌گیری‌ها توسط دماسنج‌های پیشانی می‌توانند تحت تاثیر عوامل خارجی قرار بگیرند. به عنوان مثال مورادی همچون جریان هوا، باد، سیستم گرمایشی در محیط‌های داخلی و نور مستقیم خورشید می‌تواند بر نتایج این دستگاه تاثیر بگذارد.
  • پوشیدن لباس‌های خاص و پوشاک گرم مانند کلاه یا کت‌های سنگین، می‌تواند نتایج را دچار اختلال کند.

دماسنج پزشکی مبتنی بر برنامه

جالب است بدانید شما می‌توانید دمای بدن خود را توسط برخی دماسنج‌های پزشکی که با برنامه‌های موبایلی رایگان طراحی شده‌اند، اندازه  بگیرید. این برنامه‌ها برای اندازه‌گیری درجه حرارت بوده و به اندازه‌گیری دمای افراد کمک می‌کنند. شیوه این کار هم این است که وابسته به دماسنج‌های دیجیتالی هستند و از طریق اتصال بلوتوث به آن برنامه متصل می‌شوند. همچنین برای دریافت مشاوره‌های سلامتی می‌توانید کارت اشتراک 3 ماهه پایش سلامت سیناکِر را تهیه کنید و از اپلیکیشن هوشمند سیناکر آن بهره‌مند شوید.

مزایا و معایب دماسنج‌های مبتنی بر برنامه

از مزایای این دماسنج می‌توانیم به کاربرد آن هم به صورت دهانی و هم به صورت مقعدی و زیر بغل اشاره کنیم. اندازه‌گیری توسط دماسنج پزشکی مبتنی بر برنامه در مدت 8 تا 10 ثانیه انجام می‌شود. همچنین بعضی از اپلیکیشن‌ها به شما این امکان را می‌دهند که درجه حرارت بدن خود را به صورت ناشناس در یک نقشه‌ی بهداشت بارگذاری کنید. این کار می‌تواند به آگاهی مقامات محلی در مورد افزایش بیماری در منطقه‌ی جغرافیایی شما کمک کند. از مزایای دیگر می‌توانیم این نکته را یادآوری کنیم که برخی از برنامه‌ها، براساس اعداد اندازه‌گیری شده‌اند و پیشنهادهایی را برای قدم‌های بعدی پزشکان ارائه می‌دهند. ناگفته نماند اکثر آن‌ها توانایی ذخیره گزارش دمای چند نفر را هم دارند. حال ممکن است بپرسید در کنار تمامی این مزایا، آیا دماسنج‌های مبتنی بر برنامه معایب هم دارند؟ در پاسخ باید بگوییم بله:

  • هر برنامه یا دماسنجی که به برنامه‌ای متصل شود قابل اعتماد نیست. سوابق برخی از تولیدکنندگان بهتر از بقیه است.
  • دماسنج‌های مبتنی بر برنامه ممکن است به طور قابل توجهی گران‌تر از دماسنج‌های دیجیتالی بدون اتصال بلوتوث باشند.

دماسنج پستانک (پستانک دماسنج دار)

اگر کودک شما از پستانک استفاده می‌کند، استفاده از دماسنج پستانک می‌تواند یک روش آسان برای ثبت دمای تقریبی او باشد. از مزایای این دماسنج می‌توانیم به سهولت استفاده از آن اشاره کنیم که در حقیقت بزرگ‌ترین مزیت آن هم شناخته می‌شود. در خصوص معایب دماسنج پستانک باید بدانید این دماسنج باید تا 6 دقیقه بدون حرکت در دهان باقی بماند. بنابراین باید دقت زیادی داشته باشید تا کودک آن را از دهان خود خارج نکند. افزون بر این موارد، دماسنج پزشکی پستانک تخمینی از دما را به جای اندازه‌ی دقیق آن نشان می‌دهد.

پستانک دماسنج دار

دماسنج جیوه‌ای چیست؟

خوب است بدانید دماسنج‌های جیوه‌ای (به صورت یک مایع در شیشه هستند.) برای مدت زمان زیادی تنها گزینه‌ی موجود برای گرفتن دما بودند. امروزه آن‌ها به دلیل نگرانی‌های ایمنی، دیگر به طور گسترده در دسترس نیستند و حتی ممکن است در مکان زندگی شما غیرقانونی باشند. در زیر مزایا و معایب این دماسنج را موردبررسی قرار می‌دهیم.

دماسنج جیوه ای

مزایا و معایب دماسنج جیوه‌ای (مایع در شیشه)

یکی از مهم‌ترین مزایای دماسنج‌های جیوه‌ای این است که کارایی آن‌ها توسط جیوه بوده و دیگر نیازی به استفاده از باتری ندارند. همچنین اندازه‌گیری دقیق دمایی را ارائه می‌دهند و می‌توانند به صورت دهانی، مقعدی یا در زیر بغل استفاده شوند. در زیر معایب این دماسنج را هم معرفی می‌کنیم تا بتوانید انتخاب مناسبی در خرید داشته باشید:

  • از آنجایی که دماسنج‌های جیوه‌ای از شیشه ساخته شده‌اند، ممکن است به راحتی شکسته شوند و جیوه‌ی سمی ‌از آن خارج ‌شود. (جیوه خطر زیادی برای سلامتی دارد.)
  • در صورت شکسته شدن ممکن است باعث بریدگی یا ترکش شیشه‌ای شوند.
  • از آنجا که دماسنج جیوه‌ای حاوی ماده‌ی خطرناکی است، باید به درستی از بین برده شوند و نمی‌توان آن‌ها را درون سطل زباله انداخت.
  • خواندن دما از روی این دماسنج پزشکی دشوار است و باید به مدت 3 دقیقه در جای خود ثابت بماند.

کدام دماسنج پزشکی دقیق‌تر است؟

بهترین دماسنج، دماسنجی است که بتوانید به راحتی و به طور صحیح از آن استفاده کنید. همچنین اگر دماسنج شما از یک تولید‌کننده‌ی قابل اعتماد تهیه شده باشد نتایج دقیق‌تری دارد. در این میان باید بدانید بسیاری از متخصصان پزشکی هنوز دماسنج‌های مقعدی را استاندارد اصلی برای نوزادان و کودکان می‌دانند. با این حال، اندازه‌گیری دهانی و پیشانی نیز به طور معمول در این گروه‌های سنی بسیار قابل اعتماد است. افزون بر این موارد، همیشه به خاطر داشته باشید که اندازه‌گیری دما براساس نحوه‌ی استفاده از دماسنج متفاوت نشان داده می‌شود:

  • اندازه‌گیری‌های دماسنج رکتال در حدود 0.5 درجه فارنهایت (0.3 درجه سانتی‌گراد) تا 1 درجه فارنهایت (0.6 درجه سانتی‌گراد) بالاتر از اندازه‌گیری دمای دهان خواهد بود.
  • اندازه‌گیری‌های دماسنج تیمپانیک به طور معمول 0.5 درجه فارنهایت (0.3 درجه سانتی‌گراد) تا 1 درجه فارنهایت (0.6 درجه سانتی‌گراد) بالاتر از اندازه‌گیری دمای دهان است.
  • اندازه‌گیری‌های دماسنج زیر بغل می‌تواند 0.5 درجه فارنهایت (0.3 درجه سانتیگراد) تا 1 درجه فارنهایت (0.6 درجه سانتیگراد) کمتر از اندازه‌گیری درجه حرارت دهان باشد (ممکن است کم‌ترین قابلیت اطمینان را داشته باشد.)
  • اندازه‌گیری‌های دماسنج تمپورال معمولا 0.5 درجه فارنهایت (0.3 درجه سانتی‌گراد) تا 1 درجه فارنهایت (0.6 درجه سانتی‌گراد) پایین‌تر از اندازه‌گیری دمای دهان است.

توصیخ متخصصان ما برای اندازه‌گیری دقیق و آسان دما در منزل استفاده از تب‌سنج دیجیتالی غیرتماسی است. می‌توانید این تب سنج را در بسته هوشمند تب سنج سیناکر تهیه کنید.

نحوه اندازه‌گیری دمای دهان با دماسنج پزشکی

در این بخش مراحل گرفتن دما به صورت دهانی با یک دماسنج دیجیتال را شرح می‌دهیم:

  1. ابتدا دست‌هایتان را به خوبی بشویید و خشک کنید.
  2. اطمینان حاصل کنید که دماسنج شما تمیز است و باتری‌های آن سالم است.
  3. سپ دماسنج را روشن کنید. غلاف پلاستیکی را از نوک پایین دماسنج خارج نمایید.
  4. دماسنج با یک صدا، نور یا هر دو نشان می‌دهد که برای استفاده آماده است.
  5. نوک دماسنج را در زیر زبان قرار دهید. برخی از دماسنج‌ها دارای شیارهایی هستند که نشان می‌دهد تا چه حد باید وارد دهان شوند.
  6. پس از قرار دادن دماسنج، دهان خود را بسته نگه دارید تا زمانی که صدای بوق یا نوع مشابه آن را بشنوید.
  7. سپس دماسنج را از دهان خارج کنید و عدد نمایش داده شده را بخوانید.
  8. در نهایت دستان خود را دوباره بشویید. همچنین باید دماسنج را پس از استفاده با توجه به دستورالعمل‌های سازنده تمیز کنید. (حتی اگر فقط یک نفر از آن استفاده می‌کند.)

نحوه اندازه‌گیری درجه حرارت مقعدی با دماسنج

برای اندازه‌گیری دمای شخص به صورت مقعدی با یک دماسنج دیجیتال باید به روش زیر عمل کنید. توجه داشته باشید اگر کودک شما در حال تکان خوردن باشد، ممکن است روند یک اندازه‌گیری دقیق دشوار شود. در این صورت، دماسنج را برداشته و از دماسنج دیگری برای اندازه‌گیری دهانی، زیر بغل یا پیشانی استفاده کنید.

  1. در ابتدا دست‌هایتان را به خوبی بشویید و خشک کنید.
  2. اطمینان حاصل کنید که دماسنج شما تمیز است و باتری آن کار می‌کند.
  3. نوک دماسنج را با یک غلاف پلاستیکی بپوشانید و از مواد روان‌کننده مانند ژل پترولیوم یا روان‌کننده‌های بر پایه‌ی آب مانند ژل K-Y استفاده کنید.
  4. برای اندازه‌گیری دمای نوزادان می‌توان آن‌ها را روی پشت خود قرار داد، در حالی که پاهایشان در هوا است. کودکان و بزرگسالان هم ممکن است زمانی که روی شکم خود ‌می‌خوابند راحت‌تر‌ باشند.
  5. سپس دماسنج را روشن کنید و منتظر بمانید تا با نشان دادن علائمی، به شما بگوید که آماده است.
  6. دماسنج را مستقیم نگه دارید و نوک آن را به آرامی‌ داخل مقعد قرار دهید. (بیشتر از 1 اینچ نشود.)
  7. در مرحله بعد، آن را در جای خود به صورت ثابت نگه دارید تا به بیرون نلغزد.
  8. منتظر شنیدن یک بوق یا صدای مشابه باشید.
  9. سپس دماسنج را بیرون بیاورید و عدد آن را بخوانید.
  10. قبل از گذاشتن در بسته‌بندی یا استفاده‌ی مجدد، حتما دماسنج را طبق دستورالعمل سازنده تمیز کنید و دستان خود را مجددا بشویید.

نحوه اندازه‌گیری دمای پیشانی با دماسنج غیر‌تماسی (تمپورال)

دماسنج‌های غیر‌تماسی پیشانی معمولا دارای یک درپوش جداشونده هستند که در هنگام نگهداری، آن را تمیز نگه می‌دارد. قبل از استفاده مطمئن شوید که درپوش را برداشته‌اید. به خاطر داشته باشید دستورالعمل‌های دماسنج پیشانی با توجه به سازنده متفاوت است. بنابراین حتماً دستورالعمل‌ها یا کتابچه‌ی راهنمای کاربر را که همراه دستگاه شما است بخوانید و طبق آن عمل کنید. (برخی از دماسنج‌های غیر‌تماسی پیشانی وجود دارد که به خصوص در محیط‌های اجتماعی نیز محبوب است.) حال نوبت به اندازه‌گیری دما می‌رسد که باید طبق مراحل زیر انجام شود:

مراحل اندازه‌گیری دمای پیشانی با دماسنج تمپورال

  1. ابتدا دستگاه را با دکمه‌ی روشن/خاموش فعال کنید. اگر روشن شود و مراحل راه‌اندازی انجام شود، می‌دانید که روشن است.
  2. هنگامی‌که دماسنج شما آماده است، آن را در فاصله‌ی کمتر از 2 اینچ از مرکز پیشانی قرار دهید. (با برخی از مدل‌ها می‌توانید پیشانی را نیز لمس کنید. در هر صورت، اگر پیشانی تمیز و خالی از مو باشد، دقیق‌ترین اندازه‌گیری ممکن را خواهید داشت.)
  3. بسیاری از دماسنج‌ها دارای یک چراغ راهنمایی هستند که حدس و گمان را درباره‌ی محل قراردادن حذف می‌کند.
  4. مطمئن شوید که دماسنج را ثابت نگه می‌دارید. دماسنج و پیشانی باید بدون حرکت باشند تا بتوانید اندازه‌گیری دقیقی داشته باشید.
  5. حال دکمه‌ی دما را فشار دهید.
  6. دستگاه شما بوق یا چشمک می‌زند تا به شما اطلاع دهد که دما آماد‌ه‌ی خواندن است.
  7. اندازه‌گیری دما فقط حدود 2 ثانیه طول خواهد کشید و سپس باید عدد دما را بخوانید.

در نهایت باید بگوییم دماسنج‌های دیجیتال یک گزینه‌ محبوب هستند که می‌توانند به صورت دهانی، مقعدی یا در زیر بغل استفاده شوند.

سخن پایانی

نحوه سنجش دما براساس نوع دماسنجی که از آن استفاده می‌کنید متفاوت است. پس برای ارزیابی دقیق اندازه‌گیری دما توصیه می‌کنیم حتما در کنار مطالعه مراحل گفته شده در این مطلب، دستورالعمل‌های سازنده آن را نیز دنبال کنید. اگر نیاز به مشاوره‌های درمانی دارید نیز می‌توانید از اپلیکیشن سیناکر استفاده نمایید و از دوره‌های هوشمند سلامتی با پایش آنلاین پزشک بهره‌مند شوید. همچنین می‌توانید مقالات کاربردی بیشتری را در این اپلیکیشن سیناکر و قسمت بلاگ سایت سیناکر مطالعه کنید و دانش پزشکی خود را افزایش دهید.

ارسال سریع و مطمئن

تحویل فوری در شهر تهران

پشتیبانی مداوم

پاسخگویی پزشکان در اپلیکیشن سیناکر

خدمات پس از فروش

۷ روز ضمانت بازگشت کالا

در صورت خرید از فروشگاه آنلاین سیناکر