جواب آزمایش طب کار چند روز طول می کشد؟

آزمایش‌هایی که در طب کار انجام می‌شوند برای بالا بردن بهره‌وری و راندمان افراد و مطمئن شدن از سلامت و بهداشت است. همچنین این معاینات برای کم کردن بیماری‌ها در مشاغل مختلف انجام می‌گیرد. در نظر داشته باشید که به صورت کلی می‌توان اذعان داشت که نتایج آزمایشات در نهایت دو تا سه روز بعد از آزمایش دادن حاضر می‌شود. بعد از این که جواب آزمایش شما آمد پزشک آن را موردبررسی و ارزیابی قرار می‌دهد. هر موردی که لازم باشد پزشک به شما می‌گوید.

اگر در تست شما بیماری خاصی باشد ممکن است که پزشک بخواهد درمان‌های دارویی را شروع کند. در برخی از موارد نیز پزشک عمومی شما را به سمت پزشک متخصص ارجاع می‌دهد. برای مثال اگر فردی مبتلا به دیابت باشد لازم است که برای درمان خود به پزشک متخصص غدد رجوع کند. در این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد این سوال که جواب آزمایش طب کار چند روز طول می‌کشد و دیگر موارد در زمینه آزمایشات طب کار با شما صحبت کنیم. پس تا انتهای این مقاله از سیناکر با ما همراه باشید.

نکاتی در مورد معاینات طب کار

باید بدانید که بر اساس ماده 90 قانون تامین اجتماعی معاینات و آزمایش‌های طب کار بایستی در زمان استخدام از فرد متقاضی گرفته شود. اما انجام این معاینات بعد از این که افراد در سازمانی استخدام شدند تحت عنوان معاینات ادواری یا معاینات دوره‌ای شناخته می‌شود. این آزمایشات در کل می‌تواند به سلامت هر چه بیشتر افراد در محیط کار کمک کند. اگر هر بیماری در ابتدای امر شناخته شود بسیار بهتر می‌شود اقدامات درمانی لازم را بر روی آن آغاز کرد. همچنین هزینه‌های درمانی به مراتب بسیار کمتر خواهد بود از طرف دیگر با انجام به موقع و دوره‌ای و منظم بسیاری از معاینات هر بیماری در ابتدا کشف می‌شود و پیشرفت نمی‌کند. همان‌طور که می‌دانید بسیاری از بیماری‌ها در صورت پیشرفت وخیم‌تر می‌شوند تا جایی که جان بیماران را به خطر می‌اندازند و در مواردی باعث مرگ خواهند شدند. به دلیل این که برخی از بیماری‌ها واگیردار هستند شناخت این بیماری‌ها در افراد کمک می‌کند تا با شناخت افراد مبتلا به بیماری افراد دیگر به آن بیماری دچار نشوند. همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم جواب بیشتر آزمایش‌ها و معاینات در طب کار دو تا سه روز خواهد آمد. این در حالی است که برخی از آزمایشات گسترده‌تر و پیشرفته‌تر ممکن است نیاز به زمان بیشتری برای جوابگویی داشته باشند.

آزمایش طب کار چیست؟

در نظر داشته باشید که طب کار یکی از زیرمجموعه‌های رشته پزشکی است. این معاینات به سلامت پرسنل و توانایی جسمانی در آن‌ها بسیار کمک می‌کند. افراد در محیط کار با بسیاری از آسیب‌های شغلی روبه‌رو هستند. برای مثال اگر پرسنل در محیطی کار می‌کنند که دارای سر و صداهای بیش از اندازه باشد ممکن است شنوایی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. برای همین منظور هم قبل از استخدام و هم در حین کار لازم است که افراد تحت آزمایش‌های شنوایی سنجی یا همان ادیومتری قرار بگیرند.

در این صورت اگر آستانه شنوایی در افراد پایین‌تر آمده باشد ممکن است پزشک بخواهد که فرد اقدامات درمانی لازم را تحت نظر دکتر متخصص گوش و حلق و بینی انجام دهد. همچنین راهکار مفید دیگری که لازم است در خصوص کم کردن آسیب‌ها در محیط کاری برای شنوایی افراد صورت بگیرد این است که محل کار افراد عوض شود. بدین معنا که افرادی که بیشتر در معرض آسیب‌های شنوایی هستند بهتر است در محیط‌هایی کار کنند که سر و صداها تا حد امکان کمتر باشد.

در حقیقت طب کار به افراد کمک می‌کند تا عوامل مخرب در محیط کار به خوبی شناخته شوند تا از صدمات و بسیاری از بیماری‌ها که در محیط کار بر افراد وارد می‌آید تا حد امکان پیشگیری شود. این امر نه تنها به نفع افراد شاغل در یک محیط کار است؛ بلکه سبب می‌شود تا با افزایش سلامتی افراد بازدهی و راندمان کاری در هر شرکت و سازمانی افزایش یابد و این به نفع کارفرما و جامعه است. همچنین طب کار نه تنها به سلامت جسمانی در افراد بسیار توجه دارد به سلامت روحی و روانی افراد نیز نظری ویژه دارد.

باید بدانید که بسیاری از شغل‌ها هستند که نیاز به افرادی با روان سالم دارند. برای مثال اگر فردی در جایگاهی باشد که افراد زیادی در طول روز به او مراجعه می‌کنند لازم است که با اخلاق و رفتاری سالم و موجه پاسخگوی افراد باشد. در غیر این صورت در مدت‌زمان کوتاهی با مشکلات متعدد رو به رو می‌شود. معاینات ادواری که هر شش ماه یک بار یا یک سال یک دفعه از کارکنان یک سازمان به عمل می‌آید کمکی بزرگ در جهت جلوگیری از بسیاری از بیماری‌ها و گسترش آن‌ها است. همه هزینه‌های این آزمایشات را کارفرما خواهد پرداخت.

آزمایشات طب کار حاوی چه مواردی است؟

آزمایشات طب کار شامل موارد زیادی می‌شود. این تست‌ها شامل شنوایی سنجی، بینایی سنجی، آزمایش خون، آزمایش ادرار، معاینات کلی از اندام‌ها و ارزیابی سلامت روان افراد شاغل است. همه این موارد اهمیت بالایی دارند و به نوع شغل فرد نیز بستگی دارند. همان‌طور که پیش از این ذکر کردیم برای مثال شنوایی سنجی بیشتر از افرادی انجام می‌شود که در محیط‌های پر از سر و صدا مانند کارخانه‌ها کار می‌کنند. اما برای افرادی که بیشتر با مواد شیمیایی کار می‌کنند لازم است که تست‌های ریه حتما به صورت مرتب و سالیانه صورت بگیرد. جواب هر یک از این معاینات ممکن است که همان موقع از طرف مسئول تست گیرنده به خود فرد گفته شود. اما برخی دیگر از تست‌ها نیز هستند که نیاز به جواب چند روزه دارند. برای مثال آزمایش خون و ادرار در افراد نیاز به گذشت چند روز از تست دارد تا به صورت دقیق در برگه جواب به فرد داده شود.

در زیر به آزمایشات مهمی که در طب کار از افراد گرفته می‌شود اشاره می‌کنیم:

  1. تست ادرار: منظور از آزمایش ادرار در افراد بیشتر سنجیدن اعتیاد آن‌ها به مواد مختلف است. اگر فردی به یکی از مواد مخدر اعتیاد داشته باشد با انجام بسیاری از تست‌ها که یکی از آن‌ها آزمایش ادرار است می‌توان پی به اعتیاد او برد. در این صورت احتمال این که این فرد در استخدام مردود شود بسیار بالا است. زیرا اغلب کارفرماها افرادی را استخدام می‌کنند که اعتیاد نداشته باشند. فرد معتاد در محیط کار می‌تواند سبب بروز بسیاری از بدرفتاری‌ها شود. همچنین در نظر داشته باشید که تست اعتیاد برای سنجیدن بسیاری از موارد کلی دیگر در بدن نیز انجام می‌شود. برای مثال این تست برای اندازه‌گیری بسیاری از پارامترهای کبدی، کلیوی و دیابت کاربری دارد.

برای مثال با آزمایش ادرار می‌توان متوجه شد که آیا این فرد مبتلا به دیابت یا قند خون بالا است یا خیر. در صورتی که فرد موردنظر دارای قند خون بالا باشد لازم است که با گرفتن رژیم غذایی مناسب و ورزش و فعالیت‌های روزانه میزان قند خون خود را کاهش دهد. همچنین اگر لازم باشد باید تحت نظر پزشک متخصص غدد قرار بگیرد تا درمان‌های دارویی با قرص را آغاز کند.

  1. آزمایش خون: باید بدانید که آزمایش خون نیز می‌تواند شامل موارد متعددی شود. برای مثال سنجش میزان چربی خون، قند خون، گلبول‌های سفید، آنزیم‌های کبدی، تعداد پلاکت، گلبول قرمز، هموگلوبین و دیگر اجزای خون لازم است که در آزمایش خون مورد ارزیابی و بررسی قرار بگیرد.
  2. بینایی سنجی: دید رنگ، میدان دید، تیزبینی و دید عمق از مواردی هستند که در معاینات سلامت چشم موردبررسی قرار می‌گیرند. در این بخش همه بیماری‌هایی که مرتبط با چشم هستند سنجیده می‌شوند. برای مثال اگر فرد دچار نزدیک‌بینی باشد و نتواند به درستی ببیند لازم است که برای او عینک لازم در نظر گرفته شود.
  3. شنوایی سنجی یا ادیومتری: برای مطمئن شدن از میزان شنوایی در افراد لازم است که تست شنوایی از آن‌ها با دستگاه‌های مخصوصی صورت بگیرد.
  4. تست ریه: آزمایش ریه با عمل دم و بازدم به وسیله فرد متقاضی صورت می‌گیرد. بر مبنای استانداردهای لازم این تست انجام می‌گیرد. بیماری‌های حاد تنفسی مانند آسم، برونشیت و آمفیز به وسیله تست ریه مشخص می‌شوند.
  5. سلامت روانی: برای هر فردی که در هر شغلی استخدام می‌شود لازم است که از سلامت کامل روان برخوردار باشد. به همین منظور طب کار انجام آزمایشات روانی را نیز برای افراد شاغل در نظر گرفته است.
  6. معاینه از اندام‌ها: در این قسمت پزشک امکان دارد که سابقه ژنتیکی در افراد را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. همچنین او در مورد شرایط جسمانی از افراد سوالات لازم را می‌پرسد. در این بخش همه معاینات لازم برای اندام‌ها انجام می‌شود. در نظر داشته باشید که این قسمت برای افرادی که متقاضی استخدام در مشاغلی مانند خلبانی و یا نیروی انتظامی هستند لازم است.
  7. نوار قلب: نوار قلب برای افرادی که بیشتر از 35 سال سن دارند انجام می‌شود. در این تست با ارزیابی فعالیت قلب می‌توان پی به وجود یا عدم گرفتگی‌های عروق و دیگر اختلالات قلبی برد. همچنین با این تست می‌توان متوجه سکته قلبی شد.

موارد بالا از جمله تست‌هایی بودند که در معاینات طب کار مورد توجه قرار می‌گیرند. جواب همه این تست‌ها نهایتا تا چند روز بعد از انجام آزمایش اعلام خواهد شد.

سخن آخر

در این مقاله در مورد معاینات طب کار و این که جواب آزمایشات طب کار معمولا چند روز بعد از انجام تست داده می‌شود با شما صحبت کردیم. باید بدانید که پاسخ هر تست معمولا دو تا سه روز بعد از انجام آزمایش به صورت متوسط اعلام می‌شود.

اشتراک گذاری: