یکی از بهترین کارهایی که میتوانید برای سلامت قلب خود انجام دهید، فعالیت بدنی است. در حقیقت، قلب شما یک عضله است و اگر زندگی فعالی داشته باشید، قویتر و سالمتر خواهد شد. برای شروع ورزش هیچ وقت دیر نیست و لازم نیست که یک ورزشکار حرفهای باشید. حتی پیادهروی سریع به مدت 30 دقیقه در روز میتواند تفاوت زیادی ایجاد کند.
طبق گفته پزشکان، برای برخی بیماریهای قلبی، ورزش میتواند به اندازه برخی داروها قدرتمند باشد! چرا که ورزش منظم باعث میشود کالری بسوزانید، فشار خون خود را پایین بیاورید، کلسترول بد را کاهش و کلسترول خوب را افزایش دهید. خوب است بدانید احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی در افرادی که ورزش نمیکنند تقریبا دو برابر بیشتر از افرادی است که فعال هستند. بنابراین درک اینکه چگونه فعالیت بدنی برای قلب شما مفید است، میتواند انگیزه قوی برای تحرک بیشتر باشد. با سیناکر برای آشنایی با تاثیر ورزش بر قلب و عروق همراه شوید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند
- تاثیر ورزش روی قلب چگونه است؟
- دیگر اثرات ورزش بر قلب:
- بررسی تاثیر ورزش استقامتی بر قلب و عروق
- اثر ورزش بر قلب و کاهش مرگ و میر
- رابطه ورزش و قلب سالم چیست؟
- چگونه ورزش کردن را برای تقویت قلب شروع کنیم؟
- بهترین ورزش برای بیماران قلبی چیست؟
- مدت زمان ورزش برای قلب سالم چقدر است؟
- آشنایی با احتیاطهای ورزشی برای بیماران قلبی
- نتیجهگیری رابطه ورزش و قلب سالم
تاثیر ورزش روی قلب چگونه است؟
سبک زندگی بیتحرک یکی از 5 عامل خطر اصلی برای بیماریهای قلبی عروقی است. این عوامل شامل فشار خون بالا، مقادیر غیر طبیعی چربی خون، سیگار کشیدن و چاقی میشوند. در واقع شواهد بسیاری از مطالعات علمی نشان میدهد که کاهش این عوامل خطر احتمال حمله قلبی یا تجربه یک رویداد قلبی دیگر مانند سکته مغزی را پایین میآورد. همچنین احتمال نیاز به روش عروق کرونر (جراحی بای پس یا آنژیوپلاستی عروق کرونر) را کاهش میدهد. بنابراین ورزش منظم بر بسیاری از عوامل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی تاثیر مطلوبی دارد. در زیر لیست فواید ورزش بر روی قلب را مشاهده میکنید:
1- ورزش باعث کاهش وزن میشود و میتواند به کاهش فشار خون کمک کند. این موضوع زمانی اثر بیشتر خواهد داشت که با یک رژیم غذایی هوشمند ترکیب شود. در حقیقت فعالیت بدنی یک جزء ضروری برای کاهش وزن و حتی برای حفظ آن مهمتر است. این کار به نوبه خود به بهینهسازی سلامت قلب کمک میکند؛ زیرا اضافه وزن به قلب فشار وارد کرده و یک عامل خطر برای بیماری قلبی و سکته شناخته میشود.
2- ورزش میتواند سطح کلسترول بد در خون و همچنین سطح کل کلسترول را کاهش دهد. همچنین باعث افزایش کلسترول خوب خواهد شد.
3- در بیماران دیابتی، فعالیت منظم به طور مطلوب بر توانایی بدن در استفاده از انسولین برای کنترل سطح گلوکز در خون تاثیر میگذارد.
4- اگرچه تاثیر یک برنامه ورزشی روی هر یک از عوامل خطر منفرد ممکن است به طور کلی کوچک باشد؛ اما اثر ورزش بر قلب به صورت مداوم با شدت متوسط بر خطر کلی قلبی عروقی قابل توجه است. مخصوصا زمانی که با سایر اصلاحات سبک زندگی مانند تغذیه مناسب، ترک سیگار و استفاده از داروها ترکیب شود.
5- از دیگر فواید ورزش منظم بر عوامل خطر قلبی عروقی میتوانیم به مزایای فیزیولوژیکی آن اشاره کنیم که شامل بهبود در عملکرد و قدرت عضلانی و توانایی بدن برای دریافت و استفاده از اکسیژن میشود. (حداکثر مصرف اکسیژن یا ظرفیت هوازی)
6- با بهبود توانایی فرد در جذب و استفاده از اکسیژن، فعالیتهای روزانه منظم را میتوان با خستگی کمتری انجام داد. این امر به ویژه برای بیماران قلبی عروقی که ظرفیت ورزش آنها معمولا کمتر از افراد سالم است، اهمیت دارد.
7- همچنین شواهدی وجود دارد که نشان میدهد تمرین ورزشی ظرفیت رگهای خونی را برای گشاد شدن در پاسخ به ورزش یا هورمونها بهبود میبخشد. در نتیجه با عملکرد بهتر دیواره عروقی و توانایی بهبود یافته برای تامین اکسیژن به عضلات در طول تمرین همراه است.
8- مطالعاتی که قدرت و انعطافپذیری عضلانی را قبل و بعد از برنامههای ورزشی اندازهگیری میکنند، نشان میدهند که بهبودهایی در سلامت استخوان و توانایی انجام فعالیتهای روزانه و همچنین احتمال کمتری برای ایجاد کمردرد و ناتوانی، بهویژه در گروههای سنی بالاتر وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مربوط به فعالیت بدنی برای بزرگسالان + معرفی بهترین برنامه ورزشی را مطالعه نمایید.
دیگر اثرات ورزش بر قلب:
ورزش تاثیر زیادی بر کاهش ضربان قلب و کاهش فشار خون دارد و همچون داروهای مسدودکننده بتا برای بدن است. بنابراین از آنجایی که بالا بودن فشار خون یک عامل خطر اصلی برای ابتلا به بیماری قلبی است؛ ورزش بسیار مفید واقع خواهد شد.
ورزش می تواند به شما در ترک سیگار کمک کند؛ زیرا معمولا افرادی که سیگار میکشند با افزایش تناسب اندام آن را ترک میکنند. همچنین افرادی که در وهله اول تناسب اندام دارند کمتر احتمال دارد که سیگار بکشند. این ماده مخدر یکی از عوامل خطر اصلی ابتلا به بیماری قلبی است؛ چرا که آسیبهای زیادی به ساختار و عملکرد عروق خونی بدن خواهد رساند.
ورزش میتواند پیشرفت دیابت را متوقف یا کند کند. تحقیقات نشان میدهند زمانی که ورزش با تمرینات قدرتی و تمرینات هوازی منظم مانند دوچرخهسواری، پیادهروی سریع یا شنا ترکیب شود، میتواند خطر ابتلا به دیابت را تا بیش از 50 درصد کاهش دهد. همچنین به ماهیچهها اجازه میدهد تا گلیکوژن (سوختی برای انرژی) را بهتر پردازش کنند. هنگامی که در این روند اختلال ایجاد شود، منجر به قند خون بیش از حد و در نتیجه دیابت خواهد شد. برای اندازه گیری قند خون خود هم میتوانید از دستگاه تست قند خون دیابان استفاده کنید و آن را از فروشگاه سیناکر سفارش دهید. در این وب سایت امکان خرید نوار تست قند خون و سوزن لانست هم وجود دارد.
ورزش استرس را کاهش میدهد. هورمونهای استرس میتوانند بار اضافی بر قلب وارد کنند. حال ورزش چه هوازی باشد و چه مقاومتی یا تمرکز محور بر انعطاف، باعث کاهش استرس و افزایش احساس خونسردی و آرامش میشود. (ورزش هوازی مانند دویدن، تمرینات مقاومتی مثل وزنه برداری و تمرکز بر انعطاف هم شامل تای چی و یوگا میشود.)
ورزش منظم باعث کاهش التهاب میشود.
بررسی تاثیر ورزش استقامتی بر قلب و عروق
ورزش هوازی منظم با شدت متوسط با بهبود سلامت و افزایش طول عمر همراه است. با این حال حجم فشار بر ورزشکاران استقامتی معمولا 15 تا 20 برابر بیشتر از ورزشهای معمولی بوده و این موضوع میتواند برای برخی از افراد مضر باشد. به عبارتی دیگر در برخی از ورزشکاران استقامتی در دراز مدت، شیوع بیماری عروق کرونر، فیبروز میوکارد و آریتمی افزایش یافته است. این یافتهها پرسشی را مطرح میکند که آیا ورزش استقامتی میتواند برای برخی افراد مضر باشد یا خیر؟ با این حال، علیرغم گمانهزنیها مبنی بر اینکه این ناهنجاریها باعث افزایش خطر عوارض جانبی آینده میشوند، ورزشکاران نخبه استقامتی در مقایسه با جمعیت عمومی، امید به زندگی بیشتری دارند.
همچنین باید بدانید ورزش منظم به صورت متوسط و هوازی، عوارض و مرگ و میر قلبی عروقی را بسیار کاهش میدهد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت اگر در این ورزشها افراط نشود و فقط به اندازه متوسط و طبق نظر پزشک انجام شود؛ تاثیرات مخربی بر قلب نخواهد داشت. در مقابل، اگر بیماران قلبی ورزشهای شدید استقامتی را انجام دهند؛ ضربان قلب و تنفس بسیار بالا میرود و اختلالات ریتم و دردهای قلبی را به همراه خواهد آورد.
اثر ورزش بر قلب و کاهش مرگ و میر
طبق یک آزمایش، محققان 6213 مرد را در یک دوره 6 ساله مورد مطالعه قرار دادند و خطرات مرگ (پس از تنظیم سن) را بر اساس میزان آمادگی جسمانی مقایسه کردند. سپس تناسب اندام این افراد اندازهگیری شد. نتیجهگیریها حاکی از آن بود که بزرگسالان سالمی که کمترین تناسب اندام را داشتند، خطر مرگ و میر آنها 4.5 برابر بیشتر از افراد دارای تناسب اندام بود.
با کمال تعجب، سطح تناسب اندام یک فرد نسبت به عوامل خطر مانند سیگار کشیدن، فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت، پیش بینی کننده مرگ بیشتری بود. این مطالعه، همراه با مطالعات دیگر بر این واقعیت تاکید میکند که سطح تناسب اندام و فعالیت روزانه تاثیر زیادی بر بروز بیماری قلبی و مرگ و میر کلی دارد. از این رو میتوانید از بسته آنالیز بدن سیناکر استفاده کنید و بدن خود را با 12 شاخص تناسب اندام بررسی نمایید. البته در فروشگاه سیناکر امکان خرید ترازوی دیجیتال هوشمند به صورت آنلاین هم وجود دارد و شما قادر خواهید بود وزن خود را به درستی اندازه گیری کنید و نتایج آن را با پزشکان به اشتراک بگذارید.
پیشنهاد مطالعه: آموزش اندازهگیری وزن و آنالیز بدن و ثبت در نرمافزار سیناکر
رابطه ورزش و قلب سالم چیست؟
در طول 4 دهه گذشته، گزارشهای علمی متعددی به بررسی روابط بین فعالیت بدنی، آمادگی جسمانی و سلامت قلبی عروقی پرداختهاند. در این تحقیقات شواهد علمی زیادی مشاهده شد که فعالیت بدنی منظم با معیارهای مختلف سلامت قلب و عروق مرتبط است. حال دیدگاه غالب در این گزارشها این است که افراد فعال و پرتحرک نسبت به افراد کمتحرک و فاقد فعالیت بدنی، کمتر به بیماری عروق کرونر قلب مبتلا میشود. حتی اگر این بیماری در افراد فعال یا افرادی که تناسب اندام نیز دارند ایجاد شود، در سنین بالاتر رخ میدهد و شدت کمتری خواهد داشت.
خوب است بدانید حدود 250000 مرگ در سال در ایالات متحده ناشی از عدم فعالیت بدنی منظم است. علاوه بر این، مطالعات بزرگ دیگری اثرات محافظتی ورزش را برای تعدادی از بیماریهای مزمن غیر قلبی عروقی، مانند دیابت غیروابسته به انسولین، فشار خون بالا، پوکی استخوان و سرطان روده بزرگ ثبت کردند. در حقیقت محققان شاهد نرخ بالاتر حوادث قلبی عروقی و نرخ مرگ و میر بالاتر در افرادی هستند که سطح آمادگی جسمانی پایینی دارند. توجه داشته باشید که حتی افزایش فعالیت بدنی در میانسالی، از طریق تغییر در شغل یا فعالیت های تفریحی، با کاهش مرگ و میر مرتبط خواهد شد. با وجود این شواهد، اغلب بزرگسالان در سرتاسر دنیا به طور موثری بیتحرک هستند و این موضوع باعث ایجاد بیماریهای بیشتری از جمله بیماریهای قلبی خواهد شد.
از دیگر تاثیرات ورزش بر سلامت قلب میتوانیم به این نکته اشاره کنیم که بیماران قلبی تازه تشخیص داده شده که در یک برنامه ورزشی شرکت میکنند؛ از مزایای زیادی برخوردار میشوند. به عنوان مثال:
- بازگشت زودتر به کار و شغل
- بهبود سایر معیارهای کیفیت زندگی مانند اعتماد به نفس بیشتر
- کاهش اضطراب و استرس
- کاهش مرگ و میر (محققان دریافتند میزان مرگ و میر در بیماران با حمله قلبی که در یک برنامه ورزشی شرکت کردهاند، بین 20 تا 25 درصد کاهش خواهد یافت.)
توجه داشته باشید که این شواهد قوی در حمایت از فعالیت بدنی برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی است. با این حال اگرچه فواید ورزش بر سلامت قلب غیرقابل شک است؛ برنامههای ورزشی به تنهایی نمیتوانند بهبودی قابل قبولی بر توانایی پمپاژ یا قطر رگهای کرونری که اکسیژن عضله قلب را تامین میکنند بگذارند. در نتیجه بهترین درمان برای افراد مبتلا به بیماری قلبی، داشتن ورزش منظم، برنامه غذایی سالم برای تقویت قلب و داروهای تجویزی پزشک است.
چگونه ورزش کردن را برای تقویت قلب شروع کنیم؟
در ابتدا باید بگوییم اگر در حال حاضر بیماری قلبی دارید، بیش از 45 سال سن دارید و به 2 یا بیشتر از عوامل خطر مبتلا هستید؛ باید قبل از شروع هر نوع ورزش با پزشک خود مشورت کنید. برای این کار میتوانید از اشتراک پزشک سیناکر کمک بگیرید و همچنین از سرویس پایش آنلاین استفاده کنید. عوامل خطر نیز شامل موارد زیر هستند:
- دارای عضوی از خانواده مبتلا به بیماری قلبی قبل از سن 55 سالگی
- سیگار کشیدن
- فشار خون بالا
- سطوح غیرطبیعی کلسترول
- دیابت
- سبک زندگی بیتحرک، اضافه وزن یا چاقی
در شروع باید سعی کنید فعالیتهای بیشتری را در روز انجام دهید و از پلهها به جای آسانسور استفاده کنید. همچنین به جای رانندگی در فاصله کوتاه، پیادهروی را جایگرین نمایید. برای رفتن به خرید، فروشگاه و غیره هم تا حد امکان تاکسی سوار نشوید. سعی کنید چندین دوره فعالیت کوتاه مانند 10 دقیقه را در برنامه خود قرار دهید. مهمترین چیز این است که شروع به ورزش را آغاز کنید؛ زیرا شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد فعالیت بدنی و آمادگی جسمانی تاثیر قدرتمندی بر بسیاری از بیماریهای مزمن میگذارد. همچنین باعث کاهش خطر بیماری قلبی و عروقی میشود. در زیر با دیگر نکات لازم آَشنا میشوید:
- در ابتدا به اینکه چه فعالیتی میخواهید انجام دهید و چه میزان تناسب اندام دارید، فکر کنید.
- چه چیزی برایتان سرگرمکننده به نظر میرسد؟ آیا ترجیح میدهید به تنهایی، با مربی یا در کلاس تمرین کنید؟ آیا میخواهید در خانه یا در سالن بدنسازی ورزش کنید؟
- اگر میخواهید فعالیتی را انجام دهید که دشوارتر است؛ مشکلی نیست. میتوانید هدفی تعیین کنید و برای رسیدن به آن تلاش خود را به کار بگیرید.
- به عنوان مثال، اگر میخواهید بدوید، ممکن است با راه رفتن شروع کنید و سپس در پیادهرویهای خود آهسته دویدنهای ناگهانی را اضافه کنید. به تدریج برای مسافت بیشتری نسبت به پیادهروی بدوید.
- ماشین خود را در انتهای یک پارکینگ پارک کنید، بنابراین باید مسیر بیشتری را تا ورودی ساختمان پیادهروی کنید.
- پلهها را به جای آسانسور انتخاب کنید.
- اگر به سرکار میروید؛ بخشی از استراحت هنگام ناهار را به پیادهروی اختصاص دهید.
- در روزهایی که آب و هوا نامساعد است؛ گردش را در داخل یک مرکز خرید را امتحان کنید.
- قبل از انجام هر کاری کمی زودتر از خواب بیدار شوید و ورزش کنید.
- از دستگاههای جیبی برای شمارش قدمهای خود استفاده کنید. سعی کنید هر هفته 500 گام روزانه خود را با هدف رسیدن به 10000 قدم در روز افزایش دهید؛ این سطح میتواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. همچنین میتوانید از تلفن همراه یا ساعت هوشمند خود برای شمارش گام کمک بگیرید.
- فراموش نکنید که با پزشک خود هم مشورت کنید. آنها بررسی میکنند که آیا برای هر فعالیتی که در ذهن دارید آماده هستید و در مورد هر محدودیتی که در انجام آن فعالیت وجود دارد به شما اطلاع میدهند. برای این کار میتوانید از سیناکر کارت اشتراک پزشک بگیرید. این کارتها در دورههای سه ماهه، شش ماهه و یک ساله موجود هستند.
بهترین ورزش برای بیماران قلبی چیست؟
ترکیبی از تمرینات هوازی و تمرینات قدرتی بهترین ورزش برای سلامت قلب در نظر گرفته میشوند. ورزشهای هوازی بسته به سطح تناسب اندام شما میتواند شامل پیاده روی، دویدن، شنا و سایر تمرینات شدید پمپاژ قلب شود. از مثالهای تمرینات قدرتی هم میتوانیم به وزنه برداری اشاره کنیم. در حقیقت ورزش توانایی ماهیچهها را برای جذب اکسیژن از خونی که در حال گردش است، بهبود میبخشد. این کار باعث میشود یک اندام عضلانی نیاز کمتری به قلب برای پمپاژ خون داشته باشد و فشار را از روی آن برمیدارد. در ادامه با انواع ورزش که باید در برنامه شما برای تقویت قلب باشد، آشنا میشوید:
ورزش هوازی (کاردیو): از این ورزش به عنوان مثال میتوانیم به آرام دویدن، دویدن و دوچرخه سواری اشاره کنیم. شما در این ورزشها باید به اندازهٔ کافی سریع حرکت کنید تا ضربان قلب خود را بالا ببرید و تندتر نفس بکشید. (در عین حال باید بتوانید با کسی صحبت کنید.) در غیر این صورت، شما بیش از حد به خود فشار خواهید آورد. به خاطر داشته باشید اگر مشکلات مفصلی دارید، یک فعالیت کم تاثیر مانند شنا یا پیادهروی را باید انتخاب نمایید.
حرکات کششی: اگر این کار را چند بار در هفته انجام دهید، انعطافپذیرتر خواهید شد. شما باید بعد از گرم کردن یا تمام شدن تمرینات، حرکات کششی انجام دهید. البته توجه داشته باشید که این ورزش باید به آرامی صورت بگیرد و نباید دردناک باشد.
تمرینات قدرتی: برای این کار میتوانید از وزنهها، طنابهای مقاومتی یا وزن بدن خود (مثل یوگا) استفاده کنید. هفته ای 3-2 بار این تمرینات را انجام دهید. البته باید به عضلات خود اجازه دهید که یک روز بین جلسات ریکاوری کنند.
مدت زمان ورزش برای قلب سالم چقدر است؟
براساس گفته متخصصان حداقل 30 دقیقه فعالیت متوسط در بیشتر یا تمامی روزهای هفته بسیار مناسب است. به عبارتی دیگر باید حداقل 150 دقیقه در هفته به دنبال فعالیتی با شدت متوسط باشید. (مانند پیادهروی سریع) اگر تازه شروع به فعالیت کردهاید، میتوانید به آرامی به این میزان برسید. سپس به مرور تمرینات خود را طولانیتر یا سختتر کنید. این کار را به تدریج انجام دهید، تا بدن شما بتواند خود را سازگار و تنظیم کند. برای این کار، وقتی ورزش میکنید؛ در شروع و پایان تمرین برای چند دقیقه، سرعت خود را پایین نگه دارید. (تا بدن شما هر بار گرم و سرد شود.)
در ادامه باید بدانید فعالیت متوسط به هر فعالیتی میگویند که از نظر شدت شبیه به پیادهروی سریع با سرعت حدود 3 تا 4 مایل در ساعت باشد. این فعالیتها میتواند در غالب فعالیتهای شغلی یا تفریحی انجام شود که ماهیت پویا و با شدت مشابه دارد. به عنوان مثال میتوانیم به دوچرخه سواری، کار در حیاط، و شنا اشاره کنیم. این مقدار ورزش معادل تقریبا 5 تا 7 جلسه 30 دقیقهای در هفته و مصرف 600 تا 1200 کالری (در هفته) است.
با این حال توجه داشته باشید که فعالیتهای مکرر متناوب یا کوتاهتر از 30 دقیقه مانند 10 دقیقه، اگر در شدت متوسط با مدت زمان کافی انجام شود، فواید مشابهی برای قلب و عروق و سایر سلامتی خواهد داشت. (شامل فعالیتهای شغلی، تفریحی یا کارهای روزمره زندگی میشود.) همچنین طبق مطالعات انجام شده، معمولا برنامههایی که متشکل از 30 تا 60 دقیقه ورزش مداوم به مدت 3 روز در هفته و با شدتی معادل 60 تا 75 درصد ضربان قلب ذخیره فرد هستند؛ فواید زیادی برای قلب دارند. البته برای بزرگسالان سالم ضروری نیست که ضربان قلب را به دقت اندازه گیری کنند؛ زیرا بدون توجه به شدت ورزش خاص، مزایای سلامتی قابل توجهی میتواند از طریق سطوح متوسط فعالیت روزانه رخ دهد. در واقع، محققان تخمین میزنند اگر اکثر افراد به این توصیهها برای ورزش منظم عمل کنند، کاهش 30 تا 40 درصدی در حوادث قلبی عروقی امکان پذیر است. (به شرطی که هر بزرگسال در بیشتر روزهای هفته یا تمام آن، 30 دقیقه یا بیشتر فعالیت با شدت متوسط داشته باشد.)
آشنایی با احتیاطهای ورزشی برای بیماران قلبی
در این خصوص باید بدانید هنگام ورزش، خطر ابتلا به عوارض قلبی مانند حمله قلبی یا اختلال جدی ریتم قلب، افزایش مییابد. با این حال، این خطر بسیار کوچک است. در حقیقت برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی، یک رویداد میتواند به طور متوسط یک بار در 62000 ساعت رخ دهد. البته خطر این عوارض در میان ورزشکاران منظم به طور قابل توجهی کمتر به نظر میرسد. شواهد نشان میدهد که بروز عوارض در افراد بیتحرک تقریبا 50 برابر بیشتر از افرادی است که حدود 5 بار در هفته ورزش میکنند. به بیان ساده، افرادی که به طور منظم ورزش می کنند، احتمال کمتری دارد که در حین ورزش مشکلی را تجربه کنند. علاوه بر این، برخلاف تصور رایج، اکثر حملات قلبی (تقریباً 90٪) در حالت استراحت رخ میدهد و نه در حین فعالیت بدنی!
بنابراین ورزش به طور کلی بسیار ایمن در نظر گرفته میشود؛ با این وجود، ایده خوبی است که از علائم هشداردهندهای که ممکن است نشان دهنده یک مشکل باشند آگاه باشید. اگر یکی از این علائم رخ داد، فورا ورزش را قطع کرده و به دنبال مراقبتهای پزشکی بروید:
- ناراحتی قفسه سینه (درد یا فشار در قفسه سینه، فک یا گردن، درد احتمالا به سمت شانه، بازو یا پشت خواهد بود.)
- تنگی نفس
- احساس گیجی، سرگیجه یا سبکی سر
- اختلالات ریتم قلب (احساس پرش ضربان قلب، تپش قلب یا احساس کوبیدن)
- داشتن عرق سرد
- ضربان قلب بسیار سریع یا نامنظم
- درد یا فشار در قسمت فوقانی بدن
توجه داشته باشید این طبیعی است که عضلات شما به مدت یک یا دو روز پس از تمرین، هنگامیکه تازه شروع به ورزش میکنید، دردناک باشند. وقتی بدن شما به آن عادت کند، این حالت از بین میرود.
نتیجهگیری رابطه ورزش و قلب سالم
در نهایت توجه داشته باشید که انجام تمرینات ورزشی منظم به تنهایی نمیتواند اثر قابل توجهی بر قلب داشته باشد و حتما باید با تغییر عادات سبک زندگی همراه شود. به عنوان مثال باید رژیم غذایی شما مناسب قلب باشد، وزن خود را در محدوده طبیعی نگه دارید و الکل و دخانیات مصرف نکنید. این ترکیب، یک برنامه محافظتی عالی در برابر بیماری عروق کرونر و بیماری قلبی است. همچنین توصیه میکنیم اگر علائم، سابقه بیماری قلبی یا عوامل خطر ابتلا به آن را دارید، قبل از شروع یا تغییر رژیم ورزشی با پزشک خود مشورت کنید. همچنین کسانی که ورزشکار هستند و علائم جدید بر تشخیص بیماری قلبی دارند یا نگران ادامه رقابت یا ورزشهای استقامتی میباشند؛ باید مورد معاینه متخصص قلب قرار گیرند. برای آشنایی و دریافت دورههای مراقبتی هوشمند هم میتوانید از اپلیکشن سیناکر کمک بگیرید. خانمهای باردار نیز میتوانند از اپلیکیشن مامانیا استفاده کنند.