بارداری و کرونا؛ واقعیت چیست؟

اطلاعات در مورد کرونا در میان مادران باردار

اطلاعات در مورد کرونا در میان مادران باردار

هنوز گزارشی علمی درباره حساسیت مادران باردار به کرونا منتشر نشده است. در دوران بارداری، مادران دچار تغییراتی در سیستم ایمنی می‌شوند که ممکن است آن‌ها را در معرض عفونت‌های تنفسی ویروسی، از جمله کرونا حساس‌تر کند. با این وجود، تحقیقات در حال انجام است تا اطلاعات بیشتری در مورد این همه‌گیری مشخص شود. در نظر داشته باشید که شرایط این همه‌گیری دائما تغییر می‌کند و باید همواره جدیدترین اطلاعات را دریافت کرد و در تصمیم‌گیری‌ها لحاظ کرد.

سوالات متداول در خصوص مادرارن بارداری در همه‌گیری کرونا

سوال: آیا مادران باردار مستعد ابتلا به عفونت هستند؟ یا خطر ابتلا به نوع شدید بیماری و عوارض آن در آن‌ها بیشتر است؟

پاسخ: هنوز اطلاعاتی در خصوص حساسیت مادران باردار در برابر کرونا منتشر نشده است. مادران باردار دچار تغییرات ایمنی و فیزیولوژیکی می‌شوند که ممکن است آن‌ها را در معرض عفونت‌های تنفسی ویروسی، از جمله کرونا حساس تر کند. همانند بقیه مردم، مادران باردار نیز ممکن است در معرض بیماری‌های شدید، عوارض بیماری و یا مرگ و میر قرار گیرند. این موارد قبلا در بیماری‌های دیگر ناشی از عفونت کرونا ویروس مانند سندرم شدید تنفسی حاد کرونا ویروسی یا همان سارس (SARS- CoV) و سندرم تنفسی کروناویروس خاورمیانه یا همان مرس (MERS- CoV) و نیز سایر عفونت‌های تنفسی ویروسی، مانند آنفولانزا گزارش شده‌اند. مادران باردار برای جلوگیری از ابتلا به عفونت باید اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: سه سوال مهم برای زنان باردار در همه‌گیری ویروس کرونا

سوال: آیا مادران باردار مبتلا به کرونا در معرض خطر عوارض بارداری هستند؟

پاسخ: هنوز درمورد ایجاد عوارض بارداری در مادران باردار مبتلا به کرونا اطلاعاتی منتشر نشده است. با این حال، سقط جنین و مرده زایی قبلا در دیگر عفونت‌های مرتبط با ویروس کرونا مانند سارس و مرس دیده شده است. تب‌های بالا در سه ماهه اول بارداری می‌تواند خطر بروز نقایص خاص هنگام تولد را افزایش دهد.

سوال: آیا مادران باردار مبتلا به کرونا می‌توانند ویروس را در دوران بارداری به جنین یا در هنگام زایمان به نوزاد خود منتقل کنند؟

پاسخ: تصور می‌شود این ویروس عمدتاً از طریق تماس نزدیک با شخص آلوده و از طریق قطرات تنفسی و سطوح گسترش می‌یابد. اینکه آیا مادر باردار مبتلا به کرونا می‌تواند ویروس را به فرزند خود در دوران باردرای، هنگام زایمان و پس از آن منتقل کند هنوز دقیق مشخص نیست. با این حال، در موارد تمام مطالعات محدودی که تاکنون انجام شده‌اند هیچ یک از نوزادان مادران متبلا به بیماری مبتلا نشدند. علاوه‌براین، ویروس در هیچ کدام از نمونه‌های مایع آمنیوتیک یا شیر مادر یافته نشده است.
اطلاعات محدودی در مورد انتقال سایر ویروس‌های خانواده کرونا مانند سارس و مرس در دسترس است، با این حال تاکنون هیچ موردی از انتقال مادر به جنین گزارش نشده است.

سوال: آیا نوزادان متولد شده از مادرانی که در دوران بارداری به کرونا مبتلا شده‌اند در معرض خطر عواقب نامطلوب قرار دارند؟

پاسخ: گزارش‌های محدودی در خصوص عوارض نامطلوبی مانند زایمان زودرس در نوزادان متولد شده از مادران مثبت به کرونا در دوران بارداری گزارش شده است. با این حال، هنوز مشخص نیست که این پیامدهای مربوط به عفونت مادر بوده است و لذا هنوز میزان خطر عواقب نامطلوب در نوزادان مشخص نیست. با توجه به داده‌های محدود مربوط به عفونت کرونا در دوران بارداری، توجه به برخی از عوارض ناشی از سایر عفونت‌های ویروسی تنفسی ممکن است به ما کمی دید دهد. به عنوان مثال، سایر عفونت‌های ویروسی تنفسی در دوران بارداری مانند آنفولانزا، با پیامدهای نامطلوب نوزادی، از جمله وزن کم هنگام تولد و زایمان زودرس همراه است. علاوه‌براین، ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوانزا با تب بالا در اوایل بارداری ممکن است خطر بروز نقایص خاص هنگام تولد را افزایش دهد. لازم به ذکر است که در بیماری‌های دیگر ناشی از ویروس‌های خانواده کرونا ویروس مانند سارس و مرس گزارش‌هایی مبتنی بر تولد نوزادان نارس و یا کوچک برای سن بارداری وجود دارد.

سوال: آیا این خطر وجود دارد که ابتلا به کرونا در یک زن باردار موجب ایجاد عوارض بلند مدت در نوزاد شود؟

پاسخ: هنوز اطلاعاتی در خصوص اثرات سوء بلند مدت کرونا در میان نوزادانی که مادرشان در دوران بارداری به این بیماری مبتلا شده است وجود ندارد. ولی این را می‌دانیم که بطور کلی تولد زودرس و وزن کم هنگام تولد با عوارض جانبی طولانی مدت همراه هستند.

سوال: آیا شیردهی به نوزاد توسط مادری که به کرونا مبتلا است برای نوزاد خطرناک است؟

پاسخ: در مورد این ویروس، انتقال انسان به انسان از طریق تماس نزدیک تایید شده است. بنابراین اینطور تصور می‌شود که شیردهی به نوزاد از همین راه می‌تواند منجر به انتقال بیماری شود. با این وجود، تاکنون هیچ شواهدی مبتنی بر وجود ویروس در شیر مادر مبتلا به بیماری یافت نشده است. همچنین در خصوص سارس و مرس نیز این ویروس ها در شیر مادر نه تنها یافت نشدند، بلکه آنتی بادی (پادتن) ضد سارس حداقل در یک نمونه مشاهده شد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله مربوط به انتقال کرونا از طریق شیر مادر را مطالعه کنید.

منبع

منبع این مطلب، سایت معتبر پزشکی CDC.gov می باشد.

مامانیا، درتمام مراحل مبارزه با بیماری کرونا، همراه شماست.

اشتراک گذاری: [addtoany]