10 توصیه‌ برای کم کردن ریسک حمله‌ قلبی یا سکته

کم کردن ریسک حمله قلبی یا سکته

حملات قلبی در نتیجه انسداد شریان‌ها و سرخرگ‌های کرونر اتفاق میفتند که در نهایت سبب اختلال در اکسیژن‌رسانی به قلب می‌شوند. این حملات می‌توانند آسیب‌های جدی به بدن بزنند و مشکلات سلامتی مختلفی همچون آریتمی، شوک و نارسایی قلبی را به وجود بیاورند. بنابراین مهم است که با راه‌های کاهش این خطرات آشنا باشید و بدانید که گاهی اوقات تغییرات کوچک در سبک زندگی احتمال وقوع حمله‌ قلبی یا سکته را کاهش می‌دهد. لذا شما می‌توانید کارهای زیادی را برای کاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی انجام دهید و سلامتی خود را بهبود ببخشید. در ادامه برای اطلاع از بهترین راهکارهای جلوگیری از سکته قلبی با سیناکر همراه شوید.

1. هر روز کمی ورزش کنید.

فعالیت فیزیکی با شدت متوسط خطر حمله‌ قلبی را کاهش می‌دهد؛ بنابراین سعی کنید حداقل پنج روز در هفته و روزانه سی دقیقه ورزش کنید. توجه داشته باشید ورزش‌هایی که انجام می‌دهید باید قلبتان را به فعالیت وا‌دارند. پیاده‌روی سریع و شنا انتخاب‌های خوبی برای تقویت قلب هستند. همچنین در دو روز باقیمانده از هفته می‌توانید تمرین‌های قدرتی مثل وزنه زدن را در دستور کار خود قرار دهید.

افزون بر این موارد، اگر برنامه‌ٔ فشرده‌ای دارید؛ بهتر است ورزش‌ روزانه‌ خود را به نوبت‌های کوچک‌تر تقسیم کنید. مثلا به جای 30 دقیقه متوالی، 15 دقیقه پیاده‌روی در صبح انجام دهید و 15 دقیقه‌ٔ دیگر را به قبل از ناهار اختصاص دهید.

2. اهداف منطقی و قابل دسترس برای کم کردن وزن در نظر بگیرید.

اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، حتما لازم نیست کاملا لاغر شوید تا از احتمال ریسک حمله قلبی یا سکته بکاهید. بلکه خوب است بدانید که کم کردن 5 تا 10 درصد از وزن بدن سبب بهبود سطح کلسترول، کاهش فشار خون و قند خون می‌شود. برای اطلاع از میزان چربی خود، محاسبه شاخص توده بدنی، درصد عضلات، سوخت و ساز و… هم می‌توانید از بسته آنالیز بدن سیناکر استفاده کنید. سپس نتایج را با متخصصان سیناکر به اشتراک بگذارید و از راهکارها و توصیه‌های درمانی بهره‌مند شوید.

ریسک حمله قلبی یا سکته

3. داروهای قلبتان را به درستی مصرف کنید.

ممکن است بدیهی به نظر برسد؛ اما شما نباید مصرف داروهایتان را فراموش نکنید. توجه داشته باشید که بسیاری از افراد داروهایشان را به همان منوالی که پزشک برایشان تجویز کرده است مصرف نمی‌کنند. بنابراین توصیه می‌کنیم عواملی را که سبب بازداری شما از مصرف داروهایتان می‌شود شناسایی کنید و سعی در رفع آن‌ها داشته باشید. این عوامل می‌توانند عوارض جانبی دارو، قیمت دارو یا فراموش کردن آن باشند. برای رفع این مشکلات می‌توانید از پزشکتان بخواهید به شما کمک کند.

پیشنهاد مطالعه: چرا مهم است داروها را به روش صحیح مصرف کنیم؟

4. سالم غذا بخورید و رژیم غذایی صحیحی داشته باشید.

اگر به یک رژیم غذایی سالم و دوستدار قلب پایبند باشید می‌توانید ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهید. بنابراین شما باید غذاهایی بخورید که چربی و کلسترول پایینی دارند. همچنین تقریبا همه میوه‌‎ها، سبزیجات، غلات کامل، لوبیا، آجیل، حبوبات و سایر غذاهای گیاهی را مصرف کنید. توجه داشته باشید که فیبر برای کاهش کلسترول بد شما مفید است و ویتامین‌ها را به روش طبیعی از غذاها دریافت خواهید کرد. برای تهیه یک رژیم غذایی سالم، مدیریت تغذیه، کنترل فشار و قند خون خود زیر نظر پزشکان، می‌توانید از بسته‌های مراقبتی سیناکر مانند بسته مدیریت هوشمند سبک زندگی کمک بگیرید.

توجه داشته باشید که شما هنوز هم می‌توانید ماهی (به خصوص ماهی آزاد یا ماهی تن که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 مفید هستند)، مرغ و گوشت بخورید؛ اما بهتر است مقدار آن‌ها را کم کنید. همچنین مصرف نمک و شکر را محدود نمایید. برای جلوگیری از سکته قلبی توصیه می‌کنیم بشقابتان را با انواع مختلفی از مواد غذایی زیر پر کنید:

  • انواع میوه‌ها و سبزیجات
  • انواع غلات کامل (سبوس‌دار)
  • ماهی و گوشت بدون چربی
  • آجیل و دانه‌های مغذی
  • کاهش مصرف غذاهای فراوری‌شده یا آماده که حاوی مقادیر زیادی نمک و مواد قندی هستند.
  • غذاهای دارای مواد نگهدارنده
  • برای کمک به کاهش سطح کلسترول، از رژیم غذایی کم کلسترول، چربی اشباع شده و قندهای تصفیه شده و فیبر بالا استفاده کنید.

5. مصرف نوشیدنی‌های الکلی را کاهش دهید.

اگر الکل مصرف نمی‌کنید همین رویه را ادامه دهید و مصرف الکل را شروع نکنید. اما اگر نوشیدنی‌های الکلی استفاده می‌کنید، باید مقدار مصرفتان را کاهش دهید. توصیه می‌شود خانم‌ها بیشتر از یک واحد و آقایان بیشتر از دو واحد الکل در روز مصرف نکنند؛ چرا که نوشیدن الکل تعداد ضربان قلب و فشار خونتان را افزایش می‌دهد. همچنین سبب افزایش سطح چربی در خون می‌شود و می‌تواند باعث شود وزنتان بالا رود.

بیشتر بدانید: مصرف الکل چه اثراتی بر بدن انسان دارد؟

6. به اندازه کمی شکلات بخورید.

برای جلوگیری از سکته قلبی و کاهش حملات آن بهتر است کمی شکلات تلخ مصرف کنید. البته باید مطمئن شوید شکلات شما حاوی حداقل 70 درصد کاکائو باشد؛ چرا که شکلات سرشار از مواد مغذی‌ بوده و می‌تواند از سلامت شما محافظت کند. توجه داشته باشید بهتر است قطعه‌های کوچک مصرف کنید تا دچار اضافه وزن نشوید. (اضافه وزن به خودی خود می‌تواند بار تحمیلی به قلب را افزایش دهد، پس در خوردن شکلات زیاده روی نکنید.)

اعداد مربوط به شاخص‌های سلامت

7. اعداد مربوط به شاخص‌های سلامت خود را بدانید.

برای اینکه بتوانید از بروز حملات قلبی پیشگیری کنید، باید به طور منظم تحت غربالگری و پایش قرار بگیرید. این کار به شما کمک می‌کند تا از میزان سطح کلسترول، فشار خون و قند خون (گلوکز) خود باخبر باشید. در نتیجه پایش منظم این اعداد به شما کمک خواهد کرد تا آگاهی بیشتری نسبت به تغییراتی که لازم است به منظور حفظ این اعداد در دامنه‌ی نرمال انجام دهید، داشته باشید. برای کنترل فشار خون نیز می‌توانید از فشارسنج دیجیتال جامپر مدل JPD-HA121 استفاده کنید یا فشار سنج دیجیتالی مور دنیاز خود را از وب سایت فروشگاه اینترنتی سیناکر سفارش دهید.

8. سیگار نکشید و از استعمال دخانیات بپرهیزید.

سیگار کشیدن و استعمال دخانیات باعث می‌شود ریسک حمله‌ قلبی و سکته به طرز چشمگیری بالا برود. پس اگر از آن‌ها استفاده می‌کنید، حتما توصیه می‌کنیم با پزشک خود درباره‌ی شیوه‌های ترک سیگار و مواد مخدر مشورت نمایید. همچنین با این کار شما کمک بزرگی به خانواده‌ و دوستانتان خواهید کرد؛ چرا که بودن در معرض دود سیگار نیز می‌تواند سبب بروز بیماری‌های قلبی شود.

9. به علائم خود توجه داشته باشید.

به این امید ننشینید که علائم خودبه‌خود محو می‌شوند. اگر هر چیز غیرطبیعی حس کردید به پزشکتان سر بزنید. به عنوان مثال باید بدانید که علائمی مثل تنگی نفس، تغییر در ریتم قلبتان یا خستگی بیش از حد اهمیت زیادی دارند. همچنین حواستان به درد در فک پایینی یا پشت، حالت تهوع یا استفراغ، تعریق و علائم شبه‌آنفلوانزا باشد.

10. استرس و عصبانیت را مدیریت کنید.

همه افراد استرس دارند و این طبیعی است که هرازگاهی عصبانی شویم. با این حال باید بدانید که وقتی استرس و عصبانیت شعله ور می‌شود، به خصوص اگر زیاد اتفاق بیفتد، یک مشکل مهم تلقی خواهد شد. اگر این احساسات مخرب درمان نشوند، می‌توانند ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش دهند. پس توصیه می‌کنیم علاوه‌بر رعایت موارد گفته شده در بالا، مدیریت استرس و خشم را در دستور کار خود قرار دهید و آن‌ها را به روش‌های سالم رفع کنید.

سخن پایانی

توجه داشته باشید که خوابیدن خیلی کم یا خیلی طولانی مدت با بیماری قلبی مرتبط است و می‌تواند بر سایر عوامل خطر مرتبط با قلب مانند رژیم غذایی، ورزش، وزن، فشار خون و التهاب تأثیر منفی بگذارد. پس اگر به بی‌خوابی مبتلا هستید یا در طول روز به اندازه کافی ابستراحت نمی‌کنید، با پزشک خود صحبت کنید. بهبود عادات خواب می‌تواند تفاوت زیادی در سلامتی بدن ایجاد کند. برای این کار می‌توانیم به تنظیم یک برنامه خواب و پایبندی به آن، انجام حرکات کششی یا مدیتیشن، ورزش منظم، پرهیز از وسایل الکترونیکی یک ساعت قبل از خواب و اجتناب از وعده‌های غذایی سنگین، کافئین و الکل چندین ساعت قبل از خواب اشاره کنیم.

افزون بر این موارد برای جلوگیری از سکته قلبی و حفظ سلامت قلب و عروق توصیه می‌کنیم مدیریت قند خون، کلسترول و فشار خون را هم در نظر داشته باشید. برای اندازه گیری سطح قند خون خود نیز می‌توانید دستگاه تست قندخون دیابان همراه با 25 عدد نوار تست قندخون از فروشگاه سیناکر سفارش دهید.

اشتراک گذاری: [addtoany]