چرا بنظرمان همه کرونا گرفتند؟

چرا به نظر ما همه کرونا گرفتند؟

این روزها زندگی تعدادی زیادی از ما با کرونا دستخوش تغییراتی شده است. انواعی از ویروس خانواده کر‌ونا تاکنون عامل سرماخوردگی‌های خفیف یا بعضا کمی شدیدتری بوده‌اند که می‌گرفتیم. ویروس کرونای ۲۰۱۹ با چند جهش رفتار تهاجمی تری به خود گرفته است (البته همچنان از اپیدمی آنفولانزا بیشتر نگران هستیم تا کرونا، حداقل تا زمانی که شواهد علمی جدیدی منتشر شود).

اولین مورد ویروس کرونای ۲۰۱۹، که توسط سازمان جهانی بهداشت COVID-19 نام‌گذاری شده است، در ماه دسامبر ۲۰۱۹ در کشور چین میان گروهی از افراد که علائم تنفسی متوسط تا شدیدی داشتند شناسایی شد و نوعی بیماری نوظهور است که با در نوردیدن مرزهای جغرافیایی، کشورهای مختلفی را درگیر می‌کند.

حال چرا ما فکر می‌کنیم که در ایران همه کرونا گرفته اند؟

پاسخ نحوه تشخیص بیماری است. در هر اپیدمی (همه‌گیری)، غیر از افراد سالم، بقیه به سه گروه تقسیم می‌شوند: موارد مشکوک، موارد محتمل و موارد قطعی.

تا قبل از اینکه اولین مورد قطعی کر‌ونا در ایران شناسایی شود، مورد مشکوک را این‌گونه تعریف می‌کردیم: هرفردی که علائم تنفسی را همراه با سابقه سفر اخیر به کشور چین یا یکی دیگر از کشورهای درگیر داشته باشد. مورد محتمل فردی با همین علائم و سابقه بود که تست‌های اولیه‌اش از نظر این بیماری مثبت شده بود. مورد قطعی هم فردی بود که به روش PCR ماده ژنتیک ویروس در بدنش ردیابی شده باشد.

با مشاهده اولین مورد با تشخیص قطعی کرونا در ایران، تعریف مورد مشکوک و محتمل تغییر کرده است. مورد مشکوک را فردی تعریف می‌کنیم که علائم اولیه شامل تب، سرفه، گلودرد و علائم سرماخوردگی از این قبیل را داشته باشد. مورد محتمل فردی است که بررسی‌های اولیه به نفع وجود بیماری باشند. و مورد قطعی هم تعریفش مانند قبل کسی است که PCR ش مثبت شود. بنابراین با این تعریف افراد بیشتری مشکوک و محتمل تلقی می‌شوند. پس خبر زیاد می‌شنویم که در فلان جا هم فرد مشکوک یا محتمل ‌بستری شده است.

مواردی که باید در طول روز انجام دهیم:

  • از رفت و آمدهای غیر ضروری خودداری کنیم.
  • مدرسه و محل کار که تعطیل می‌شود یعنی در خانه بمانیم نه اینکه مسافرت برویم یا کار اداری عقب افتاده را انجام دهیم.
  • دست‌هایمان را مداوم و با روش صحیح با آب و صابون بشوییم.
  • دست به چشم ها و داخل دهان و روی زخم نزنیم.
  • عطسه و سرفه اگر می‌کنیم حتما داخل دستمال کاغذی باشد و دستمال را بلافاصله داخل سطل درب بسته یا کیسه نایلونی بیندازیم و درب آن را گره بزنیم. اگر دستمال نداریم آرنجمان را خم کنیم و داخل آن سرفه یا عطسه کنیم و لباسمان را بشوییم.
  • از روبوسی و بغل کردن یکدیگر پرهیز کنیم.

همه نیاز به استفاده از ماسک ندارند. افراد علامت دار حتما ماسک استفاده کنند. افرادی که از افراد بیمار علامت دار مراقبت می‌کنند بهتر است از ماسک استفاده کنند. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله اگر مشکوک به کرونا بودیم، چه نکاتی را باید در منزل رعایت کنیم؟ را مطالعه نمایید چون ماسک خود می‌تواند تبدیل به منبعی برای انتقال عفونت شود. اگر داخل ماسک خیس شد آن رو دور بیندازیم و دست هایمان را بشوییم.

بطور خاص باید مراقب گروه‌های زیر باشیم:

اشتراک گذاری: [addtoany]