سکته قلبی که به عنوان انفارکتوس میوکارد نیز شناخته میشود؛ زمانی رخ میدهد که جریان خون به قلب به طور ناگهانی مسدود شود. این بیماری در صورت عدم درمان میتواند کشنده باشد؛ بنابراین توجه بهبودی بدن برای داشتن عملکرد طبیعی پس از حمله قلبی بسیار مهم است. این کار با حفظ سبک زندگی سالم و کاهش سطح استرس امکان پذیر خواهد بود. در سرتاسر جهان نیز به طور معمول بسیاری از افراد از اولین حمله قلبی جان سالم به در میبرند و با رعایت برخی نکات که در ادامه به آنها میپردازیم میتوانند به روال عادی زندگی برگردند. اما این نکات چیست؟ چه اتفاقی برای بدن پس از سکته قلبی میفتد؟ بیماران با چه خطراتی روبهرو هستند؟ در این مطلب از سیناکر معرفی کاملی در این باره خواهیم داشت.
در حقیقت باید بدانید به طور معمول بیماران پس از تجربه یک حمله قلبی، یک تا دو هفته در بیمارستان بستری میشوند. البته در صورت بروز عوارض یا وجود سوابق جراحی مانند عمل بایپس قلب، ممکن است نیاز باشد تا زمان طولانیتری در بیمارستان بمانند. در طی مدت زمان بستری در بیمارستان نیز بنا بر صلاحدید پزشک ممکن است نوع دارو یا دوز مصرفی آنها تغییر کند یا حتی برنامه درمانی جدیدی برای بیمار در نظر گرفته شود. رعایت این موارد جهت کنترل و درمان علائم بیماری و به حداقل رساندن خطر بروز مجدد حمله قلبی الزامی است.
آنچه در این مقاله خواهید خواند
- سکته قلبی چیست و چه علائمی دارد؟
- عوامل خطر بعد از سکته قلبی چیست؟
- بعد از سکته قلبی چه اتفاقی میفتد؟
- زندگی بعد از سکته قلبی چگونه است؟
- افزایش طول عمر بعد از سکته قلبی
- خطرات و عوارض بعد از سکته قلبی چیست؟
- آشنایی با مراقبت های بعد از سکته قلبی
- بررسی برنامههای توانبخشی برای بیماران قلبی
- فواید توانبخشی در بیماران قلبی
- موثرترین گامها برای کاهش خطر حملات قلبی
- سخن پایانی مراقبت بعد از سکته قلبی
سکته قلبی چیست و چه علائمی دارد؟
در ابتدا بیایید یک بررسی مختصر ولی جامع بر حملات قلبی داشته باشیم. این حملات در درجه اول به دلیل اختلال ناگهانی خون رسانی به بخشی از عضله قلب ایجاد میشوند. شرایط پزشکی خاصی وجود دارد که مسئول انسداد جریان خون هستند؛ به عنوان مثال میتوانیم به بیماری عروق کرونر و اسپاسم یا انقباض شدید شریان کرونر اشاره کنیم. اگر جریان خون از طریق اقدامات درمانی بازیابی نشود؛ آسیب شدیدتری به عضله قلب میرسد. این موضوع در صورت عدم درمان باعث سکته خواهد شد. در ادامه شایعترین علائم حمله قلبی را نیز مشاهده میکنید:
- درد یا ناراحتی در قفسه سینه: اغلب حملات قلبی شامل ناراحتی در مرکز یا سمت چپ قفسه سینه است که بیش از چند دقیقه طول میکشد یا از بین می رود و باز میگردد. این ناراحتی میتواند مانند یک فشار ناخوشایند، احساس فشرده شدن قلب یا به صورت درد بروز کند.
- داشتن سرگیجه، احساس ضعف، سبکی سر
- تعریق (همچنین ممکن است به عرق سرد دچار شوید.)
- درد یا ناراحتی در فک، گردن یا پشت
- درد یا ناراحتی در یک یا هر دو بازو یا شانه
- غش کردن
- تنگی نفس: این علائم معمولا همراه با ناراحتی قفسه سینه است؛ اما میتواند قبل از ناراحتی قفسه سینه نیز اتفاق بیفتد.
- سایر علائم حمله قلبی شامل خستگی غیرعادی یا غیرقابل توضیح و حالت تهوع یا استفراغ میشود. زنان بیشتر احتمال دارد این علائم را داشته باشند.
عوامل خطر بعد از سکته قلبی چیست؟
عوامل خطر خاصی وجود دارد که میتواند به تجمع ناسالم رسوبات چربی اضافه کند و باعث باریک شدن شریانهای شما شود. با اینکه اقدامات زیادی برای کنترل این عوامل وجود دارد، توجه به آنها بسیار مهم است. بنابراین ممکن است بپرسید چه افرادی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این حملات قرار دارند؟ در پاسخ باید بگوییم عوامل خطر حمله قلبی شامل موارد زیر میشوند:
- فشار خون بالا: فشار بالا به مرور زمان به شریانها آسیب میزند و میتواند با چاقی، دیابت، سیگار کشیدن و کلسترول بالا رخ دهد. برای کنترل آن میتوانید از بسته مدیریت هوشمند فشار خون سیناکر کمک بگیرید.
- کلسترول خون بالا: سطوح بالای کلسترول بد شریانهای شما را باریک میکند و خطر بروز سکته را افزایش میدهد.
- دیابت: تولید نکردن انسولین کافی یا پاسخ کمتر به آن، میتواند باعث بالا رفتن سطح قند خون در بدن شود و آسیب به اعصاب و رگهای خونی را به دنبال داشته باشد.
- چاقی: این عامل در نهایت منجر به بالا رفتن سطح کلسترول خون، دیابت و فشار خون بالا خواهد شد و در نتیجه خطر کلی به هر گونه بیماری را افزایش میدهد.
- ابتلا به یک بیماری خود ایمنی، مانند: آرتریت روماتوئید یا لوپوس
- افزایش سن: مردان بالای 45 سال و زنان بالای 55 سال بیشتر در معرض حمله قلبی هستند.
- عوامل ژنتیکی: کسانی که سابقه خانوادگی سکته قلبی دارند.
- سیگار کشیدن: استفاده از محصولات تنباکو و حتی قرارگیری در معرض دود به مدت طولانی میتواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد.
- مصرف غیرقانونی مواد مخدر، مانند آمفتامینها یا کوکائین باعث ایجاد اسپاسم در عروق کرونر میشود و حملات قلبی را به همراه میآورد.
همچنین توجه داشته باشید یکی دیگر از عواملی که میتواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد؛ عادات سبک زندگی است. به عنوان مثال میتوانیم به یک رژیم غذایی ناسالم که سرشار از چربیهای اشباع، ترانس و کلسترول است اشاره کنیم. افزون بر این موارد، عدم فعالیت بدنی، مصرف بیش از حد الکل و سیگار کشیدن نیز میتواند احتمال بروز سکته را بالا ببرد.
پیشنهاد مطالعه: بهترین رژیم غذایی بعد از سکته قلبی (معرفی غذاهای مفید و مضر)
بعد از سکته قلبی چه اتفاقی میفتد؟
در حقیقت باید بدانید حمله قلبی یک وضعیت اورژانس پزشکی است. بنابراین، جستجوی مراقبتهای پزشکی بلافاصله پس از تجربه علائم حمله قلبی امری حیاتی به شمار میرود. پزشکان معمولا نوار قلب (ECG) و معاینات فیزیکی را برای تشخیص این بیماری انجام میدهند. درمان سکته قلبی نیز در وهلهی اول بر بازگرداندن خون رسانی به عضله قلب آسیب دیده تمرکز دارد تا درصد آسیب قلبی کاهش یابد. انسداد جریان خون را نیز میتوان با باز کردن مجدد انسداد عروق کرونر (آنژیوپلاستی)، حل کردن لخته خون از طریق دارو (ترومبولیز) یا بازگرداندن جریان خون طبیعی با استفاده از رگ خونی (جراحی بای پس عروق کرونر) بازیابی کرد.
در پاسخ به پرسش «بعد از سکته قلبی چه باید کرد؟» هم باید بگوییم اگر حمله قلبی داشتید، ممکن است قلب شما آسیب ببیند. این آسیب میتواند بر ریتم قلب و توانایی آن در پمپاژ خون به بقیه بدن تاثیر بگذارد. همچنین ممکن است در معرض خطر حمله قلبی دیگر یا شرایطی مانند سکته مغزی، اختلالات کلیوی و بیماری شریان محیطی (PAD) قرار بگیرید. با این مراحل میتوانید خطرات پس از حمله قلبی و دیگر مشکلات سلامتی در آینده را کاهش دهید:
محدودیت فعالیت بدنی: با پزشک در مورد کارهایی که هر روز در زندگی و شغل خود انجام میدهید صحبت کنید. ممکن است او از شما بخواهد که کار، مسافرت یا فعالیت جنسی را برای مدتی پس از حمله قلبی محدود کنید.
تغییرات سبک زندگی: علاوه بر مصرف داروهای تجویز شده، خوردن یک رژیم غذایی سالم، افزایش ورزش، ترک سیگار و مدیریت استرس میتوانند به بهبود سلامت قلب و کیفیت زندگی شما کمک کنند. برای اصلاح این تغییرات، مدیریت قند، فشار و دریافت یک برنامه غذایی میتوانید از بسته مدیریت هوشمند سبک زندگی سیناکر استفاده نمایید.
توانبخشی قلبی: توانبخشی قلبی یک برنامه مهم برای هر کسی است که در مرحلهی پس از حمله قلبی، نارسایی قلبی یا سایر مشکلات قلب قرار دارند. (که نیاز به جراحی یا مراقبتهای پزشکی دارد) در حقیقت برنامه تحت نظارت پزشک برای بهبودی بیمار است که شامل ورزش صحیح، آموزش عادتهای سالم سبک زندگی، برنامه تغذیه، مصرف دارو طبق دستور و راههایی برای کمک به ترک سیگار میشود.
مشاوره برای کاهش استرس و بهبود سلامت ذهنی: برای مشاوره میتوانید به متخصصان قلب، متخصصان ورزش و تغذیه، فیزیوتراپها، و مشاوران یا متخصصان سلامت روان مراجعه کنید.
زندگی بعد از سکته قلبی چگونه است؟
زندگی پس از سکته قلبی شامل بهبودی کامل بدن و برگشتن به فعالیتهای عادی میشود. این روند میتواند از چند هفته تا 2 تا 3 ماه طول بکشد و به شدت بیماری و واکنش بدن به آن بستگی دارد. دو عامل مهم که حتما باید به آنها توجه کنید، تقویت و توجه کافی به سلامت روحی و جسمی است:
برای سلامت روحی باید استراحت و آرامش کافی را به خاطر داشته باشید و از شرایط استرسزا که ممکن است روی قلب شما تاثیر بگذارد، اجتناب کنید. توجه داشته باشید که اغلب بیماران دچار عوارض سلامت روانی از جمله ترس، سرخوردگی، اضطراب، انکار، افسردگی و خشم میشوند. بروز این احساسات طبیعی است و غالباً حدود 2 تا 6 ماه ادامه مییابد. این روند میتواند بر روی برخی جنبههای زندگی مانند روابط خانوادگی و کاری، توانایی ورزش و به طور کلی مدت زمان لازم برای رسیدن به بهبودی کامل تاثیر بگذارد.
همچنین افسردگی که تا 6 ماه طول بکشد ممکن است منجر به اختلالات خواب، مشکلات اشتها، خستگی، اعتماد به نفس پایین و نگرش بی تفاوت نسبت به زندگی شود. بنابراین با مراجعه به مشاوره میتوانید این شرایط را بهبود بخشید، احساسات منفی خود را کنترل کنید و سطح استرس را کاهش دهید. به خاطر داشته باشید که برای عبور از این بحران نیاز به حمایت خانواده نیز دارید، بنابراین بهتر است شرایط را برایشان توضیح دهید.
برای سلامت جسمی نیز باید به تدریج آمادگی جسمانی خود را بازیابی کنید و فعالیتهای عادی روزمره را آغاز نمایید. به عنوان مثال فعالیت بدنی را به یک روتین روزانه برای بهبود حمله قلبی تبدیل کنید. شدت این فعالیت بدنی باید به آرامی و به طور پیوسته تحت راهنمایی متخصصان پزشکی افزایش یابد. نکته مهم دیگر خوردن غذاهای سالم با محتوای فیبر بالا و کلسترول پایین است. همچنین مقدار متعادل پروتئین و کالری دریافتی نیز اهمیت دارد. یک رژیم غذایی دوستدار قلب باید شامل کربوهیدراتهای پیچیده به جای کربوهیدراتهای ساده برای تامین انرژی باشد. علاوه بر این، مصرف پتاسیم، منیزیم و کلسیم باید افزایش یابد و مصرف سدیم محدود شود.
افزایش طول عمر بعد از سکته قلبی
به طور کلی گفته میشود که امید به زندگی بعد از سکته قلبی میتواند حدود 8 تا 10 درصد در بیماران کاهش یابد. بنابراین برای جلوگیری از این روند باید روزها و هفتههای زیادی را پس از یک رویداد قلبی عروقی، به فعالیت بدنی مناسب بپردازید. به عبارتی دیگر از سرگیری ورزش بعد از حمله قلبی یا فعال شدن از نظر بدنی اگر قبلا نبودهاید، نیاز به یک برنامه دقیق دارد.
شرکت در بازتوانی قلبی که به آن توانبخشی قلبی ریوی نیز گفته میشود، میتواند به شما کمک کند تا در عین حال که مراقب سلامت قلب خود هستید، فعالتر شوید. در نتیجه شانس شما برای زندگی طولانیتر تا حد زیادی افزایش مییابد و خلق و خوی بهتری خواهید داشت. در طول این جلسات هم مشاورههایی به شما برای مدیریت فعالیت بدنی، تغذیه، کنترل وزن، کاهش سکته مجدد و حمایتهای روانی اجتماعی داده خواهد شد. برای راهنماییهای بیشتر و دریافت این مشاورهها بدون مراجعه حضوری میتوانید از اشتراک پزشک سیناکر و سرویس پایش آنلاین پزشک استفاده کنید.
خطرات و عوارض بعد از سکته قلبی چیست؟
در این بخش خطرات بعد از سکته قلبی را شرح میدهیم. پس از مطالعه این عوارض، اهمیت توجه به سلامت بدن بعد از حملات قلبی را بیشتر درک خواهید کرد. به عنوان مثال یکی از این عوارض نارسایی قلبی است که ممکن است پس از آسیب دیدگی بافت قلب رخ دهد. این عارضه بر توانایی قلب برای پمپاژ صحیح تاثیر میگذارد و میتواند یک وضعیت موقتی باشد یا بسته به آسیب وارده به یک بیماری مزمن تبدیل شود. یکی دیگر از عوارض بعد از سکته قلبی، پارگی قلب است که به دلیل آسیبدیدگی ناحیه عضله قلب رخ میدهد و سوراخی در آن ایجاد میکند که اغلب کشنده است.
همچنین پس از سکته قلبی ممکن است به آریتمی یا ریتمهای غیر طبیعی قلب دچار شوید که مدارهای کوتاه الکتریکی هستند و میتوانند ضربان قلب را به طور کلی متوقف کنند. این عارضه اغلب منجر به حمله قلبی کشنده میشود. افزون بر این موارد، سکته احتمال دارد به دریچههای قلب هم آسیب برساند. برای جلوگیری از این عوارض حتما داروهایی که پزشک تجویز کرده است را مصرف کنید و به توصیههای او اهمیت بسیار زیادی بدهید. برای مدیریت دیابت و قند خون که از عوامل خطر حملات قلبی هستند هم میتوانید دستگاه تست قند خون دیابان و بسته مدیریت هوشمند قند خون سیناکر را دریافت نمایید. در این وب سایت، علاوه بر موارد گفته شده، نواز تست و سوزن لانست هم موجود است.
آشنایی با مراقبت های بعد از سکته قلبی
در این بخش قصد داریم شما را با مراقبتهای بعد از حمله قلبی آشنا کنیم. اگر اخیرا دچار این حمله شدهاید، پیروی از توصیههای پزشک برای بهبودی شما مهم است. همچنین قبل از اینکه بیمارستان را ترک کنید؛ شما و خانوادهتان باید در مورد مراقبتهای بعدی لازم برای بازگشت به زندگی سالم یاد بگیرید. در واقع خوب است بدانید بسیاری از افراد پس از حمله قلبی به فعالیتهای عادی خود ادامه میدهند ولی باید برای جلوگیری از حمله قلبی دیگر تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنند. در زیر این نکات را مشاهده میکنید:
مراقبت در بیمارستان
پس از سکته قلبی، حداقل چند روز در بیمارستان خواهید ماند. شما ممکن است قبل از رفتن به بخش بیمارستان، چند روزی در بخش مراقبتهای ویژه بستری شوید. پزشکان قلب و علائم حیاتی یعنی فشار خون، نبض و غیره را تحت نظر خواهند داشت و در مورد مراقبت از خود و تغییرات سبک زندگی که باید انجام دهید به شما آموزش میدهند. امور بعدی ممکن است شامل آزمایشهای خون برای تعیین میزان آسیبدیدگی قلب و اینکه آیا در معرض خطر عوارض یا حملات قلبی آینده هستید، باشد.
مراقبتهای دارویی
پزشک شما ممکن است داروهای مختلفی را برای کمک به بهبودی و حفظ سلامتی تجویز کند. در حالی که هنوز در بیمارستان هستید مصرف آنها را شروع می کنید و بعد از رفتن به خانه نیز باید ادامه دهید. هدف بیشتر این داروها کمک به احساس بهتر، التیام قلب و جلوگیری از حملات بعدی است. داروهای مورد نیاز برای جلوگیری از مشکلات قلبی آینده شامل مهارکنندههای آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE2)، مسدودکنندههای بتا، ضد پلاکتها و استاتینها میشوند. مهارکنندههای ACE2 با گشاد کردن رگهای خونی و کاهش حجم خون، فشار را کاهش میدهند. بتا بلوکرها برای شل کردن عضلات قلب و کاهش بار کاری قلب استفاده میشوند. داروهای ضد پلاکت نیز برای جلوگیری از تشکیل لخته خون و استاتینها برای کاهش سطح کلسترول خون تجویز خواهند شد.
مراقبتهای توانبخشی
همانطور که در بخش قبل نیز گفتیم، توانبخشی یک برنامه برای بازیابی و تقویت قلبی شما و بهبود سلامت کلی بدن است. برای دریافت این برنامه میتوانید از متخصص قلب کمک بخواهید. بخشی از توانبخشی شما این است که به محض اجازه پزشک بتوانید حرکت کنید و از جای خود بلند شوید. این کار برای بهبود و حفظ جریان خون بسیار مهم است.
مراقبتهای لازم در سبک زندگی
معمولا پزشک شما انواع تغییرات سبک زندگی را برای کمک به بهبود قلب و جلوگیری از حمله قلبی دیگر تجویز میکند. برای داشتن زندگی سالم پس از حمله قلبی باید این تغییرات را دائمی کنید که شامل موارد زیر میشوند:
- انجام ورزش و فعالیت بیشتر زیر نظر پزشک
- کاهش استرس و افزایش آرامش روان
- انتخاب یک رژیم غذایی سالم برای قلب
- نگه داشتن سطح کلسترول در حد معمول
- پرهیز از تنباکو و سایر مواد مخدر
- اجتناب از الکل و نوشیدنیهای الکلی
- مصرف داروهای تجویز شده
- مدیریت سایر شرایط سلامتی مانند: فشار خون بالا و دیابت
بررسی برنامههای توانبخشی برای بیماران قلبی
برنامههای توانبخشی قلبی بهترین استراتژی برای بهبود سریع بعد از سکته قلبی است. این برنامهها توسط متخصصان نظارت میشوند و برای بهبود سلامت جسمی و روانی و عادات سبک زندگی طراحی شدهاند. در این برنامه شما روشهایی را برای سبک زندگی سالم و کاهش استرس یاد میگیرید که معمولا در منزل، بیمارستان یا مراکز توانبخشی ارائه میشوند. افرادی که میتوانند به شما در این زمینه کمک کنند، متخصصان قلب، پرستاران، متخصصان تغذیه، فیزیوتراپیستها و روانشناسان هستند. جلسات نیز معمولا حدود 3 ماه انجام میشود ولی برای برخی از برنامههای فشرده ممکن است 2 تا 8 ماه طول بکشد.
تمرینات فیزیکی موجود در توانبخشی قلبی نیز به تقویت قلب و بدن، بهبود گردش خون، کاهش فشار خون و تسکین علائم حمله قلبی از جمله درد قفسه سینه کمک میکند. بیشتر تمرینات هوازی شامل دویدن، دوچرخه سواری و شنا میشود. به همین ترتیب، آموزش شیوه زندگی در مورد تغذیه سالم، انجام فعالیت بدنی، ترک سیگار و الکل برای پیشگیری از عوارض قلبی در آینده مهم است. همچنین مطالعات نشان دادهاند که برنامه ای توانبخشی قلبی در بهبود خلق و خو، عملکرد و سلامت کلی بسیار مفید است. این برنامهها به افزایش پایبندی به دارو و کاهش خطر مرگ ناشی از عوارض قلبی کمک میکند.
فواید توانبخشی در بیماران قلبی
خوب است بدانید بسیاری از بیمارستانها برنامههای توانبخشی را به صورت سرپایی به بیماران ارائه میدهند. اگر بیمارستان شما فاقد این برنامه درمانی است برای دریافت این خدمات به مرکزی در خارج از بیمارستان مراجعه کنید. در زیر به فواید توانبخشی در بیماران قلبی میپردازیم:
- این برنامهها میتواند به تسریع بهبودی شما کمک کنند.
- شما در این برنامه با متخصصان حیطه سلامت قلب کار خواهید کرد.
- به شما راهکارهای محافظتی و تقویت عضله قلب آموزش داده میشود.
- در فعالیتهایی که عملکرد قلب را بهبود و ضربان قلب را کاهش میدهند شرکت خواهید کرد.
- مجموعه این آموزهها احتمال عوارض یا مرگ ناشی از حملات قلبی را کاهش میدهند.
- اکثر برنامههای بازتوانی از سه قسمت تشکیل شدهاند که شامل انجام تمرینات ورزشی تحت نظر متخصص، آموزشهایی جهت کاهش خطر بروز عوارض بعدی و اقدامات حمایتی برای مقابله بااسترس، اضطراب و افسردگیهای پس از حملات قلبی هستند.
موثرترین گامها برای کاهش خطر حملات قلبی
در ادامه با موثرترین گامها برای ایجاد تغییرات مهم در زندگی و مواردی که باید جهت کاهش خطر حملات قلبی انجام دهید آشنا میشوید.
گام اول: سیگار کشیدن ممنوع!
اگر سیگار میکشید مهمترین کاری که در درجه اول برای سلامتی قلب و بعد از آن سلامت کل اعضای بدن انجام میدهید کنار گذاشتن سیگار است. این روش یکی از موثرترین و سخت ترین گامها بوده و همراهی پزشکتان میتواند در انجام این امر بسیار کمککننده باشد. از پزشک بخواهید برنامهای برایتان ترتیب دهد و جایگزینهای تنباکو مانند آدامسهای نیکوتین، چسبها و سایر داروهای موثر موجود در بازار را نیز به شما معرفی کند.
همچنین میتوانید به گروههایی که برای پشتیبانی از این افراد تشکیل میشوند بپیوندید. همیشه به خاطر داشته باشید که فقط به این دلیل که تلاشهای قبلی شما به نتیجه نرسیده است، به این معنی نیست که این بار هم نمیتوانید! بلکه بسیاری از افراد قبل از اینکه سیگار را برای همیشه ترک کنند، چندین اقدام ناموفق نیز داشتهاند. ذکر این نکته هم حائز اهمیت است که حتی اگر خودتان سیگار استعمال نمیکنید؛ حضور در مکانهایی که دود سیگار وجود دارد احتمال ابتلا به بیماری قلبی را افزایش میدهد.
گام دوم : کاهش فشار خون و کلسترول بالا
شما میبایست فشار خون و کلسترول بالا را درمان کنید؛ زیرا هر دو عوامل میتوانند به عروق آسیب برسانند و با گذشت زمان، خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش دهند. اصلاح شیوه زندگی، رژیم غذایی و ورزش بسیار مثمرثمر خواهد بود؛ با این حال ممکن است کافی نباشند و به داروهای درمان فشارخون بالا و کاهنده چربی که توسط پزشک تجویز میشوند نیاز داشته باشید. برای اندازه گیری فشار خود هم میتوانید دستگاه فشارسنج دیجیتال جامپر مدل JPD-HA121 را از فروشگاه آنلاین سیناکر سفارش دهید.
گام سوم: مدیریت چاقی و دیابت
چاقی و دیابت دو جزء اصلی از عوامل خطرساز در ابتلا به بیماریهای قلبی محسوب میشوند؛ بنابراین باید برای کنترل دیابت با پزشک خود مشورت کنید. ورزش، رژیم غذایی و در بعضی موارد دارو میتواند کمککننده باشد. چاقی هم علاوه بر اینکه خود یک عامل خطرساز مستقل در ابتلا به بیماریهای قلبی است؛ میتواند به دیابت نیز منجر شود. پس از پزشک خود برای تنظیم یک برنامه با کمترین میزان کالری دریافتی و بیشترین میزان کالری سوزی راهنمایی بخواهید.
گام چهارم: بعد از سکته قلبی چه بخوریم؟
شما باید از یک برنامه تغذیه سالم پیروی کنید. در حقیقت رژیم غذایی بعد از سکته قلبی باید دارای موارد زیر باشد. همچنین برای اندازه گیری وزن بدن خود میتوانید ترازوی دیجیتالی هوشمند سیناکر را خریداری کنید و به صورت آنلاین آن را سفارش دهید.
- کمترین میزان چربی ناسالم
- حداقل 4 تا 5 فنجان میوه و سبزیجات در روز
- 2 وعده ماهی در هفته
- 3 وعده غلات سبوس دار در روز
- میزان مصرف سدیم باید به کمتر از یک و نیم گرم در روز باشد.
- کاهش مصرف نوشیدنیهای شیرین
- مصرف گوشتهای فراوری شده از سبد غذایی حذف شود.
- ممکن است طبق صلاح دید پزشک و براساس داروهایتان، محدودیتهای غذایی نیز برای شما در نظر گرفته شود.
گام پنجم: ورزش به صورت منظم
شما باید یک برنامه ورزشی منظم داشته باشید و میزان و مدت فعالیت بدنیتان را افزایش دهید. به عبارتی دیگر مهمترین اصل برای داشتن قلبی سالم، اجرای یک برنامه ورزشی منظم است. برخی افراد پس از تجربه یک حمله قلبی، از این کار اجتناب میورزند؛ در صورتی که ورزش دقیقا همان چیزی است که برای تقویت عضلات قلب و کاهش احتمال ابتلا به حملات قلبی مجدد در آینده به آن نیاز دارید. اجرای برنامههای توانبخشی قلبی راهی مطمئن برای تحقق این امر هستند. همچنین بهتر است با پزشک خود در این مورد که چه سطحی از فعالیت بدنی برای شما بیخطر است مشورت کنید.
توجه داشته باشید که در صورت نیاز باید یک تست استرس بدهید تا مطمئن شوید که چه سطحی از فعالیت بدنی برای شما ایمن خواهد بود. همچنین باید علائم هشدار دهندهای که ممکن است حین ورزش بروز پیدا کند و نحوه برخورد با این شرایط را بدانید. یک تمرین منظم ورزشی به عنوان مثال 3 تا 5 بار در هفته و هر بار 30 تا 35 دقیقه به تقویت عضلات قلب و بهبود سلامت بدن کمک می کند. هرچه فعالیتهای بیشتری مانند دوچرخه سواری و پیاده روی سریع داشته باشید قویتر و سالمتر خواهید بود.
بیشتر بدانید: تاثیر ورزش بر قلب و بیماریهای قلبی چیست؟
سخن پایانی مراقبت بعد از سکته قلبی
در نهایت باید بدانید تجربه یک حمله قلبی به این معنی نیست که باید از زندگی و انجام کارهایی که دوست دارید دست بکشید؛ بلکه به این معنی است که باید رسیدن به سلامتی کامل جسمی و روانی را سرلوحه کارتان قرار دهید. برای این کار هم میبایست توصیههای پزشکی را جدی بگیرید. همچنین بهتر است از او در مورد نحوه اجرای برنامه درمانیتان راهنمایی بخواهید.
به عنوان مثال نام داروهایی که مصرف میکنید، زمان و نحوه مصرف هر کدام از آنها، عوارض جانبی، میزان دوز و نوع اثر درمانی آن بر بدن را از پزشک بپرسید. شما میتوانید یک لیست از داروهای مصرفی تهیه کنید و آن را برای مواقع اورژانس به همراه داشته باشید. تیم پزشکان سیناکر نیز میتوانند شما را با علائم هشدار دهنده حمله قلبی، راهکارهای لازم برای کنترل فشار خون، دیابت، مدیریت وزن، اصلاح تغذیه و غیره راهنمایی کنند. تنها کافی است کارت اشتراک پزشک آنلاین سیناکر را خریداری نمایید و از این خدمات بهرهمند شوید.