به هفته سی و هفتم بارداری خود وارد شدهاید. از این زمان نوزاد میتواند بیرون از رحم زندگی خود را ادامه دهد. همه اندامهای او به مرحلهای از تکامل رسیدهاند و قادر هستند که در خارج از رحم همه نقشهای خود را انجام دهند. باید بدانید که پزشکان کودکانی را که از هفته سی و هفتم تا چهل و یکم حاملگی متولد میشوند ترم یا نوزادان رسیده نامگذاری میکنند. اگر نوزادی پیش از هفته سی و هفتم به دنیا بیاید پره ترم یا نوزاد نارس نامیده میشود. در نظر داشته باشید که تولد بعد از 42 هفتگی پست ترم یا دیررس گفته میشود. وزن طبیعی جنین در هفته سی و هفتم از بارداری به صورت تقریبی بین 2500 تا 3500 گرم است.
در این هفته به احتمال زیاد جنین وزن جنین 2900 گرم است. در حال حاضر بیشتر فضای رحم به وسیله جنین پر شده است و مایع آمنیوتیک حجم اندکی دارد. کودک در این هفته فضای کمی برای حرکت دارد و ممکن است این تجربه را داشته باشید که تکانهای کمتری در قیاس با هفتههای قبلی بارداری شما دارد. وی مثل یک انسان نرمال و عادی میتواند نفس بکشد، بمکد و آماده بیرون آمدن و تولد است. در این مقاله با همراه شوید تا بیشتر در مورد هفته سی و هفتم بارداری و وضعیت جنین با شما صحبت کنیم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند
- وضعیت جنین در هفته سی و هفتم از بارداری
- هفته سی و هفتم از بارداری چگونه است؟
- جنین در هفته سی و هفتم بارداری به چه شکلی است؟
- تغییرات بدن در هفته سی و هفتم از بارداری
- آزمایشهای هفته سی و هفتم بارداری
- خود مراقبتی در هفته سی و هفتم از حاملگی
- تغذیه در هفته سی و هفتم بارداری
- باید و نبایدهای در هفته سی و هفتم از بارداری
- زایمان در هفته سی و هفتم حاملگی
وضعیت جنین در هفته سی و هفتم از بارداری
جنین در هفته سی و هفتم بارداری به طور تقریبی 34 سانتیمتر میشود. قد او از سر تا پا به صورت کشیده و در وضعیت صاف 48 سانتیمتر و وزن او 2900 گرم است. جنین در سی و هفتمین هفته از بارداری میتواند با انگشتهای خود حرکتهای چنگ زدن را انجام دهد. وی همچنین به نورهای روشن در دنیای بیرون با چرخیدن یا حرکت کردن به سوی نور پاسخ میدهد. در این هفته به علت اینکه سر نوزاد به سمت پایین رحم قرار گرفته است احتمال زایمان زودرس او وجود دارد.
در زیر به توصیف برخی از ویژگیهای جنین در هفته سی و هفتم از بارداری میپردازیم:
- جنین در این هفته از بارداری هنوز در حال تمرین کردن برای مهارتهای بلع و مکیدن است. این دو مهارت در هفته 36 تا 38 حاملگی با هم تنظیم و هماهنگ میشوند.
- موهای نوزاد در این هفته همچنان در حال رشد است و به اندازه موهای بدو تولد میرسد.
- لایه چربی که در زیر پوست قرار دارد در هفته سی و هفتم از حاملگی در حال کامل شدن و رشد است و جنین شما فربه و چاق میشود.
- مغز نوزاد در این هفته همچنان در حال رشد کردن است.
در سی و هفتمین هفته از بارداری، جنین کامل میشود و قادر است که در بیرون رحم زندگی کند. جنین به سوی پایین لگن حرکت میکند و به لگن و مثانه شما نیرو وارد میآورد. ترشحات به رنگ قهوهای که از واژن مادر خارج میشود نشاندهنده آمادگی او برای به دنیا آوردن نوزاد است.
هفته سی و هفتم از بارداری چگونه است؟
اگر در هفته سی و هفتم از حاملگی خود قرار دارید باید بدانید که تنها کمتر از سه هفته تا وقت زایمان شما زمان باقی مانده است. امکان دارد در این هفته اندکی لکه بینی را تجربه کنید. بدن شما برای به دنیا آوردن نوزاد آماده میشود و به همین علت است که ترشحات واژن افزایش مییابد. توجه داشته باشید که باید این ترشحات شفاف باشند. در هفته سی و هفتم از بارداری با پایین آمدن جنین به داخل لگن بخشی از نیروی زیر قفسه سینه شما کم میشود. از آنجا که شکم و اندام نوزاد شما همچنان در حال ذخیره کردن چربیها هستند وزن او هم دائما در حال افزایش است.
موهای بسیار ظریف و کوتاه نوزاد که موهای ولوس نامیده میشوند در حال جایگزین شدن با موهای لانگو در سراسر بدن او هستند. کودک شما بعد از تولد به لحاظ ظاهری با وضعیت الان خود تفاوت چندانی ندارد. از هفته سی و هفتم تا هفته چهل و دوم را ترم بارداری مینامند. به طور معمول بارداری در انسان 40 هفته طول میکشد. ولی دانشمندان بر این باور هستند که این بازه زمانی میتواند تا اندازهای متفاوت باشد. به همین علت است که اگر زایمان خود را در هفته سی و هفتم از بارداری انجام دهید به آن اوایل ترم میگویند.
در همین هفتههای آخر است که باید وسایل مورد نیاز کودک خود را آماده کنید و ساک را برای بیمارستان ببندید. لازم است که به همه نشانههای زایمان که در بدن شما روی میدهد دقت داشته باشید. در صورت بروز هرگونه علائم لازم است که به پزشک مراجعه کنید.
جنین در هفته سی و هفتم بارداری به چه شکلی است؟
در هفته سی و هفتم بارداری جنین در وضعیت خمیده به اندازه 34 سانتیمتر است. اندامهای اصلی او شکل گرفتهاند و جنین قادر است در بیرون رحم زندگی کند. اما هنوز ریهها و مغز او در حال رشد هستند. در آخرین هفتههای بارداری و از جمله هفته سی و هفتم، جنین به صورت کامل جمع شده است تا بتواند خود را در کیسه آمنیوتیک جای دهد. چانه نوزاد به سوی پایین و سر او خم شده است. پاها و بازوها به سینه نزدیک شدهاند و جنین خود را به صورت حلقه در آورده است.
تغییرات بدن در هفته سی و هفتم از بارداری
در این هفته از حاملگی ظاهر شکم شما اندکی تغییر مییابد. جنین شما به طرف لگن حرکت میکند و در بخش فوقانی شکم فضا خالی میشود. به احتمال زیاد در این هفته از بارداری تنفس برای شما راحتتر شده است. این تغییر در واقع نشان میدهد که شما برای زایمان آماده شدهاید و در نهایت تا چهار هفته بعد نوزاد خود را به دنیا میآورید. زمانی که جنین در این هفته به سمت لگن شما حرکت کرد تکرر ادرار در شما بیشتر میشود و باید به صورت مداوم مثانه خود را تخلیه کنید. امکان دارد در این حالت درد کمر شما نیز افزایش پیدا کند.
در هفته سی و هفتم از حاملگی رحم شما آماده زایمان است. به همین علت است که گرفتگیها و انقباضات براکستون هیکس زیاد میشود. زمانی که شکم شما سفت میشود دردی مانند دردهای پریود را تجربه میکنید. پس از شل شدن عضلهها درد شما از بین میرود. امکان دارد که این وضعیت برای شما هر ده تا بیست دقیقه یک بار تکرار شود.
آزمایشهای هفته سی و هفتم بارداری
از هفته سی و ششم بارداری لازم است که هر هفته توسط پزشک متخصص زنان و زایمان ویزیت شوید. در هفته سی و هفتم بارداری پزشک موارد زیر را در شما بررسی میکند:
- فشار خون و وزن شما سنجیده میشود.
- برای برخی از موارد مانند دیابت بارداری، عفونت و پره اکلامپسی بایستی آزمایش ادرار انجام دهید.
- مقدار ورم و تورم در بدن مورد آزمایش قرار میگیرد.
- لازم است که ارتفاع رحم توسط پزشک اندازه گرفته شود. در این هفته ارتفاع شکم 37 سانتیمتر است.
- ضربان قلب جنین نیز اندازهگیری میشود.
- برای ارزیابی احتمال زایمان پزشک معاینه دهانه رحم را انجام میدهد.
همه موارد بالا در هفته سی و هفتم بارداری لازم است که برای زن باردار توسط پزشک انجام بگیرد.
خود مراقبتی در هفته سی و هفتم از حاملگی
در هفته سی و هفتم از بارداری برای زایمان آماده میشوید. نکتههای مراقبتی که باید در این هفته رعایت کنید را در زیر میآوریم:
- لازم است که در این هفته به خوبی استراحت کنید. بعضی از خانمهای باردار ترجیح میدهند که از این هفته مرخصی زایمان بگیرند.
- برخی از تمرینات که به زایمان راحتتر کمک میکند را این هفته انجام دهید.
- پیادهروی حتی به صورت کم میتواند تورم پاهای شما را کم کند.
- به پهلوی خود دراز بکشید و میان زانوهای خود یک متکا قرار دهید.
انجام موارد بالا برای زنان باردار در هفته سی و هفتم بارداری توصیه میشود.
تغذیه در هفته سی و هفتم بارداری
در طی دوره بارداری برخی از مشکلات گوارشی بسیار معمول و رایج هستند. در این هفته از حاملگی نیز بایستی که به تغذیه خود توجه زیادی داشته باشید. لازم است که از وعدههای غذایی ریز و در دفعات بیشتری بهره ببرید. از خوردن غذاهای شور و تند پرهیز کنید. در این هفته از بارداری توصیه میشود که دست کم 8 لیوان آب در روز مصرف کنید. در وعدههای غذایی خود از سبزیها و میوههای سالم به اندازه کافی بهره ببرید تا بدن شما فیبر کافی دریافت کند تا به کاهش برخی از علائم در شما کمک کند.
باید و نبایدهای در هفته سی و هفتم از بارداری
در این هفته بایستی برای زایمان آماده شوید. تمام وسایل کودک را آماده کنید. پوشک برای نوزاد بخرید. چنانچه میخواهید از سیر خشک استفاده کنید لازم است که در همین هفتههای آخر برای کودکتان شیر خشک خریداری کنید. صندلی کودک را درون ماشین نصب کنید. چنانچه میخواهید برای چند روز پس از زایمان غذا داشته باشید میتوانید در همین هفته آنها را آماده کنید و در فریزر قرار دهید. در نظر داشته باشید که فعالیتهای بدنی مانند پیادهروی در هفته سی و هفتم بارداری نه تنها منعی ندارد بله توصیه نیز میشود. در این هفته میتوانید تا 150 دقیقه در هفته پیادهروی کنید و یا ورزشهای مناسب انجام دهید.
زایمان در هفته سی و هفتم حاملگی
در نظر داشته باشید که از هفته سی و هفتم تا هفته چهل و دوم بارداری بایستی که برای زایمان و تولد نوزاد خود آماده باشید. در این بازه زمانی نوزاد به اندازه کافی رشد کرده است و برای متولد شدن آماده است. البته زایمان در هفته سی و هفتم حاملگی در اوایل این بازه زمانی است و این در حالی است که همچنان ریهها، مغز و کبد نوزاد شما بایستی به رشد خود ادامه بدهد. احتمال اینکه زنی در هفته سی و هفتم از بارداری زایمان کند تقریبا 24 تا 29 درصد است.
سخن پایانی
در هفته سی و هفتم از بارداری جنین به مرحله تکامل رسیده است و میتواند بیرون از رحم بدن مراقبتهای خاص زنده بماند. لازم است مه همه دستورات لازم در این هفته از بارداری را به درستی رعایت کنید و در صورت بروز هر گونه علائم مشکوک به پزشک متخصص مراجعه کنید.