همه چیز درباره سه ماه اول بارداری

همه چیز درباره سه ماه اول بارداری

اصولا یک دوره بارداری کامل بین ۳۷ تا ۴۲ هفته اتفاق می‌افتد که آن را به سه دوره سه ماهه تقسیم می‌کنند. این سه دوره که هر کدام شامل ۱۲ تا ۱۴ هفته می‌شود، اعم از سه ماه اول، سه ماه دوم و سه ماه سوم است. سه ماه اول بارداری به ۱۳ هفته اول بارداری می‌گویند. در واقع بارداری شما از اولین روز آخرین دوره عادت ماهیانه شما شروع می‌شود. لقاح نیز دو هفته بعد از این تاریخ روی می‌دهد. در این دوره از بارداری هرچند به لحاظ ظاهری چیزی مشخص نیست، اما بدن شما در حال فراهم آوردن شرایط مناسبی است که جنین بتواند در آن رشد کند. لذا تغییرات فوق‌العاده‌ای را تجربه می‌کند.

به علاوه شما نشانه‌های رایج بارداری نظیر خستگی، حالت تهوع، سردرد، یبوست و غیره را در چند هفته پس از لقاح به واسطه تغییر چشمگیر هورمون‌های سطح بدنتان تجربه خواهید کرد. همچنین در طول سه ماه اول بارداری، بدن کودک شما نیز رشد می‌کند. با این حال مادر شدن یک تجربه هیجان‌انگیز و ارزشمند است، اما این هیجان‌ و ارزش سختی‌هایی نیز دارد که مادران با آغوش باز به استقبال آن می‌روند. حال اینکه ما در این مقاله از سیناکر قصد داریم تا به همه چیز درباره سه ماه اول بارداری بپردازیم. پس در ادامه همراه ما باشید.

مراحل اصلی سه ماه اول بارداری

اگر بخواهیم به‌طور کلی مراحل سه ماه اول بارداری را برای مادران این دوره از بارداری ترسیم کنیم، عبارت است از:

  • تقریباً ۷ روز پس از لقاح، جنین در دیواره رحم لانه گزینی می‌کند. برای تأمین تغذیه و محافظت از جنین، جفت، بند ناف و کیسه آمنیوتیک شروع به تشکیل شدن می‌کنند.
  • در پایان ۱۲ هفته اول بارداری، رحم از طریق دیواره شکم احساس می‌شود و شکم شروع به بزرگ شدن می‌کند.

علائم سه ماه اول بارداری

رشد جنین در سه ماهه اول بارداری

تا پایان سه ماه اول بارداری، تمام اندام‌های اصلی کودک تشکیل شده است، همچنین سیستم گردش خون در حال کار است. رشد اندام‌های تناسلی نیز آغاز شده است. انگشتان دست و پا شکل گرفته و ناخن‌ها ظاهر شده‌اند. ضمن اینکه ویژگی‌های صورت شکل گرفته است. همینطور طول بدن نوزاد حدود ۶ سانتی‌متر از سر تا قسمت پایین بدن است. او از قبل قابل تشخیص است. کودک در کیسه آمنیوتیک حرکت می‌کند، اما شما هنوز حرکت آن را احساس نمی‌کنید

تغییرات و علائم سه ماه اول بارداری

از لحظه‌ای که متوجه می‌شوید باردار هستید، دوره جدیدی را در زندگی خود شروع می‌کنید. در حالی که بدن شما برای رشد یک موجود زنده یک سری تغییرات را پشت سر می‌گذارد، بسیاری از مسائل مانند بارداری، تولد، مسئولیت‌های بچه‌دار شدن و مراقبت از نوزاد شروع به ایجاد سردرگمی در شما می‌کنند. شاید بتوان گفت سه ماه اول بارداری به طور کلی سخت‌ترین دوره بارداری است. ممکن است در این دوره با تغییرات و مشکلات مختلفی مواجه شوید که برخی از رایج‌ترین و مهمترین آنها عبارت است از:

حالت تهوع

تقریباً ۷۰ درصد از زنان باردار ممکن است تغییراتی مانند حالت تهوع، از دست دادن اشتها و حساسیت به بوها را در سه ماهه اول بارداری تجربه کنند. اگر شکایات در این سطح باقی بماند، می‌توان آنها را عادی تلقی کرد. اگرچه دلیل آن مشخص نیست، اما گمان می‌رود که به دلیل هورمون hCG باشد که با بارداری شروع به تولید می‌کند و برخی از مناطق حساس مغز را تحریک می‌کند. با این‌ حال در حالت تهوع و استفراغ در اوایل بارداری؛ دلایل زیادی برای آن وجود دارد که اعم از هورمون‌های ترشح شده از جفت، ناراحتی‌های روحی و روانی مادر، کمبود ویتامین B6، تغییرات در سیستم گوارشی ناشی از بارداری و عملکرد بیش از حد طبیعی غدد تیروئید است.

همچنین ممکن است در بارداری‌های چندقلویی، مبتلایان به بیماری گواتر و در بارداری اول شدیدتر باشد. مخصوصاً غذاهای شور و خشکی که هنگام بیدار شدن از خواب می‌خوریم، حالت تهوع را از بین می‌برد. به علاوه خیلی سریع از رختخواب بلند نشوید. همینطور مراقب باشید گرسنه نمانید، زیرا قند خون پایین باعث افزایش حالت تهوع می‌شود. اما کم بخورید. با این حال علائمی مانند استفراغ زیاد، تداوم حالت تهوع بعد از هفته دوازدهم، تب همراه با حالت تهوع، اسهال و درد شکم غیر طبیعی است. لذا در صورت وجود این علائم در سه ماه اول بارداری، فوراً با پزشک خود مشورت کنید، ممکن است پس از انجام آزمایشات لازم نیاز به سرم درمانی باشد.

پیشنهاد مطالعه: تهوع و استفراغ در بارداری، علت و کنترل آن

یبوست و نفخ

در سه ماه اول بارداری، یبوست اغلب به دلیل شل شدن ماهیچه‌های صاف روده توسط هورمونی به نام پروژسترون رخ می‌دهد که باعث شل شدن رحم برای نگه داشتن نوزاد در داخل آن می‌شود. از این رو افزایش مصرف مواد غذایی مایع و فیبری باعث افزایش حرکات روده می‌شود. لذا مصرف مقدار زیادی سبزیجات، میوه‌ها، سالادها و محصولات غلات کامل توصیه می‌شود. همچنین یکی از راه های افزایش حرکات روده، ورزش عضلات شکم است. نیم ساعت پیاده روی منظم و سریع در روز ممکن است کافی باشد.

سوزش سردل

این بیماری که ما آن را رفلاکس می‌نامیم، در اثر نشت اسید معده به مری و تحت تأثیر پروژسترون ایجاد می‌شود. لذا درست مانند یبوست، اغلب و به مقدار کم بخورید. سیب زمینی سرخ شده، شیرینی‌ها و نوشیدنی‌های گازدار، رفلاکس را افزایش می‌دهند. به علاوه حداقل تا ۲ ساعت بعد از غذا دراز نکشید و بالش خود را کمی بالا بیاورید. با این حال اگر با این پیشنهادات احساس بهتری نداشتید، با پزشک خود مشورت کنید.

خستگی و بی‌حالی

علاوه بر تغییر تعادل هورمونی و تسریع متابولیسم، ترس و اضطراب در مورد بارداری، تولد و بچه‌دار شدن می‌تواند منجر به احساس خستگی شود. همینطور گریه و خنده ناگهانی، تحریک پذیری و آرامش بیش از حد ممکن است رخ دهد. به علاوه شکایاتی مانند افسردگی، تحریک پذیری شدید و میل بیش از حد به خواب نیز در دوران بارداری رایج است. همچنین ماه سوم از سه ماه اول بارداری، دوران سازگاری مادر با بارداری است. با این وجود هر زمان که می‌توانید استراحت کنید. غذاهای با محتوای ویتامین بالا مانند میوه‌های تازه، آب میوه‌های تازه و سالاد، مقاومت بدن را بالا می‌برند. مایعات فراوان نیز بنوشید. پیاده روی کوتاه نیز در فضای باز خوب خواهد بود.

سردرد

سردردهای خفیفی که در سه ماه اول بارداری مشاهده می‌شود، بسیاری از مادران را آزار می‌دهد. علت دقیق آن مشخص نیست، اما مانند سایر اختلالاتی که در اوایل بارداری مشاهده می‌شود، به‌خاطر تغییرات در سطح هورمون‌ها و گردش خون، استرس و خستگی مفرط است. همچنین به محض اینکه متوجه شدید باردار هستید، کافئین را به طور کامل کاهش دهید یا آن را متوقف کنید. این تغییرات رفتاری ممکن است برای چند روز در شما باعث ایجاد سردرد شود.

همینطور تغذیه خوب و متعادل، استراحت خوب، ماساژ، ورزش‌های سبک یا پیاده روی به میزان قابل توجهی از شکایت سردرد شما در سه ماه اول بارداری می‌کاهد. کاهش استرس به شما کمک می کند دوره های اول بارداری راحت تری داشته باشید. منتها اگر سردرد شدید، همراه با حالت تهوع است و برای مدت طولانی ادامه دارد، با پزشک خود مشورت کنید. بدون مشورت با پزشک از هیچ دارویی استفاده نکنید.

خونریزی واژینال

خونریزی واژینال در تمام مراحل بارداری، از جمله در سه ماه اول بارداری غیر طبیعی است. لذا حتما با پزشک خود مشورت کنید.

تغییرات خواب

در حالی که برخی از زنان باردار تمایل به خواب دارند، برخی دیگر ممکن است بی‌خوابی داشته باشند. تغییر تعادل هورمونی و متابولیسم نیز بر الگوهای خواب تأثیر می‌گذارد. با این حال معمولا این مشکل در سه ماه اول بارداری موقتی است. همچنین به زنان بارداری که از بی‌خوابی رنج می‌برند، ممکن است توصیه شود قبل از رفتن به رختخواب یک حمام آب گرم و یک لیوان شیر بخورند. چای و قهوه به خصوص در شب نباید مصرف شود.

خونریزی لثه و بینی

در دوران بارداری، جریان خون به مخاط دهان و بینی افزایش می‌یابد. بر این اساس لثه‌های شما ممکن است هنگام مسواک زدن خونریزی کنند و همچنین ممکن است خونریزی خفیف بینی را نیز تجربه کنید. بخصوص مرطوب کردن هوای داخل باعث محافظت از مخاط بینی می‌شود. با این حال خونریزی بیش از حد بینی و افزایش فشار خون در سه ماه اول بارداری، ممکن است نشانه اختلالات خونریزی باشد، لذا حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

مکمل های سه ماهه اول بارداری

در سه ماهه اول بارداری، مادران باردار باید علاوه بر اسید فولیک، ویتامین A، کلسیم، آهن یا ویتامین‌های گروه ب را نیز استفاده کنند. تمامی مکمل‌های سه ماهه اول بارداری را باید زیر نظر پزشک استفاده کرد، زیرا گاهی اوقات تجمع بیش از اندازه ویتامین‌ها سبب اختلال در رشد جنین می‌شود. به طور کلی، زنان باردار باید در طول این دوران وزن خود را کنترل کنند و همچنین از رژیم غذایی ناسالم و خوردن غذاهایی مانند تنقلات و فست فودها به شدت پرهیز کنند. در این بخش به معرفی برخی از بهترین مکمل‌های خانم‌ها در دوران بارداری می‌پردازیم:

  1. اسید فولیک

اسید فولیک تأثیر بسیاری بر رشد و سلامت جنین می‌گذارد. این ماده همچنین از نقایص مادرزادی، نقایص قلبی، شکاف کام و لب جلوگیری می‌کند. اسید فولیک یکی از مهم‌ترین مکمل‌های سه ماهه اول بارداری است که بدن روزانه به ۴۰۰ الی ۸۰۰ میکروگرم فولات به آن نیاز دارد.

  1. ویتامین‌های B

ویتامین‌های B12 در تولید گلبول‌های قرمز و سلول‌های مغزی جنین تأثیر دارند. مصرف ویتامین B6 سبب تقویت سیستم ایمنی بدن جنین می‌شود. در صورتی که در سه ماهه اول بارداری دچار حالت تهوع شدید، مصرف ویتامین B6 می‌تواند به کاهش این علائم کمک کند.

  1. مکمل آهن

از مهم‌ترین مشکلات در سه ماهه اول بارداری فقر آهن است. فقر آهن می‌تواند سلامت مادر و جنین را به خطر بیندازد. از مهمترین مشکلات و عوارض فقر آهن، رشد ناکافی نوزاد، سقط جنین، زایمان زودرس و مرگ و میر مادران می‌توان اشاره کرد. برای جلوگیری از کمبود آهن در سه ماهه اول بارداری، بهتر است آنان روزانه قرص آهن استفاده کنند.

  1. دوکوزاهگزانوئیک اسید

DHA در طول سه ماهه اول بارداری بسیار مفید است. دوکوزاهگزانوئیک اسید یک نوع اسید چرب امگا ۳ است که برای رشد و تکامل جنین لازم است. پزشکان مصرف حداقل ۳۰۰ میکروگرم را در دوران بارداری پیشنهاد می‌کنند.

  1. قرص پرگناکر ویتابیوتیکس

قرص پرگناکرویتابیوتیکس یکی از مکمل‌های سه ماهه اول بارداری است. این قرص فقط برای مصرف در این دوره توصیه شده است. این مکمل دارای ویتامین‌های ضروری برای سه ماهه اول بارداری، دوران شیردهی و حتی قبل از دوران بارداری می‌باشد. مادران باردار می‌توانند قبل از شروع بارداری برای ایجاد آمادگی این مکمل را استفاده کنند. قرص پرگناکرویتابیوتیکس، انواع ویتامین‌ها و ترکیبات معدنی را دارا می‌باشد که حافظ سلامت مادر و جنین است.

  1. قرص پرگناکر کانسپشن اورجینال

قرص پرگناکر کانسپشن اورجینال تحت لیسانس انگلستان است و تمام مواد اولیه قرص از کشور انگلستان وارد و در ایران بسته‌بندی می‌شود. اگر قصد مصرف یک مکمل مناسب برای قبل از بارداری را دارید، این قرص انتخاب خوبی برای شما است.

غربال گری سه ماهه اول بارداری

غربالگری سه ماهه اول بارداری ترکیبی از دو آزمایش خون و سونوگرافی فراصوت است که در هفته یازدهم تا سیزده هفته و ۶ روز بارداری برای بررسی خطر جنین مبتلا به سندروم داون، سندروم ادوارد یا سندروم پاتو انجام می‌شود. انجام آزمایشات و سونوگرافی به همراه هم و با در نظر گرفتن سن مادر، حساسیت و اختصاصیت نتایج غربالگری را بالا می‌برد.

آزمایش خون و سونوگرافی در سه ماه اول حاملگی

  • آزمایش خون که سطح دو پروتئین خاص در خون مادر را بررسی می‌کند.
  • پروتئین A پلاسمای مرتبط با بارداری: این پروتئین در طول بارداری از جفت ترشح می‌شود و در طول یک بارداری طبیعی میزان این پروتئین تا تولد نوزاد افزایش می‌یابد.
  • گنادو تروپین جفتی انسان: این هورمون طی هفته ۸ تا ۱۰ بارداری به میزان زیاد توسط جفت ترشح می‌شود. سپس میزان آن در خون کاهش می‌یابد و به حد متعادلی می‌رسد.
  • سونوگرافی NT: برای ارزیابی وضعیت و اندازه جنین و همچنین میزان تجمع مایعات در قسمت گردن جنین سونوگرافی انجام می‌شود.

اگه نتایج آزمایشات و سونوگرافی نشان دهد که ریسک ابتلا متوسط یا شدید است، ممکن است نیاز به تست‌های تشخیصی بیشتری باشد.

ممنوعات سه ماهه اول بارداری

در دوران بارداری قطعاً انجام یک سری کارها و مصرف بعضی از مواد غذایی ممنوع است. در سه ماهه اول حاملگی باید از موارد زیر پرهیز کنید:

  • الکل
  • سیگار و تنباکو
  • مصرف داروهای افیونی
  • انجام ورزش‌هایی مثل فوتبال یا فعالیت‌هایی که به شکم فشار زیادی وارد می‌کند
  • مصرف غذاهای خام مانند سوشی، مصرف ماهی پر از جیوه، گوشت‌های نیم پز، لبنیات غیر پاستوریزه
  • رفتن به جکوزی و سونا م
  • صرف غذاهای فست فودی و کنسروی

خوردن جگر در سه ماهه اول بارداری

با وجودی که بسیاری از افراد جگر را منبع خوبی برای تامین آهن می‌دانند، اما خوردن جگر در دوران بارداری به ویژه سه ماهه اول ایمن نیست. جگر حاوی سطوح بالایی از ویتامین‌هایA  رتینول است که می‌تواند در بدن جمع شود و به کودک در حال رشد آسیب برساند.

عوامل و علائم سقط جنین در سه ماهه اول

بیشتر سقط جنین‌ها در این دوره اتفاق می‌افتد که دلایل و نشانه‌های آن شامل موارد زیر هستند:

  • شایع‌ترین علل سقط جنین در این دوره مشکلات ژنتیکی در جنین است. این ناهنجاری‌ها به دلیل مشکلات در تقسیم سلولی یا اشتباهات کروموزومی اتفاق می‌افتند که مانع از رشد طبیعی جنین می‌شود.
  • عدم تعادل هورمونی، به خصوص کمبود هورمون پروژسترون می‌تواند در نگهداری بارداری مشکل ایجاد کند. پروژسترون برای تثبیت دیواره رحم و حمایت از رشد جنین لازم است.
  • بیماری های مادر مثل دیابت کنترل نشده، مشکلات تیروئید و بیماری‌های خود ایمنی می‌تواند خطر سقط جنین را بالا ببرند.
  • بعضی از عفونت‌ها:بعضی از عفونت‌ها از جمله عفونت‌های ویروسی و باکتری‌هایی می‌توانند باعث سقط جنین شوند. عفونت‌هایی مانند توکسوپلاسموز، روبلا و سیتومگالوویروس از عوامل شناخته شده هستند.
  • استفاده از مواد مخدر، سیگار کشیدن و مصرف الکل در دوران بارداری خطر سقط جنین را به طور زیادی افزایش می‌دهد. همچنین قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی یا سموم نیز می‌تواند بر جنین تاثیر منفی بگذارد.
  • بعضی از مشکلات ساختاری رحم مانند فیبروم‌ها، ناهنجاری‌های رحم یا ضعیف بودن دهانه رحم ممکن است مانع از نگهداری جنین شود و باعث سقط جنین در سه ماهه اول شو.د
  • سن بالای مادر (بیش از ۳۵ سال) خطر بروز سقط را بالا می‌برد. معمولابا افزایش سن احتمال بروز ناهنجاری‌های ژنتیکی در جنین نیز افزایش می‌یابد.
  • استرس شدید یا اختلالات روانی در دوران بارداری به صورت غیر مستقیم بر سلامت جنین و احتمال سقط او تاثیر می‌گذارد.

شایع‌ترین علائم سقط جنین عبارتند از:

  • لکه بینی که بیش از سه روز طول می‌کشد
  • خونریزی که ممکن است شامل لخته یا بافت باشد
  • درد و گرفتگی خفیف تا شدید در ناحیه کمر و شکم
  • کاهش وزن
  • ترشح مایعات یا مخاط از واژن
  • کاهش علائم بارداری مانند حساسیت پستان، حالت تهوع و استفراغ

تبخال تناسلی در سه ماهه اول بارداری

در سه ماهه اول بارداری ابتلا به تبخال تناسلی می‌تواند خطراتی برای مادر و جنین داشته باشد. اگر عفونت برای اولین بار در این دوره رخ دهد (عفونت اولیه) علائم معمولا شدیدتر هستند و شامل زخم‌های دردناک در ناحیه تناسلی، تب، ضعف و گاهی تورم غدد لنفاوی می‌شود. علاوه بر ناراحتی جسمی، عفونت اولیه ممکن است سیستم ایمنی بدن مادر را تحت تاثیر قرار دهد و باعث التهاب یا تب شود که می‌تواند به طور غیر مستقیم بر رشد جنین تاثیر بگذارد. در موارد نادر، تبخال اولیه در این دوره ممکن است خطر سقط جنین را بالا ببرد.

در صورت ابتلا به تبخال تناسلی در سه ماهه اول، پزشک معمولا داروهای ضد ویروسی مانند آسیکلوویر را برای کاهش شدت علائم و کنترل عفونت تجویز می‌کند. این داروها در دوران بارداری بی‌خطر هستند و می‌توانند به جلوگیری از بروز عوارض جدی کمک کنند.

در سه ماه اول بارداری به چه نکاتی باید توجه کرد؟

هر دوره از بارداری با شرایط و ویژگی‌های مختص به خود همراه است که این می‌طلبد تا در هر دوره بر اساس شرایط و خصوصیات آن به یک سری از نکات توجه کنید. ما مهمترین این نکات را برای شما لیست کرده‌ایم تا اگر در سه ماه اول بارداری قرار دارید، حتما به آنها توجه کنید. آنها عبارت است از:

  • توجه به مصرف دارو

هنگام استفاده از دارو در تمام دوران بارداری به خصوص در سه ماه اول بارداری باید با پزشک متخصص زنان مشورت کنید.

  • پرهیز از اشعه

رادیوگرافی مستقیم، توموگرافی و سینتی گرافی از ابتدای بارداری باید اجتناب شود. به‌طور کلی دوز تابش اشعه ایکس ساده برای آسیب رساندن به جنین کافی نیست و برای زن بارداری که ناآگاهانه در معرض آن قرار می‌گیرد، مشکل جدی ایجاد نمی‌‌کند. با این حال در صورت لزوم، انجام ندادن چنین آزمایشاتی یا عدم همراهی با کسانی که آنها را انجام می‌دهند ترجیح داده شود.

  • اجتناب از قرارگرفتن در معرض مواد شیمیایی غیرضروری

می‌بایست از مواد تمیزکننده بسیار خشن دوری کنید. استفاده از رنگ مو بخصوص در سه ماه اول بارداری توصیه نمی‌شود.

نکات سه ماه اول بارداری

محافظت از خود در برابر انواع عوامل عفونی

عفونت‌هایی مانند سرخجه، توکسوپلاسما، سیتومگالوویروس، آبله مرغان، سیفلیس و پاروویروس، بخصوص در سه ماه اول بارداری می‌توانند ناهنجاری‌های جدی در نوزاد ایجاد کنند. در صورت امکان این عفونت‌ها باید قبل از بارداری غربالگری شوند و برای کسانی که برنامه واکسیناسیون دارند، واکسینه شوند. علاوه بر این، دوری از گوشت خام و سبزیجات بد شسته شده و خیساندن سبزیجات در آب سرکه می‌تواند از عفونت توکسوپلاسما محافظت کند. همچنین از بیماران مبتلا به راش نیز دوری کنید.

  • داشتن یک برنامه غذایی منظم و متعادل

مصرف یک رژیم غذایی متعادل که حاوی سبزیجات، میوه‌ها، پروتئین، غلات، شیر و لبنیات، ماهی منبع امگا۳ به مدت ۶ وعده در روز باشد. همچنین لازم است از شکر تصفیه‌ شده، غذاهای بسته‌بندی شده و نوشیدنی‌های اسیدی دوری کنید. به علاوه از غذاهای دریایی مانند صدف و صدف حاوی فلزات سنگین باید اجتناب شود.

  • اجتناب از مصرف زیاد قهوه و چای

مصرف ۲۰۰ میلی گرم کافئین در روز حد مجاز در دوران بارداری است. این معادل تقریباً ۲ فنجان قهوه فوری است.

  • قطع مصرف الکل و سیگار

هم الکل و هم سیگار برای سلامت مادر و جنین مضر هستند.

  • ‌استفاده از مکمل‌های ویتامینی لازم

استفاده از اسید فولیک به خصوص در سه ماه اول بارداری ضروری است. ۴۰۰ میکروگرم مکمل اسید فولیک در روز برای ۳ ماه قبل از بارداری و سه ماه اول بارداری مورد نیاز است.

پیشنهاد مطالعه: همه چیز درباره سه ماه دوم بارداری

کلام پایانی

اصولا سه ماه اول بارداری به عنوان شروع بارداری شما به حساب می‌آید. شروعی که می‌تواند آغاز یک دوره جدید در زندگی شما باشد. همچنین از این دوره است که هورمون‌ها به تدریج شروع به ایجاد تغییرات در بدن مادر می‌کنند و در نتیجه ما تغییرات و علائم آن را در مادر شاهد هستیم. هرچند این تغییرات ظاهری نیست و بیشتر مربوط به بدن مادر و جنین است، اما باید اذعان کنیم که سخت‌ترین دوره بارداری است. با این حال ما در این مقاله کوشیدیم تا به بررسی نکات سه ماهه اول بارداری اشاره کنیم و آگاهی‌‌های لازم را به شما بدهیم.

پرسش و پاسخ سه ماه اول بارداری

در ادامه به برخی از رایج‌ترین سؤالات مربوط به سه ماه اول حاملگی پاسخ‌های کوتاه و مختصر ارائه می‌دهیم.

۱. در سه ماه اول بارداری چه کارهایی باید انجام داد؟

  1. انجامحرکات ورزشی مناسب
  2. تغذیه کامل و اصولی
  3. انجامبه ‌موقع آزمایشات و سونوگرافی
  4. مصرف مکمل‌ها و ویتامین‌ها

۲. آیا سکس در سه ماهه اول بارداری خطرناک است؟

بخاطر خطر سقط جنین بهتر است در سه ماه اول حاملگی از داشتن رابطه جنسی خودداری نمایید.

۳. دلیل خونریزی در سه ماهه اول حاملگی چیست؟

اگر خونریزی در سه ماه اول بارداری خفیف باشد، ممکن است نشان دهنده لانه گزینی جنین باشد، اما اگر خونریزی شدید و مداوم با درد شکم داشته باشید، می‌تواند به دلیل سقط یا جدا شدن جفت باشد.

اشتراک گذاری: