آنچه در این مقاله خواهید خواند
آیا کودکان در مقایسه با سایر مردم بیشتر مستعد ابتلا به ویروس کرونا هستند؟ چگونه میتوان از عفونت جلوگیری کرد؟
خیر، هیچ مدرکی مبنی بر مستعد بودن کودکان وجود ندارد. در حقیقت، بیشتر موارد تایید شده کرونا گزارش شده از چین در بزرگسالان رخ داده است. البته عفونت در کودکان و نوجوانان نیز گزارش شده است. دادههای منتشر شده از همهگیریهای قبلی بیماریهای مشابه ناشی از ویروس کرونا مانند سارس (SARS) و مرس (MERS) نیز نشان میدهد که در آنها نیز عفونت در میان کودکان نسبتا غیر معمول بود.
کودکان نیز همانند سایر گروههای سنی باید برای جلوگیری از عفونت اقدامات پیشگیرانه را رعایت کنند. اقدامات معمول شامل تمیز کردن دستها با استفاده از آب و صابون یا ضدعفونیكننده الكلی، جلوگیری از تماس نزدیک با افراد بیمار و کامل کردن واکسیناسیون از جمله واكسن آنفلوانزا میباشد.
آیا تظاهرات بالینی کرونا در کودکان با بزرگسالان متفاوت است؟
آیا کودکان بیشتر از بزرگسالان در معرض ابتلا به فرم شدید بیماری، عوارض، مرگ و میر ناشی از عفونت کرونا در مقایسه با بزرگسالان هستند؟
پاسخ: در خصوص ابتلای کودکان به کرونا گزارشهای محدودی وجود دارد. با این وجود، براساس گزارشهای در دسترس علائم بیماری بصورت علائم سرماخوردگی شامل تب، آبریزش بینی و سرفه است. علائم گوارشی مانند استفراغ و اسهال حداقل در یک کودک مبتلا به کرونا گزارش شده است. این گزارشهای هر چند محدود نشان میدهد كه كودكان مبتلا به کرونا معمولاً دچار علائم خفیف بیماری شدهاند و بنظر میرسد که عوارض شدید (مانند سندرم زجر تنفسی حاد ARDS و شوك سپتیك) نادر هستند. با این حال مانند سایر بیماریهای تنفسی، ممکن است جمعیت خاصی از کودکان که بیماریهای خاصی دارند در معرض خطر عفونت شدید باشند.
سوال: آیا درمانی برای کودکان مبتلا به کرونا وجود دارد؟
پاسخ: در حال حاضر هیچ داروی ضدویروسی برای کرونا وجود ندارد. کودکان و اعضای خانواده آنها باید برای جلوگیری از شیوع عفونتهای تنفسی اقدامات پیشگیرانه را رعایت کنند. جلوی سرفه و عطسه خود را با دستمال کاغذی بپوشانند، دستها را مکررا با آب و صابون یا ضدعفونی کننده دستی دارای الکل تمیز کنند.
منبع این مطلب، سایت معتبر پزشکی CDC.gov است.