حمله یا سکته قلبی چیست؟

مهم‌ترین علائم و عوارض سکته قلبی

سکته قلبی یا (Myocardial infarction) یکی از شایع‌ترین علل مرگ و میر در جهان است که سالانه جان بسیاری از افراد و به خصوص سالمندان را تهدید به مرگ می‌کند. حمله قلبی که بر اثر انسداد کامل عروق کرونر قلب ایجاد می‌شود؛ ممکن است براثر سبک غلط زندگی در طی دهه‌های طولانی و یا عوامل مختلف دیگر اتفاق بیفتد.عروق کرونر که وظیفه رساندن خون، اکسیژن و مواد مغذی به قلب را دارند؛ با تجمع پلاک‌ها و رسوبات تنگ‌تر شده و باعث کاهش جریان خون به سمت قلب می‌شوند.

بیماری عروق کرونر زمانی ایجاد می‌شود که رگ‌های اصلی قلب که وظیفه خون رسانی به قلب را بر عهده دارند؛ آسیب دیده یا بیمار شوند. از علل بیماری عروق کرونر می‌توان به رسوبات حاوی کلسترول (پلاک‌ها) در عروق کرونر و التهابات بوجود آمده در این عروق اشاره کرد.
از آن جاییکه گرفتگی این عروق به مرور و و طی سال‌های طولانی ایجاد می‌شود؛ ممکن است تا زمانی که دچار انسداد قابل توجه و یا حمله قلبی عروقی نشوید، مشکلی را احساس نکنید.
اما می‌توانید با رعایت نکاتی از گرفتگی عروق کرونر و حمله قلبی پیشگیری کنید. در این مطلب از سیناکر قصد داریم در مورد عوامل بروز سکته قلبی، علائم سکته قلبی و همچنین راه‌های پیشگیری از حمله قلبی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.

آنچه در این مقاله خواهید خواند

مهم ترین علائم سکته قلبی چیست؟

همانطور که قبل‌تر نیز اشاره کردیم؛ با تنگ‌تر شدن عروق کرونر خون رسانی و رسیدن اکسیژن به قلب سخت‌تر شده و تپش قلب بیشتر می‌شود. در ابتدا کاهش جریان خون رسانی در قلب ممکن است کاملا بی علامت باشد؛ اما با ادامه تجمع پلاک‌ها در عروق کرونر، احتمالا برخی از نشانه‌های گرفتگی عروق قلبی در بدن ظاهر می‌شود که در صورت درمان سریع‌تر می‌توان از حملات قلبی جلوگیری کرد. در ادامه برخی از مهم‌ترین علائم و نشانه‌های بیماری عروق کرونر را با هم بررسی می‌کنیم.

درد قفسه سینه در سمت چپ و وسط ( آنژین)

یکی از علائم گرفتگی عروق قلب، درد قفسه سینه در قسمت چپ یا وسط سینه است. احتمالا شما در این حالت احساس می‌کنید که کسی روی سینه شما ایستاده و فشاری بر روی سینه شما وارد می‌شود. این درد که آنژین نامیده می‌شود؛ معمولا در قسمت میانی سینه و یا سمت چپ آن احساس می‌شود. درد قفسه سینه در زنان ممکن است مختصر یا تیز باشد  و در گردن، بازو و یا پشت قفسه سینه احساس می‌شود و معمولا چند دقیقه بعد از اتمام فعالیت استرس ‌زا از بین می‌رود.  استرس و ناراحتی از مهم‌ترین علت‌های بروز درد قفسه سینه (آنژین) محسوب می‌شود.

درد در قسمت چپ قفسه سینه

تنگی نفس، علائم سکته قلبی قبل از وقوع

از دیگر علائم سکته قلبی قبل از وقوع می‌توان به تنگی نفس در هنگام انجام فعالیت‌های روزانه اشاره کرد. در این شرایط خون‌رسانی به قلب شما به سختی انجام می‌شود و قلب شما نمی‌تواند خون کافی برای پاسخگویی به نیازهای بدن شما را پمپاژ کند. بنابراین ممکن است دچار تنگی نفس و تپش قلب یا خستگی شدید در هنگام انجام فعالیت‌ها شوید.

تپش قلب و تنگی نفس

حمله قلبی چیست و چگونه رخ می دهد؟

به طور کلی حمله قلبی زمانی رخ می‌دهد که شریان‌های عروق کرونر کاملا مسدود شوند. از جمله علائم و نشانه‌های حمله قلبی قبل از وقوع می‌توان به درد قفسه سینه همراه با تنگی نفس و درد شانه یا بازو در برخی موارد همراه با تعریق اشاره کرد.

علائم حمله قلبی

مهم ترین علائم حمله قلبی در زنان

تحقیقات نشان داده است که علائم حمله قلبی در زنان نسبت به مردان کمی متفاوت‌تر است. از دیگر علائمی که قبل از حمله قبلی در زنان دیده شده است؛ می‌توان به خستگی، حالت تهوع و درد در قسمت گردن و فک اشاره کرد.

اقدامات اولیه هنگام حمله قلبی

اگر در موقعیتی قرار گرفتید که شخصی دچار حمله قلبی شد؛ بهترین کار این است که بلافاصله با شماره 115 و یا اورژانس محلی تماس بگیرید. در صورتی که به خدمات اورژانس‌های پزشکی دسترسی ندارید؛ بهتر است از کسی درخواست کنید که شما را به نزدیک‌ترین بیمارستان اطراف منتقل کند. سعی کنید رانندگی توسط خودتان را در گزینه آخر قرار دهید.

چه زمانی به دکتر قلب مراجعه  کنیم؟

اگر عوامل خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر از جمله فشار خون بالا، کلسترول بالا، مصرف دخانیات ، دیابت، چاقی و یا سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارید؛ حتما با پزشک متخصص قلب مشورت کنید. پزشک شما ممکن است شما را از لحاظ بیماری قلبی عروقی کرونر معاینه کند؛ خصوصا اگر علائم و نشانه‌های تنگی عروق را نیز داشته باشد. همچنین می‌توانید از مراقبت‌های آنلاین پزشک معالج در اپلیکشن سیناکر نیز استفاده نمایید.

دکتر قلب

با نصب این برنامه می‌توانید توسط پزشک شخصی ویزیت شوید و در ادامه با آنالیز شاخص‌های مهم سلامتی برای بیماری‌های دیابت، فشار خون و بیماری های قلبی عروقی، چاقی، لاغری و… از مشاوره‌های آنلاین سیناکر به راحتی بهره‌مند شوید.

شایع ترین علت سکته قلبی چیست؟

به نظر می‌رسد که بیماری‌های قلبی عروقی با زخم شدن یا آسیب به لایه داخلی عروق کرونر گاهی اوقات از اوایل کودکی آغاز می‌شود. عوامل مختلفی وجود دارند که در این آسیب‌ها تاثیر گذارند. برخی از مهم‌ترین عوامل تاثیر گذار در بیماری‌های قلبی عروقی عبارتند از:

  • سیگار کشیدن
  • فشار خون بالا
  • کلسترول بالا
  • مقاومت به انسولین یا دیابت
  • فعال نبودن و بی تحرکی جوانان و میانسالان

با آسیب رسیدن به دیواره داخلی شریان قلب، رسوبات چربی (پلاک) که از جنس کلسترول هستند به همراه سایر مواد زائد سلولی در محل آسیب دیدگی جمع می‌شوند. این فرایند آترواسکلروز یا تصلب شرایین نامیده می‌شود.

اگر سطح پلاک شکسته یا پاره شود؛ سلول‌های خونی یا همان پلاکت‌ها در محل جمع شده و سعی در ترمیم شریان دارند. این توده می‌تواند شریان را مسدود کرده و منجر به حمله قلبی در جوانان و سالمندان شود.

پیشنهاد مطالعه: بعد از سکته قلبی چکار باید کرد؟

مهم‌ترین عوامل ابتلا به حمله قلبی کدام‌اند؟

خوشبختانه تحقیقات گسترده در زمینه پزشکی عواملی که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و گرفتگی عروق کرونر و در نهایت  احتمال حمله قلبی را به طور چشمگیری افزایش می‌دهند را شناسایی کرده است. واضح است که هر چقدر به عوامل خطر ابتلا به سکته قلبی نزدیک‌تر باشید و این عوامل خطر در شما شدیدتر باشند؛ احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونر و گرفتگی رگ‌های قلبی در شما بیشتر می‌شود. با شناخت این عوامل، پیشگری از بیماری‌های قلبی برای شما آسان تر می‌شود.

برخی از مهم ترین عوامل خطر ابتلا به بیماری‌های عرق کرونر عبارتند از:

عوامل خطر ماژور یا عمده: تحقیقات نشان داده است که این عوامل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. این دسته از عوامل خطر معمولا غیر قابل تغییر بوده و شما نقشی در ایجاد آن نداشته‌اید.

عوامل خطر قابل اصلاح : برخی از عوامل خطر ماژور را می‌توان از طریق داروها، اصلاح و تغییر سبک زندگی، اصلاح یا کنترل کرد که در دسته عوامل خطر قابل اصلاح دسته بندی می‌شوند.

عوامل خطر موثر یا کمک کننده: این عوامل نیز با افزایش خطر ابتلای بیماری‌های قلبی عروقی همراه هستند، اما اهمیت و شیوع آن‌ها هنوز مشخص نشده است.

انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که از همان اوایل زندگی بر پیشگیری از بیماری‌های قلبی تمرکز کنید. برای شروع، عوامل خطر خود را ارزیابی کنید و برای پیشگیری از ابتلا بیماری‌های قلبی تلاش کنید. هرچه زودتر عوامل خطر خود را شناسایی و مدیریت کنید، شانس شما برای داشتن یک زندگی با قلب سالم بیشتر است.

عوامل غیر قابل تغییر در خطر ابتلا به بیماری های قلبی

عوامل خطر ماژور یا عمده ای که از مهم‌ترین عوامل بروز بیماری‌های قلبی نیز به شمار می‌روند، غیر قابل تغییر بوده و شما نقشی در انتخاب آنها ندارید.

شما ممکن است با عوامل خطر خاصی متولد شده باشید که قابل تغییر نیستند. هرچه بیشتر از این عوامل خطر داشته باشید، احتمال ابتلای شما به بیماری عروق کرونر قلب نیز افزایش پیدا می‌کند.

از مهم‌ترین عوامل خطر ماژور یا غیر قابل تغییر در بیماری‌های قلبی عبارتند از:

  • افزایش سن
  • جنسیت
  • وراثت

نقش افزایش سن در بروز حمله قلبی

اکثر افرادی که به دلیل بیماری عروق کرونر قلب فوت میکنند؛ ۶۵ ساله یا بزرگ‌تر هستند. با وجود این که حملات قلبی می‌تواند هر دو جنس را در سنین پیری تحت تأثیر قرار دهد، اما با توجه به تحقیقاتی که صورت گرفته است؛ زنان بیشتر در معرض خطر مرگ در اثر ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند.

زنان در معرض خطر بیشتر مرگ در اثر حمله قلبی

نقش جنسیت مرد در بروز حمله قلبی

حمله قلبی در مردان دارای ریسک بالاتری نسبت به زنان است و طبق تحقیقات مردان در سن کم‌تری دچار این حملات می‌شوند.
حتی پس از رسیدن زنان به سن یائسگی، زمانی ‌که میزان مرگ و میر زنان در اثر بیماری قلبی افزایش می‌یابد، خطر ابتلا به حمله‌ قلبی در زنان کم‌تر از مردان است.

نقش وراثت(نژاد) در بروز حمله قلبی

طبق بررسی هایی که صورت گرفته است، آفریقایی-آمریکایی‌ها فشار خون بالای شدیدتری نسبت به قفقازی‌ها دارند و خطر بیماری قلبی در آن‌ها بیشتر است. خطر بیماری قلبی در میان مکزیکی-آمریکایی‌ها، سرخپوستان آمریکایی،‌ هاوایی‌های بومی ‌و برخی از آسیایی-آمریکایی‌ها نیز به نسبت بقیه بیشتر است که تا حدودی مربوط به بالاتر بودن میزان چاقی و دیابت در این افراد است.
همچنین بیشتر افرادی که سابقه‌ خانوادگی قابل توجهی در بیماری‌های قلبی دارند، یک یا چند عامل خطر دیگر نیز دارند. همانطور که نمی‌توانید سن، جنس و نژاد خود را کنترل کنید، نمی‌توانید سابقه خانوادگی خود را نیز کنترل کنید. بنابراین، مهم‌ترین نکته این است که عوامل خطر تغییر‌پذیر دیگری را که دارید درمان و کنترل کنید.

از آنجایی که شما نمی‌توانید در مورد این عوامل خطر کاری انجام دهید، نکته‌ی مهم‌تر این است که سعی کنید عوامل خطری که قابل تغییر هستند را مدیریت کرده و راه  پیشگیری از بیماری‌های قلبی را هموارتر کنید. در ادامه برخی از عوامل قابل کنترل برای جلوگیری از بیماری های قلبی را بررسی کرده ایم.

عوامل قابل کنترل در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی

برخی از عوامل خطر ماژوری در ابتلا به بیماری‌های قلبی که قابل کنترل بوده و می‌توانید اصلاح، درمان یا کنترل کنید عبارتند از :

  • دود تنباکو
  • کلسترول خون بالا
  • تری‌گلیسیرید‌ها
  • فشار خون بالا
  • کم‌تحرکی
  • چاقی و اضافه وزن
  • دیابت

نقش دخانیات و سیگار در ابتلا به بیماری‌های قلبی

سیگار و تنباکو یکی از خطرناک‌ترین عوامل برای مرگ ناگهانی و سکته قلبی در بیماران عروق کرونرمحسوب می‌شود. همچنین خطر ابتلای افراد سیگاری به بیماری‌های عروق کرونر بسیار بیشتر از افراد غیر سیگاری است. سیگار کشیدن همچنین در کنار عوامل خطر دیگرمی‌تواند خطر ابتلا به  بیماری عروق کرونر قلب را تا حد زیادی افزایش دهد.

نقش دخانیات در حمله قلبی

قرار گرفتن در معرض دود سیگار نیز، تا حدودی تاثیر منفی داشته و خطر بیماری قلبی را حتی برای افراد غیرسیگاری افزایش می‌دهد.

تاثیر کلسترول خون بالا در ابتلا به بیماری‌های قلبی

با افزایش کلسترول خون، خطر بیماری عروق کرونر قلب نیز افزایش می‌یابد. وقتی ‌که عوامل خطر دیگر (مانند فشار خون بالا و دود تنباکو) نیز وجود داشته باشد، این خطر حتی بیشتر هم می‌شود و احتمال حمله قلبی را چندین برابر می‌کند. همچنین سطح کلسترول بدن افراد نیز تحت تأثیر سن، جنس، وراثت و رژیم غذایی متغیر است.

در حالت کلی میزان کلسترول بدن به سه دسته کلسترول کل، کلسترول خوب و کلسترول بد دسته بندی می‌شود. در ادامه اطلاعات کامل‌تری را در رابطه با میزان کلسترول بدن برای شما آماده کرده‌ایم.

کلسترول کل

نمره‌ی کلسترول کل شما با استفاده از معادله‌ی زیر محاسبه می‌شود:
HDL + LDL + 20 درصد از میزان تری ‌گلیسیرید بدن

کلسترول LDL یا لیپوپروتئین با دانسیته‌ی کم = کلسترول بد

سطح کلسترول LDL کم برای سلامت قلب شما مفید در نظر گرفته می‌شود. با این حال، طبق آخرین دستورالعمل‌های انجمن قلب آمریکا، سطح LDL شما نباید عامل اصلی برای برنامه‌ریزی درمان برای جلوگیری از حمله‌ قلبی و سکته‌ی مغزی باشد. علاوه بر این، بیمارانی که داروی استاتین مصرف می‌کنند، دیگر نیازی به پایین آوردن سطح کلسترول LDL به عدد مشخصی ندارند. عوامل سبک زندگی، مانند رژیم غذایی ناسالم و سرشار از چربی‌های اشباع و ترانس، می‌توانند کلسترول LDL را افزایش دهند.

کلسترول HDL یا لیپوپروتئین با چگالی بالا = کلسترول خوب

در مورد HDL (کلسترول خوب)، سطح بالاتر معمولاً بهتر است. کلسترول HDL پایین، شما را در معرض خطر بیشتری برای بیماری‌های قلبی قرار می‌دهد. افراد دارای تری‌گلیسیرید خون بالا معمولاً کلسترول HDL پایین تری نیز دارند. از تاثیر گذارترین عوامل کاهش کلسترول خوب می‌توان به عوامل ژنتیکی، دیابت نوع ۲، سیگار کشیدن، اضافه وزن و کم تحرکی اشاره کرد.

نقش تری گلیسیریدها در ابتلا به بیماری‌های قلبی

تری ‌گلیسیرید‌ها رایج‌ترین نوع چربی در بدن هستند که سطح طبیعی تری‌گلیسیرید با توجه به سن و جنس افراد متفاوت است. سطح تری گلیسیرید بالا همراه با کلسترول HDL پایین یا کلسترول LDL بالا با آترواسکلروز (تصلب شراین) همراه است که باعث تجمع رسوبات چربی در دیواره‌ی شریان‌ها (سرخرگ‌ها) شده و خطر حمله‌ قلبی و سکته را افزایش می‌دهد.

تاثیر فشار خون در ابتلا به بیماری قلبی عروقی

فشار خون بالا باعث افزایش حجم کار قلب و همچنین ضخیم شدن و سفت شدن عضله‌ی قلب می‌شود. این سفت شدن عضله قلب طبیعی نیست و باعث عملکرد غیر‌طبیعی قلب می‌شود. همچنین خطر سکته، حمله‌ قلبی، نارسایی کلیه و نارسایی احتقانی قلب را افزایش می‌دهد.
وقتی فشار خون بالا در کنار چاقی، سیگار کشیدن، سطح کلسترول خون بالا یا دیابت وجود داشته باشد، خطر حمله‌ قلبی یا حتی سکته‌ی مغزی نیز بیشتر می‌شود.

توصیه می‌شود فشار خون خود را بصورت مرتب کنترل کنید. برای اینکار از انواع دستگاه‌های فشار سنج خانگی استفاده کنید. برای تهیه این دستگاه‌ها می‌توانید به فروشگاه سیناکر مراجعه کنید.

تاثیر فعالیت بدنی در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی

سبک زندگی غیرفعال یک عامل خطر برای بیماری عروق کرونر قلب است. فعالیت بدنی منظم، با شدت متوسط تا شدید به کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی کمک می‌کند. فعالیت بدنی می‌تواند به کنترل کلسترول خون، دیابت و چاقی کمک کند. همچنین می‌تواند به کاهش فشار خون در بعضی از افراد کمک کند.

نقش فعالیت بدنی در پیشگیری از حمله قلبی

نقش چاقی در ابتلا به بیماری قلبی

افرادی که چربی بدن اضافی به خصوص در ناحیه‌ی کمر باشد و شکمی داشته باشند؛ بیشتر در معرض بیماری قلبی و سکته‌ی مغزی قرار دارند، حتی اگر همین افراد فاکتور خطر دیگری نداشته باشند.
بزرگسالان دارای اضافه وزن که دارای عوامل خطر برای بیماری‌های قلبی عروقی مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا یا قند خون بالا هستند؛ می‌توانند با تغییر سبک زندگی وزن خود را کاهش دهند و باعث کاهش قابل توجهی در عوامل خطری مانند تری‌گلیسیرید، گلوکز خون، HbA1c  و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ شوند.

تاثیر دیابت در بیماری‌های قلبی

باتوجه به اینکه دیابت به طور جدی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد؛ یکی از عوامل مهم در ابتلا به بیماری‌های قلبی نیز شناخته می‌شود.
حتی وقتی سطح گلوکز کنترل شود، دیابت خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش می‌دهد. اگر قند خون به خوبی کنترل نشود خطرات آن بیشتر نیز می‌شود.

حداقل ۶۸ درصد افراد مبتلا به دیابت و با سن بالای ۶۵ سال به دلیل نوعی بیماری قلبی می‌میرند. در میان همین گروه، ۱۶ درصد نیز بر اثر سکته می‌میرند.اگر مبتلا به دیابت هستید، حتماً برای کنترل آن با پزشک خود همکاری کنید و هر عامل خطر دیگری را که می‌توانید، کنترل کنید.

برای کمک به مدیریت قند خون، افراد دیابتی چاق یا دارای اضافه وزن باید تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنند، برای مثال خوردن غذا‌ی بهتر یا فعالیت بدنی منظم می‌تواند از عوامل کمک کننده در کنترل دیابت باشد.

عواملی که نقش مهمی در ابتلا به بیماری‌های قلبی دارند

برخی عوامل دیگری نیز هستند که نقش مهمی را در کاهش و یا افزایش ابتلا به بیماری‌های قلبی داشته باشند. برخی از مهم‌ترین عوامل تاثیر گذار در ابتلا به بیماری های قلبی عبارت است از:

  • استرس
  • رژیم غذایی و تغذیه
  • الکل

تاثیر استرس بر بیماری‌های قلبی

برخی از دانشمندان، رابطه‌ای بین خطر بیماری عروق کرونر قلب و استرس در زندگی فرد، همراه با رفتارهای سلامتی و وضعیت اقتصادی اجتماعی را متوجه شده‌اند. این عوامل ممکن است عوامل خطر اثبات شده را تحت تأثیر قرار دهند.
به عنوان مثال، افراد تحت استرس ممکن است بیش از حد معمول بخورند، شروع به سیگار کشیدن کنند یا افراد سیگاری بیشتر از قبل سیگار بکشند. در حالت کلی پاسخ فرد به استرس ممکن است عاملی موثر در حملات قلبی باشد.

تاثیر رژیم غذایی و تغذیه بر بیماری قلبی

رژیم غذایی سالم یکی از بهترین سلاح‌هایی است که برای مقابله با بیماری‌های قلبی عروقی در اختیار دارید. مصرف مواد غذاییی سالم و همچنین میزان آن می‌تواند سایر عوامل خطر قابل کنترل مانند کلسترول، فشار خون، دیابت و اضافه وزن را تحت تأثیر قرار دهد.
غذاهای غنی از مواد مغذی را انتخاب کنید که دارای ویتامین، مواد معدنی، فیبر و سایر مواد مغذی هستند، اما کالری کمتری نسبت به غذاهای فقیر از مواد مغذی دارند. نوعی از رژیم غذایی را انتخاب کنید که بر سبزیجات، میوه‌ها و غلات سبوس‌دار تأکید داشته باشد.

تاثیر رژیم غذایی بر پیشگیری از حمله قلبی

یک رژیم غذایی سالم برای قلب همچنین شامل لبنیات کم‌چرب، مرغ، ماهی، حبوبات، مغزهای آجیلی و روغن‌های گیاهی غیر‌گرمسیری می‌شود. حتماً مصرف شیرینی‌ها، نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر و گوشت‌های قرمز را محدود کنید.
برای حفظ وزن سالم، رژیم غذایی خود را با سطح فعالیت بدنی خود هماهنگ کنید تا به همان اندازه که کالری دریافت می‌کنید، کالری بسوزانید.

 تاثیر الکل بربیماری‌های قلبی

نوشیدن بیش از حد الکل می‌تواند فشار خون را افزایش داده و خطر ابتلا به کاردیومیوپاتی، سکته‌ی مغزی، سرطان و سایر بیماری‌ها را نیز افزایش دهد. همچنین می‌تواند منجر به افزایش تری‌گلیسیرید شده و ضربان قلب را نامنظم کند.

علاوه بر این، مصرف بیش از حد الکل  خطر ابتلا به چاقی، اعتیاد به الکل را افزایش داده و زمینه ساز تصادفات و خود کشی در افراد است .
با وجود تمام آنچه گفته شد، با اینکه مصرف الکل توصیه نمیشود؛ اما مصرف متوسط الکل یک مزیت محافظتی دارد.
اگر الکل می‌نوشید، مصرف الکل خود را به کم‌تر از دو نوشیدنی در روز برای مردان و کم‌تر از یک نوشیدنی در روز برای زنان محدود کنید. موسسه ملی سوء مصرف الکل و الکلیسم، یک نوشیدنی را ۴۵ میلی‌لیتر از اسپیریت ۴۰ درصد (مانند بوربن، اسکاچ، ودکا، جین و غیره) یا ۱۵۰ میلی‌لیتر از شراب یا ۳۵۰ میلی‌لیتر آبجوی معمولی تعریف کرده است.

عوارض بیماری عروق کرونر چیست؟

ابتلا به بیماری عروق کرونر می‌تواند منجر به موارد زیر شود:

درد قفسه سینه (آنژین)‌‌: وقتی عروق کرونر شما تنگ می‌شود‌‌، ممکن است قلب شما زمانی که تقاضا بیشتر است، به ویژه در حین انجام فعالیت‌های بدنی، خون کافی دریافت نکند. این حالت می‌تواند باعث درد قفسه سینه (آنژین) یا تنگی نفس شود‌.

حمله‌ قلبی‌‌: اگر پلاک کلسترولی پاره شود و لخته‌ی خون ایجاد شود‌‌، انسداد کامل شریان قلب ممکن است باعث حمله‌ قلبی شود‌‌. کمبود جریان خون به قلب شما ممکن است به عضله‌ی قلب شما آسیب برساند‌‌. میزان آسیب تا حدی به سرعت دریافت درمان بستگی دارد‌.

نارسایی قلبی‌‌: اگر بعضی از مناطق قلب شما به دلیل کاهش جریان خون از اکسیژن و مواد مغذی به طور مزمن بی‌بهره باشند‌‌، یا اگر قلب شما در اثر حمله‌ قلبی آسیب دیده باشد‌‌، ممکن است قلب شما برای پمپاژ خون کافی برای تأمین نیاز‌های بدن، خیلی ضعیف شود. این وضعیت به عنوان نارسایی قلبی شناخته می‌شود‌.

ریتم غیر‌طبیعی قلب (آریتمی)‌‌: خون‌رسانی ناکافی به قلب یا آسیب به بافت قلب می‌تواند در تکانه‌های الکتریکی قلب شما تداخل ایجاد کند و باعث ایجاد ریتم غیر طبیعی در قلب شود‌.

راه‌های پیشگیری از حملات قلبی

از آن جایی که حمله‌ قلبی می‌تواند در هر سنی رخ دهد؛ شما باید از سنین پایین سلامت قلب خود را در اولویت قرار دهید. اگر بیش از ۴۰ سال دارید یا چندین عامل خطر دارید، با دکتر خود همکاری نزدیکی داشته باشید تا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را برطرف کنید.

استفاده از مشاوره‌های پزشکی بصورت منظم کیفیت سبک زندگی و سلامت شما را تضمین می‌کند. در دنیای پرمشغله امروز یکی از بهترین روش‌ها استفاده از مشاوره‌های آنلاین است. در اپلیکیشن سیناکر می‌توانید بدون محدودیت مکانی و زمانی با ‍پزشکان معتبر در ارتباط باشید و از توصیه آن‌ها استفاده کنید.

پیشگیری از حمله‌ قلبی ضروری است و بایستی از سنین کم با رعایت تغذیه سالم؛ داشتن فعالیت بدنی و ورزش و عدم استفاده از دخانیات و الکل از ابتلا به آن جلوگیری کرد. با ارزیابی عوامل خطر خود و پس از طراحی  برنامه‌ای سالم و منظم، خطر حمله قلبی را به حداقل برسانید.

اقدامات لازم برای کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی چیست؟

برای داشتن قلبی سالم و پیشگیری از ابتلا به سکته قلبی اقدامات زیر می‌تواند راه حل بسیار موثری باشد.

  • اگر سیگار می‌کشید، آن را متوقف کنید. انجمن قلب آمریکا ابزارهایی برای کمک به شما در ترک سیگار دارد.
  • شرایطی مانند فشار خون بالا‌‌، کلسترول بالا و دیابت را کنترل کنید‌.
  • از نظر جسمی ‌فعال باشید‌ و ورزش کردن را در برنامه روزانه خود قراردهید.
  • رژیم غذایی کم چربی و کم نمک داشته باشید که سرشار از میوه‌ها‌‌، سبزیجات و غلات سبوس‌دار باشد‌.
  • وزن خود را در حد سالم حفظ کنید.
  • استرس را کاهش داده و مدیریت کنید‌.
  • برای مدیریت عوامل خطر با پزشک خود همکاری کنید.

سخن پایانی حمله و سکته قلبی

بدون شک داشتن قلبی سالم مهم‌ترین عامل در حفظ سلامتی شما محسوب می‌شود. در این مطلب سعی کردیم درباره عوامل بروز بیماری‌های قلبی عروقی و راه‌های پیشگیری از آن را با هم بررسی کرده و اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم.

اگر سلامتی قلب برای شما اهمیت بالایی دارد؛ سعی کنید:

  1. تغذیه سالم داشته باشید
  2. ورزش کنید
  3. از مصرف دخانیات و مصرف الکل تا حدالامکان جلوگیری نمایید.

بخواهیم از سن، وراثت و جنسیت فاکتور بگیریم، با رعایت نکاتی که در این مطلب به آن پرداخته شد به راحتی می‌توانید از بروز سکته قلبی پیشگیری کنید.

اگر دچار بیماری های قلبی عروقی و سایر بیماری ها مانند فشار خون و یا قند خون بالا هستید می‌توانید با استفاده از دستگاه‌های تست، بیماری خود را چک کنید. برای خرید دستگاه های تست قند خون و یا دستگاه تست فشار خون می‌توانید از فروشگاه سیناکر دیدن نمایید.

ارسال سریع و مطمئن

تحویل فوری در شهر تهران

پشتیبانی مداوم

پاسخگویی پزشکان در اپلیکیشن سیناکر

خدمات پس از فروش

۷ روز ضمانت بازگشت کالا

در صورت خرید از فروشگاه آنلاین سیناکر

1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x